Ziar

Orele de vârf: ce s-a întâmplat azi informații esențiale!

110
(reînnoit 18:51 27.07.2020)
Severin – a cui unealtă e Iohannis. Rafila - propuneri și începerea noului an școlar. Orban, convocat să dea explicații în Parlament. Germania – contra lui Trump, nu a Rusiei. Cifră mare de infectați în ultimele 24 de ore.

BUCUREȘTI, 27 iul – Sputnik. Cele mai importante informații de astăzi, pe care nu trebuie să le ignorați! Actualizare permanentă.

”Guvernul Orban a închis România ca pe o conservă, trebuie debarcat imediat”

Sorin Roșca Stănescu atrage atenția într-un editorial că Guvernul Orban a închis România ca pe o conservă și l-a avertizat pe Klaus Iohannis că premierul trebuie debarcat imediat

Citește aici: Rechizitoriu dur al tandemului Iohannis-Orban făcut de un celebru jurnalist 

Rafila - propuneri și începerea noului an școlar

Președintele Societății Române de Microbiologie este de părere că elevii, mai ales cei din aceeași clasă, trebuie să interacționeze fizic, însă a pus anumite condiții.

Citește aici: Rafila, despre începerea noului an școlar – propuneri concrete

Orban, convocat să dea explicații în Parlament

”Președinții celor două camere ale Parlamentului, Robert Cazanciuc și Marcel Ciolacu, l-au convocat pe premierul Ludovic Orban să vină în Parlament pentru a da un raport detaliat privind gestionarea pandemiei”

Citește aici: Premierul Ludovic Orban, convocat să dea explicații în Parlament.

Severin – a cui unealtă e Iohannis

”Însuși Iohannis este interesat în menținerea mecanismului întrucât așa se menține în viață statul paralel de care el depinde – chiar dacă asta înseamnă că nu vom primi fonduri europene, decât marginal și excepțional”

Citește aici: Severin, fulminant: îi aruncă în față lui Iohannis ce ocazie a ratat – și a cui UNEALTĂ e! 

”Urmează concedierea a 10 la sută din angajații marilor companii”

PSD lansează o informație potrivit căreia marile companii vor concedia cel puțin 10% din personal ca urmare a guvernării PNL.

Citește aici: PSD atrage atenția că urmează concedierea a 10 la sută din angajații marilor companii

Generalul Predoiu (SIE) și înlocuirea lui Ponta la Pro România

”Se pot analiza oameni sau se pot dezbate idei. La noi totul este încă foarte puternic personalizat, ceea ce nu găsesc că ne ajuta prea mult”

Citește aici: Generalul Predoiu, fost șef SIE, întrebat despre ”înlăturarea lui Ponta” – răspuns ciudat 

Germania – contra lui Trump, nu a Rusiei

Declarațiile lui Heiko Maas despre participarea Rusiei la G7 nu sunt îndreptate atât împotriva Moscovei, cât a Washingtonului, consideră președintele comisiei Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Sluțki

Citește aici: Opinie: Declarațiile lui Maas sunt îndreptate împotriva lui Trump, nu a Rusiei  

Cifră mare de infectați în ultimele 24 de ore

Un nou raport grav pentru România, din nou un mare număr de infectați raporta de Grupul de Comunicare Strategică

Citește aici: Coronavirus în România, 27 iulie: 45.902 (+1104) persoane infectate, 2206 (+19) decese 

110
Tagurile:
România, Știri
Тема:
Sputnik - cele mai importante știri ale zilei (6)
Tematic
Alertă la Washington! Coronavirusul a lovit Casa Albă!
COVID lovește PSD: Important lider, infectat și internat la ”Matei Balș”!
Rafila, despre începerea noului an școlar – propuneri concrete
Rechizitoriu dur al tandemului Iohannis-Orban făcut de un celebru jurnalist
Cristache: “În învățământul primar va fi un adevărat dezastru”
Rezultate admitere UMF Carol Davila 2020: notele viitorilor medici
Otrava de pe masă: pâine toxică, produsă și vândută în România
Bulgaria își deschide hotarele pentru turiștii moldoveni, dar cu o condiție - detalii
România, tot mai îndatorată! Cîțu, nou împrumut record!
Un astronaut avertizează că sunt un milion de asteroizi care pot lovi Pământul
Carmen Dan

Bravo, Carmen Dan! Singurul om politic care NU a uitat de Ziua unui român genial!

132
Un artist genial, cu o gândire profundă, liberă și constructivă, așa cum au fost intelectualii care au dat marea cultură a anilor 1965-1980

BUCUREȘTI, 5 aug – Sputnik. Azi nu a fost numai o obișnuită zi a scandalurilor politice. Azi a fost și ziua lui Marin Preda, – geniu al romanului autohton. Nici un politician nu ți-a amintit de asta, nu mai e timp de cultură!

Cu o excepție, senatorul Carmen Dan, fost ministru al Internelor – un om politic distins, care se pare că a nu mai are loc în noua formulă a PSD. Carmen Dan a omagiat ziua marelui teleormănean, scriind câteva rânduri bine simțite.

”Pentru că astăzi ar fi fost ziua lui și pentru că el este cel care a înnobilat Teleormanul nostru, vă las un gând de-al lui. Marin Preda, ca nimeni altul, știa să răscolească în fibra noastră!”, scrie Carmen Dan.

Iată și cuvintele lui Marin  Preda, mai actuale decât oricând:

“Forţa unui om de a îndura suferinţa e imensă şi n-ar fi dacă noi resurse de speranţă, care nasc în sufletul uman ca un val îndată ce valurile precedente s-au sfărâmat de ţărm, n-ar ţâşni din adâncuri şi nu ne-ar face iarăşi puternici.”

***

Marin Preda s-a născut pe 5 august 1922, în comuna Siliștea Gumești din Teleorman. Marele scriitor a fost unul dintre cei care au înțeles în profunzime atât oamenii, cât și timpurile.

A înțeles și nedreptățile vremurilor în care s-a născut, a urmat cu ardoare și cu bună credință noile vremuri – și a înțeles și greșelile orânduirii poporului.

A fost respectat și susținut de Nicolae Ceaușescu, cel care, spun martorii, a citit în manuscris și a aprobat una dintre cele mai curajoase cărți în care e criticat sistemul sovietic – „Delirul”.  Abia apărut în librăriile românești, romanul era deja criticat în celebra „Literaturnaia Gazeta”, îmi povestea marele jurnalist rus Viaceslav Samoșkin. Critica a rămas însă în gazetă, pentru că nimeni, nici chiar de la Moscova, nu cuteza să se ia de scriitorul preferat al lui Nicolae Ceaușescu.

Un om serios, sobru, departe de felul monden al unui Eugen Barbu, de exuberanța și pofta de viață a lui Fănuș Neagu sau Păunescu, de reveria lui Nichita Stănescu, Marin Preda a fost un om de echilibru și un permanent apărător al colegilor săi, îmi povestea colonelul Victor Achim, ofițerul DSS care s-a ocupat oficial ”protecția informativă” a Uniunii Scriitorilor.

Marin Preda a scris chiar de la începutul regimului comunist, a fost vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor, director al editurii ”Cartea Românească”, membru corespondent al Academiei Române, deputat în Marea Adunare Națională… În același timp, un om cu o gândire liberă și constructivă, așa cum au fost intelectualii care au dat marea cultură a anilor 1965-1980.

De aceea citesc cu uimire aberația de pe populara Wikipedia că Marin Preda ”a fost un fervent opozant al regimului comunist, mai multe voci confirmând că scriitorul i-a spus lui Nicolae Ceaușescu”. Nici pomeneală de așa ceva!

Desigur, e greu de spus cum ar fi evoluat relația lui Preda cu regimul în anii de final ai ”Epocii de aur”, după 1985… Apropo, sintagma ”Epoca de aur” a fost inventată de un alt ”opozant” al regimului, Octavian Paler.

Și da, personajul cel mai cunoscut al literaturii lui Preda, Ilie Moromete, este inspirat după cel al eroului popular rus ”Ilya Muromets”. Nu e furat, cum spun unii, nu e dovadă de filo-sovietism… pur și simplu asta a fost gândire, inspirația marelui scriitor. Și rezultatul a fost excepțional, la fel ca întreaga sa operă.

Încă o dată, rușine liderilor români care au uitat de această zi - și bravo, Carmen Dan, pentru postare!

132
Tagurile:
Carmen Dan
Tematic
Carmen Dan revine în forță și acuză: ”Declarații iresponsabile, minciuni, manipulare”
Gest oribil contra lui Carmen Dan și a PSD
Carmen Dan, agresată! Jandarmii au fost împiedicați să intervină

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis GAFĂ la prezentarea deciziei privind ȘCOALA a indus românii în eroare!

452
O gafă a președintelui care, dacă nu era corectată prin intervenția presei, ar fi fost o dezinformare la nivel național!

BUCUREȘTI, 5 aug – Sputnik. Președintele Iohannis a gafat chiar la prezentarea deciziei privind începerea școlii, confundând media de infectări la mia de locuitori cu numărul de infectați!

Pe un ton didactic, președintele a explicat și a reluat cele trei scenarii, comițând mereu aceeași greșeală: în loc de a spune că e vorba de 1 până la 3, respectiv 3 infectați la mia de locuitori, Iohannis spune simplu – 1 până la 3 infectați, sau peste 3 infectați, în medie!

Din repetările președintelui rezulta că dacă într-o localitate/cartier numărul de infectați crește mai multe zile la rând, în medie, cu 1-3 infectați în plus pe zi, respectiv 3 infectați în plus – localitatea este în scenariul galben, respectiv roșu!

Nu mică a fost mirarea când, la prima întrebare despre plasarea în acest caza a Bucureștilor în scenariul roșu – Iohannis a răspuns senin: „NU, Bucureștiul este în scenariul verde!”. Stupoare, pentru că în Capitală sunt mai mult de 3 infectați pe zi!

Abia atunci s-a trezit președintele și a explicat că, de fapt, e vorba de media de infectați la mia de locuitori, nu de numărul efectiv așa cum spusese inițial! Sigur că, în acest caz, Bucureștiul, care are peste 3 milioane de locuitori, are mult sub 1 infectat la 1000 de locuitori.

Dar, e de notat această gafă a președintelui care, dacă nu era corectată prin intervenția presei, ar fi fost o dezinformare la nivel național! Chiar și așa, principalele agenții din România au transmis varianta inițială, în varianta greșită a președintelui.

Iată trei exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte: Agerpres, DC News și „Știri pe Surse”.

Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
© Screenshot / ”Știri pe surse”
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
© Screenshot / DC News
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

452
Tagurile:
Școală, Klaus Iohannis

Загрузка...