Bogdan Aurescu

Aurescu a avut nevoie de 13 ani ca afle de drama muncitorilor români din Occident

229
Declarațiile de astăzi ale ministrului de Externe și ale ambasadorului Germaniei ar vrea să prezinte ideea că cei doi oficiali au descoperit drama muncitorilor români sezonieri abia după dezvăluirile din presă.

BUCUREȘTI, 3 iul - Sputnik, Marius Holdean. Reprezentanţa Comisiei Europene în România a organizat vineri un eveniment pentru a marca lansarea oficială a preşedinţiei rotative a Germaniei a UE. Cu această ocazie, în afară de promisiunea eternă a intrării României în Spațiul Schengen, ambasadorul Berlinului a fost nevoit să se refere și la situația muncitorilor români din Germania.

Astfel, ambasadorul Cord Meier-Klodt s-a declarat rușinat de situație și a dat vina pe criză:

„Mă simt ruşinat de deficienţele cu care ne-am confruntat din cauza lipsei de pregătire pentru această situaţie de criză. Aş vrea să-mi exprim simpatia pentru victimele române din Germania. De-a lungul anilor a fost o relaţie de încredere între lucrătorii sezonieri şi fermieri. Şe cunoşteau şi se sunau atunci când începea sezonul de muncă. Şi nu e un program guvernamental. Probabil că am subestimat situaţia la care se va ajunge. Începuse deja cu imaginile de la aeroportul din Cluj. În anii trecuţi, muncitorii veniseră cu autobuzul, la ore diferite. Aici nu a fost organizat într-un mod coordonat şi am avut o problemă”, a justificat situația ambasadorul.

Acesta a generalizat situația, spunând că există muncitori sezonieri și în alte părți, nu doar în Germania, și că aceştia trebuie protejaţi atât din punct de vedere al sănătăţii, al securităţii, al condiţiilor de muncă, al salariilor şi aşa mai departe.

”Dacă îmi este permis să spun, cu respect pentru victime, dacă un sistem mai bun iese din asta, va rezulta ceva bun în locul a ceva neplăcut”, a adăugat ambasadorul Cord Meier-Klodt, ca și cum nu ar fi descoperit situația muncitorilor români decât după ce presa din România, dar din fericire și cea din Germania, a dezvăluit condițiile groaznice de muncă și infectările care au loc în fabricile nemțești.

Și mai șocantă a fost reacția ministrului de Externe Bogdan Aurescu care a spus senin că a descoperit că există categorii vulnerabile de muncitori cu ocazia acestei crize! Aici, ori ministrul minte, pentru că nu avea cum să nu știe cum trăiesc imigranții români, dacă este ditamai ministrul de Externe, ori este un incompetent sadea care nu știe cum o duc în afara țării cetățenii țării care îl plătește!

Iată și răspunsul lui Aurescu de astăzi despre situația muncitorilor români:

”Din această criză am învăţat multe lecţii. Am descoperit că există categorii vulnerabile de muncitori care au nevoie de protecţie atât la nivel naţional cât şi european. Am discutat despre această probleme cu autorităţile germane, ne-am intersectat cu fermele, cu sindicatele fermierilor, am discutat cu aproape toate autorităţile, guvernamentale, publice şi private în privinţa abordării acestei situaţii”, a vrut Bogdan Aurescu să își arate preocuparea.

După 13 ani de la aderarea României la UE, de când românii au început să plece masiv în Occident la muncă (deși plecau și dinainte, dar pentru a munci la negru), un ministru de Externe al României, țara cu cei mai mulți muncitori imigranți în Vest, spune că a aflat abia acum că există muncitori în străinătate care au nevoie de protecție?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

229
Tagurile:
Occident, Bogdan Aurescu
Tematic
Moartea judecătorului iranian în România – MAE-Aurescu reacționează cu tupeu
Vești proaste de la Aurescu: MAE anunță încă 100 de cetățeni români infectați în Germania
Aurescu, spălare de imagine: a discutat cu ambasadorul german despre muncitorii români
Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici: ”Cîțu nu mai îndruge prostii pe care niciun om normal nu le poate înghiți”

184
Cîțu e în ”zona sa de "ezoterism" obsesiv-delirant” - nu e normalitate, sunt aberațiile unui premier habarnist, consideră Eugen Teodorovici care îi cere lui Florin Cîțu să nu mai mintă vorbind de creșteri prin raportări… anormale

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. Nici o șansă de a lua de bune declarațiile lui Florin Cîțu despre ”creșteri” și ” revenirea la normalitate”, este mesajul lui Eugen Teodorovici, care crede să ”NORMALITATEA va reveni doar când guvernul habarnist va pleca‼️”.

Fostul șef al PSD apreciază faptul că dorința oamenilor de a scăpa de mască și restricții este atât de puternică încât ”să nu pună sub semnul întrebării scăderea aproape "miraculoasă" a ratei de infectare, într-o singură lună, de la dezastrul ce se prefigura în București, la finalul lui martie, cu peste 8 la mie, până la sub 1,5 la mie, la începutul lunii mai”.

Totuși, atrage atenția Teodorovici, ”partea cu revenirea la normalitate, care se rezolvă doar prin vaccinare, nu prea ține”.

”Iar dacă ar fi să ne luăm după "normalitatea" zugrăvită de aberațiile unui premier habarnist, care vede doar creșteri peste creșteri - de la salariu, putere de cumpărare, economie etc. - am risca să intrăm în zona sa de "ezoterism" obsesiv-delirant”, consideră fostul ministru ale Finanțelor.

Totuși, Teodorovici observă că cei mai mulți oameni și-au păstrat ”simțul realității înconjurătoare și îi cer zelosului premier să coboare cu picioarele pe pământ - acolo unde prețurile chiar au luat-o razna, în timp ce salariile au rămas, în cel mai bun caz, aceleași”.

Altfel spus, românii aceștia realiști îi cer premierului ”să nu mai îndruge prostii pe care niciun om normal nu le poate înghiți”.

”Românii îi cer lui Cîțu să nu mai mintă vorbind de creșteri prin raportare la luna martie a anului trecut, când totul era închis la propriu, business, oameni în case (trăind din șomaj tehnic sau cu salariul scăzut), pentru că e o comparație lipsită de orice urmă de realism”, spune Teodorovici.

De fapt, românii sunt ”sătui de atâtea "lucruri fantastice", de atâta "bunăstare" și "creștere" băgate pe gât, cu forța, de "guvernul meu" și NU mai vor să știe ceea ce Românii trebuie să știe, ci doar să revină, cu adevărat, la simplitatea și NORMALITATEA vieții de zi cu zi”, spune clar fostul președinte executiv al PSD, conchizând:

”Chiar așa, "pas cu pas", cum îi place domnului Iohannis, "șefului" de stat! Primul pas: plecarea "guvernului meu"” – este concluzia mesajului lui Eugen Teodorovici.
184
Tagurile:
Florin Cîţu, Eugen Teodorovici

Загрузка...
Bogdan Aurescu

Aurescu, propunere rușinoasă: apără ipocrizia SUA și umilirea românilor!

658
După ce România a renunțat la dreptul său în relația cu SUA, ministrul de Externe vine cu o propunere prin care face jocul ipocrit al autorităților americane și susține umilirea românilor de către autoritățile de la Washington

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. Nici un demnitar român nu pune problema OBLIGAȚIEI Statelor Unite de a ridica vizele pentru români. O obligație care rezultă fără dubii din calitatea României de membru al UE.

Neîndeplinirea de către SUA a obligației de a ridica vizele pentru TOATE statele UE ar trebui, în mod normal și legal să ducă la introducerea vizelor europene pentru cetățenii SUA.

Culmea este că, periodic, autoritățile UE ridică (formal, cel puțin) această problemă și apare propunerea (tot formală) de a introduce vize pentru americani, ca răspuns la nerespectarea obligației de către SUA – în schimb autoritățile române… tac mâlc! Deci, mai curând Bruxellesul apără drepturile românilor în fața SUA decât Bucureștiul!

În aceste condiții, președintele Iohannis, ministrul Aurescu și partidele de la putere s-au mulțumit cu firmituri aruncate de SUA – loteria vizelor, vize pe termen scurt și alte formule… ca pentru țările din lumea a treia sau ca pentru țările din care se consideră că provin… teroriști!

Da, noi, ”parteneri strategici” – suntem tratați ca o țară de mâna a cincea sau chiar una periculoasă!

Ei bine, ce spune ministrul de Externe Bogdan Aurescu, principalul responsabil de situația relației cu SUA. Surpriză sau nu, el cere românilor… să nu mai aplice pentru viză!

Deci, în loc să le arunce în față americanilor nerespectarea obligațiilor, el se „pliază” pe politica lor impertinentă și le spune românilor… să se informeze mai bine când aplică, pentru că altfel… strică socoteala!

Teoretic și matematic are dreptate, pentru că americanii nu bagă România în ”Visa Waiver”  din cauza ratei mari de respingere a cererilor depuse. Ori, dacă vor aplica mai puțin dintre cei care nu au șanse, procentajul ar scădea, poate chiar sub limita maxim admisibilă de 3%, iar România ar avea mai multe șanse să culeagă firmitura aruncată de americani!

Deci, Aurescu cere să acceptăm umilința și să ne băgăm mințile în cap, să ne cunoaștem locul… în genunchi!

”Este, până la urmă, rezultatul unei legislaţii americane, care este destul de strictă şi care prevede o serie de condiţii. Noi am îndeplinit toate aceste condiţii prevăzute de legislaţia americană, cu excepţia condiţiei care se referă la rata refuz”, a spus Aurescu la emisiunea ”Insider Politic” (Prima Tv).

 Și, atenție, ministrul ”român” spune că, dacă în momentul de faţă rata de refuz este de 9-10 %, ”situaţia nu este imputabilă nici autorităţilor române, nici autorităţilor americane”.

Deci, concluzia ministrul României e clară: românii sunt de vină!

”Atunci, dacă fiecare cetăţean român ştie exact dacă se încadrează sau nu în aceşti parametri, ştie să nu facă o astfel de cerere dacă ea nu are şanse să fie acceptată şi în felul acesta procentul de refuz va scădea”, a spus ministrul.

Problema e că Aurescu nu numai că acceptă ca România să fie umilită – dar acoperă și ipocrizia americană!

Pentru că, de fapt, americanii care resping accesul unor români cinstiți și muncitori, au dat viză multor interlopi, infractori sau urmăriți din România!

Exemplele din trecut sunt multe – ”rechinul” din Craiova, Necolaiciuc, Cristi Rizea și mulți alții. Dar pe lângă asemenea, ”vedete”, în SUA au intrat la greu interlopi din zona clanurilor! Unii s-au și împușcat recent, alții au jefuit mai multe temple budiste din SUA, iar o gașcă de vreo 40 de romi îngrozeau acum câțiva ani statul Pennsylvania!

Cum au ajuns toți aceștia în SUA? Cu viză de la americani, desigur! Aceiași americani care ne dau lecții și ne resping, dar primesc… personaje de tipul acesta! Cum de trec prin filtrul ”unei legislaţii americane, care este destul de strictă”? Simplu – corupție, minciună și fățărnicie… americane!

Ori, această ipocrizie a SUA o apără Aurescu, în loc să apere DREPTUL românilor călcat în picioare de arogantul Washington! De aceea pun în ghilimele ”ministrul român”.

658
Tagurile:
SUA, Bogdan Aurescu

Загрузка...

VIDEO, Anglia: Explozie de gaz în Lancashire - case distruse, copil mort

0
(reînnoit 20:44 16.05.2021)
Un copil a murit și cel puțin patru persoane au fost rănite grav într-o explozie suspectată de gaz, care a distrus cel puțin trei case din Heysham, Lancashire, în nord-vestul Angliei.

Filmările arată o casă complet distrusă pe o stradă înconjurată de pompieri.

Autoritățile au declarat un incident major, cerând oamenilor să evite întreaga zonă. La fața locului au sosit zece mașini de pompieri.

0

Загрузка...