Ion Cristoiu

Cristoiu dezvăluie manipularea pandemiei și înțelegerea la vârf PNL-PSD pentru alegeri!

1114
”Este limpede că asistăm la o manipulare de exagerare a pericolului revenirii coronavirusului, pe care am cunoscut-o şi la începutul pandemiei”.

BUCUREȘTI, 29 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Jurnalistul Ion Cristoiu anunța ca fiind posibilă o ciudată înțelegere între PSD și PNL, care ar viza ”cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare” și ar scoate din joc USR.

 ”E posibilă cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare deoarece e dorită de PSD şi PNL pentru că scoate din joc USR”, consideră Cristoiu, atrâgând atenția că ”Alianţa USR-PLUS îşi pune mari speranţe în alegerile locale”.

În plus, celebrul jurnalist consideră că această ”cuplare” a alegerilor locale cu cele  parlamentare ”ar fi una din explicaţiile ciudăţeniei cu revenirea în forţă a pandemiei în România”.

”Este limpede că asistăm la o manipulare de exagerare a pericolului revenirii coronavirusului, pe care am cunoscut-o şi la începutul pandemiei”, spune Cristoiu, acuzând ”presa miluită, dar şi presa de stat” că ”insistă pe creşterea numărului de infectări în toată lumea”.

Ori, spune jurnalistul, această ”manipulare” poate fi explicată prin ”încercarea de a amâna alegerile locale şi de a le cupla cu parlamentarele”.

În plus, Cristoiu spune că starea de pandemie ”scoate din joc orice nou venit în politică”. deoarece ”primarii în exerciţiu au vizibilitate, pot face şi pomeni electorale”.

”Dacă alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie, această stare de pandemie favorizează PNL şi PSD”, a conchis publicistul, consemnează Mediafax.

Un singur comentariu: de ce ar avea PSD interesul unor alegeri rapide, când sondajele NU arată o scădere suficientă a PNL – în schimb, pe măsură ce trece timpul PNL are șanse mari să scadă, mai ales dacă se intră în iarnă, cu greutățile specifice guvernării?

Singura explicație ar putea fi tactica lui Marcel Ciolacu, de a atac steril PNL, fără a propune alternative de premier, de miniștri. O asemenea tactică favorizează înțelegerile individuale – pentru că oricum PSD nu are șanse să revină la putere. Vorba lui Dragnea: în acest moment, Iohannis nu are adversar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1114
Tagurile:
PSD, PNL, Pandemie, Ion Cristoiu
Tematic
Cristoiu confirmă NUCLEARA lui Savaliuc: cine e în spatele scandalului Isărescu
Cristoiu: ”Va începe un jihad al amenzilor și restricțiilor sub şantajul presei mituite”
Cristoiu: ”Căderea lui Ceaușescu parcă e copiată acum în America”
Cristoiu: ”Iohannis face un calcul diabolic, mizează pe slugărnicia românească, de șerbi”
Cristoiu demască ”minciuna ministrului Tătaru” că Franța ar reintroduce restricții
Ludovic Orban

Un celebru ex-ministru al Economiei pune la punct PNL ce trebuia făcut cu programul

15
”Un astfel de program trebuie să fie un Pact Național și nu proiectul electoral al unui Guvern de conjunctură”

BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Fostul ministru al Economiei și Finanțelor, Varujan Vosganian, una dintre cele mai avizate personalități în respectivele domenii punctează câteva considerații despre programul guvernamental „Reclădim România”.

Reamintesc un detaliu esențial - Varujan Vosganian este unul dintre cei mai importanți teoreticieni și practicieni ai Dreptei și economiei liberale! Deci nu e un parvenit sau un traseist stânga – dreapta, precum cei din PNL-Băsescu, foști socialiști.

Iată ce spune acum Varujan Vosganian: ”Noi așteptam de la Guvern un program de ieșire din criza pe care au provocat-o pandemia, precum și stările de urgență și de alertă care au însoțit-o, nu un program megaloman întins pe un deceniu”.

Mai întâi, fostul ministru observă că Programul ”își propune, mai degrabă, să impresioneze prin dimensiunile sale decât să ofere soluții practice”.

Mai exact, se pare că, de fapt, prin acest program, ”PNL a intrat în campania electorală”, consideră Varujan, apreciind ironic că ei par a spera ”să câștige nu doar alegerile parlamentare din 2020, dar și pe cele din 2024 și 2028”.

”Un program întins pe un deceniu, pentru a fi credibil, trebuie să fie rezultatul dialogului între forțele politice, de vreme ce e greu de presupus că un singur partid, fie el și PNL, va guverna țara în toată această perioadă”, spune Varujan Vosganian.

Și, ca punct final și fără replică: ”un astfel de program trebuie să fie un Pact Național și nu proiectul electoral al unui Guvern de conjunctură”.

Un obiectiv concret care ar trebui să fie subiect pentru pact național? ”De pildă, cel de-al treilea reactor de la Cernavodă care, dacă s-ar semna azi contractul, s-ar termina în 2026”, spune fostul ministru, care constată că, în condițiile actuale, ”nu e nici măcar negociat”.

Mai e ceva de comentat?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

15
Tagurile:
PNL, Varujan Vosganian

Загрузка...
Lia Olguța Vasilescu

Olguța în vileag planul secret PNL cum se va lua ce a rămas în proprietatea statului

258
”Fondul de investiții propus de Orban nu e la fel cu al PSD care îl capitaliza cu profitul companiilor deținute de stat, și nu cu activele, cu proprietățile lor”

BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Copierea ideii forță promovată de Liviu Dragnea, Fondul Suveran de Investiții și Dezvoltare este doar fațada unei combinații de mari dimensiuni. De fapt, există o diferență fundamentală în între FSID și actualul Fond Național de Investiții și Dezvoltare susținut de PNL.

Și anume, capitalizarea FSID (al PSD) se făcea din PROFITURILE întreprinderilor de stat – pe când a FNID (al PNL) se face direct din… participațiile statului! Ce înseamnă asta? Că pasul următor va fi vânzarea activelor și proprietăților statului!

O spune foarte clar Lia Olguța Vasilescu, care acuză existența unor ”scheme golănești” prin care ”să mai poată prădui ceva...”.

”Fondul de investiții propus de Orban nu e la fel cu al PSD care îl capitaliza cu profitul companiilor deținute de stat, și nu cu activele, cu proprietățile lor”, arată Oana Vasilescu. ”Orban, în schimb, vrea să capitalizeze fondul direct cu participațiile statului!”.

Ce înseamnă concret asta? O spune pe șleau fostul ministru al Muncii: ”Când va vinde pe bursă acțiunile Fondului, va vinde, de fapt, proprietățile, activele companiilor de stat”.

”Uite așa veți rămâne fără CEC, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, TAROM, Portul Constanța și fără tot pe ce au mai pus prietenii lor geana să ia pe bani puțini, acum, în criză, când totul de vinde pe nimic și fără ca Parlamentul să poată face ceva!”, explică Olguța Vasilescu.

Fostul ministru trage concluzia: ”au furat mai mult de jumătate din ce am apucat să implementăm noi și au stricat în șase luni, iar în restul au ascuns după fraze meșteșugite ce au de gând să fure în anii următori!”.

Asupra acestei intenții a PNL atrăgea atenția și fostul consilier politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, Constantin Gheorghe: ”Ce vă spuneam eu de vreo lună și ceva, adică despre privatizarea tuturor proprietăților statului, se confirmă”.

”Tot proiectul lui Pește este făcut să acopere golănia cu ”Fondul de Investiții””, spune analistul, punctând câteva precedente: ”Mai știe cineva ale cui sunt participațiile băgate de Tăriceanu în ”Fondul Proprietatea”? Mai sunt ale statului? De ce se plătesc despăgubiri tot de la stat, și nu din câștigurile Fondului?”

Regie pentru proști – conchide Constantin Gheorghe, iar Olguța Vasilescu speră că ”Nu suntem chiar toți fraieri ca să nu ne prindem ce vor sa facă!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

258

Загрузка...