Steagul UE

Parlamentul European vrea „stat de drepți” în fața Bruxelles-ului

215
Dacă summit-ul Consiliului European a menționat ”statul de drept” printre condițiile acordării banilor din fondul de redresare, Parlamentul European merge mai departe și vrea condiții stricte în această privință

BRUXELLES, 23 iul - Sputnik. Plenul Parlamentului European dezbate astăzi bugetul multianual al UE și planul de redresare economică, după summit-ul de patru zile în care liderii europeani au ajuns cu chiu cu vai la un acord marți dimineață.

Eurodeputații care dezbat astăzi rezultatele summit-ului UE din 17-21 iulie urmează să adopte și o rezoluție privind cadrul financiar multianual (CFM), un sistem de resurse proprii și un plan de redresare pentru Europa.

Încă din timpul negocierilor, președintele PE, David Sassoli, a avertizat că Parlamentul European vrea ”stat de drept”, adică o condiționare drastică a banilor de felul în care capitalele europene vor face sluj la Bruxelles. Vizate fiind Ungaria și Polonia, unde liderii politici la putere nu pupă condurul eurocraților

Și după concluderea acordului, Sassoli s-a arătat nemulțumit de reducerea fondurilor pentru anumite capitole și a anunțat că cere clarificări privind legarea fondurilor europene de statul de drept.

”Trebuie să vedem exact ce măsuri de intervenţie vor fi folosite pentru a susţine aceasta (statul de drept). Nu putem accepta o reducere a aşteptărilor noastre pentru valorile comune'', a spus Sassoli după încheierea acordului european.

El a precizat că Parlamentul European dorește să participe la dezbaterea despre statul de drept și că nu se va mulțumi doar cu menţiuni de principiu.

Întrebat dacă legislativul european ar putea bloca acordul liderilor europeni privind fondul european de redresare şi bugetul multianual al UE pentru perioada 2021-2027, Sassoli a răspuns că el este hotărât ca Parlamentul European să fie respectat, exprimându-şi totodată nemulţumirea şi faţă de reducerea fondurilor alocate unor capitole în viitorul buget multianual, cum ar fi programul Erasmus.

''Este pentru prima dată în istoria Europei când bugetul este legat de respectarea statului de drept'', s-a lăudat însă preşedintele Consiliului European, Charles Michel, poziție susținută și de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a precizat după încheierea acordului că această instituţie a propus ''un instrument pentru luarea de măsuri cu majoritate calificată în cazul unor încălcări ale statului de drept''.
''A fost luat un angajament foarte clar pentru a proteja interesele financiare ale UE şi pentru a controla mai strict fondurile europene'', a explicat Ursula von der Leyen.

Și cancelarul german Angela Merkel a subliniat că ”în concluziile noastre ne-am angajat să respectăm şi să protejăm principiile statului de drept”.

Așadar, o presiune foarte puternică pentru ca Bruxelles-ul să decidă cine ce bani primește și în ce condiții, temă preluată astăzi și mai hotărât de Parlamentul European.

215
Tagurile:
Uniunea Europeană, Parlamentul European
Tematic
Carmen Avram l-a urmărit pe Iohannis la Bruxelles – uluitor ce a constat!
Tensiuni maxime la Bruxelles pentru BANI, Macron și-a ieșit din fire, acuzații multe
Se reiau negocierile dure de la Bruxelles: care este adevărata miză
Teodorovici îi aruncă lui Iohannis în față  - de fapt, cu ce s-a ocupat la Bruxelles?
Veste mare de la Bruxelles – Iohannis a făcut un anunț de maximă importanță maximă
Carmen Avram, cel mai dur mesaj de la Bruxelles, îi distruge pe Iohannis și Aurescu
Știrea serii: Explicația șocantă – iată DE CE nu a purtat Iohannis masca la Bruxelles
Top 3 - GLUME despre „succesul” lui Iohannis la Bruxelles
Anton Pisaroglu

“Omul din umbră” al Vioricăi Dăncilă: Vlad Voiculescu e un impostor, USR e ZERO!

193
Specialist în probleme de securitate, consultanță politică și informații, Anton Pisaroglu face o analiză tăioasă și dă un verdict dur pentru Vlad Voiculescu și pentru USR

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Cunoscut de inițiații în politică drept unul dintre cei mai apreciați și influenți consultanți politici, Anton Pisaroglu a fost ”omul din umbră” al premierului și președintelui PSD Viorica Dăncilă. Fost rugbist de mare performanță, este specializat în probleme de securitate și în consultanță politică.

Așa cum am mai menționat, Pisaroglu a avut rolul esențial în campania de imagine a ultimului premier PSD și a avut merite în excelenta prestație a Vioricăi Dăncilă la întâlniri internaționale. Pe lângă asta, ”omul din umbră” al Vioricăi Dăncilă  a dus multe din războaiele văzute și nevăzute din jurul premierului care a gestionat Președinția Consiliului UE, într-un mandat sabotat puternic din exterior și interior.

Acum, Anton Pisaroglu face o analiză dură a situației creată prin demiterea lui Vlad Voiculescu, despre care spune din start că ”nu este nimic altceva decât un impostor, cu zero experiență în management, incapabil să conducă un spital dintr-un oraș mic, nu mai vorbim de un minister”.

”O păpușă de paie care a fugit de decizii și de responsabilitate într-o perioadă critică pentru țară”, apreciază Pisaroglu, argumentând că fostul ministru ”Și-a delegat atribuțiile către secretarul de stat, ca să aibă timp să stea pe Facebook. Ne-a demonstrat că tot ce îl interesează este campania de PR, nu ce se întâmplă în spitale!”.

În opinia consultantului, scurtul mandat al lui Vlad Voiculescu în fruntea Ministerului a fost ”un carusel de gafe, bâlbe, nerealizări și scandaluri”. Iată o listă a acestora:

- ”VV nu s-a consultat cu prim-ministrul și nici cu Valeriu Gheorghiță când a publicat datele vaccinărilor din centrele destinate structurilor de forță și a generat o problemă de securitate națională”;

- ”VV și-a angajat nu mai puțin de 21 de consilieri personali și onorifici”;

-  ”VV a refuzat să crească numărul paturilor de la ATI, deși chiar prim-ministrul Cîțu i-a cerut asta”.

Pe lângă asta, Pisaroglu atrage atenția că secretarul de stat Andreea Moldovan, ”mâna dreaptă a lui VV”, a susținut în repetate rânduri ”ideea unui lockdown, chiar dacă prim-ministrul a spus explicit că este împotriva unei astfel de măsuri”.

Continuând, Pisaroglu amintește că ”mai mulți consilieri și-au dat demisia de la minister, acuzând lipsa de profesionalism a conducerii”.

”VV a ieșit public și a spus că 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare, când, de fapt, era vorba doar de 1.300 de persoane, cum a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare”, scrie consultantul politic.

În analiza publicată de ”Știri pe surse”, Anton Pisaroglu atrage atenția și asupra unui fapt cu incidență penală: „VV a amânat publicarea raportului referitor la incendiul de la Matei Balș”.

Dar, consideră Pisaroglu, cel mai grav este că Vlad Voiculescu ”a fugit de responsabilitate în crizele majore”. Concret:

- ”Nu și-a asumat nicio responsabilitate în urma incendiului de la Matei Balș, deși în cazul similar al incendiului de la Piatra Neamț îl acuza pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, că ministerul este un dezastru”;

- ”Nu și-a asumat nicio responsabilitate în cazul celor trei pacienți decedați la spitalul Victor Babeș”;

- ”A pasat vina în ceea ce privește modul în care s-a realizat transferul pacienților de la spitalul Foișor”.

Concluzia experimentatului consultant politic este fără echivoc: ”Ne-au demonstrat clar: și Vlad Voiculescu, și USR au zero experiență în politică”.

”Au preluat în plină criză sanitară un minister important – Ministerul Sănătății – fără să înțeleagă cum funcționează sistemul de sănătate și fără să aibă vreo idee despre miza politică uriașă”, scrie Pisaroglu, conchizând – „Lipsa de experiență politică și profesională a lui VV, frica de asumare, toate gafele de comunicare și bâlbele sunt dovezile incompetenței celui care a stat mereu pe margine și a criticat pe toată lumea, cu aroganță și dispreț”.

De fapt, completează Anton Pisaroglu, Vlad Voiculescu ”a știut un singur lucru: „să se lupte” cu mafia din sănătate, dar a uitat să precizeze că el însuși controlează o mafie cu interese în sănătate”.

”Cine știe ce va face în viitor, un lucru e cert: din punct de vedere politic, VV e mort”, închide Pisaroglu subiectul ”Magicianul” de la Sănătate.
193
Tagurile:
Viorica Dăncilă
Tematic
Specialistul din umbra Vioricăi Dăncilă se revoltă: ”Proiectul e deturnat acum!”
Viorica Dăncilă, declarație neașteptată și mesaj pentru Elena Udrea, în cea mai grea zi!
Viorica Dăncilă, declarații ferme despre liderii PSD – Dragnea, Ciolacu, Stănescu

Загрузка...
Florin Cîțu

Cîțu, prima declarație după scandalul cu USR anunță o măsură radicală

236
(reînnoit 16:24 15.04.2021)
Premierul Florin Cîțu a susținut o primă conferință de presă după ce USR a anunțat că îi retrage sprijinul politic – a anunțat o nouă măsură radicală, contra patronilor din HORECA

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Primele informații transmise premierul Florin Cîțu după ce USR i-a retras sprijinul s-au referit la măsuri curente. Întrebat de presă, Cîțu a vorbit și de scandalul momentului.

Premierul a început cu demontarea unei ”informații false din spațiul public” - și anume că ”memorandumul propus și aprobat de Ministerul Muncii nu vine și nu propune nicio reducere de venituri în sectorul bugetar, nu se propune nicio scădere de venituri în sectorul public, prin acest memorandum”.

Premierul a subliniat că a avut întâlniri cu managerii de spitale COVID și cu directorii DSP, iar la întrebări a precizat că a delegat atribuțiile secretarului de stat Andrei Baciu.

Cea mai urmărită temă, scandalul cu USR, a fost tranșat de Cîțu printr-un laitmotiv: în guvern NU există certuri – nici la ședințe, nici cu miniștrii USR.

Cîțu a respins acuzațiile lui Dan Barna că ar fi mers la Cotroceni cu revocarea ministrului Sănătății fără a consulta șefii de partide.

”Mă surprinde să aud asta… în ședința coaliției de luni s-a discutat despre atribuțiile premierului - nu am făcut decât să-mi exercit atribuțiile constituționale”, a declarat Florin Cîțu, subliniind că ”Toți președinții de partide au fost de acord cu acest lucru”,.

Pe de altă parte, Cîțu a refuzat să răspundă la întrebarea dacă va demisiona și dacă se teme de o moțiune de cenzură pe care o va vota și USR.

236
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
 Johnson & Johnson Janssen Covid-19 vaccine

Vaccinul Johnson oprit în SUA încă o săptămână

0
(reînnoit 18:57 15.04.2021)
Administrarea vaccinului Johnson & Johnson a fost oprită pentru cel puţin încă o săptămână în Statele Unite

BRUXELLES, 15 apr – Sputnik. Un grup de experţi care s-a reunit ieri în SUA a susţinut că are nevoie de mai mult timp pentru a evalua posibilele legături dintre administrarea vaccinului Johnson & Johnson şi formarea unor cheaguri de sânge grave. Din acest motiv, folosirea vaccinului a fost oprită pentru cel puțin încă o săptămână.

Un grup de experţi s-a reunit la solicitarea Centrelor americane de combatere şi prevenire a bolilor (cea mai importantă agenţie americană de sănătate publică) după ce au fost descoperite şase cazuri de femei care au dezvoltat cazuri grave de cheaguri de sânge şi un nivel scăzut de trombocite după injectarea acestui vaccin. Una dintre acestea, în vârstă de 45 de ani, a decedat. Un al şaptelea caz, cel al unei femei în vârstă de 28 de ani, a fost menţionat în timpul întâlnirii experților de ieri.

Vaccinul Johnson & Johnson a fost deja administrat la 7.5 milioane de persoane în SUA.

"Nu vreau ca nimeni să sugereze că este ceva fundamental în neregulă cu acest vaccin", a declarat preşedinta comisiei, Beth Bell, precizând că doreşte să poată înţelege şi apăra decizia luată "pe baza unei cantităţi rezonabile de date".

Nu a fost stabilită data următoarei şedinţei a grupului de experţi, dar se aşteaptă ca aceasta să aibă loc într-un interval de şapte până la zece zile.

Conform prezentărilor din cadrul reuniunii grupului, primele şase cazuri identificate au fost toate la femei albe, fără antecedente de cheaguri de sânge, una dintre acestea urmând un tratament contraceptiv oral pe bază de estrogen/progesteron.

Deşi nu s-a demonstrat o legătură cu vaccinarea, oamenii de ştiinţă o consideră "cauza probabilă" a fenomenului.

0
Tagurile:
vaccin
Tematic
UK, anunţul lui Johnson: a doua fază a relaxării – calea către libertate, din ce dată?
Vaccinul Johnson & Johnson, suspendat la 3 clinici din SUA din cauza efectelor adverse
Vaccinul Johnson pentru penitenciarele din România a fost oprit în SUA ca fiind periculos
Vaccinul Johnson nu mai vine în Europa

Загрузка...