Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici, declarații bombă: 40 la sută la parlamentare dacă este ales președintele PSD

2059
(reînnoit 15:46 25.06.2020)
Senatorul PSD Eugen Teodorovici a transms astăzi la Digi 24 că își propune 40 la sută pentru PSD la parlamentare, dacă ajunge președintele partidului și că acest Congres al social-democraților va decide dacă partidul va mai exista.

BUCUREȘTI, 25 iunie - Sputnik, Marius Holdean. În interviul acordat Digi 24, Teodorovici a vorbit întâi despre guvernarea PNL, criticându-l pe ministrul Finanțelor Florin Cîțu pentru arieratele la TVA și pentru neplata facturilor la investiții.

El a arătat că niciodata în viață nu a trădat pe nimeni, deși a văzut multe, a auzit multe și a paticipat la întâlniri între ambasadori și miniștri prin care cei dintâi condiționeau inchiderea unor capitole de negociere de închiderea unei fabrici.

”Sunt rebel în sensul de a nu avea sfori, nu am lucruri care să mă ducă pe o altă direcție decât cea profesională. Eu nu am preocupări în afara legii. Ați văzut un politician care vorbește în mod direct cum fac eu? Dac aș avea scheleți în dulap nu aș fi la fel de incisiv”, și-a prezentat profilul Teodorovici.

El nu a vrut să afirme răspicat dacă va candida la șefia PSD, arătând că decizia de a candida la șefia PSD o va anunța la momentul potrivit, însă a afirmat că e o decizie pe care colegii săi o așteaptă și o simt. 

”Cei care ma cunosc știu că sunt hotărât, ferm și pragmatic. Am spus ca dacă mi-aș asuma candidatura ar fi și o asumare a istoriei PSD, care a făcut mult mai multe lucruri bune decât alte partide”, a mai spus Teodorovici.

El a mai afiramt că vrea să îi redea PSD-ului ceea ce merită, ca membrii formațiunii să aibă mândria de a spune public da, sunt pesedist și mă mândresc cu asta.

”Au fost mulți din PSD au plecat capul și nu recunoșteau că sunt membri ai partidului, s-a creat o ștampilă nedreaptă. Trebuie să ai curaj să cobori în stradă, liderul trebuie să parcurgă fără teamă centrul orașelor”, și-a prezentat Teodorovici profilul de președinte.

De asemenea, Teodorovici a apărat ordonanța 114 arătând că era benefică pentru economie, dar a recunoscut că PNL a stat mai bine la partea de marketing, ”ducând lucrurile rele pe care le fac astăzi în direcția” PSD.

Teodorovici l-a numit din nou pe ministrul Cîțu drept un ”Bin Laden al finanțelor din România”, argumentând că scăderea inflației se datorează prețului petrolului, scăderii consumului și importului, iar nu Guvernului Orban.

Referitor la IMM Invest, Teodorovici a ținut să arate că reprezentanții băncilor spun acum că e prima oară când discută cu Guvernul și că nu au mai avut un asemenea dialog cu ministrul Finanțelor pentru că e prețul plătit de ei pentru ceea ce face Guvernul Orban pentru bănci.

Dar, arată fostul ministru de Finanțe, Guvernul finanțează dobânda băncilor și garantează pentru bănci: acest lucru înseamnă că ministrul de Finanțe lucrează pentru bănci prin IMM Invest. El crede că trebuia făcut proiectul cu CEC și cu EximBank (bănci românești) dacă băncile nu acceptau condiții normale. Atunci când vorbește despre oameni este social democrat radical, iar când vorbește despre economie este liberal radical, a mai afirmat Teodorovici.

De asemenea, el a atras atenția că trebuie verificate primele trei sectoare cu profit care scot banii din România pentru că nu e normal să își scoată banii în afara țării.

”Eu nu am fost nici la masă cu Dragnea, nu am turnat în pahare, nu mă poate acuza nimeni de prietenie cu Liviu Dragnea. Nu pot fi pus într-o tabără sau alta. N-am fost membru în CEx”, și-a arătat Teodorovici independența. Toți au fost aproape de Liviu Dragnea, a spus senatorul PSD, însă doar el nu se dezice de istoria partidului.

”Am spus ca Dragnea face parte din istoria partidului. Foștii colegi ai domniei sale se dezic astăzi de cel care i-a pus în funcții. Când le spunea Liviu Dragnea culcat, nu erau culcat, erau sub mochetă”, i-a criticat senatorul PSD pe cei din actuala echipă de conducere a partidului.

Dăncilă a fost cinci luni de zile președinte și a fost propusă de Ciolacu să candideze la președinția României. ”De ce oare? Și apoi vii și critici”, a trimis Teodorovici săgeți către Ciolacu.

”Am vorbit cu lideri care au condus acest partid, și cu Adrian Năstase când i-am spus la mulți ani, părerea sa și a altora este că o moțiune nu e o formă corectă pentru democrație în partid”, a comentat senatorul formula de alegere în Congres propusă de Ciolacu.

El a recunoscut că are oameni în echipă, că are discuții pe tema candidaturii, inclusiv pentru a candida pe moțiune.

 ”Am refuzat să îmi dau demisia din președinte executiv pentru că am fost ales de Congres. Ciolacu a spus că nu va candida atunci când i-a convins pe colegi să îl propună președinte interimar, iată că s-au schimbat lucrurile, a promis că va face congres în două luni”, și-a continuat Teodorovici campania pentru șefia PSD.

 ”Eu nu ma războiesc în instanță cu partidul, dar a fost o încălcare clară a statului. Dăncilă a devenit președinte din poziția de președinte executiv după plecarea lui Dragnea, exact situația mea. PSD are nevoie de locomotivă, nu să fie liderul împins de la spate de partid”, a mai spus Teodorovici.

El crede că, pentru a discuta despre moțiunea de cenzură, trebuie o conducere validata de Congres și a arătat că s-a încercat să i se propună funcția de la ASF sau de vicepreședinte PSD sub Ciolacu pentru a nu mai candida la Congresul partidului.

Fostul ministru de Finanțe a afirmat că angajații de la Comisia Europeană îi spun buldozerul, dar în sensul de respect, pentru că a obținut întotdeauna ce și-a propus.

Dacă rămâne actuala conducere, ”PSD-ul nu va mai fi”

”Liderii se nasc, nu se fac, doar se cizelează pe parcurs. Și un vot dacă am să obțin la Congres, nu o să am probleme personale cu nimeni, nu o să acuz pe nimeni, dar PSD-ul nu va mai fi. Va fi un moment de cotitură pentru PSD. Cine îl ia pe domnul Stănescu în seamă? E un domn Cîțu al PSD-ului. Stănescu să se uite în oglindă, ce a făcut, nu pentru dânsul, că pentru el a făcut destule, ci pentru români”, a spus Teodorovici.

El le-a reamintit primarilor că finanțările masive pe PNDL ”au fost masive cât am fost eu ministru de Finanțe”, afirmând că în 2018-2019 adminsitrațiile locale au avut cea mai mare finanare PNDL, indiferent de culoarea politică.

”Eu îmi asum ținte înalte: la parlamentare 40 la sută, iar la 40 la sută PSD e departe de ceea ce ar trebui să fie”, a anunțat Teodorovici

De ce PSD-ul nu crește în sondaje după 7 luni de zile, după o guvernare dezastruoasă?, a întrebat Teodorivici retoric, cu trimitere spre actuala conducere interimară a PSD.

El a mai arătat că ”a fi naționalist nu este un lucru rău”, iar DEX-ul arată că acest cuvânt înseamnă a fi bun cetățean.

Să fii naționalist ”înseamnă să te bați cum se bat și ceilalți din alte țării. I-am spus și fostului ambsador american Klemm: e vreun păcat să vreau pentru țara mea ce vreți pentru țara dvs? Romania first. Prima prioritate România, a doua România, a treia România, nu imi spuneți că în această familie europeană voi nu trageți pentru voi partea leului”, și-a continuat Teodorivici discursul pe o direcție patriotică clară, foarte diferit de mesajele conducerii actuale a PSD.

”La Mercedes este mai ieftin să produci mașini în Germania decât în România, înseamnă că statul german susține construcția de mașini. Vreau respectul pentru țara mea pe care și alții îl cer pentru țara lor”, a sublinait Teodorovici ideea sa politică.

El a vorbit și despre o alianță pe centru stânga, cu Pro România, ALDE, chiar și cu alte idei noi politice, senatorul arătând că toți sunt bineveniți în această echipă pe baza interesului pentru această țară. El a mai arătat că lipsa alianței PSD-Pro Romania la locale este un eșec și că este obligatoriu să se producă această alianță.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2059
Tagurile:
PSD, Eugen Teodorovici
Tematic
Teodorovici, mesaj capital: relansarea PSD și candidatura sa la șefia partidului
Război în toată regula în PSD: omul de bază al lui Ciolacu îl atacă violent pe Teodorovici
Teodorovici dă soluția inteligentă pentru pensiile speciale – lansează și o provocare
Teodorovici, la DNA – declarații. Situație inedită!
Teodorovici, lovit ”sub centură”: un ex-lider PSD condamnat îl acuză de o șpagă uriașă!
Klaus Iohannis

Premieră: Corectat de Sputnik, Iohannis ”își cere public scuze” pentru gafa despre Școli!

729
Sputnik a fost singura agenție care a sesizat public GAFA comisă, imediat după conferință – dând și exemple cum trei agenții importante au transmis informația greșit. Acum, Iohannis își cere scuze în premieră!

BUCUREȘTI, 6 aug – Sputnik. Ieri, în cadrul conferinței de presă, președintele Iohannis a prezentat cele trei scenarii despre începerea și desfășurarea învățământului.

Ei bine, președintele a comis o gafă, anunțând ca bază de calcul media creșterii numărului zilnic de infectați – și nu creșterea medie la mia de locuitori! Președintele a explicat corect ulterior la unul dintre răspunsuri – dar declarația a indus în eroare presa.

Sputnik a fost prima (și poate singura) agenție de presă care a sesizat public GAFA comisă, într-un articol publicat imediat după conferință – dând și exemple cum trei agenții importante – Agerpres, DC News și ”Știri pe surse” au transmis informația greșit, așa cum fusese ea dată de președinte! (în contrast, Antena3.ro a corectat din prima, a transmis informația corect, dat nu a scos în evidență greșeala președintelui)

”Președintele Iohannis a gafat chiar la prezentarea deciziei privind începerea școlii, confundând media de infectări la mia de locuitori cu numărul de infectați!”, a scris Sputnik.

 

Acum puțin timp, într-un Comunicat de presă, Președinția recunoaște greșeala, reformulează corect – iar Iohannis, elegant, își cere scuze! Este o premieră!

”Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”.

Totuși, președinția arată că vina gafei nu e întru totul a președintelui Iohannis,  pentru că ”metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății”.

”În informațiile transmise de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie”, scrie președinția.

Instituția prezidențială transmite că informația corectă este următoarea: ”criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României”.

 

Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
© Screenshot / DC News
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
© Screenshot / ”Știri pe surse”
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte

 

Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte

 

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

729
Tagurile:
școli românești, Klaus Iohannis
Tematic
Anunțul crucial pentru elevi și profesori, făcut de Iohannis
Un ONG îl face pe Iohannis „recidivist”
Revoltă fulminantă: ”România lui Iohannis - o dublă slugă!” (Ion Cristoiu)

Загрузка...
Alegeri europarlamentare 2019

Anunț oficial: începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale

53
Autoritatea Electorală Permanentă anunță că de pe 7 august începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 27 septembrie.

BUCUREȘTI, 6 aug - Sputnik. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţat printr-un comunicat de presă că de mâine, 7 august, începe perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale care vor avea loc la data de 27 septembrie.

Comunicatul AEP mai anunță că, în conformitate cu Hotărârea nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, ultima zi de depunere a candidaturilor este 18 august.

Acelaşi act normativ stabileşte că, în data de 24 august, birourile electorale de circumscripţie vor încheia un proces-verbal prin care se va constată rămânerea definitivă a candidaturilor.

Propunerile de candidaţi pentru consilierii locali, consilierii judeţeni, pentru primari şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene se fac pe circumscripţii electorale şi se depun la birourile electorale de circumscripţie.

Între timp, au loc ultimele negocieri pentru stabilirea candidaților atât în țară, cât și la Primăria Capitalei și la Primăriile de sector. Astăzi, și-a anunțat candidatura la Primăria Generală și Călin Popescu Tăriceanu, complicând jocurile pentru câștigarea celei mai importante primării din România.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

53
Tagurile:
Candidați, alegeri locale
Tematic
Cristoiu dezvăluie manipularea pandemiei și înțelegerea la vârf PNL-PSD pentru alegeri!
PSD dezvăluie planul puterii: să fugă de alegeri invocând epidemia
UDMR vrea consens: proiect de lege pentru alegeri locale pe 27 septembrie

Загрузка...
Situația din Libia

Vărul lui Gaddafi a numit principalii vinovați de haosul din Libia

0
(reînnoit 20:13 06.08.2020)
Vărul lui Muammar al-Gaddafi, Ahmed Gaddaf al-Dam, consideră că NATO și Consiliul de Securitate al ONU se fac responsabili de situația din Libia și le cere să-și prezinte scuze poporului libian.

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Consiliul de Securitate al ONU și NATO trebuie să-și aducă oficial scuze poporului Libiei pentru agresiunea din 2011, a declarat agenției RIA Novosti liderul “Frontului Luptei Naționale în Libia”, vărul fostului lider libian, Muammar al-Gaddafi, Ahmed Gaddaf al-Dam.

“Frontul Luptei Naționale în Libia” reprezintă una din mișcările politice ale susținătorilor lui Gaddafi. O bună parte a membrilor mișcării sunt în exil, după evenimentele din 2011 și se află în opoziție față de Guvernul Concilierii Naționale din Libia, care își are sediul în Tripoli.

O parte a membrilor, foști militari, luptă acum în rândurile Armatei Naționale Libiene a lui Khalifa Haftar.

Potrivit lui Gaddaf al-Dam, “agresiunea din partea NATO a distrus principala supapă de siguranță a întregii Africii de Nord”, pe care, în opinia lui, o reprezenta Libia.

“În 2011 Consiliul de Securitate al ONU și-a asumat responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în Libia. Cum de au putut admite apariția în această țară a extremiștilor și teroriștilor care nu au existat anterior în Libia, nici în Africa de Nord?”, se întreabă Gaddaf al-Dam.

Potrivit politicianului, dacă și-ar dori, „Consiliul de Securitate al ONU ar putea pune capăt tuturor cataclismelor din Libia în câteva ore”. Cu toate acestea, menționează el, “Occidentul nu-și dorește soluționarea problemei libiene, Occidentului îi convine continuarea haosului din Libia”.

„NATO și Consiliul de Securitate al ONU sunt responsabile de tot ce se întâmplă astăzi în Libia. Aceștia ar trebui să-și aducă scuze oficial libienilor și să înceapă să-și corecteze erorile comise, pe care continuă să le comită”, spune Gaddaf al-Dam, care în ultimii ani ai vechiului regim ocupa funcția de responsabil pentru relațiile Libia – Egipt.

În martie 2011, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție care prevedea blocarea spațiului aerian al Libiei. Apoi, coaliția internațională, condusă de NATO, profitând de acest document, a declanșat o operațiune militară în Libia, care s-a încheiat cu debarcarea a lui Muammar al-Gaddafi.

După debarcarea și asasinarea liderului, Libia a încetat să mai funcționeze ca un stat unitar. Astăzi în această țară există o dualitate a puterii. În Est prezidează un parlament ales de popor, iar în Vest, în capitala Tripoli, se află un guvern, format cu susținerea ONU și UE, în frunte cu Fayez al-Sarraj. Autoritățile din partea de Est a țării acționează independent de Tripoli și cooperează cu Armata Națională a Libiei, condusă de mareșalul Khalifa Haftar. Guvernul Concilierii Naționale este susținut de Turcia și Qatar, iar Armata Națională a Libiei – de Egipt și Emiratele Arabe Unite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Muammar Gaddafi, Libia
Tematic
În zonele petroliere din Libia ar putea izbucni lupte teribile
Lavrov: Libia e departe de restabilirea statalității
Berlinul a definit sarcinile părților în conflictul din Libia
Turcia se opune rolului coordonator al UE în Libia
Putin și Merkel au discutat despre Siria, Libia, Ucraina și COVID-19

Загрузка...