Ludovic Orban

Premierul României amână cât poate creșterea pensiilor și a alocațiilor

220
Ludovic Orban a răspuns astăzi întrebărilor jurnaliștilor legate de creșterea pensiilor și a alocațiilor cu o... amânare, premierul pretextând că așteaptă prognozele economice ca să vadă cu cât pot fi acestea mărite

BUCUREȘTI, 29 iul - Sputnik. Premierul Orban pare a avea răspuns la toate, mai puțin la chestiunea creșterii pensiilor și alocațiilor.

”De luni de zile repet că nu putem decide cu cât creștem pensiile până nu avem datele economice”, a spus astăzi Orban aflat sub tirul presei, intrând într-o explicație alambicată despre economia României care e în cadrul celei mondiale și mai ales a celei europene, motiv pentru care România nu poate crește o categorie de venituri până nu vin datele economice din toată lumea!

”În funcție de aceste date stabilim care este procentul de crestere a pensiilor. N-am văzut până acum o țară europeană care să crească pensiile și salariile din domeniul public”, s-a justificat Orban care a promis că alocațiile și pensiile vor crește într-un cuantum care să fie suportat de economie. Nu a vrut însă să precizeze care este acest cuantum în cazul alocațiilor pentru copii, dar a deturnat discuția, fiind ajutat de o ”întrebare” prietenească din presă, spre ... fondurilor europene, arătând că există posibilitatea de a finanța pentru copiii din familii cu venituri mici achiziționarea de lucruri necesare la începutul școlii. Și astfel, Orban a scăpat de întrebarea serioasă care viza momentul exact al creșteri alocațiilor și cuantumul majorării acestora.

Cât despre deficitul bugetar mare, Orban s-a justificat că acesta nu trebuie comparat cu cel din alți ani, explicând că nu numai România se confruntă cu epidemia care a generat o criză economică care a dus la scăderea veniturilor pe care le obține statul român. ”Deficitul este rezultatul crizei provocate de epidemie”, a refuzat Orban orice responsabilitate a Guvernului pe care îl conduce.

Alte discuții despre restricții și școli

În același dialog cu presa, Ludovic Orban s-a referit și la noile restricții menite să împiedice răspândirea coronavirusului și a spus despre acestea că se analizează dacă vor fi aplicate la nivelul întregii țări sau numai la mare și în anumite zone aglomerate. El a vorbit iarăși despre obligativitatea purtării măștii în aer liber acolo unde există imposibilitatea de a evita interacțiunea dintre oameni.

El a amintit de asemenea că a solicitat Poliției și ISCPR să intensifice controalele la transportatori, arătând că, pe baza informațiilor existente, unii transportatori nu respectă regulile de transport și pun în pericol sănătatea publică.

Referitor la redeschiderea școlilor, Orban s-a ascuns după un grup de lucru interministerial ”care pregătește toate scenariile pentru deschiderea școlii” și, la fel ca și în cazul alocațiilor, a anunțat că atunci ”cand va avea suficiente elemente le va comunica public”

Orban a spus că nu e normală această insistență asupra lui să spună când se deschid școlile și că ”aceasta presiune este rezultatul inițiativei demagogice a PSD-ului care m-a chemat să vorbesc eu de deschiderea scolilior și de câte în lună și în stele”. Așadar, un premier nu trebuie să fie presat să știe când se deschid școlile într-o țară sau să facă anunțuri clare în această privință.

Premierul a început aceeași justificare a amânării ca și la alte întrebări: trebuie făcută evaluarea infrastructurii pedagogice, a cadrelor didactice, a resurselor, sunt o serie de lucruri în analiză, a răspuns premierul pe aceată temă. Și, din nou, ”ne uităm ce se întâmplă afară, în toate țările, vedem exact care sunt măsurile care vor genera efecte favorabile, totul depinde de evoluția situației epidemiologice”, a continuat Orban răspunsul său în doi peri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

220
Gabriela Firea

Inconștiență totală la Capitală se ajunge la blocaj! Firea, insultată în plină ședință

153
După ce a fost insultată în plină ședință, Gabi Firea a susținut că ar exista relaționări între interesele unor consilieri și afacerile lui Constanda

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. În această după amiază, Consiliului General al Municipiului București a eșuat, pentru a patra oară, adoptarea Hotărârii privind aprobarea dării în plată ca modalitate de executare silită a titlurilor executorii obținute prin sentință definitivă de omul de afaceri Costică Constanda.

Firea spune că, prin această dare în plată, suma totală datorată se reduce cu aproximativ 40%, iar principalul efect este evitarea blocării conturilor primăriei.

Dar, proiectul de Hotărâre nu a putut obține voturile în ședințele din 15, 29 și 30 iulie – și nici în ședința de azi, opoziție venind de la PNL, USR și PMP – vie prin vot împotrivă, fie prin absență.

De altfel, candidatul ”dreptei”, Nicușor Dan, a anunțat, într-o conferință susținută înaintea ședinței CGMB că nu numai din cauza lui Costanda trebuiau blocate conturile

”Firea a dus şi finanţele publice într-un blocaj complet -  primarul Firea dă vina pe alţii, ca de obicei, încearcă să spună că afacerea Constanda este cauza acestui faliment. Nu este adevărat: Primăria Capitalei este în faliment de multă vreme, oricând ANAF ar fi putut să-i închidă conturile, să ceară insolvenţa STB-ului, oricând ELCEN-ul ar fi putut să ceară insolvenţa Termoenergetica”, a declarat Nicușor Dan.

Gabi Firea a atras atenția că Primăria Capitalei este într-o situație limita, din cauza datoriei de 115 milioane de euro pe care o are la omul de afaceri Costica Constanda, de pe vremea primarilor Băsescu si Videanu.

”După 16 ani de procese,  Constanda a obținut o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, pentru care trebuie să plătească acum Primăria Capitalei”, spune Firea.

Soluția Gabrielei Firea este darea în plată a unei părți din Satul Francez către omul de afaceri Costică Constanda, cel care are de recuperat 115 milioane de euro de la Primăria Capitalei.

Totuși, este ciudat cum DNA și DIICOT, care redeschid dosare vechi, nu încep o anchetă serioasă asupra afacerilor acestui personaj controversat din zona afacerilor imobiliare, mai ales că este vorba de combinații în care apar înalte personaje politice.

De exemplu azi, după ce a fost insultată în plină ședință,  Gabi Firea a susținut că ar exista relaționări între interesele unor consilieri și afacerile lui Constanda. Cert este că, în cazul blocării conturilor Primăriei, s-a ajunge la imposibilitatea funcționării unor instituții – unele vitale acum, în Pandemie.

153
Tematic
Gabi Firea nu dă bătută - lecție de excepție pentru Guvern și autoritățile sanitare!
Firea s-a enervat, preia inițiativa PSD – de data asta, Guvernul Orban e în pericol real!
Record surpriză anunțat de Gabriela Firea… datorat Pandemiei și stării de urgență
Ciolacu o contrazice pe Firea într-o problemă esențială
Război între Firea și Iohannis, acuzații de minciună!
Firea desființează lansarea candidaților PNL-USR-PLUS
Firea atrage atenția Guvernului și Președinției cât de gravă este blocarea Capitalei
Scandal monstru generat de o decizie scandaloasă a lui Orban! Firea și Simonis îl distrug!

Загрузка...
Gheorghe Piperea

Gheorghe Piperea îl compară pe Arafat cu… fosta Securitate! Mesaj extrem de dur!

136
(reînnoit 13:14 04.08.2020)
”Atenție securiști și turnători bătrâni și hârșiți: asta vă așteaptă. Atenție slugi preaplecate ale regimului arahatian de teroare: asta vă așteaptă”

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Unul dintre cei mai apreciați avocați, prof.univ.dr. Gheorghe Piperea, face o asociere extrem de dură între Raed Arafat și modul de lucru al fostei Securități.

Piperea citează mai întâi dintr-o decizie de anul acesta a Curții Supreme: ”[...] regimul comunist a desfăşurat, în special prin intermediul Securităţii, o permanentă teroare împotriva cetăţenilor ţării, a drepturilor şi libertăţilor lor fundamentale, fiind neîntemeiate apărările recurentului potrivit cărora măsurile dispuse de către acesta erau expres stipulate în ordinele şi instrucţiunile permise de Constituţia şi legile în vigoare la data respectivă”.

Atenție acum: ”Instanţa de control judiciar reţine că erau considerate ca fiind ostile regimului total comunist orice critici aduse ideologiei oficiale, iar măsurile luate de către recurent au urmărit anihilarea acestor demersuri ale persoanei vizate, nu în scopul apărării intereselor naţionale, astfel cum a afirmat pârâtul, ci în mod evident, pentru susţinerea sistemului totalitar comunist.

După ce a publicat această Decizie (nr. 843 din 12 februarie 2020) a Înaltei Curți de Casație și Justiție, avocatul transmite un mesaj dur: ”Atenție securiști și turnători bătrâni și hârșiți: asta vă așteaptă”.

”Atenție slugi preaplecate ale regimului arahatian de teroare: asta vă așteaptă”, scrie Piperea. Deci, în compară pe Arafat cu fosta Securitate?!  

Mai mult, avocatul scrie că ”Ziua judecății, chiar dacă va veni târziu, va veni negreșit”.

”Faptul că nu aveți simptome de vulnerabilitate în fața justiției și de vinovăție este o probă a simptomelor”, preia avocatul limbajul specific autorităților anti-pandemie. ”Vouă doar vi se pare că sunteți asimptomatici sau că aveți simptome ușoare, tratabile acasă”.

Reamintim că avocatul Piperea a acționat cu succes (prin Avocatul Poporului) la CCR, demonstrând neconstituționalitatea unor măsuri adoptate în perioada stării d urgență și de alertă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

136
Tagurile:
Securitate, Raed Arafat, Gheorghe Piperea
Tematic
Piperea: ”Cineva care îi critică pe idioții și bețivii de la guvernare e plătit de ruși?”
Arafat, COVID-19: „Situația nu este sub control...posibilă Stare de Urgență după 1 august”
Lovitură pentru DSU-Arafat, pus la plată! O comună se revoltă contra carantinei anti-COVID
Stare de Urgență în România - Tătaru confirmă ipoteza lui Arafat
Piperea dă în vileag cum ni se iau banii în Pandemie – ”mai rău decât internarea forțată”
Avocații Chitic și Piperea au făcut Acțiunea OFICIALĂ contra Legii izolării!

Загрузка...
Explozie în Beirut

Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut explicație uluitoare!

0
Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – neglijența inconștientă!

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Explozia ale cărei imagini au șocat întreaga planetă a produs peste 3000 de răniți. Deocamdată, cifra celor decedați este 27, dar încă nu este o evaluare finală.

De fapt, vorbim de mai multe deflagrații care au urmat după cea mare. Care a fost cauza care a provocat această nenorocire?

Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – două cuvinte, neglijența inconștientă!

Concret, cauza ar fi in depozit de materiale explozive, stocate mai mulți ani într-un mod impropriu. Informația ar proveni dintr-o sursă din zona securităţii libaneze.

Informația a fost confirmată de directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim,

”A fost un depozit care avea materiale foarte explozive confiscate”, a declarat Abbas Ibrahim la televiziunea națională libaneză, precizând că ”am fi naivi să credem că a fost cauzată de artificii” – așa cum s-a spus prima dată.

Desigur, rămân multe întrebări – iar o parte dintre răspunsuri vor fi oferite de ancheta care se desfășoară acum la Beirut.

0
Tagurile:
Liban
Tematic
Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

Загрузка...