Gabriela Firea

Revoltată, Gabi Firea îl distruge pe Nelu Tătaru: ”Ticăloșie! Diletantism! Rea-credință!”

1955
Gabriela Firea: ”Dacă ne mai trebuia o mostră că acolo, sus, sunt doar diletanți și indecenți, am avut-o în seara asta!”

BUCUREȘTI, 9 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Un anunț extrem de important și, mai ales, așteptat a fost făcut ieri de ministrul Nelu Tătaru – ar fi autorizat redeschiderea spitalului Colentina. Declarația a revoltat-o pe Gabriela Firea!

”Diletantism! Rea-credință! Așa poate fi caracterizată ieșirea manipulatoare din această seară a ministrului sănătății”, a scris aseară târziu Gabi Firea pe Facebook, acuzând că Tătaru ”s-a lăudat la televizor, și nu instituțional, așa cum este legal, că se redeschide Spitalul Colentina”.

Mai mult, ministrul a făcut asta ”fără să spună când, cum, ce se întâmplă cu pacienții covid internați”, atrage atenția primarul general, subliniind că asta demonstrează ”dispreț față de cadrele medicale și pacienți”.

”Vestea ar fi una bună, dacă nu ar fi însoțită de grotesc”, spune Firea, care arată, revoltată că ”deși facem demersuri de peste o lună de zile să redeschidem acest spital pentru pacienții cronici, ministrul Tătaru refuză cu îndârjire!”

Primarul General subliniază că la ordinul ministrului ”DSP București a ținut bolnavii cronici la poarta spitalului, refuzând să ne dea avizul pentru redeschidere”.

”Nici până azi nu am primit la spital ori la ASSMB avizul DSP, atât de mult așteptat de peste 20 000 de pacienți și cadre medicale”, punctează Firea.

În plus, ca un ”bonus de ticăloșie”, Ministerul Sănătății ”livrează, pe surse, știrea că managerul de la Colentina s-a contaminat cu Sars-Cov 2 - apoi o confirmă Grupul de comunicare strategică?

”Poftim? Cum?? Dispreț față de drepturile fundamentale ale pacienților, precum și drepturile constituționale ale fiecărui român”, scrie revoltată Gabi Firea.

Motivul revoltei este firesc: managerul de la Colentina ”NU este președintele României, nu are obligativitatea de a prezenta public un buletin medical - sănătos sau pacient, are dreptul să decidă dacă face publice date cu caracter personal”.

”Dacă ne mai trebuia o mostră că acolo, sus, sunt doar diletanți și indecenți, am avut-o în seara asta!”, conchide Gabriela Firea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1955
Tagurile:
Nelu Tătaru, Gabriela Firea
Tematic
Firea, mesaj șocant în noapte contra ”trădătorilor mieroși, lingușitori” – pe cine vizează
Veste excelentă pentru Firea: cel mai bun ex-primar din București o susține ”fără echivoc”
Curaj total: Firea face praf Grupul de Comunicare! ”Cineva vrea să țină lumea sub teroare”
Firea s-ar retrage din cursa pentru Primărie! Zamfir intervine – ce se află în spate!
Monica Cristina Anisie

Orban ia în vizor directorii de școli, pe tema COVID-19

405
Premierul României a vorbit despre tendința crescătoare a numărului de infectări cu noul coronavirus, de aceea a cerut comitetelor județene pentru situații de urgență o intensificare a controalelor pentru respectarea măsurilor. 

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. România a depășit, ieri, 2000 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. În acest context, premierul Ludovic Orban a făcut o serie de declarații.

Acesta a precizat că, în școli și universități, deciziile care se iau la nivelul comitetelor județene pentru situații de urgență trebuie să țină cont cu strictețe de reglementările legale – de hotărâri de Guvern privind starea de alertă și de ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății. Premierul a subliniat că deciziile nu depind ”de bunul plac al unor directori de școli”.

”Ce spune legea, aia trebuie să se aplice”, a punctat Orban.

Acesta a adăugat că a solicitat comitetelor județene să ia decizii de carantinare oriunde situația se impune, fie că vorbim de localități, fie de zone.

După numai două săptămâni de școală, este greu de evaluat răspândirea virusului datorată de începerea anului școlar.

”Eu transmit mesajul asta: copilul este expus celui mai mic risc de infectare a unui copil, în cadrul școlii, în clasă, sub supravegherea profesorului”, a declarat Orban.

În cazul unui adolescent, însă, riscul de infectare este mai mare, acesta fiind mai liber și interacționând fără supravegherea unui adult. Referitor la numărul de cazuri pe populația școlară, chiar cu școlile suspendate sau cu copii în vacanță, numărul de cazuri ca procent a fost în jur de 6,3% pe populație școlară. Premierul a subliniat că, potrivit evaluărilor existente, nu există o creștere semnificativă a procentului de îmbolnăviri pe această categorie de vârstă.

405
Tagurile:
Ludovic Orban, COVID-19, coronavirus, școli
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Clotilde Armand

Cum se încurcă Barna și Clotilde explicând imaginile șocante

337
(reînnoit 07:43 01.10.2020)
Deși au fost invitați să își spună punctul de vedere în direct, Clotilde Armand și Dan Barna au preferat să posteze replici pe Facebook - dar iată cum s-au încurcat în date

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Clotilde Armand este principala vizată a fi beneficiara pretinselor ilegalități care rezultă din filmarea de la Biroul Electoral al Sectorului 1. În ciuda repetatelor invitații de a intra în direct pentru a-și spune punctul de vedere, Armand a refuzat.

În schimb, a postat un text insultător pe Facebook: ”Televiziunea unui turnător securist și abonată ani de zile la banii primăriei Capitalei pe vremea când PMB era condusă de fosta lui angajată difuzează imagini false despre membrii USR PLUS care ''sustrag saci cu vorturi''”.

Fake news! – spune Armand, ”acele imagini sunt de la procesul de numărare și persoanele sunt observatori care asistau numărarea”. Inițial, Armand gafase spunând că e vorba de ”renumărare”, dar s-a corectat. Oricum, mai multe comentarii se referă la ”renumărare”, confirmând gafa candidatei.

”Apoi, orice candidat are dreptul să urmărească procesul de votare și numărare al votului pe toată perioada procesului electoral. Așa spune legea”, spune Clotilde Armand.

Aceeași atitudine a avut-o și Dan Barna: nu a vrut să intre în direct, dar a atacat pe Facebook. ”FAKE NEWS! Televiziunile de casă ale PSD difuzează compulsiv din nou știri false despre membrii USR PLUS în încercarea de a-l ajuta pe primarul învins al PSD”.

”De câteva ore rulează imagini banale cu membrii Biroului Electoral de la Sectorul 1 însoțiți de candidați, prezenți acolo ca observatori, dintre care unul este de la USR PLUS, desfășurându-și activitatea firească de finalizare a validării secțiilor și închiderea procesului electoral”, scrie Dan Barna.

Problema este că filmarea – implicit acțiunea - este făcută marți, 29 septembrie, la ora 01.33. Ori, din cele afirmate de PSD, Biroul Electoral ar fi fost închis la ora 01.00. Închis și sigilat, chiar de președintele BES 1, un magistrat!

Totuși, și din alte mărturii de la BES; vorbește de prezență la ora… 3 dimineața! Nu luni spre marți, ci marți spre miercuri.

Deci, ceva nu se explică! În plus, din cifrele comunicate publicului, BEC nu pare a fi lucrat atât de mult în acea noapte. Iată datele oficiale:

BEC a centralizat și numărat până luni, la ora 20,00, la Sectorul 1, 93,69% dintre voturi.

A doua zi, marți, 30 septembrie, la ora 9,00, se număraseră 94,93% dintre voturi.

Deci în circa 5 ore de la ora 20.00 la ora 01.00, plus cele 1-2 ore de lucru dimineața s-a numărat circa 1% din total voturi. Ceea e foarte puțin!

Sau, altfel spus, nici pomeneală să fi lucrat atât noaptea, astfel încât respectivii să fi fost în plină acțiunea la 01.33 noaptea. Cel puțin nu au lucrat la datele cunoscute de noi. Poate au lucrat la… corecturi? Ar fi singura explicație. Dar ce fel de ”corecturi”? Și cine a lucrat la ele?

Ceva nu se leagă.

Candidații se plimbau la 1 jumătate noaptea prin sala cu voturi? „Imagini banale”, cum zice Barna? ”Acele imagini sunt de la procesul de numărare”, cum zice Armand?! La ora aceea cu siguranță NU mai era nicio numărare!

Deci, așteptăm reacții mai bine gândite de la Clotilde și Barna. Deocamdată, par mai mult unele care… se cam încurcă în neadevăruri.

”Într-o țară normală dl Tudorache și dna Firea erau arestați deja. Dar niciodată nu e prea târziu”, scrie Clotilde Armand.

E posibil ca într-o țară normală de tip România acele persoane care apar în filmări să fie deja anchetate. Nu spun arestate. Așa cum s-a petrecut cu curierul care ducea procese verbale. Dar cert este că un candidat care vorbește mereu de arestări… are ceva de ascuns – prin vorbe grele și amenințări.

337
Tagurile:
Dan Barna, Clotilde Armand, Explicaţii, video, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Școală, profesor

Asalt asupra școlii: profesorii își duc crucea mai departe

0
Din păcate, dascălii tac: știu că nu îi susține nimeni dacă ridică puțin capul din tablete, așa că preferă să rabde și să meargă mai departe.  

Premierul României, Ludovic Orban, ne-a spus, probabil după o gândire îndelungată și o cântărire a situației din țară că tabletele pe care le-au primit elevii ca să facă ore online – bine, acolo unde s-a întâmplat asta – nu sunt ale lor și că, de fapt, statul exercită un control în mod discreționar.

Acesta a cerut autorităților locale și unităților școlare să achiziționeze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor.

”Se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă și atunci tabletele pot fi recuperate și pot fi distribuite într-o altă localitate în care crește numărul de infectări și e necesar învățământul online”, a declarat Orban.

Cu alte cuvinte, va fi un adevărat du-te vino cu tabletele. Și dacă ele se strică, pe umerii cui pică răspunderea: pe umerii celui care a semnat inițial contractul? Cum se va face noua distribuție? Se va semna un nou contract de comodat? Dacă situația epidemiologică din localitatea de unde au plecat tabletele se agravează, iar problema se extinde la nivel național, câți copii vor fi efectiv lipsiți de dreptul de a putea învăța?

Nu cumva prin aceste acțiuni se îngrădește au chiar se elimină dreptul copiilor la educație și la instruire?

Acesta ar fi încă un asalt asupra școlii, după o serie întreagă de bâjbâieli și declarații fără acoperire ale ministrului Educației și Cercetării. Timp de câteva luni, de la debutul pandemiei de coronavirus și instituirea stării de urgență în România, Monica Anisie a vorbit despre scenarii la care se lucrează – și pe care nu le-a prezentat niciodată publicului, a dat de înțeles că, după starea de alertă se va putea reveni normal la școală – ceea ce nu s-a întâmplat etc.

De asemenea, Ministerul Educației și Cercetării nu a precizat cum anume se vor derula orele online la clasele primare – în special la clasa pregătitoare și la clasa întâi, acolo unde se pune problema, în special, de adaptare.

Prea multe întrebări au rămas fără răspuns, iar profesorii sunt nevoiți să se descurce așa cum pot.

Cât va mai merge ”și așa” în învățământ?

0
Tagurile:
Profesori, școală

Загрузка...