Klaus Iohannis

Fost europarlamentar : Iohannis s-a transformat ”din statuie mută în coadă de topor activ”

1819
Fostul europarlamentar și jurnalist Traian Ungureanu îl critică dur pe președintele Iohannis pentru că a atacat la CCR interdicția introducerii în sistemul de învățământ a teoriilor despre identitatea de gen.

BUCUREȘTI, 13 iul - Sputnik, Marius Holdean. Atac neiertător al fostului europarlamentar Traian Ungureanu la adresa lui Klaus Iohannis într-un editorial pentru Adevărul unde este ridiculizată strădania președintelui României de a introduce în școli teoriile de gen care vorbesc despre sexul schimbător.

„Deodată, am devenit europeni. Cineva apără dreptul elevilor de a nu se pripi: azi eşti băieţel, mîine e o altă zi”, îl ironizează amar Traian Ungureanu pe președintele României.

El râde pe seama ”protestelor” care vor urma pentru că ”mulţimile nu vor răbda. Curînd, mari demonstraţii de pînă la 16 persoane vor umple pieţele. UE, BLM, LGBTQI, New York Times, Washington Post şi micile dar luminoasele noastre ONG-uri îşi vor dovedi curajul, declarînd orice opinie contrară o dovadă de fascism, rasism şi obscurantism”.

Dar, la adresa lui Iohannis, Traian Ungureanu este necruțător: Klaus Iohannis se bagă în lucruri pe care nu le înţelege şi e gata să se transforme ”din statuie mută în coadă de topor activ”, nu are valori şi răsuceşte gîtul logicii, presupunînd că nici ţara care l-a ales nu are aşa ceva.

Iar critica la adresa președintelui merge până la capăt: ”servilismul lui Iohannis corespunde degradării noastre culturale - lipsei totale de atuuri la nivel naţional. Cu ce fapte, cultură, PIB, kilometri de autostradă şi număr de locuri de muncă putem noi riposta? De pe ce bază putem respinge convingător asaltul fantismului progresist?”

El dă ca și exemplu de urmat Polonia, Ungaria, Cehia şi alte naţii ale Estului care se ţin bine pe picioare, pentru că au minte, curaj şi palmares.

Dar fostul jurnalist își amintește și de România educată a lui Iohannis, observând că sesizarea trimisă Curţii Constituţionale e cel mai bogat şi reprezentativ document-oglindă al societăţii româneşti a momentului.

”În el se vede tot - nu numai un Preşedinte decorativ şi decorator ca o pensulă în mîna unui zugrav orb. Sesizarea, aşternută pe hîrtie într-o agramateză coaptă, reproduce fidel prăbuşirea limbii, gramaticii şi culturii în România Educată a numitului Preşedinte. Partea rezervată argumentaţiei e un dezastru încă mai mare. Căci agramaţii care au scris sesizarea sînt, fireşte, şi proşti”.

Dacă interdicţia de admitere în programa şcolară a teoriei de gen este încălcarea libertății de exprimare, arată Ungureanu, cu acelaşi argument pot fi apărate şi introduse în şcoli şi alte discipline îndelung nedreptăţite: astrologia, spiritismul şi geografia pămîntului plat, susţinut de patru elefanţi aşezaţi pe o ţestoasă.

Cât despre teoria de gen, fostul europarlamentar arată că nu e rezultatul unei investigaţii ştiinţifice, ci ideologie pură.

”Noua teorie marxistă s-a mutat în cultură şi lucrează cu alt chiriaş: identitatea sexuală, socială, de gen şi rasială a minorităţilor oprimate. Eliberarea omenirii presupune dezrobirea acestor minorităţi care presupune, la rîndul ei, abolirea a tot ce era, odată, civilizaţie. Fiind fabricaţii impuse de opresor, sexul la naştere, cultura, ştiinţele, istoria, tradiţiile, religia, familia şi sistemele juridice trebuie abolite. În locul lor, se va aşeza adevărata cunoaştere”, descrie pe scurt Ungureanu aberația teoriei de gen, dar și alte deviații ale progresismului.

Un alt argument fraudulos al sesizării înaintate de Iohannis e ”natura antidemocratică a oricărei societăţi care nu adoptă creaţiile marxismului cultural, inclusiv teoria de gen”, mai scrie Ungureanu. Acest raţionament profund fals şi periculos, continuă Ungureanu, a mai fost folosit de Iohannis în timpul referendumului privitor la familie pentru a şantaja moral şi a fixa dogme în capul alegătorilor.

Dar democraţia nu are nimic în comun cu teoriile de gen şi, în genere, cu vreo ideologie anume, oricare ar fi reputaţia ei. Democraţia e un sistem de vot şi reprezentare care presupune egalitatea cetăţenilor în faţa legii, clarifică Ungureanu situația.

Concluzia lui Ungureanu este că preşedintele Iohannis e exact ce lipsea unei ţări fără direcţie: o busolă trucată.

”Restul e asigurat de un echipaj de ipocriţi (PNL s-ar opune, dar nu poate deranja Cîrmaciul), lepre (PSD face gălăgie pentru că vrea să ia locul Cîrmaciului), perverşi (USR şi Cioloş vor voturi şi decoraţii pentru că promit anularea punctelor cardinale) şi simulanţi (CCR apără legea pentru că e pe mînă cu leprele care vor locul Cîrmaciului)”, își încheie Ungureanu atacul dur la felul în care funcționează societatea românească.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1819
Tagurile:
Statuie, Europarlamentar, Klaus Iohannis
Tematic
Carmen Avram anunță cea mai grea înfrângere pentru Iohannis și Orban – cei doi tac mâlc!
Iohannis cere CCR ca elevii și studenții să aibă parte de ”educație” despre transexuali
Generalul Predoiu, fost șef SIE, atac grav la Iohannis și Guvern, AVERTISMENT fulminant!
Traian Băsescu

Mesaj dur din Germania împotriva candidaturii lui Băsescu: ”Cât de masochiști puteți fi?!”

22
(reînnoit 13:31 13.08.2020)
”Sper să facă un scor cât mai bun Petrov, pentru că îl meritați, exact cum meritați să fiți conduși de un premier bețiv și miniștrii inepți, agramați și ilogici!”

BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik. Adunarea semnăturilor pentru candidatura lui Traian Băsescu la primăria Capitalei într-o singură zi a generat multe reacții. Una dintre cele mai dure a venit de la Monica Krueger, cunoscuta internaută de la Munchen.

”Prima și ultima postare despre Petrov!”, își intitulează Krueger postarea în care îi ceartă pe cei care mai au și acum opțiunea Băsescu.

Monica Krueger reamintește: ”Ați votat Băsescu primar al Bucureștiului, mă rog, nu se știa cât de javră este(!), după care ați aflat. Cel puțin bucureștenii. După care i-ați dat două mandate de președinte. Asta ca să știți sigur că o javră își va bate joc de tot și toate!”

”Va gonit din țară să deveniți sclavi pe plantațiile occidentale și voi în deșteptăciunea voastră ați țipat ca PSD-ul va gonit - "Intelighenților"!”, punctează Krueger.

Urmarea? Băsescu nu a ieșit de pe scena politică – ”l-ați făcut parlamentar și chiar europarlamentar!”.

”Cât de masochiști puteți fi?!”, întreabă uimită Monica Krueger, constatând revoltată internauta - ”Acum vine bețivul ăsta ordinar să vă ceară să-l faceți iar... primar!”.

De fapt, vina nu e atât a lui Băsescu, cât a celor care îi acordă votul sau susținerea lor! ”Pe mine nu mă șochează tupeul lui ordinar, ci faptul că există încă voci care îi iau apărarea și chiar se arată dispuși să-l voteze. Pe bune?!”.

Care să fie explicația, mai ales că despre Băsescu s-au aflat multe și s-au și documentat oficial! Cazul Petrov, cazul implicării în dosare, scandalul Kovesi, cazul Bercea Mondial (cu fratele președintelui, dar cine poate crede că acesta nu știa nimic?!), cazul terenurilor, dosarele Elenei Udrea etc. etc. Monica Krueger are o ”variantă”:

”Să înțeleg că ați fost plecați de pe planeta cât a "guvernat" Băsescu și #PDLeprele care din portocaliu s-au colorat în galben devenind #PNLepre?! Dar nici asta nu vă deranjează! Foarte bine!”, scrie Monica Krueger.

Așa că, revoltată și văzând că nu se poate face nimic cu acești votanți, internauta din Germania le urează ”multe "succesuri"”.

”Și sper să facă un scor cât mai bun Petrov, pentru că îl meritați, exact cum meritați să fiți conduși de un premier bețiv și miniștrii inepți, agramați și ilogici!”, încheie Monica Krueger mesajul său.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
mesaj dur, Traian Băsescu
Tematic
Traian Băsescu: ”Pandemia a fost scăpată de sub control - numai niște tâmpiți fac asta!”
Băsescu amenință PNL și USR-PLUS că va candida la Primăria Capitalei
Elena Udrea - reacție surprinzătoare după ce s-a confirmat că Băsescu candidează!

Загрузка...
Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu acuză Guvernul încearcă fraudarea alegerilor - iată cum

191
Călin Popescu Tăriceanu arată că Guvernul încearcă fraudarea alegerilor stabilind un interval orar pentru votare în cazul persoanelor în vârstă

BUCUREȘTI, 13 aug - Sputnik. Liderul ALDE scrie într-o postare pe Facebook că ”pas cu pas Iohannis și Orban pun în aplicare planul de fraudare al alegerilor”, invocând în acest sens faptul că Guvernul a transmis Parlamentului planul de a fixa intervale orare pentru votul celor în vârstă, ”două ore și pe fugă”.

Tăriceanu arată că măsura este absolut neconstituțională, dar și absolut insultătoare. Potrivit liderului ALDE, aceasta este soluția pe care Iohannis și Orban au găsit-o ”pentru a neutraliza nemulțumirea pensionarilor după refuzul lor de a le mări pensiile conform legii”.

Pentru Tăriceanu, intențiile Guvernului sunt clare și vizează rezolvarea a 5 milioane de voturi, motiv pentru care, spune liderul ALDE, au inventat această șmecherie ”la care i-au pus moț și măsurarea temperaturii la intrarea în secția de votare”.

Ce se va întâmpla la vot, în aceste condiții?

”Un lipitor de afișe de la PNL va sta în fața secției de votare și ne va măsura temperatura. Da, cu acele termometre care de cele mai multe ori arată 34-35 grade, încât începi să-ți pui întrebări dacă mai trăiești. Și dacă temperatura noastră va depăși o cifră pe care o vor fixa tot ei (probabil că se va măsura în grade K(laus)) lipitorul de afișe PNL ne va interzice accesul în secția de vot”, își exprimă Tăriceanu revolta.

Liderul ALDE arată că în acest fel le va fi interzis românilor dreptul de vot conferit de Constituție!

Concluzia lui Tăriceanu e dramatică, numindu-i pe liberali ”disperați” și avertizându-i că asemenea măsuri vor da naștere la o revoltă:

”Vi s-a făcut de o revoluție? Nu mai bine plecați acasă ca să nu mai violați democrația și bunul simț?”, le transmite Tăriceanu guvernanților.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

191
Tagurile:
Guvern, Călin Popescu Tăriceanu

Загрузка...

Tensiunile din Mediterana creează probleme în NATO și în UE

0
(reînnoit 13:31 13.08.2020)
Președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franţa îşi va creşte prezenţa militară în Mediterana de Est, cerând Turciei să nu mai facă explorări de gaze și petrol în această zonă.

BRUXELLES, 13 aug - Sputnik. Preşedintele Emmanuel Macron intervine în disputa dintre Grecia și Turcia din Mediterana de Est și i-a solicitat Turciei să pună capăt explorărilor de gaze şi petrol din apele acestei zone, luând astfel partea Greciei în acest conflict.

Liderul francez a avut o convorbire telefonică în acest sens cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, în care şi-a exprimat îngrijorarea faţă de acțiunile Turciei, opinia lui Macron fiind că prospectarea ar trebui să "înceteze pentru a permite un dialog paşnic" între cei doi vecini, membri ai NATO.

Probleme grave în interiorul NATO

Tensiunile dintre Grecia şi Turcia au crescut în această săptămână odată cu sosirea navei de cercetare seismică turcă Oruc Reis, însoţită de nave de război, într-o zonă disputată a Mediteranei.

Pentru a descuraja acțiunile Turciei, Franţa îşi va "consolida temporar" prezenţa militară, conform declaraţiei preşedintelui Macron, pentru a "monitoriza situaţia din regiune şi a marca determinarea sa de a apăra dreptul internaţional".

Turcia şi Grecia creează tensiuni în interiorul NATO ca urmare a concurenţei în privinţa revendicării rezervelor de gaze naturale, scoasă în evidenţă de încercările Ciprului de a explora în căutarea unor zăcăminte de gaze naturale în regiunea Mediteranei de Est în pofida unor obiecţii puternice din partea Turciei.

Пресс-конференция президента США Д. Трампа на саммите НАТО
© Sputnik / Алексей Витвицкий

Emmanuel Macron a cerut luna trecută chiar și sancţiuni UE împotriva Turciei pentru ceea ce a catalogat a fi drept "încălcări" ale suveranităţii greceşti şi cipriote asupra apelor lor teritoriale.

Parisul şi Ankara se confruntă de altfel şi pe un alt dosar de politică externă, şi anume conflictul din Libia.

Grecia vrea intervenția UE

Pentru că NATO nu reacționează, Grecia s cerut convocarea unui summit de urgenţă de către Uniunea Europeană cu privire la Turcia după ce Turcia a trimis o navă de explorare în căutare de hidrocarburi într-o zonă disputată în Mediterana orientală.

''Ministerul de Externe (grec) va depune o cerere pentru un summit de urgenţă al Consiliului Afacerilor Externe al Uniunii Europene'', a transmis biroul premierului grec.

Marina greacă a localizat acum două zile nava Oruç Reis la sud-est de insula Creta, aceasta fiind escortată de o flotilă de război turcă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
UE, Marea Mediterană, NATO
Tematic
Flota rusă a Mării Negre monitorizează nave şi avioane NATO care participă la exerciții
Moscova a comentat exercițiile Sea Breeze-2020 ale NATO în Marea Neagră
Severin, fulminant: România, ”ȘOARECELE BEAT al unui NATO aflat pe drumul fără întoarcere”
Exercițiul NATO Sea Breeze 2020 în Marea Neagră - Jocuri cu butoiul de pulbere
Kim nu se lasă - dă o lecție SUA: răspunde cu argumentele… NATO! Culmea ironiei!

Загрузка...