Eugen Orlando Teodorovici

Succes! Teodorovici l-a impresionat pe Cristoiu și i-a promis va candida la șefia PSD!

1258
(reînnoit 11:55 03.07.2020)
Ion Cristoiu, despre Eugen Teodorovici: ”Un politician serios, un familist convins, înzestrat cu o luciditate a analizei mai puțin întâlnită la politicieni”.

BUCUREȘTI, 3 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cel mai cunoscut jurnalist român, Ion Cristoiu, l-a invitat pe Eugen Teodorovici la un interviu. Celebrul ziarist a dorit să-și lămurească unele aspecte legate de acest om politic privit de mulți ca o speranță – atât pentru PSD, cât și pentru politica românească.

Ori, trebuie spus că însăși impresia cu care a rămas exigentul jurnalist este un adevărat succes pentru Teodorovici!

”Interviul mi-a revelat un politician serios, un familist convins, înzestrat cu o luciditate a analizei mai puțin întâlnită la politicieni, de regulă caţavencieni logodiți cu ricăventurieni”, scrie Cristoiu pe celebrul său blog.

Pe de altă parte. ”imaginea de ”șturlubatec” i-a fost creată lui Eugen Teodorovici – potrivit interlocutorului – de o mașinărie de vorbe pusă în mișcare încă de pe vremea lui Traian Băsescu”, scrie Cristoiu.   

Discuția celor doi a atins și Planul de relansare prezentat de Iohannis și Orban.  Eugen Teodorovici a sesizat în interviu principala slăbiciune a Documentului, spune Cristoiu:

”Măreţele obiective, inclusiv reţeaua de autostrăzi care va împînzi România, ar urma să fie finanţate dintr-o singură sursă: aceşti bani sînt deocamdată pe hîrtie”, consemnează Cristoiu, completând ironic „Pe hîrtie neagră, ca să fiu în acord cu tendinţele din America de a scoate albul din dicţionare”.

Ori, spune în consecință Ion Cristoiu, ”a oferi românilor un Plan de împliniri dependente exclusiv de nişte bani care nici măcar n-au fost aprobaţi e ca şi cum un nepot şi-ar face planuri de trai de lux cu banii moşteniţi prin testament de la unchiul care o să cadă cîndva cu avionul”.

Dar, partea cea mai interesantă a interviului a fost ”cea despre situaţia din PSD în perspectiva Congresului” – mai exact,  Teodorovici ”e cerut drept candidat la preşedinţia PSD de Gruparea anti-Ciolacu din partid”, spune Cristoiu.

”Această grupare reproşează conducerii interimare în frunte cu Marcel Ciolacu o bunăvoinţă suspectă faţă de Guvern şi mai ales faţă de Klaus Iohannis”, scrie Cristoiu. ”În timp ce preşedintele, deraind de pe şinele constituţionale, nu osteneşte a ataca PSD, a jigni electoratul acestui partid, a-l insulta chiar, conducerea interimară continuă să-i trimită bezele”.

Ori, Cristoiu amintește că a mai scris despre ”aceste reproşuri aduse lui Marcel Ciolacu, reproşuri care sînt şi ale multor ziarişti, revoltaţi de refuzul PSD de a-şi îndeplini îndatoririle de partid de Opoziţie”.

Mai mult, celebrul jurnalist a susţinut că ”NU e vorba de un blat, ci de o politică înţeleaptă, menită a-i lua lui Klaus Iohannis pretextul de a stîrni ura faţă de PSD” – deci practic, o armă pe care Ciolacu ar folosi-o pentru a anula cea mai redutabilă armă a lui Iohannis.

”Argumentele Grupării Teodorovici sînt şi ele demne de luat în seamă”, consideră Cristoiu – ”mai întîi pentru că preşedintele şi premierul continuă să dea PSD cizme în bot, deşi PSD întoarce mereu şi celălalt obraz”.

Ori, asta pune electoratul PSD ”într-o situaţie complicată”, consideră reputatul analist, deoarece pesediștii văd că ”preşedintele dă cu parul într-un partid care în alte împrejurări l-ar fi suspendat de mult pentru asta”.

”Vine apoi scorul electoral - deşi în Opoziţie faţă de un Guvern care pentru prima dată în postdecembrism jefuieşte pe faţă avuţia naţională fără a catadicsi măcar să salveze aparenţele, PSD nu creşte în sondaje”, constată Cristoiu, subliniind că ”Nemulţumirea crescîndă faţă de regimul Iohannis nu duce la creşterea încrederii în PSD”.

Iar o primă concluzie este clară: ”Chiar dacă politica de pupicuri angajată de actuala conducere are raţiuni de pragmatism politic, atacurile Grupării Teodorovici sînt pe zi ce trece tot mai convingătoare”.

”Sub acest semn, Eugen Teodorovici mi-a confirmat în interviu că se va înscrie în cursa pentru şefia PSD indiferent de formula de Congres şi de alegere impusă de conducerea restrînsă de acum”, spune Cristoiu, subliniind ”Eugen Teodorovici m-a convins că va candidat”.

De asemenea, celebrul jurnalist, care mai are la activ impunerea cel puțin a unui președinte de stat – Emil Constantinescu – l-a făcut pe Teodorovici să spună că nu va renunța la candidatură chiar dacă e nemulțumit de felul în care conducerea interimară propune desfăşurarea Congresului – adică online şi alegerea prin Moţiune.

”Voi candida cu orice preţ”, a promis Teodorovici – ”Un mesaj care-mi spune că Eugen Teodorovici ştie el ce ştie despre şansele sale de a ajunge preşedintele PSD”, a conchis Ion Cristoiu, pe blogul personal.

Mai jos, interviul integral cu Eugen Teodorovici luat de Ion Cristoiu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1258
Tagurile:
Ion Cristoiu, PSD, Eugen Teodorovici
Tematic
Teodorovici, cel mai dur atac la Ciolacu – ”imobilitate, inconsecvență, lașitate, trădare”
Teodorovici, președinte? ”Având sânge de sârb în mine, genunchii nu se îndoaie niciodată!”
Război în toată regula în PSD: omul de bază al lui Ciolacu îl atacă violent pe Teodorovici
Teodorovici, mesaj capital: relansarea PSD și candidatura sa la șefia partidului
Teodorovici, atac total: ”TRĂDAREA ne-a dus în opoziție - e anticamera dispariției PSD!”
Elena Udrea

Știrea serii: Udrea, reacție fulminantă acuzație care face multă ”lume bună” tremure!

16
”Poate sumele sunt de fapt altele și cineva a umblat la bani și a luat din ei? Dar voi știți asta, doar că interesul celor care vă butonează este să pedalați pe Elena Udrea”.

BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. După o perioadă de tăcere, Elena Udrea revine cu o postare dură, în care atacă presa ”susținută de băieți din zona serviciilor secrete (intern sau extern)”, dar și pe Radu Budeanu, cel care a semnat un acord cu procurorii. Acum… se pare că nu e ceva în regulă, iar Udrea pare a avea informații ”din interior”: ”Ce e, băieți, vă e frică că nu trece de judecător mizeria asta de Acord?”.

”Constat o presiune mediatică din partea unor site-uri cunoscute ca fiind susținute de băieți din zona serviciilor secrete (intern sau extern) asupra dosarului în care Radu Budeanu a făcut Acord de recunoaștere cu procurorii împotriva mea”, scrie Udrea pe Facebook.

Explicația vine tot din ceea ce puțin știu – un acord asemănător ar fi fost refuzat de însuși Codruța Kovesi! ”E greu să treacă dacă până și Kovesi, pentru care am fost ținta numărul 1, a refuzat în 2017 să accepte o înțelegere cu Budeanu, chiar în condițiile în care atunci procurorii propuneau pentru acesta o pedeapsa mai mare, de 3 ani, nu de doi și jumătate cu suspendare!”.

De ce ar fi refuzat totuși Kovesi? Elena Udrea are o explicație: ”este evidentă minciuna lui Budeanu și disperarea lui de a finaliza acest dosar cu orice preț”. Și iată firul logic al explicației Elenei Udrea:

-”Cum explica procurorii faptul că, contabila lui Buzăianu declara că i-a înmânat lui Budeanu o geantă cu 2,5 milioane de euro, pe care acesta spune că nu i-a numărat și că i-a dat-o direct lui Topoliceanu”;

-”Topoliceanu declara și ea ca s-a trezit la partid cu o geantă cu bani de la Budeanu, adusă de el sau de altcineva, nu își amintește, în care erau 3,8 milioane de dolari!”

- ”nici ea (Topoliceanu, n.n.) nu i-a numărat, dar a văzut un bilețel scris în care era trecută suma, în dolari, euro și lei!!” 

-”Cum explică procurorii transformarea în dolari și lei a 2,5 milioane de euro, în condițiile în care Budeanu afirma că nici măcar nu i-a numărat, deci nu a pus mâna pe ei?”

După această înșiruire de dubii… logice, Elena Udrea pune problema altfel – ”Poate sumele sunt de fapt altele și cineva a umblat la bani și a luat din ei?”

”Poate a făcut chiar și Budeanu asta, așa cum se zvonește în cercurile de pe Coasta de Azur?”, aruncă Udrea „nucleara”.”Cât timp este evident că toată lumea minte, de ce să îi cred eu pe cuvânt că, așa au stat lucrurile chiar au venit banii ăștia la partid???”.

Astfel, avocata Elena Udrea întoarce cazul pe dos: ”Dacă și-au luat fiecare bani din geantă și acum se întrec în a recunoaște ce vor procurorii, ca să scape și cu banii și liberi?”.

”Și astfel, toți cei care au pus mana pe bani sunt salvați de procurori, doar ca să obțină de la ei declarații prin care să încropească o acuzare aberantă la adresa mea, EU FIIND SINGURA PERSOANĂ CARE NICI MĂCAR NU A VĂZUT BANII”, spune Udrea, subliniind – ”Conform chiar denunțului făcut de Topoliceanu, ea a primit geanta, eu nu am văzut banii, ea i-a cheltuit la partid în campania pentru alegerile locale din 2012, unde eu, o spun din nou, nici măcar nu am candidat!”.  

Așa că Elena Udrea pune o concluzie – ”Deci da, băieți, aveți motive să vă temeți că nu trece de judecător acest rahat de Acord făcut cu Budeanu!”.

Totuși, la care anume ”băieți” se referă Elena Udrea? Atenție la următoarea frază:

”Într-un dosar care a fost disjuns din al meu, pentru ca eu să nu fiu prezentă la al nu știu câtelea rând de audieri și procurorul să dicteze declarațiile ăstora de vreți să îi scăpați, așa încât de data asta să se pupe una cu alta”, spune Udrea, care pontează ironic – ”și nici așa nu le-a ieșit, dosarul acesta fiind un haos probațional”.

Ar fi remarcat un aspect – sumele, care chiar dacă sunt uriașe, NU mai reprezintă miza principală, pentru că e posibil să vorbim de ”băieți” care între timp au acumulat mult mai mult; însă, e vorba de implicare într-un caz penal!

Și încă un ”croșeu” aplicat de Udrea, pentru ”presa asta aservita, de tip G4media”: ”Nu este vorba de prelungirea contractelor de cumpărare de energie ieftină, ale celebrilor “băieți deștepți” în acuzațiile procurorilor”.

”Nici măcar în acest Rechizitoriu halucinant nu se spune asta”, atrage atenția Elena Udrea, subliniind ”Vedeți ca aceste contracte erau prelungite bine merci înainte cu 1 an de toată povestea asta cu Budeanu - și evident, nu de mine, ci de Ministerul Economiei”.

Interesant, pentru că acest detaliu culminant a fost lăsat la final, iar Udrea mai învârte puțin cuțitul în rană - ”Dar voi știți asta, doar că interesul celor care vă butonează este să pedalați pe Udrea”.

Reamintim că acuzațiile privind gazul ieftin în vizează pe Adrian Videanu, dar și pe un alt personaj greu care juca table pe Coasta de Azur, fostul cuscru al lui Traian Băsescu, ”Bebe” Ionescu, fost director atât la AVAS, cât și la grupul lui Ioan Nicolae, beneficiarul acuzat în dosarul gazelor.  Imagini și date… chiar în CanCan.

Deci, așa cum titrăm, o reacție fulminantă a Elenei Udrea, cu date și aluzii (deocamdată) care fac multă lume bună să tremure. Elena Udrea nu a vorbit mult… decât cu agenții FBI, în Costa Rica. Despre ce a vorbit? Poate vom afla în curând.

Totodată, reamintim surprinderea presei că, dintr-un dosar care viza multe persoane grele – singura acuzată cu șanse de a fi pedepsită a rămas… Elena Udrea! Un dosar cu interese strategice, se vrea a fi ”rezolvat” prin condamnarea unui personaj retras… dar care ține încă prima pagină când apare? Tipic pentru o mușamalizare, îmi pare rău să o spun.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

16
Tagurile:
Reacție, Elena Udrea
Tematic
Dezastru pentru Elena Udrea – DNA a încheiat un acord care o poate distruge
Elena Udrea ”dă din casă”: spune tot despre Alexandrov
Elena Udrea, dezvăluirea care îl face praf pe Orban - multe milioane de euro!
Elena Udrea iese la bătaie - contre la rupere! Îi face praf pe denunțători și procurori!
Scandalul dosarului Elenei Udrea CREȘTE! Lipsesc persoane grele! Cine a dat permis asta

Загрузка...
Nelu Tătaru și Ludovic Orban

Prelungirea stării de alertă în România - anunțul lui Ludovic Orban

148
Premierul României a declarat, la ieșirea de la ședința Partidului Național Liberal, că starea de alertă s-ar putea prelungi. Aflați ce condiții trebuie îndeplinite.

BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. Ludovic Orban, premierul României, a discutat despre unul din subiectele importante ale momentului, în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta a declarat că, în situația în care se va menține la un nivel ridicat numărul cazurilor de coronavirus, este foarte posibil ca starea de alertă să se prelungească. 

”Vom lua o decizie pe acest subiect. Vom ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative de cazuri, cel mai probabil, vom prelungi starea de alertă!” a spus Orban.

Declarația sa vine după ce, în urmă cu câteva zile, precizase că, după cum arată acum datele, se pare că a fost oprită creșterea numărului de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus.

Cel mai mare pericol ar fi fost, potrivit premierului, ca România să înregistreze o tendință de progresie geometrică.

De asemenea, Orban a precizat că, în perioada de vid legislativ, a fost imposibil să se ia măsuri de carantinare sau izolare.

Acesta a subliniat că timp de trei săptămâni nu a existat nici o pârghie legală pentru a se lua măsuri față de persoanele pozitive și față de persoanele cu care pozitivii au intrat în contact.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

148
Tagurile:
coronavirus, România, Stare de alertă, Ludovic Orban
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...