Ludovic Orban

Analist: Ludovic Orban e prins ca într-o menghină în capcana măștilor de protecție

198
Analistul și jurnalistul Sorin Roșca Stănescu observă că premierul Orban se află prins în capcana măștilor de protecție și că este un concurs cine ajunge primul să îl dea jos, Parlamentul sau procurorii.

BUCUREȘTI, 2 iul - Sputnik, Marius Holdean. Într-un editorial publicat pe Corectnews, SRS arată că ”premierul este prins ca într-o menghină în capcana măștilor de protecție. Și nu mai scapă”.

Analistul mai observă că, deși Guvernul pompează bani grei în presă, încercând astfel să o cumpere, sub aparența unei publicități masive vizând sănătatea publică, nimeni nu mai suflă o vorbă despre felul în care trebuie purtată masca și despre pericolul la care un cetățean se expune dacă o utilizează necorespunzător.

SRS spune că cifra măștilor care ar trebui folosite, cu schimbarea de mai multe pe zi, este uriașă, așa că s-a întrebat cum va reuși Guvernul Orban să facă în așa fel încât populației să-i poată fi puse la dispoziție în perioada necesară miliarde de măști.

”Dar acum am înțeles ce se întâmplă. Și de ce nu li se explică cetățenilor de câte ori și în ce condiții trebuie schimbată masca într-o zi. În esență, noi nu primim asemenea explicații din simplul motiv că nu există suficiente măști. Și nu există suficiente măști, pentru că se fură la greu. Dincolo de incompetență”, explică SRS.

El arată că o mască trebuie schimbată în mai puțin de trei ore, dar că, de fapt, categoria cea mai vulnerabilă, cea  a bătrânilor, cu rare excepții, utilizează masca în mod perpetuu.

SRS mai explică faptul că ”s-a furat la greu la capitolul măști. Și în general la capitolul materialelor sanitare, care, în condițiile stării de urgență și a stării de alertă, au putut fi achiziționate aproape fără niciun control. În absența obișnuitelor proceduri de licitație”.

Și uite așa, Guvernul Orban s-a aruncat vesel în capcana măștilor de protecție, observă analistul, care amintește și de alte scandaluri, cum e cel de la Romarm sau de la Unifarm.

”După cum știe deja o țară întreagă, a bubuit și un alt scandal legat de o firmă de coteț, care a făcut un alt import semnificativ de măști de protecție. La un preț disproporționat de mare față de prețul pieței. Iar măștile au fost achiziționate în mare viteză de Guvernul României. Până una alta, s-a aflat că proprietarul firmei este o țărancă în vârstă, care habar nu are cum a ajuns acționară și cum a ajuns să facă impresionantul import de măști”, mai amintește SRS.

El indică faptul că la Parchet au ajuns între timp și probele din faimosul dosar Unifarm, despre care afirmă că are legături deja stabilite ”care au condus nemijlocit în biroul de lucru al premierului Ludovic Orban. Și în telefonul său, de unde de altfel au și scăpat o serie de mesaje incriminatoare pe care au pus mâna procurorii”.

Concluzia SRS este că, sub presiunea opiniei publice, procurorii nu au încotro și fac cercetări avansate, după cum, tot sub presiunea opiniei publice, nici Parlamentul nu mai are încotro și, înainte de a face o moțiune de cenzură, îl ia la întrebări la premierul Orban.

”Nu știu cine ajunge mai repede la linia de sosire. Procurorii sau parlamentarii? În schimb, știu că acolo va aștepta Klaus Iohannis. Pentru a-i da la rândul său lui Orban cartonașul roșu”, îi precize SRS sfârșitul actualului premier.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

198
Tagurile:
măști medicinale, capcană, Ludovic Orban
Tematic
Orban, criticat dur: fondul de investiții de la PSD nu era bun, dar la PNL devine bun
Se confirmă scandalul măștilor! Tăriceanu: ”Cunoscându-l pe Orban, miroase de la o poștă!”
Teodorovici nu iartă pe nimeni: nici pe Orban, nici pe Ciolacu!
Manifestarea lui Orban, un succes ca… plictiseală, un eșec pentru ideea de ”Plan economic”
Orban promite un dublu cincinal cu realizări mărețe, dar vrea un deceniu la guvernare
Carmen Avram

”Nu uitați sunați trompeta când plecați!” Carmen Avram nu lasă nicio șansă Guvernului!

24
(reînnoit 08:21 04.08.2020)
”Laudele „guvernului meu” sunt contrazise din afara țării! E o condiție obligatorie de la UE, ca să ne luăm banii de la Bruxelles. PNL, pe cai şi pe mai târziu!”

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. În fiecare zi, membri ai Guvernului Orban, în special Florin Cîțu, vin cu date prin care încearcă să demonstreze că în România totul e bine și mergem într-o direcție foarte bună. Asta în timp ce realitatea falimentelor zonei private sau șomajul, precum și restructurările de la stat par a spune cu totul altceva!

Europarlamentarul Carmen Avram nu lasă loc manevrelor Guvernului Orban și vine cu date clare: ”Laudele „guvernului meu” sunt contrazise din afara țării: România este statul care a dat cel mai mic sprijin financiar pentru redresare economică: 3% din PIB”.

Da, datele sunt copleșitoare: ”Prin comparație, celălalt guvern Orban a oferit ungurilor 18% din PIB, Cehia - 14%, Austria – 13%. Toate, țări mult mai mici decât România”, scrie Carmen Avram, care citează un studiu al ”Erste Bank”, publicat de Ziarul Financiar.

”Erste, proprietarul BCR, estimează și că România va avea creșterea cea mai mică dintre cele șapte țări în care activează compania austriacă”, scrie Carmen Avram, din studiu reieșind clar: ”Dintre cele şapte ţări unde Erste activează, România are cea mai mică creştere economică pentru 2021”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
Guvernul, Carmen Avram
Tematic
Carmen Avram, cel mai dur mesaj de la Bruxelles, îi distruge pe Iohannis și Aurescu
Carmen Avram anunță cea mai grea înfrângere pentru Iohannis și Orban – cei doi tac mâlc!
Carmen Avram face praf PNL, acuzația care le poate prăbuși procentele!

Загрузка...
Cozmin Gușă

Gușă despre alegeri: ”statul paralel nu mai lasă nimic la voia întâmplării”

158
(reînnoit 18:48 03.08.2020)
Analistul Cozmin Gușă este de părere că la alegerile din 2020 statul paralel nu mai lasă nimic la voia întâmplării și lansează un motto cu cântec: ”Lucovide, mereu te-am bănuit că ești de-al rezerviștilor!"

BUCUREȘTI, 3 aug - Sputnik. Cozmin Gușă lansează într-o postare pe Facebook  un scenariu amețitor despre soarta României și despre corectitudinea alegerilor care vor avea loc în 2020. El pleacă de la ”bănuiala sa” că Ludovic Orban este "soldatul" statului paralel.

Argumentele pe care le aduce Gușă în aceste sens sunt ascendența de tip familial a lui Orban, parcursul lui de cca 30 de ani în politica românească (”unde a primit pe tavă demnități pe care nu le-a meritat”), procesul orchestrat de către băieți tocmai pentru ca Orban să iasă basma curată, ajungând mai ușor apoi președinte PNL și Prim-Ministru, plus episodul de la începutul anului când a fost reînscăunat după moțiune strict ”sub presiunea de tip ȘANTAJ a rezerviștilor”.

Pentru Gușă, desemnarea candidaților de la București, oferă o dovadă a jocului lui Orban în slujba ”paralelilor”.

Astfel, explică Gușă, USR-PLUS, pe care îi consideră o creație a rezerviștilor reprezentați de Coldea, s-ar apropia de extincție după insuccesele din 2019, investițiile în această construcție  fiind în pericol să se risipească fără vreo alternativă politică pe care ”securicii” s-o mai aibă sub control total pentru alegerile 2020.

Or, ce face Orban, spune Gușă: salvează muribundul USR-PLUS prin nominalizările de la București unde, afirmă analistul, ”nicușor dan și toți cei 6 candidați aparțin paralelilor rezerviști”.

Gușă arată că Adrian Moraru de la sectorul 3 este fostul șef al IPP, institut moșit demult de către ”securici”, Ciprian Ciucu de la sectorul 6 este omul Monicăi Macovei, iar Cristian Băcanu de la sectorul 5 este un băiat care acționează și face plângeri penale, tot sub comanda oamenilor cu chipiu.

În aceste condiții, este de părere Gușă, primul pas vizibil din jocul pentru controlarea alegerilor din 2020 este eliminarea lui Băsescu, PMP fiind împins sub 5%, pentru că Băsescu va fi descurajat să participe în alegeri.

Iată și consecințele acestor mișcări de trupe în plan politic, potrivit analistului: slăbirea din interior a PNL și un sprijin mai puternic pentru Ponta pe partea stângă, în paralel cu decimarea celor din PSD care nu se vor supune jocului impus. Tabloul final și scopul spre care se tinde ar fi un joc de 4+1 în interiorul viitorului Parlament, cu partidele de tip securist (USR-PLUS și Pro România) aduse în jurul reprezentării de 15-20% fiecare, respectiv cu PNL și PSD care nu vor avea voie să depășească 30%. În această ecuație, +1 ar fi UDMR, care poate deveni -1 dacă nu ascultă.

Adică, un control total al clasei politice din afara jocului democratic!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

158
Tagurile:
statul paralel, Cozmin Gușă
Tematic
Năstase, despre REVENIREA în conducerea PSD și ofertele Ponta, Gușă, Dâncu. Analiza cheie!
”Nucleara” - George Maior, șef la PSD? Cozmin Gușă are o reacție dură, plină de tupeu
Gușă aruncă NUCLEARA: Interesul lui Florian Coldea, revolta din PSD și… Ciolacu!
Revenit în PSD, Cozmin Gușă trage sfori pentru a impune un președinte și o nouă conducere
S-a terminat cu planul lui Ciolacu și Gușă, Olguța intră la rupere

Загрузка...