Klaus Iohannis

Succesul lui Iohannis, făcut praf: “O șmecherie, poate fi o înfrângere, a dormit pe el!”

2726
(reînnoit 12:50 21.07.2020)
„Iohannis a plecat la Bruxelles în postura de câine surd la vânătoare - este, deliberat sau nu, confuz; singura precizare pe care ne-o oferă nu face altceva decât să ne bage și mai adânc în ceață”

BUCUREȘTI, 21 iul – Sputnik. Președintele Iohannis a făcut un anunț care ar trebuie să rămână în istorie – cel puțin așa a reieșit din ceea ce a spus la Bruxelles și din modul în care exultă emulii săi. Iată însă că vine un duș rece de la unul dintre cei mai importanți analiști, Sorin Roșca Stănescu.

SRS atacă direct imaginea măreață a președintelui – de fapt „Iohannis a plecat la Bruxelles în postura de câine surd la vânătoare”.

Celebrul jurnalist arată că, dacă Iohannis s-a dus să negocieze ceva în numele poporului român ”ar fi trebuit să informeze națiunea asupra obiectivelor pe care le urmărim”.

”Ce vrem de la Consiliul European? Câți bani vrem să aducem de acolo în beneficiul României? În ce condiții? Cum putem învinge obiecțiile unor state pro-austeritate cum sunt Austria, Danemarca, Suedia și Olanda? Cu ce argumente? Cum putem evita diversele capcane plantate de state din nucleul dur UE, pentru blocarea accesului la banii promiși?”, iată mai multe întrebări la care Iohannis ar fi trebuit să răspundă.

De ce asta? Pentru, că, dacă Iohannis s-a dus la Bruxelles în numele statului român,” într-un moment atât de important, probabil crucial pentru viitorul nostru, ar fi fost moral și desigur constituțional ca, în prealabil, să se consulte cu liderii tuturor partidelor importante de la putere și din opoziție și să facă și diligențele necesare pentru a informa Parlamentul asupra concluziilor unei asemenea dezbateri”, scrie SRS.

”Klaus Iohannis ar fi trebuit să ne spună ce reprezintă acești bani”

Problema este ce reprezintă acești bani? Sunt ei vreun fel de ajutor, chiar de cadou, așa cum lasă să se înțeleagă liberalii – cu notabila excepție a lui Rareș Bogdan, extrem de realist în reacția sa! – sau sunt fonduri de altă natură?...

Și, da, Roșca Stănescu are dreptate: „Klaus Iohannis ar fi trebuit să ne spună cu subiect și predicat – și mai poate să o facă și acum – ce reprezintă acești bani”.

”Sunt 80 de miliarde de euro din fondul de 750 de miliarde convenit pentru Consiliul European și destinat strict ameliorării dezastrelor economice provocate de pandemie? Sau cele 80 de miliarde provin și din acest fond, dar și din bugetul comunitar, care a fost stabilit pentru viitori șapte ani, în sumă de 1.074 de miliarde de euro?”, pune problema jurnalistul.

O primă observație importantă: ”Iohannis este, deliberat sau nu, confuz. Singura precizare pe care ne-o oferă nu face altceva decât să ne bage și mai adânc în ceață”.

Sunt acești bani destinați relansării economice și marilor proiecte de infrastructură, așa cum a spus Iohannis? ”Ar fi o noutate absolută”, e de părere SRS.

”Ar fi pentru prima dată în ultimele săptămâni când destinația acestui fond de combatere a efectelor pandemiei asupra economiilor statelor membre ar fi deturnată și către alte obiective - cum ar fi, așa cum ne anunță Klaus Iohannis, marile proiecte de infrastructură”, consideră SRS.

”Victoria anunțată se traduce printr-o înfrângere”

Roșca Stănescu vine cu o ipoteză – nu cumva acești bani, pentru mari proiecte de infrastructură, ”provin, așa cum ar fi rațional, din bugetul comunitar de 1.074 de miliarde defalcat pe viitorii șapte ani?”.

”Dacă această confuzie lansată în spațiul public de Klaus Iohannis este intenționată, atunci avem de-a face cu o șmecherie prezidențială” și, atunci, ”victoria anunțată se traduce printr-o înfrângere”, spune SRS.

Cum ajunge celebrul jurnalist la acesta concluzie șocantă? Logica e următoarea:

”Sunt 27 de state ale Uniunii Europene. Conform suprafeței și totalului populației, România este al optulea membru ca importanță. Conform principiilor coeziunii, care guvernează Uniunea Europeană, importanța României este mult mai mare, pentru că aducerea treptată a Românei la nivelul de dezvoltare al statelor importante din UE presupune în mod obligatoriu investiții uriașe”. Concluzie – către România ar trebui să fie dirijate fonduri mult mai mari decât în cazul altor state.

Acum, SRS arată dacă facem, după cum sugerează președintele, ”o marmeladă între bugetul comunitar și cei 750 de miliarde destinați ameliorării crizei economice din UE”, atunci rezultă o sumă totală de peste 1.800 de miliarde de euro!  Și, spune SRS, ”din această marmeladă, României îi este oferit, iertați-mă, doar praful de pe tobă”.

Poate nu chiar praful de pe tobă, dar mult mai puțin decât ar trebui, spunem noi. Socoteala e simplă: dacă 1800 miliarde ar fi împărțite egal, ar fi peste 60. Dar, România a opta țară ca dimensiune, plus că ar beneficia de focuri de coeziune.

Deci, da, suma ar fi multe peste media UE. Dar… așa cum spune SRS, poate acestea ”sunt simple speculații, pe care mi le pot asuma în calitate de analist, în condițiile în care președintele nu ne oferă nici infamații clare, nici informații suficiente”.

”Dacă Olanda vrea musai să pună mâna pe Portul Constanța…”

A  doua mare problemă despre aceste miliarde - ”în ce interval de timp vor putea fi accesate, nu ne cad din cer”.

”Nucleul dur al Uniunii Europene a reușit să impună (…) o clauză care în viitor ar putea fi utilizată ca un levier pentru blocarea accesului la fondurile repartizate teoretic - este așa-numita clauză a statului de drept”, atrage atenția Sorin Roșca Stănescu.

Celebrul jurnalist punctează – ”când un stat cu mare influență în UE vrea să obțină ceva de la un stat mai slab, recurge la un șantaj politic”, cum ar fi conceptul statului de drept, pe care ”îl aplică pe harta unei țări, acuzând-o că are deviații și împiedică respectiva țară să obțină cuvenitele drepturi, invocând faimosul articol 7 din pseudo-Constituția UE”.

”Ca să fiu și mai exact, dacă Olanda vrea musai să pună mâna pe Portul Constanța, vital în arhitectura geopolitică a acestui stat, atunci de fiecare dată când România va încerca să stea în rând cu celelalte state europene, politicienii de la Haga vor invoca faptul că România nu îndeplinește condițiile statului de drept”, spune SRS, care spune că ”precedentul a fost creat și de acum este dovedit”.

Cazul este clar - România a rămas ”singurul stat din UE căruia i se refuză participarea la spațiul Schengen, pe motiv că nu îndeplinește criteriul statului de drept”.

”Dacă la insistențele Olandei, statele europene au convenit că, în ceea ce privește spațiul Schengen, România nu întrunește condițiile statului de drept, atunci este floare la ureche ca această ștampilă să se extindă și asupra accesării fondurilor UE”, spune SRS.

Concret, SRS atrage din nou atenția că, atâta timp cât președintele ”și-a permis într-un trecut nu prea îndepărtat să pună sub semnul întrebării deciziile Curții Constituționale, dar și ale altor instituții independente ale statului român, (…) clauza despre care am relatat va putea fi invocată de orice stat european, pentru a ne bloca accesul la fondurile, pe care, așa confuz cum se exprimă, Klaus Iohannis le prezintă ca fiind o mare victorie personală”.

***

În final, subliniind că  totul poate fi o speculație, SRS întreabă firesc – dacă ar fi așa, ”atunci ce-l împiedică să ne explice și nouă, muritorilor de rând, ce și cum?”.

”În caz contrar, nu pot să trag altă concluzie decât că, la Bruxelles, președintele a dormit pe el… sau, mă rog, cu capul pe servietă”, a scris Sorin Roșca Stănescu, a cărui întreagă analiză o puteți găsi pe Corect News

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2726
Tagurile:
Sorin Roșca Stănescu, Klaus Iohannis
Tematic
Tensiuni maxime la Bruxelles pentru BANI, Macron și-a ieșit din fire, acuzații multe
Corabia UE se scufundă, Iohannis e ”moderat optimist”
Se reiau negocierile dure de la Bruxelles: care este adevărata miză
Compromis al liderilor UE, Ungaria și Polonia ar fi obținut ceea ce doreau
Liderii UE, acord „istoric” de 750 de miliarde de euro după summitul maraton
Teodorovici îi aruncă lui Iohannis în față  - de fapt, cu ce s-a ocupat la Bruxelles?
Veste mare de la Bruxelles – Iohannis a făcut un anunț de maximă importanță maximă
Dragoș Dumitriu

Rușine pentru Parlamentul României! A acceptat bătaia de joc impusă de Iohannis și SUA

40
”Spălătorul său rufe murdare al lui Iohannis”, un spălător al creierelor noilor generații a fost acceptat de Parlament pentru a reprezenta România în cea mai dificilă misiune diplomatică, deși nu are nicio legătură cu această profesie

BUCUREȘTI, 15 aprilie – Sputnik. Nimic nu mai e de mirare când vine vorba de decăderea României. Ieri, Andrei Muraru, un personaj fără nicio legătură cu diplomația, propus ca ambasador în SUA, a fost audiat în Parlament și avizat de Comisiile de specialitate.

Luat la ochi de ”patriarhul presei române”, Ion Cristoiu, care îl numește ”Spălătorul său rufe murdare al lui Iohannis”, Andrei Muraru a fost avizat fără nicio împotrivire, fără nici un comentariu negativ de parlamentarii din Comisiile de Politică Externă!

Culmea, dintre cei 6 viitori reprezentanți ai României audiați, Muraru a fost singurul care NU avea nicio legătură cu diplomația! Dar… va ocupa postul cel mai important și mai dificil! Iar parlamentarii au fost de acord cu asta!

Sigur, e un ins impus de Iohannis și SUA, care va face tot ceea e necesar pentru a se pune în aplicare politici străine de idealurile, istoria, tradițiile, credința românilor. Și, sigur, în mare SUA și în mic Iohannis impun tot și fac ce vor în fosta țară, actuala colonie România.

Dar, în nostalgia altor vremuri, nu pot să nu mă întreb cum e posibil ca parlamentarii PSD să fie de acord cu un ins care are la activ susținerea unor acuzații contra României și care este parte a unui sistem care a adus mari prejudicii țării, inclusiv în perioada ultimului mandat de premier PSD?

Uită PSD cum Iohannis atacă România, spunea că este nepregătită, chiar înaintea marelui examen – președinția Consiliului UE? Andrei Muraru era lângă Iohannis!

Uită Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă a Senatului, că a fost refuzat și tratat în mod jignitor de Iohannis când trebuia să fie numit ministru… și nu numai atunci? Andrei Muraru era lângă Iohannis!

Da, se pare că și PSD, dar și Titus Corlățean ”uită”! Sau, mai bine zis, ascultă de ordinul primit de peste ocean.

Presa a transmis că potrivit lui Corlăţean, ”au fost prestaţii bune, prestaţii solide ale ambasadorilor propuși, cu avize favorabile, cu misiuni importante, cu destinaţii importante”.

Vai de noi, dacă până și un om politic și un diplomat de calibrul fostului ministru de Externe, cel care a creat Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, poate spune așa ceva! Îmi aduce aminte de predecesorul său, marele diplomat Grigore Gafencu, care, ca să fie reales în Parlament, trebuia să-și lase smokingul și să meargă prin sate, să asiste la ciomăgelile organizate de bătăușii profesioniști ai partidului.

Așa și Titus Corlățean și ceilalți oameni politici respectabili din Comisii – trebuie să asiste la ”ciomăgeala” verbală a ”spălătorului de rufe murdare al lui Iohannis” pentru a avea un viitor în politică.

Nu, părerea mea e că prin acest gest, prin această acceptare, parlamentarii și-au asigurat un trecut, nu un viitor! Da, pentru mine rămâne Titus Corlățean ministrul, diplomatul și omul politic de excepție pe care l-am cunoscut și îl admir sincer. Dar după isprava din Parlament mi se pare că acela și-a luat locul… în trecut! Acum îl văd pe omul PSD Ciolacu, care face ”ce trebuie” pentru a-și ”securiza” locul de parlamentar de Dâmbovița! De Potlogi, de Ciocănești, de Bezdead, de Răscăeți!...

Oare ce s-ar fi întâmplat dacă l-ar fi respins pe diletant, pe ”spălătorul de rufe murdare al lui Iohannis”? L-ar fi făcut praf Ciolacu? Simonis? Liderul ciomăgarilor de la Pucioasa? Păi dacă așa stă problema, atunci ce mai caută un om de valoarea lui Corlățean într-o asemenea alcătuire politică?

Bun, hai să zicem că au votat un reprezentant al României – că, vezi Doamne, românii trebuie să fie uniți! Chiar așa?! Păi tocmai au avizat pe unul care vrea să taie bucăți din istoria României, care susține aruncarea în flăcările damnării – sau chiar ale uitării! – personalități politice sau chiar culturale românești! Oameni care au comis greșeli ale timpului lor, ca alții milioane, valori ale culturii care s-au lăsat duse de un val european într-o direcție greșită! Dar și unii, și ceilalți, au ars pentru România și au lăsat în urmă atâtea pagini și momente naționale fundamentale!

Muraru este în prim planul celor care vor să anuleze o epocă de realizări uriașe, nu doar de greșeli – România Socialistă! E un spălător al creierelor noilor generații, unul dintre aceia care vor ca tinerii să nu își cunoască istoria, ci numai ”modelul” - de fapt, stăpânul!  - America! E venit din viitorul grotesc al lui Huxley și Orwell!

Parlamentul a avizat nu un român… ci mai degrabă un anti-român!

Și, un ins periculos, care declară sus și tare că are ca prioritate a mandatului său de ambasador ocuparea militară a României! Muraru vrea ”creșterea prezenței militare americane în România”, pe care o consideră „primordială” și că ”avem nevoie de mai multă prezență SUA în România: pe uscat, în aer și pe mare”! Și, musai, pe creierele din ce în ce mai netede ale românilor, aș adaugă eu.

Ecce homo pe care l-a votat Parlamentul, impus de Iohannis și SUA… și de alții, dar NU de români! Pe care NU îi va reprezenta niciodată un ins precum Muraru – aspect la care parlamentarii nu s-au gândit niciodată.

De aceea spun că nu de Muraru trebuie să ne fie rușine – ci celor care l-au avizat favorabil fără să crâcnească ar trebui să le fie rușine de fapta lor! Istoria ar trebui să îi judece, laolaltă cu cei care au permis transformarea țării într-o colonie.

40
Tagurile:
SUA, Klaus Iohannis
Tematic
Teodorovici: ”Cîțu, fii bărbat! Soluția e PNL să întoarcă armele împotriva lui Iohannis”
Ciolacu nu-i iartă pe Iohannis și pe Cîțu pentru că l-au protejat pe Voiculescu
SRS și Călin Georgescu trag semnalul de alarmă: România, trimisă la RĂZBOI de Iohannis?
Iohannis, acuzat în PREMIERĂ că fuge de răspundere, ia o decizie de ultimă oră
Știrea serii: Iohannis l-a desemnat pe Cîțu la Sănătate – strică planurile USR

Загрузка...
Anton Pisaroglu

“Omul din umbră” al Vioricăi Dăncilă: Vlad Voiculescu e un impostor, USR e ZERO!

226
Specialist în probleme de securitate, consultanță politică și informații, Anton Pisaroglu face o analiză tăioasă și dă un verdict dur pentru Vlad Voiculescu și pentru USR

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Cunoscut de inițiații în politică drept unul dintre cei mai apreciați și influenți consultanți politici, Anton Pisaroglu a fost ”omul din umbră” al premierului și președintelui PSD Viorica Dăncilă. Fost rugbist de mare performanță, este specializat în probleme de securitate și în consultanță politică.

Așa cum am mai menționat, Pisaroglu a avut rolul esențial în campania de imagine a ultimului premier PSD și a avut merite în excelenta prestație a Vioricăi Dăncilă la întâlniri internaționale. Pe lângă asta, ”omul din umbră” al Vioricăi Dăncilă  a dus multe din războaiele văzute și nevăzute din jurul premierului care a gestionat Președinția Consiliului UE, într-un mandat sabotat puternic din exterior și interior.

Acum, Anton Pisaroglu face o analiză dură a situației creată prin demiterea lui Vlad Voiculescu, despre care spune din start că ”nu este nimic altceva decât un impostor, cu zero experiență în management, incapabil să conducă un spital dintr-un oraș mic, nu mai vorbim de un minister”.

”O păpușă de paie care a fugit de decizii și de responsabilitate într-o perioadă critică pentru țară”, apreciază Pisaroglu, argumentând că fostul ministru ”Și-a delegat atribuțiile către secretarul de stat, ca să aibă timp să stea pe Facebook. Ne-a demonstrat că tot ce îl interesează este campania de PR, nu ce se întâmplă în spitale!”.

În opinia consultantului, scurtul mandat al lui Vlad Voiculescu în fruntea Ministerului a fost ”un carusel de gafe, bâlbe, nerealizări și scandaluri”. Iată o listă a acestora:

- ”VV nu s-a consultat cu prim-ministrul și nici cu Valeriu Gheorghiță când a publicat datele vaccinărilor din centrele destinate structurilor de forță și a generat o problemă de securitate națională”;

- ”VV și-a angajat nu mai puțin de 21 de consilieri personali și onorifici”;

-  ”VV a refuzat să crească numărul paturilor de la ATI, deși chiar prim-ministrul Cîțu i-a cerut asta”.

Pe lângă asta, Pisaroglu atrage atenția că secretarul de stat Andreea Moldovan, ”mâna dreaptă a lui VV”, a susținut în repetate rânduri ”ideea unui lockdown, chiar dacă prim-ministrul a spus explicit că este împotriva unei astfel de măsuri”.

Continuând, Pisaroglu amintește că ”mai mulți consilieri și-au dat demisia de la minister, acuzând lipsa de profesionalism a conducerii”.

”VV a ieșit public și a spus că 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare, când, de fapt, era vorba doar de 1.300 de persoane, cum a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare”, scrie consultantul politic.

În analiza publicată de ”Știri pe surse”, Anton Pisaroglu atrage atenția și asupra unui fapt cu incidență penală: „VV a amânat publicarea raportului referitor la incendiul de la Matei Balș”.

Dar, consideră Pisaroglu, cel mai grav este că Vlad Voiculescu ”a fugit de responsabilitate în crizele majore”. Concret:

- ”Nu și-a asumat nicio responsabilitate în urma incendiului de la Matei Balș, deși în cazul similar al incendiului de la Piatra Neamț îl acuza pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, că ministerul este un dezastru”;

- ”Nu și-a asumat nicio responsabilitate în cazul celor trei pacienți decedați la spitalul Victor Babeș”;

- ”A pasat vina în ceea ce privește modul în care s-a realizat transferul pacienților de la spitalul Foișor”.

Concluzia experimentatului consultant politic este fără echivoc: ”Ne-au demonstrat clar: și Vlad Voiculescu, și USR au zero experiență în politică”.

”Au preluat în plină criză sanitară un minister important – Ministerul Sănătății – fără să înțeleagă cum funcționează sistemul de sănătate și fără să aibă vreo idee despre miza politică uriașă”, scrie Pisaroglu, conchizând – „Lipsa de experiență politică și profesională a lui VV, frica de asumare, toate gafele de comunicare și bâlbele sunt dovezile incompetenței celui care a stat mereu pe margine și a criticat pe toată lumea, cu aroganță și dispreț”.

De fapt, completează Anton Pisaroglu, Vlad Voiculescu ”a știut un singur lucru: „să se lupte” cu mafia din sănătate, dar a uitat să precizeze că el însuși controlează o mafie cu interese în sănătate”.

”Cine știe ce va face în viitor, un lucru e cert: din punct de vedere politic, VV e mort”, închide Pisaroglu subiectul ”Magicianul” de la Sănătate.
226
Tagurile:
Viorica Dăncilă
Tematic
Specialistul din umbra Vioricăi Dăncilă se revoltă: ”Proiectul e deturnat acum!”
Viorica Dăncilă, declarație neașteptată și mesaj pentru Elena Udrea, în cea mai grea zi!
Viorica Dăncilă, declarații ferme despre liderii PSD – Dragnea, Ciolacu, Stănescu

Загрузка...

Adevărul despre spitalele din România: mărturii din linia întâi VIDEO

0
(reînnoit 20:03 15.04.2021)
Eroii din linia întâi vorbesc, la un an de la debutul pandemiei de coronavirus în România, despre felul în care aceasta le-a schimbat viața, dar și despre ingrata situație în care au ajuns acum, aceea de a fi numiți ”criminali”.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. La un an de la debutul pandemiei de coronavirus, sistemul medical românesc, care a trecut prin multiple schimbări, unele de la o oră la alta, a ajuns în situația cumplită în care eroii din linia întâi să fie jigniți, umiliți și transformați, efectiv, în dușmani ai societății. Acest lucru s-a făcut, desigur, cu participarea generoasă a unei game întregi de cetățeni care, folosindu-se fie de influența lor dată de funcție, fie de rețelele sociale, au transformat, în ochii unei părți a opiniei publice din România, medicii, asistentele, infirmierele în ”asasini”, ”criminali”, iar spitalele, în locuri ale groazei.

Care este adevărul și cum a schimbat pandemia de coronavirus viața angajaților din sistemul sanitar? Iată o întrebare la care corespondentul Sputnik Georgiana Arsene a încercat să afle răspunsuri de la câțiva angajați ai mai multor spitale importante din București.

Gina Vochin este asistent medical la Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino din București, lider de sindicat și secretar general la Uninea Sindicală SANITAS București. Inițial, unitatea spitalicească a fost una non COVID, cu zone tampon, unde pacienții erau testați și apoi trimiși în secțiile unde era cazul.

Numărul de paturi s-a redus, astfel încât unele saloane au rămas doar cu un pat. Vorbim de zona tampon.

La un an de zile, nemulțumirea este că lucrurile din sistem nu sunt puse la punct.

”În această perioadă, s-a acumulat nemulțumire la nivelul pacienților și la nivelul nostru, pentru că s-a muncit fără concedii, s-a muncit fără libere. Fiind spital non-COVID, sporul acela de COVID nu s-a dat, deși colegele mele, și eu am intrat pe zona roșie și am tratat COVID”, spune Gina Vochin.

Aceasta a adăugat că sporul s-a dat, în spitalele non COVID, strict pe numărul de ore cât s-a lucrat la pacient.

În spațiul public s-a vehiculat ideea că pacienții nu mai primesc îngrijiri pentru afecțiunile de care suferă – cancer, spre exemplu – și că toată atenția este ocupată de coronavirus.

Gina Vochin a vorbit despre acest aspect controversat. Explicațiile le puteți urmări în materialul video de mai jos.

0

Загрузка...