Gheorghe Piperea

Piperea în vileag cum ni se iau banii în Pandemie ”mai rău decât internarea forțată”

1760
Adăugând această situație uluitoare și puțin cunoscută la cele pe care le-a observat și contestat oficial, cunoscutul avocat construiește o secvență care ar trebui să ne dea tuturora de gândit

BUCUREȘTI, 18 iul – Sputnik. Gheorghe Piperea este una dintre cele mai interesamte prezențe din spațiul public – atât pentru implicarea lui în câteva cazuri de mare interes – cazul Isărescu – ”Manole” – dar și pentru observațiile atente și pertinente.

Avocatul vine acum cu o adevărată ”bombă”, pe care o susține cu cazuri propriul său portofoliu. Despre ce este vorba? Introducerea lui Piperea spune multe: ”Credeți ca internarea medicală forțată pe baza unei simple suspiciuni a unui funcționar sau a unui denunț “binevoitor” este răul ultim care ni se poate întâmpla? Mai gândiți-vă”.

Problema, pe scurt, este următoarea: ”În ultimele două săptămâni am auzit nenumărate persoane (clienți de-ai mei sau cunoscuți) care îmi relatează că băncile închid conturile bancare ale IMM-urilor lor sau conturile lor bancare personale, fără a exista niciun motiv evident sau comunicat de bancă”.

Deci, atenție, nu chestiuni firești precum suspiciune de spălare de bani sau de fraudă, sechestru/poprire pe cont, blocare a contului de către procuror/judecător etc. ”Pur și simplu, omul/firma este anunțată că i s-au blocat conturile, spune Piperea, arătând că ”banii nu pot fi mișcați din cont - nici retrași, nici virați la alte bănci”.

Și, din nou atenție maximă, Piperea susține că există o ”listă neagră cu astfel de sancțiuni” și  că ”nicio altă bancă nu mai deschide conturi bancare persoanei fizice/companiei respective”.

”Cred că ați înțeles bine - nu numai că banca nu îți comunică niciun motiv pentru care banii îți sunt reținuți, iar conturile închise - dar nu există nici măcar o singură modalitate expresa de a contesta aceasta "minune" in justiție”, subliniază Piperea, constatând și că ”ANPC, deșii știe de problemă, tace mâlc”.

De unde vine însă această procedură? Nu veți ghici! De la ”partenerul strategic”! ”Din discuțiile cu niște cunoscuți, se pare că departamentele de ”compliance” ale băncilor aplică nu știu ce reglementare americană antifraudă (FATCA) sau directivă europeană”, dezvăluie Piperea, care să și numele unor bănci de unde vine ”cele mai dese știri despre aceste "minuni"”.

Adăugând această situație celor pe care le-a observat și contestat oficial, cunoscutul avocat construiește o secvență mai mult decât interesantă, care ar trebui să ne dea tuturora de gândit:

”Mai întâi, frica. În pasul doi, măsurile luate "pentru siguranța ta" - internare forțată, izolare, injecție, experimente medicale sau tratament cu medicamente off-label. În pasul trei, separarea de copii. În pasul patru, separarea de agoniseala de o viață și de bunurile personale. În pasul cinci, cel final, transformarea într-o baterie”, scrie Piperea, făcând o comparație concluzivă: ”Matrix”.

O întrebare firească – ”este clar acum că modelul chinezesc de “luptă” contra pandemiei este eficient?” – iar după aceasta se pot trage și două concluzii – ”iată la ce dictatura de mătase se poate ajunge” și, a doua, în coroborare – ”ce simplu e sa convingi oamenii că totul este pentru siguranța lor...”.

”Ce nu înțeleg instrumentele (politicieni, birocrați sau mase conformiste de oameni care achiziționează scump "siguranța") acestei evoluții liberticide este că, fiind instrumente, sunt ușor de înlocuit, cu alții - mai docili și mai înrăiți”, încheie avocatul Gheorghe Piperea foarte interesanta sa postare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1760
Tagurile:
bani, Pandemie, Gheorghe Piperea
Carmen Dan

Bravo, Carmen Dan! Singurul om politic care NU a uitat de Ziua unui român genial!

130
Un artist genial, cu o gândire profundă, liberă și constructivă, așa cum au fost intelectualii care au dat marea cultură a anilor 1965-1980

BUCUREȘTI, 5 aug – Sputnik. Azi nu a fost numai o obișnuită zi a scandalurilor politice. Azi a fost și ziua lui Marin Preda, – geniu al romanului autohton. Nici un politician nu ți-a amintit de asta, nu mai e timp de cultură!

Cu o excepție, senatorul Carmen Dan, fost ministru al Internelor – un om politic distins, care se pare că a nu mai are loc în noua formulă a PSD. Carmen Dan a omagiat ziua marelui teleormănean, scriind câteva rânduri bine simțite.

”Pentru că astăzi ar fi fost ziua lui și pentru că el este cel care a înnobilat Teleormanul nostru, vă las un gând de-al lui. Marin Preda, ca nimeni altul, știa să răscolească în fibra noastră!”, scrie Carmen Dan.

Iată și cuvintele lui Marin  Preda, mai actuale decât oricând:

“Forţa unui om de a îndura suferinţa e imensă şi n-ar fi dacă noi resurse de speranţă, care nasc în sufletul uman ca un val îndată ce valurile precedente s-au sfărâmat de ţărm, n-ar ţâşni din adâncuri şi nu ne-ar face iarăşi puternici.”

***

Marin Preda s-a născut pe 5 august 1922, în comuna Siliștea Gumești din Teleorman. Marele scriitor a fost unul dintre cei care au înțeles în profunzime atât oamenii, cât și timpurile.

A înțeles și nedreptățile vremurilor în care s-a născut, a urmat cu ardoare și cu bună credință noile vremuri – și a înțeles și greșelile orânduirii poporului.

A fost respectat și susținut de Nicolae Ceaușescu, cel care, spun martorii, a citit în manuscris și a aprobat una dintre cele mai curajoase cărți în care e criticat sistemul sovietic – „Delirul”.  Abia apărut în librăriile românești, romanul era deja criticat în celebra „Literaturnaia Gazeta”, îmi povestea marele jurnalist rus Viaceslav Samoșkin. Critica a rămas însă în gazetă, pentru că nimeni, nici chiar de la Moscova, nu cuteza să se ia de scriitorul preferat al lui Nicolae Ceaușescu.

Un om serios, sobru, departe de felul monden al unui Eugen Barbu, de exuberanța și pofta de viață a lui Fănuș Neagu sau Păunescu, de reveria lui Nichita Stănescu, Marin Preda a fost un om de echilibru și un permanent apărător al colegilor săi, îmi povestea colonelul Victor Achim, ofițerul DSS care s-a ocupat oficial ”protecția informativă” a Uniunii Scriitorilor.

Marin Preda a scris chiar de la începutul regimului comunist, a fost vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor, director al editurii ”Cartea Românească”, membru corespondent al Academiei Române, deputat în Marea Adunare Națională… În același timp, un om cu o gândire liberă și constructivă, așa cum au fost intelectualii care au dat marea cultură a anilor 1965-1980.

De aceea citesc cu uimire aberația de pe populara Wikipedia că Marin Preda ”a fost un fervent opozant al regimului comunist, mai multe voci confirmând că scriitorul i-a spus lui Nicolae Ceaușescu”. Nici pomeneală de așa ceva!

Desigur, e greu de spus cum ar fi evoluat relația lui Preda cu regimul în anii de final ai ”Epocii de aur”, după 1985… Apropo, sintagma ”Epoca de aur” a fost inventată de un alt ”opozant” al regimului, Octavian Paler.

Și da, personajul cel mai cunoscut al literaturii lui Preda, Ilie Moromete, este inspirat după cel al eroului popular rus ”Ilya Muromets”. Nu e furat, cum spun unii, nu e dovadă de filo-sovietism… pur și simplu asta a fost gândire, inspirația marelui scriitor. Și rezultatul a fost excepțional, la fel ca întreaga sa operă.

Încă o dată, rușine liderilor români care au uitat de această zi - și bravo, Carmen Dan, pentru postare!

130
Tagurile:
Carmen Dan
Tematic
Carmen Dan revine în forță și acuză: ”Declarații iresponsabile, minciuni, manipulare”
Gest oribil contra lui Carmen Dan și a PSD
Carmen Dan, agresată! Jandarmii au fost împiedicați să intervină

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis GAFĂ la prezentarea deciziei privind ȘCOALA a indus românii în eroare!

452
O gafă a președintelui care, dacă nu era corectată prin intervenția presei, ar fi fost o dezinformare la nivel național!

BUCUREȘTI, 5 aug – Sputnik. Președintele Iohannis a gafat chiar la prezentarea deciziei privind începerea școlii, confundând media de infectări la mia de locuitori cu numărul de infectați!

Pe un ton didactic, președintele a explicat și a reluat cele trei scenarii, comițând mereu aceeași greșeală: în loc de a spune că e vorba de 1 până la 3, respectiv 3 infectați la mia de locuitori, Iohannis spune simplu – 1 până la 3 infectați, sau peste 3 infectați, în medie!

Din repetările președintelui rezulta că dacă într-o localitate/cartier numărul de infectați crește mai multe zile la rând, în medie, cu 1-3 infectați în plus pe zi, respectiv 3 infectați în plus – localitatea este în scenariul galben, respectiv roșu!

Nu mică a fost mirarea când, la prima întrebare despre plasarea în acest caza a Bucureștilor în scenariul roșu – Iohannis a răspuns senin: „NU, Bucureștiul este în scenariul verde!”. Stupoare, pentru că în Capitală sunt mai mult de 3 infectați pe zi!

Abia atunci s-a trezit președintele și a explicat că, de fapt, e vorba de media de infectați la mia de locuitori, nu de numărul efectiv așa cum spusese inițial! Sigur că, în acest caz, Bucureștiul, care are peste 3 milioane de locuitori, are mult sub 1 infectat la 1000 de locuitori.

Dar, e de notat această gafă a președintelui care, dacă nu era corectată prin intervenția presei, ar fi fost o dezinformare la nivel național! Chiar și așa, principalele agenții din România au transmis varianta inițială, în varianta greșită a președintelui.

Iată trei exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte: Agerpres, DC News și „Știri pe Surse”.

Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
© Screenshot / ”Știri pe surse”
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
© Screenshot / DC News
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

452
Tagurile:
Școală, Klaus Iohannis

Загрузка...