Marcel Ciolacu și Ludovic Orban

Blatul Ciolacu Orban a ieșit la iveală, s-au făcut de râs! Pupat toți Piața Colonizării!

230
Un ”ping pong” cum zice chiar Ciolacu, între el și Orban – la fel cum a fost la Cameră – unde meciul a început cu scuipați și s-a terminat cu pupături – dar nu în ”Piața Independenței”, ci în cea a colonizării.

BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Spectacol ieftin – astfel poate fi numită soluția aleasă de Marcel Ciolacu pentru finalizarea problemei PSD, partid al cărui electorat dă semnale clare că se opune votării legii carantinei, dar pe care el, liderul interimar, părea de la început că se va supune solicitării prezidențiale.

Pe scurt, după ședința PSD, în care mai mulți lideri județeni au cerut să nu fie votată legea, Ciolacu a obținut ”victoria” și a ieșit în fața presei cu o poveste ridicolă:

”În Senat nu se vor face modificări să cadă legea a CCR, există o abordare graduală în ceea ce privește carantinarea și izolarea - avem toată legislația europeană, adusă de domnul Arafat”, a spus Ciolacu. Deci, ”garanția” lui Ciolacu este… dr. Arafat, aceeași ca și a lui Orban! Arafat, promotorul izolării unice în lume, împotriva căreia manifestă populația!

Marcel Ciolacu a completat spectacolul anunţând că senatorii PSD vor vota legea NUMAI după ce premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii vin în Parlament… pentru a explica prevederile şi de ce înaintat atât de târziu proiectul!...

Adică… un alt circ fără sens, așa cum au fost și recentele moțiuni simple!

Culmea e că aici spectacolul ieftin a fost completat de Orban, care a replicat că el și miniştrii nu au fost invitaţi la dezbaterile din Parlament la legea privind carantina şi izolarea!

Cu mingea ridicată la plasă de Ciolacu, Orban și-a făcut numărul, acuzând PSD de ”tergiversare a adoptării legii” și și-a exprimat disponibilitatea ”de a participa la discuţii ori de câte ori sunt invitaţi sau solicitaţi în mod oficial”.

”Având în vedere afirmațiile false făcute în spațiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, și nici miniștrilor din Cabinet, invitația de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care privește carantina și izolarea”, transmite PNL, menționând că ”atât premierul, cât și miniștrii Sănătății și Justiției, au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitați sau solicitați în mod oficial”.

În final, după replica lui Orban, Ciolacu a aruncat-o pe Cazanciuc, președintele interimar al Senatului: ”Preşedintele Senatului, sunt ferm convins că a şi făcut lucrul acesta”, a spus Ciolacu.

Ca să iasă minciuna și mai bine la iveală, reamintim că ieri Robert Cazanciuc a precizat că ”a rugat Guvernul ca până luni să ne dea o notă de fundamentare, așa cum se întâmplă în alte state”.

”Am cerut ministerului Justiţiei să avizeze acest proiect, pentru a arăta dacă actul normativ corespunde legii fundamentale în România şi CEDO. Am cerut aviz şi de la CSM”, a spus Cazanciuc, nemenționând NIMIC despre invitarea premierului sau a miniștrilor.

Dar, evident, Cazanciuc nu va protesta la gogoașa lui Ciolacu, pentru că face parte din „echipa mea” – interimarul PSD preluând și această formulă de la Iohannis.

În concluzie, o făcătură clară, un ”ping pong” cum zice chiar Ciolacu, între el și Ludovic Orban – la fel cum a fost și la Cameră – unde meciul a început cu scuipați și s-a terminat cu pupături – dar nu în ”Piața Independenței”, ci în cea a colonizării.

Cert este un fapt – electoratul PSD cu siguranță va fi dezamăgit, cel PNL urmează, după ce politica Guvernului Orban le va lovi din greu situația financiară. Un exemplu este activul ”Șî eu” – Ștefan Mandachi – cu afacerea pusă pe butuci de politica guvernului pe care, altfel, îl susținuse, la fel cum a susținut minciuna legii și pactului pentru autostrada Moldovei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

230
Tagurile:
Marcel Ciolacu, Ludovic Orban
Tematic
Ciolacu procedează ca Năstase, PROVOCARE pentru Orban și Iohannis – pot să facă la fel?
Cîţu, acuzații șocante: ”Ciolacu, Tăriceanu, Ponta s-au purtat ca niște criminali!”
PSD-Ciolacu dă înapoi în fața lui Orban! Pune batista pe țambal și apelează la… Iohannis!
Chitic îi aruncă în față lui Ciolacu: ”Lasă securismele, ipocrizia și fă ce ai de făcut!”
Dan Chitic, mesaj radical: ”Dezastrul doar noi îl putem opri, Ciolacu va trăda din nou!”
Adrian Năstase îl contrazice pe Ciolacu și demască interesul PNL și manipularea folosită
Lucian Romascanu, Marcel Ciolacu

PSD, anunț incendiar Parchetul General e vizat direct! Ar putea fi o lovitura zilei!

263
(reînnoit 12:10 12.08.2020)
Un demers care, dacă va fi dus până la capăt, ar putea schimba multe; dacă însă e precum precedentul… atunci PSD Ciolacu se face de râs

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Fulminantul Raport al Curții de Conturi dă la iveală nereguli majore, care ar trebui preluate de organele de anchetă. Pentru cine nu știe, rapoartele Curții de Conturi nu se pot nici substitui anchetei procurorilor – și nici măcar NU e obligatoriu ca parchetele să se autosesizeze.

În acest context, PSD transmite un mesaj incendiar: ”Este obligatorie autosesizarea Parchetului în urma infracțiunilor constatate de Curtea de Conturi”.

Într-un text postat pe Facebook, ”Românii cu pandemia, Guvernul PNL cu hoția!”, PSD subliniază că în timp ce românii erau ținuți în case, ”Guvernul PNL a devalizat bugetul României!”.

”O spune clar ”Raportul Curții de Conturi privind cheltuielile Guvernului în starea de urgență”, care dezvăluie nu doar amploarea  jafului liberal, dar – ceea ce este și mai grav – demonstrează cu cifre faptul că Guvernul liberal a sabotat cu bună-știință sănătatea românilor!”, scrie PSD.

Iată care sunt motivele, extrase din Raport, pentru care Parchetul ar trebui să se ”autosesizeze”, așa cum le descrie PSD:

- Prejudiciu de aproape 700 de milioane lei

- 825 de cazuri de abateri, nereguli, erori și ilegalități

- Achiziția măștilor de protecție la prețuri de 100 de ori mai mari

- Achiziții de combinezoane și alte materiale sanitare la prețuri de până la 10 ori mai mari

- Subfinanțarea testării - doar 8 aparate PCR achiziționate din cele 32 pentru care au fost alocați banii în bugetul aferent perioadei  01.01. - 15.05.2020

- Punerea în pericol a vieții cetățenilor prin subfinanțarea secțiilor ATI

- Expunerea iresponsabilă a personalului medical din prima linie la îmbolnăviri, prin achiziții repetate de echipamente de protecție neconforme

- Alocarea cu întârziere și în mod deficitar a fondurilor pentru sprijinirea populației

- Plăți în avans de milioane de euro pentru ventilatoare care nu au fost livrate nici până în acest moment

- Plăți ilegale a costurilor de transport, livrare și manipulare a produselor contractate, deși acestea erau în sarcina furnizorului

- Achiziţii făcute prin contracte atribuite netransparent

- Salarii babane și sporuri acordate prin încălcarea legii

- Neplata la timp a şomajului tehnic (la finalul stării de urgență 21% din solicitări erau neachitate)

- Neplata la timp a indemnizației aferente părinților (la finalul stării de urgență 31% din cereri erau neachitate).

Sigur, apare întrebarea – de ce PSD nu face direct sesizare, pe baza Raportului Curții de Conturi – și cere PÎCCJ să se autosesizeze. O explicație ar putea fi că nu dorește să apară acuzații de politizare a CC – dar cred că e deja prea târziu pentru asta.

O altă explicație, mult mai logică prin fapte, este că PSD Ciolacu se limitează la vorbe, dar nu face nimic… concret, faptic!

Să ne amintim că pe 5 august – deci acum 7 zile - Marcel Ciolacu declara ”ferm”: ”PSD va depune AZI plângere penală la DNA împotriva tuturor reprezentanților PNL din Guvern și din teritoriu care au transformat instituțiile statului într-un rai al criminalității! Solicit organelor de urmărire penală ca acest dosar să fie soluționat cu celeritate!”

Da, de atunci au trecut 7 zile, iar ”AZI” nu a mai venit! Cam despre asta e vorba cu PSD Ciolacu.

”Guvernul PNL trebuie să plece urgent! Vom scăpa România de cel mai incompetent și hoț guvern din istoria României”, încheie PSD, o formulă care contrazice proverbul de bun simț ”câinele nu pleacă de la măcelărie”.

Deci PSD trebuie să gonească ”câinele” galben, nu să-i ceară, stupid, să plece!... Așa și cu ”autosesizarea” parchetului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

263
Tagurile:
PSD

Загрузка...
Mircea Badea

Mircea Badea, mesaj dur pentru USR și Băsescu: ”Lozincile voastre inepte și mincinoase!”

156
Băsescu, cel care azi li se pare tinerilor USR că umblă beat pe la televiziuni, a creat lumea din care USR se inspiră cu toate lozincile lor de azi

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Cunoscutul realizator TV a avut o reacție dură după ce membri ai tineretului USR l-au luat la mișto pe Traian Băsescu, care părea a fi apărut beat la o emisiune.

Mircea Badea le-a atras atenția că degeaba râd ei de Băsescu – pentru că, de fapt, este cel care le-a creat „panteonul”, în frunte cu ”zeița” Kovesi.

”Poate pentru că sunt de la tineret și mai sunt și de la USR, nu au aflat exact cine este Traian Băsescu”, explică ironic Mircea Badea. ”Dragi, vorba vine dragi, membri de la organizația de tineret de la USR, Traian Băsescu este tăticul profesional al ăleia pe care o divinizați voi și anume Laura Codruța Kovesi”.

Cine este Kovesi? ”Este aia de credeți voi că s-a luptat cu corupții, cu penalii, toate lozinciile voastre inepte și mincinoase…”, le transmite teleastul. 

Altfel spus, el, Băsescu, care azi li se pare tinerilor USR că umblă beat pe la televiziuni, a creat lumea din care USR se inspiră cu toate lozincile lor de azi.

”Asta trebuie să știți: că ăsta de care faceți voi mișto și întrebați câte degete vede, a făcut-o pe Kovesi... Kovesi. El a inventat-o pe Kovesi. El a promovat-o. El a susținut-o”, scrie Mircea Badea, subliniind ironic – ”Poate vine ca o dezvăluire pentru organizația de tineret USR”.

Pe de altă parte, Mircea Badea aduce aminte de situația când Băsescu și Kovesi erau la putere: ”Pe vremea cu Kovesi întreba cineva câte degete vede?”.

”Nu prea îl întreba nimeni nimic pe Băsescu”, a răspuns Mircea Badea, subliniind conclusiv – ”Da, e tăticul celei pe care o divinizați voi”.
USR Tineret
USR Tineret

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

156
Tagurile:
Băsescu, USR, Mircea Badea

Загрузка...
Medici

Război în Sănătate: medicii acuză sunt împinși facă malpraxis

0
Situație dificilă în București, acolo unde medicii fac acuzații grave la adresa Direcției de Sănătate Publică, afirmând că instituția instigă la încălcarea legii, în contextul monitorizării pacienților cu COVID-19 aflați în carantină sau izolare.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Scandal în sănătatea bucureșteană, acolo unde curg acuzațiile referitoare la o serie de disfuncționalități apărute între medicii de familie și Direcția de Sănătate Publică legate de rezolvarea situației pacienților care au fost confirmați sau suspecți de COVID-19 și ulterior izolați sau carantinați la domiciliu.

Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București, spune că medicii de familie au avut întâlniri cu reprezentanții DSP și au stabilit să dea o declarație în baza căreia DSP să transmită dovada de izolare pentru pacientul respectiv, care e absolut necesară pentru a se elibera concediul medical.

Disfuncționalitățile de comunicare dintre medici și DSP au apărut ulterior.

Mai exact, problema a pornit de la faptul că medicii de familie aveau nevoie de o dovadă din partea DSP pentru pacienții care au fost confirmați sau suspecți de COVID-19. Doar în acest fel, medicii de familie puteau elibera concediul medical al acestor pacienți.  

”Însă această dovadă nu era eliberată de DSP și medicii nu-și puteau face treaba”, a subliniat Poiană.

În ceea ce privește acuzațiile de malpraxis, Poiană spune că aceste acuzații sunt cele aduse de asociațiile medicilor de familie, iar Colegiul Medicilor din București se alătură demersurilor medicilor de familie.

În opinia Cătălinei Poiană, problema se poate rezolva prin mediere. Mai exact, din punctul de vedere al Colegiului Medicilor București se poate media o comunicare mai bună cu reprezentanții DSP-ului și cu reprezentanții asociațiilor medicilor de familie pentru a stabili exact traseul documentelor și pașii în așa fel încât ”să se identifice cadrul legislativ în baza căruia medicii de familie își pot exercita această activitate”.

”Cred că, pur și simplu, e vorba de o comunicare ce nu s-a putut realiza tocmai bine”, a spus Poiană.

Aceasta a subliniat că resursele umane ale DSP sunt limitate, dar a precizat că și medicii de familie trebuie sprijiniți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
România, medici

Загрузка...