Klaus Iohannis

Succesul lui Iohannis, făcut praf: “O șmecherie, poate fi o înfrângere, a dormit pe el!”

2705
(reînnoit 12:50 21.07.2020)
„Iohannis a plecat la Bruxelles în postura de câine surd la vânătoare - este, deliberat sau nu, confuz; singura precizare pe care ne-o oferă nu face altceva decât să ne bage și mai adânc în ceață”

BUCUREȘTI, 21 iul – Sputnik. Președintele Iohannis a făcut un anunț care ar trebuie să rămână în istorie – cel puțin așa a reieșit din ceea ce a spus la Bruxelles și din modul în care exultă emulii săi. Iată însă că vine un duș rece de la unul dintre cei mai importanți analiști, Sorin Roșca Stănescu.

SRS atacă direct imaginea măreață a președintelui – de fapt „Iohannis a plecat la Bruxelles în postura de câine surd la vânătoare”.

Celebrul jurnalist arată că, dacă Iohannis s-a dus să negocieze ceva în numele poporului român ”ar fi trebuit să informeze națiunea asupra obiectivelor pe care le urmărim”.

”Ce vrem de la Consiliul European? Câți bani vrem să aducem de acolo în beneficiul României? În ce condiții? Cum putem învinge obiecțiile unor state pro-austeritate cum sunt Austria, Danemarca, Suedia și Olanda? Cu ce argumente? Cum putem evita diversele capcane plantate de state din nucleul dur UE, pentru blocarea accesului la banii promiși?”, iată mai multe întrebări la care Iohannis ar fi trebuit să răspundă.

De ce asta? Pentru, că, dacă Iohannis s-a dus la Bruxelles în numele statului român,” într-un moment atât de important, probabil crucial pentru viitorul nostru, ar fi fost moral și desigur constituțional ca, în prealabil, să se consulte cu liderii tuturor partidelor importante de la putere și din opoziție și să facă și diligențele necesare pentru a informa Parlamentul asupra concluziilor unei asemenea dezbateri”, scrie SRS.

”Klaus Iohannis ar fi trebuit să ne spună ce reprezintă acești bani”

Problema este ce reprezintă acești bani? Sunt ei vreun fel de ajutor, chiar de cadou, așa cum lasă să se înțeleagă liberalii – cu notabila excepție a lui Rareș Bogdan, extrem de realist în reacția sa! – sau sunt fonduri de altă natură?...

Și, da, Roșca Stănescu are dreptate: „Klaus Iohannis ar fi trebuit să ne spună cu subiect și predicat – și mai poate să o facă și acum – ce reprezintă acești bani”.

”Sunt 80 de miliarde de euro din fondul de 750 de miliarde convenit pentru Consiliul European și destinat strict ameliorării dezastrelor economice provocate de pandemie? Sau cele 80 de miliarde provin și din acest fond, dar și din bugetul comunitar, care a fost stabilit pentru viitori șapte ani, în sumă de 1.074 de miliarde de euro?”, pune problema jurnalistul.

O primă observație importantă: ”Iohannis este, deliberat sau nu, confuz. Singura precizare pe care ne-o oferă nu face altceva decât să ne bage și mai adânc în ceață”.

Sunt acești bani destinați relansării economice și marilor proiecte de infrastructură, așa cum a spus Iohannis? ”Ar fi o noutate absolută”, e de părere SRS.

”Ar fi pentru prima dată în ultimele săptămâni când destinația acestui fond de combatere a efectelor pandemiei asupra economiilor statelor membre ar fi deturnată și către alte obiective - cum ar fi, așa cum ne anunță Klaus Iohannis, marile proiecte de infrastructură”, consideră SRS.

”Victoria anunțată se traduce printr-o înfrângere”

Roșca Stănescu vine cu o ipoteză – nu cumva acești bani, pentru mari proiecte de infrastructură, ”provin, așa cum ar fi rațional, din bugetul comunitar de 1.074 de miliarde defalcat pe viitorii șapte ani?”.

”Dacă această confuzie lansată în spațiul public de Klaus Iohannis este intenționată, atunci avem de-a face cu o șmecherie prezidențială” și, atunci, ”victoria anunțată se traduce printr-o înfrângere”, spune SRS.

Cum ajunge celebrul jurnalist la acesta concluzie șocantă? Logica e următoarea:

”Sunt 27 de state ale Uniunii Europene. Conform suprafeței și totalului populației, România este al optulea membru ca importanță. Conform principiilor coeziunii, care guvernează Uniunea Europeană, importanța României este mult mai mare, pentru că aducerea treptată a Românei la nivelul de dezvoltare al statelor importante din UE presupune în mod obligatoriu investiții uriașe”. Concluzie – către România ar trebui să fie dirijate fonduri mult mai mari decât în cazul altor state.

Acum, SRS arată dacă facem, după cum sugerează președintele, ”o marmeladă între bugetul comunitar și cei 750 de miliarde destinați ameliorării crizei economice din UE”, atunci rezultă o sumă totală de peste 1.800 de miliarde de euro!  Și, spune SRS, ”din această marmeladă, României îi este oferit, iertați-mă, doar praful de pe tobă”.

Poate nu chiar praful de pe tobă, dar mult mai puțin decât ar trebui, spunem noi. Socoteala e simplă: dacă 1800 miliarde ar fi împărțite egal, ar fi peste 60. Dar, România a opta țară ca dimensiune, plus că ar beneficia de focuri de coeziune.

Deci, da, suma ar fi multe peste media UE. Dar… așa cum spune SRS, poate acestea ”sunt simple speculații, pe care mi le pot asuma în calitate de analist, în condițiile în care președintele nu ne oferă nici infamații clare, nici informații suficiente”.

”Dacă Olanda vrea musai să pună mâna pe Portul Constanța…”

A  doua mare problemă despre aceste miliarde - ”în ce interval de timp vor putea fi accesate, nu ne cad din cer”.

”Nucleul dur al Uniunii Europene a reușit să impună (…) o clauză care în viitor ar putea fi utilizată ca un levier pentru blocarea accesului la fondurile repartizate teoretic - este așa-numita clauză a statului de drept”, atrage atenția Sorin Roșca Stănescu.

Celebrul jurnalist punctează – ”când un stat cu mare influență în UE vrea să obțină ceva de la un stat mai slab, recurge la un șantaj politic”, cum ar fi conceptul statului de drept, pe care ”îl aplică pe harta unei țări, acuzând-o că are deviații și împiedică respectiva țară să obțină cuvenitele drepturi, invocând faimosul articol 7 din pseudo-Constituția UE”.

”Ca să fiu și mai exact, dacă Olanda vrea musai să pună mâna pe Portul Constanța, vital în arhitectura geopolitică a acestui stat, atunci de fiecare dată când România va încerca să stea în rând cu celelalte state europene, politicienii de la Haga vor invoca faptul că România nu îndeplinește condițiile statului de drept”, spune SRS, care spune că ”precedentul a fost creat și de acum este dovedit”.

Cazul este clar - România a rămas ”singurul stat din UE căruia i se refuză participarea la spațiul Schengen, pe motiv că nu îndeplinește criteriul statului de drept”.

”Dacă la insistențele Olandei, statele europene au convenit că, în ceea ce privește spațiul Schengen, România nu întrunește condițiile statului de drept, atunci este floare la ureche ca această ștampilă să se extindă și asupra accesării fondurilor UE”, spune SRS.

Concret, SRS atrage din nou atenția că, atâta timp cât președintele ”și-a permis într-un trecut nu prea îndepărtat să pună sub semnul întrebării deciziile Curții Constituționale, dar și ale altor instituții independente ale statului român, (…) clauza despre care am relatat va putea fi invocată de orice stat european, pentru a ne bloca accesul la fondurile, pe care, așa confuz cum se exprimă, Klaus Iohannis le prezintă ca fiind o mare victorie personală”.

***

În final, subliniind că  totul poate fi o speculație, SRS întreabă firesc – dacă ar fi așa, ”atunci ce-l împiedică să ne explice și nouă, muritorilor de rând, ce și cum?”.

”În caz contrar, nu pot să trag altă concluzie decât că, la Bruxelles, președintele a dormit pe el… sau, mă rog, cu capul pe servietă”, a scris Sorin Roșca Stănescu, a cărui întreagă analiză o puteți găsi pe Corect News

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2705
Tagurile:
Sorin Roșca Stănescu, Klaus Iohannis
Tematic
Tensiuni maxime la Bruxelles pentru BANI, Macron și-a ieșit din fire, acuzații multe
Corabia UE se scufundă, Iohannis e ”moderat optimist”
Se reiau negocierile dure de la Bruxelles: care este adevărata miză
Compromis al liderilor UE, Ungaria și Polonia ar fi obținut ceea ce doreau
Liderii UE, acord „istoric” de 750 de miliarde de euro după summitul maraton
Teodorovici îi aruncă lui Iohannis în față  - de fapt, cu ce s-a ocupat la Bruxelles?
Veste mare de la Bruxelles – Iohannis a făcut un anunț de maximă importanță maximă
Gabriela Firea, Marcel Ciolacu

NUCLEARA de la Capitală manevră de culise… sau sinucidere în direct?!

655
(reînnoit 15:23 08.08.2020)
”În ultimele săptămâni s-au consumat energii pentru trocuri politice, negocieri vinovate și aranjamente de culise - alianțe comerciale de partide”

BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. După câteva mutări care păreau a aduce PSD pe o poziție câștigătoare la Capitală, Gabriela Firea a anunțat lista definitivă a candidaților pentru sectoarele bucureștene.

Ei bine, anunțul Gabrielei Firea este împotriva ultimei decizii a CExN – dar poate echivala cu o sinucidere în direct, prin renunțarea la unul dintre cei mai valoroși candidați (prin alianță), Neculai Onțanu, și preluarea unui liberal respins de propriul partid!

Aceasta a fost singura surpriză de o listă pe care vedem trei foști membri marcanți ai PNL (sau ex-PD):  Dan Cristian Popescu, Daniel Florea și Gabriel Mutu. Adică jumătate dintre candidații PSD la sectoare!

Sectorul 1 - Daniel Tudorache

Sectorul 2 - Cristian Popescu

Sectorul 3 - Aurelian Bădulescu

Sectorul 4 - Daniel Băluță

Sectorul 5 - Daniel Florea

Sectorul 6 - Gabriel Mutu.

Un episod „iertat”: excluderea Gabrielei Firea din PSD

Se poate spune că Mutu și Florea s-au integrat în PSD – deși, ne amintim, în timpul lui Dragnea, primarul sectorului 5 cerea, în CExN, în numele organizației sale, excluderea Gabrielei Firea din PSD!

Iată cum relata Codrin Ștefănescu derularea incidentului din CExN, în septembrie 2018:

”La final, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a propus o rezoluție votată în Comitetul Executiv al organizației pe care o reprezintă privind excluderea lui Gabriela Firea din PSD pentru declarațiile făcute de Firea timp de 11 zile și care au afectat imens imaginea partidului. Sigur, foarte mulți dintre colegi au cerut un vot și cam cum ar fi fost. Dar Liviu Dragnea ne-a cerut calm și cooperare. A zis că, în calitate de președinte ne cere să NU supunem la vot și să avem încredere, ceea ce s-a și întâmplat, astfel că ”dictatorul” Liviu Dragnea a închis această chestiune - nu s-a mai supus la vot”.

În schimb, salvată atunci de Dragnea și Dăncilă, Gabriela Firea nu îi iartă nici acum pe foștii lideri, în schimb de ceilalți… a uitat! Acum spune că ”în ultimele săptămâni s-au consumat energii pentru trocuri politice, negocieri vinovate și aranjamente de culise care nu au avut oamenii în centrul preocupărilor. “Măreața realizare” obținută este unificarea unor șefi de partide, a unor interese, a unor încrengături și, implicit, bătălia pe funcții”.

Popescu – plângere penală contra primarului PSD și ”cartea neagră a PSD”

Pozând între Ciolacu și Popescu, Firea spune că ”am ales să formăm echipa cu cetățenii din acest sector și cu omul care știe, deja, toate problemele, are și soluții, pentru că a lucrat îndeaproape cu actualul primar - colegul nostru Mihai Toader -, dar care merge către un alt proiect”.

Ce să-i spui Gabrielei Firea? Că Dan Cristian Popescu a depus la DNA o plângere împotriva lui Mihai Toader, în 2016? Că în același an a scos ”Cartea Neagră a primelor şase luni de administrare PSD în Bucureşti”. Că a acuzat în fel și chip PSD?

”Vom merge împreună în această perioadă și în viitor cu Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, pe care PNL l-a trădat, în miez de noapte, ca să-i facă loc unui candidat USR lipsit total de experiență și viziune, doar de dragul aranjamentelor politice pentru partidele “de dreapta”, nu pentru toți cetățenii, indiferent de preferințele politice”, spune Firea, uitând că același lucru la făcut PSD cu Neculai Onțanu – candidat pentru… o săptămână în urma „alianței” cu PSD-Ciolacu.

Reamintim că Neculai Onțanu a fost desemnat candidat susținut de PSD în urma votului din CExN în ședința din 30 iulie – deci acum circa o săptămână! Se pare că votul a fost unanim – și de atunci nu s-a mai auzit de vreo altă decizie a CExN care s-o anuleze pe cea care îl desemnase pe Onțanu!

Bătălia cu PNL -  trimisă în ridicol printr-o înțelegere de culise

Firea a anunțat azi că PSD va depune săptămâna viitoare candidaturile pentru alegerile locale - ”în cazul în care guvernul le va mai organiza” – și le-a mulțumit ”pentru implicarea, în toată aceasta perioadă tensionată și în care am fost și suntem loviți din toate pârțile - și vizibile, și invizibile -, lui Marcel Ciolacu (președinte) și Paul Stănescu (secretar general)”.

”Întotdeauna, oamenii pe primul loc și nu alianțele comerciale de partide!”, a declarat în final Gabriela Firea, fără să specifice la ce ”alianțe comerciale de partide” se referă.

Întrebarea este – prin decizia de a-l susține pe Popescu, adversar vechi și vizibil al PSD, în dauna unuia dintre cei mai buni (foști) primari ai PSD, Neculai Onțanu, este o strategie câștigătoare, sau o sinucidere în direct?

Semnalul dat NU pare a fi pozitiv pentru membrii, susținătorii și mai ales pentru activiștii PSD, care văd schema în felul prezentat mai sus – și realizează că bătălia lor cu PNL poate fi trimisă în ridicol printr-o înțelegere de culise, dincolo chiar și de un vot al CExN.

În plus, Popescu nu se bucură de o atât de mare simpatie în Sectorul 2, fiind cel care a propsu una dintre cele mai controversate – sau chiar stupide! – măsuri, închiderea urgentă a parcurilor din sector și, după redeschidere, funcționarea acestora până la ora 22.

În plus, administrația sectorului 2 din ultimii 4 ani a fost catastrofală, fiind un adevărat pol al murdăriei, iar reparațiile ADP s-au derulat într-un mod care a deranjat cetățenii zonei. Să nu mai vorbim și de aberanta politică împotriva animalelor de companie, Primăria și ADP introducând o mulțime de restricții – și cheltuind sume colosale pentru panouri stupide, inutile, prin care aduc la cunoștință tot felul de interdicții.

Asta în timp ce, repet, curățenia din sector, ca și întreținerea spațiilor verzi și parcurilor a fost lamentabilă – un adevărat record negativ în București!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

655
Tagurile:
PSD, București, Gabriela Firea

Загрузка...
Ion Cristoiu

Cristoiu arată cum i-au păcălit liberalii pe cei de la USR-PLUS

133
(reînnoit 19:01 07.08.2020)
Analistul Ion Cristoiu consideră că PNL a ieșit câștigat din alianța cu USR-PLUS pe București pentru că a a închis astfel gura celui mai periculos rival al liberalilor.

BUCUREȘTI, 7 aug - Sputnik. Ion Cristoiu scrie pe blogul personal că PNL și-a cumpărat liniștea aosciindu-se cu USR-PLUS la alegerile locale din Capitală.

„Mulţi lideri de opinie au pus cedarea PNL pe seama unor jocuri interne ale partidului. Şi anume, Ludovic Orban, atent la oricine l-ar putea concura la şefie, l-a preferat pe Nicuşor Dan lui Rareş Bogdan şi a cedat pe linie în negocierile cu USR-PLUS pentru ca un eventual învingător liberal la alegerile pe Bucureşti să nu-i umbrească steaua sa tot mai strălucitoare. S-a invocat şi posibilitatea ca aceste liste să fie pur şi simplu teatrale, deoarece alegerile vor fi amânate şi astfel, prin aruncarea în joc a unor neica nimeni, PNL să nu-şi pună vedetele într-o situaţie stînjenitoare. Convingerea că PNL a fost învins la negocieri de către USR-PLUS e atît de puternică la unii analişti că s-a acreditat şi teza unui Ludovic Orban care şi-a propus în taină să facă pulbere partidul.

”Prin alierea cu USR – PLUS la București, PNL a cîștigat lăsînd impresia c-a pierdut”, își intitulează Cristoiu postarea în care argumentează cum i-au păcălit liberalii pe cei de la USR-PLUS.

Pentru analist, pe parcursul Pandemiei Alianţa USR-PLUS a fost formaţiunea cea mai credibilă în criticile aduse Guvernului. Nu că nu ar fi fost și critici venite de la PSD, doar că PSD era prea aproape de timpul cînd stîrnea antipatia electoratului de Dreapta pînă la nivel de ură pentru ca poziţiile sale critice să aibă eficienţă în scăderea PNL în sondaje.

”Criticile Alianţei au venit dinspre Dreapta. Şi în condiţiile unui PMP cerşind pe la uşile împărăteşti ale Guvernului, Alianţa şi-a consolidat spectaculos postura de concurent principal al PNL”, arată Cristoiu pericolul întruchipat de USR-PLUS pentru PNL.

Treptat, spune Cristoiu, USR-PLUS a devenit principalul adversar al PNL, ba chiar unul deosebit de periculos şi pentru Klaus Iohannis.

”Graba cu care Klaus Iohannis a intervenit la DIICOT pentru infirmarea unei clasări care fusese făcută cu aprobarea sa se explică şi prin teama ca nu cumva tema numirii la DIICOT a Georgianei Hosu, contestată de TeFeLişti, să fie preluată de USR- PLUS”, mai scrie Cristoiu, dorind să arate cum a crescut rivalitatea dintre actualii ”aliați”.

Problema pe care o avea de rezolvat PNL era anihilarea poziției anti-liberali a celor de la USR-PLUS. ”Şi cea mai bună formă de scoatere a unui partid din joc e îmbrăţişarea”, observă cu ironie Cristoiu, care explică de ce PNL nu a pierdut nimic prin desemnarea lui Nicuşor Dan drept candidat la Primăria Generală, câtă vreme pentru PNL important e ca Gabriela Firea să piardă, adică PSD. Cât despre victoria lui Nicușor Dan, dacă Consiliul general va fi dominat de PNL, ”Nicuşor Dan va fi o hologramă de primar şi nu unul autentic”, observă analistul.

Un alt câștig al desemnării candidatului Nicușor Dan este faptul că acesta e în conflict cu actuala conducere a USR, deci le va crea probleme rivalilor useriști, în timp ce PNL s-a spălat de mâini de responsabilități.

 ”Alianţa nu-şi mai poate îngădui să atace Guvernul: Prin asta USR - PLUS iese din ipostaza de alternativă la PNL. E ceea ce a urmărit PNL. Contrar aparenţelor, PNL a cîştigat lăsînd impresia c-a pierdut”, este concluzia lui Cristoiu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

133
Tagurile:
USR, Ion Cristoiu
Tematic
Revoltă fulminantă: ”România lui Iohannis - o dublă slugă!” (Ion Cristoiu)
Cristoiu devoalează planul de a-i transforma pe români în ”ciumații Europei”
Cristoiu: ”De ce e Dan Chitic omul Moscovei? Ce înseamnă a face jocul Moscovei?”
Cristoiu: Zuckerman e obraznic, îl vrea pe Ciolacu șef la PSD, îi e teamă de un Dragnea!
Cristoiu îl pune la punct pe Iohannis: e ”un biet chibiț electoral al lui Ludovic Orban”

Загрузка...
Olga Buzova

VIDEO: Buzova a arătat cum se odihnește în Sochi și dansează în bikini

0
Cântăreața și prezentatoarea TV Olga Buzova le-a arătat abonaților cum se odihnea la Sochi. Anterior ea anunțase că a zburat în stațiune pentru a sărbători aniversarea relației sale romantice cu bloggerul video David Manukyan (Dava M).

Vedeta a postat multe imagini pe Instagram. La una dintre ele, de exemplu, Buzova a cerut publicului, pe care l-a numit „fetele mele”, săi evalueze noul costum de baie.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Cântăreața a făcut o altă poză la spa, lângă un câine. În comentariu, ea și-a amintit de ziua de pomenire a Sfântului Pantelimon, le-a spus abonaților istoria sărbătorii și i-a îndemnat să facă mai multe fapte bune, să trăiască cu inima curată, să aibă grijă de sănătate și să practice sport.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Buzova a arătat și un „costum neobișnuit de feminin”, făcând o poză pe fundalul unor bârne și copaci denși. Într-un comentariu la publicație, Manukyan i-a amintit iubitei sale că este „cea mai frumoasă fată”.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Interpreta nu a uitat de o altă rețea de socializare - TikTok. Buzova a dansat incendiar în bikini pe melodia grupului „Time and Glass”.

 

​De asemenea, a postat o poză într-un alt costum de baie, îndemnând abonații să privească mai mult în stories - acolo Buzova a filmat cum hrănește un câine, ia masa, „călărește” un iaht și petrece timpul cu Manukyan.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Olga Buzova

Загрузка...