Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu despre banii europeni pentru România: ”Să înceapă carnavalul!”

171
Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu scrie în cheie ironică despre ”succesul” repurtat de Klaus Iohannis la Bruxelles și definește toată tevatura mediatică pe scurt prin sintagma: ”Să înceapă carnavalul”

BUCUREȘTI, 21 iul - Sputnik. Liderul ALDE arată, într-o postare pe facebook, că are mari semne de întrebare că Iohannis a negociat ceva.

”Cu toții știm că dl Iohannis este doar un spectator la aceste negocieri și că este recunoscut pentru marea calitate că nu pune întrebări și acceptă în final ce i se dă!”, observă Tăriceanu, care postează în acest sens fotografia în care Iohannis, fără mască, se uită cum discută ceilalți lideri europeni importanți, el păstrând tăcerea.

Apoi, Tăriceanu spune că un succes se definește în felul următor: îți propui să obții ceva, faci public ce vrei să obții și apoi compari ce ai obținut cu ce ți-ai propus!

”Știe oare vreun român ce și-a propus dl Iohannis de la aceste negocieri? A venit dl Iohannis în fața Parlamentului să spună care este interesul României în aceste negocieri? A condus o ședință de guvern în care să se consulte cu membrii Cabinetului cu privire la țintele pe care le urmărește?”, pune Tăriceanu mai multe întrebări cu răspuns evident negativ.

Totodată, Tăriceanu spune că s-a uitat în presa străină și a aflat că rezultatele României nu sunt chiar atât de spectaculoase.

”Pentru o țară care este acum a șasea ca mărime în UE alocarea este destul de modestă. Ca să nu mai spunem că toate aceste sume au destul de multe condiționări și aprobări suplimentare!”, atrage atenția liderul ALDE.

În consecință, Tăriceanu spune că Iohannis este așteptat în fața Parlamentului pentru a explica națiunii ce și-a propus România de la aceste negocieri, ce a obținut și mai ales ce este de făcut ca acești bani să intre de-adevăratelea în economia românească și să nu rămână doar în pliantele de propagandă ale PNL!

171
Tagurile:
Bruxelles, Klaus Iohannis, Uniunea Europeană, Călin Popescu-Tăriceanu
Tematic
Se reiau negocierile dure de la Bruxelles: care este adevărata miză
Succesul lui Iohannis, făcut praf: “O șmecherie, poate fi o înfrângere, a dormit pe el!”
Teodorovici îi aruncă lui Iohannis în față  - de fapt, cu ce s-a ocupat la Bruxelles?
Ce a realizat Iohannis: „Am plecat cu traista plină de promisiuni și am venit cu ea goală”
Veste mare de la Bruxelles – Iohannis a făcut un anunț de maximă importanță maximă
Corabia UE se scufundă, Iohannis e ”moderat optimist”
Compromis al liderilor UE, Ungaria și Polonia ar fi obținut ceea ce doreau
Carmen Avram, cel mai dur mesaj de la Bruxelles, îi distruge pe Iohannis și Aurescu
Liderii UE, acord „istoric” de 750 de miliarde de euro după summitul maraton
Grapini nu se lasă păcălită de Iohannis: “O ratare ca multe altele sau o trădare?”
Cristian Terhes

Cristian Terheș, de la Bruxelles: ”În UE, gândacii au mai multe drepturi ca oamenii”

179
(reînnoit 16:48 23.06.2021)
Un mesaj dur dar argumentat vine de la Bruxelles, de la unul dintre puținii europarlamentari români care se bat pentru România.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Europarlamentar PNȚCD Cristian Terhes transmite un comentariu extrem de dur de la Bruxelles, în care afirmă și argumentează că ”Pas cu pas, UE devine un loc în care gândacii și animalele domestice au mai multe drepturi ca oamenii””.

Terheș arată că în iunie 2021 s-a votat forma finală a ”certificatului verde” prin care ”exercitarea libertății de mișcare e condiționată de vaccin sau test”.

”M-am opus acelui regulament, arătând că încalcă drepturi fundamentale și nu poți condiționa pe nimeni să-și exercite un drept de primirea unui ser experimental”, scrie Terheș, arătând însă că ”majoritatea europarlamentarilor, însă, au votat că libertatea e ceva relativ, iar prin vot politic pot să restrângă un asemenea drept”.

În schimb, tot luna aceasta, Treheș atrage atenția că Parlamentul European a votat o rezoluție prin care ”se cere încetarea menținerii animalelor în cuști”.

”Autorii respectivei rezoluții erau foarte preocupați ca rațele, gâștele sau găinile nu au suficientă libertate de mișcare, inclusiv să-și întindă aripile, prin urmare, dat fiind că sunt ținute în cuști, li se încalcă dreptul la libertate”, scrie Terheș.

În plus, Rezolutia mai conține și alte prevederi care  ”dacă sunt implementate, vor conduce la omorârea sectorului de creștere a animalelor și vor scumpi imens produsele de carne”, scrie europarlamentarul român, arătând că a votat și împotriva acelei rezoluții, dar, din nou, ”majoritatea europarlamentarilor au votat în favoarea ei”.

Ei bine, dacă adăugă și chestiuni precum protejarea gândacilor, Chris Terheș ajunge la o concluzie:

”În opinia elitei europene, gândacii (pentru protejarea cărora s-au oprit finanțări de autostrăzi în România) sau pasările de casă au mai multe drepturi decât oamenii din UE”, scrie Chris Terheș.

179
Tagurile:
Cristian Terheș

Загрузка...
Sigla PSD

Acum: PSD a făcut marele pas către preluarea puterii

256
(reînnoit 15:20 23.06.2021)
Social democrații s-au ținut de promisiune – în acest moment se derulează prima etapă din încercarea de preluare a guvernării.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Prim vocea lui Lucian Romaşcanu,  prezentat în plenul reunit al Parlamentului moţiunea de cenzură.

Intitulată ”România eşuată. Recordul al guvernului Cîţu”, moțiunea a fost iniţiată de 156 deputaţi şi senatori PSD.

Moţiunea de cenzură urmează să fie dezbătută şi votată marţi, 29 iunie, tot în şedinţa plenului  reunit.

Conform președintelui Marcel Ciolacu, PSD a discutat cu AUR votul la moțiune, incluzând puncte care reflectă observații ale parlamentarilor din partidul lui Simion, dar și ale unor sindicate și patronate.

De asemenea, Ciolacu afirmă că ar exista parlamentari PNL și USR care ar vota pentru căderea guvernului Florin Cîțu.

PNL a anunțat, prin preşedintele Ludovic Orban că la nivelul partidului şi a coaliţiei s-a luat decizia de a participa la şedinţa de dezbateri și vot, dar membrii coaliției NU vor vota.

256
Tagurile:
Moțiune de cenzură, PSD

Загрузка...
Caniculă

Știrea nopții: încep 2 zile cumplite, avertizează meteorologii