Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu: Am discutat cu Ponta și Ciolacu, suntem hotărâți pentru moțiunea de cenzură

250
(reînnoit 10:52 17.06.2020)
Călin Popescu Tăriceanu a anunțat o nouă discuție cu liderii Pro România și PSD în urma căreia s-a luat decizia depunerii unei moțiuni de cenzură.

BUCUREȘTI, 17 iun - Sputnik, Marius Holdean. Liderul ALDE s-a declarat extrem de nemulțumit de felul în care Guvernul Orban a înțeles să gestioneze situația de criză din România. Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Tăriceanu chiar a anunțat că a avut o nouă convorbire cu Victor Ponta și cu Marcel Ciolacu și că cele trei partide sunt hotărâte să depună o moțiune de cenzură.

”Cred că această stare de alertă e o manevră pe care Guvernul Orban o încearcă pentru a amână depunerea unei moțiuni de cenzură. Am discutat și azi cu domnii Ciolacu și Ponta, suntem hotărați să scriem o moțiune de cenzură. Odată cu starea de alerta epuizată sigur că acest lucru înseamnă apropierea momentului la care moțiunea vă fi depusa și, cel mai probabil, Guvernul Orban vă cădea”, a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai arătat că Guvernul nu gestionează situația medical-sanitară și că nu e în stare să ia decizii în avans cu 2 săptămâni.

”Ei știau foarte bine că pe 15 iunie se termina starea de alertă și trebuiau să vină cu o nouă propunere de hotărâre de guvern. Și în condițiile în care Guvernul Orban beneficiază în Parlament de sprijinul a numai 20% din parlamentari, demersul logic era acela de a veni cu un proiect de hotărâre de guvern pe care să îl discute cu liderii partidelor parlamentare, cu liderii celor două camere”, a indicat Tăriceanu așteptările opoziției față de Executivul condus de Ludovic Orban.

Și mai critic a fost Tăriceanu față de incapacitatea Guvernului de a lua măsuri de combatere a crizei economice, el declarând că se aștepta ca proiectul de hotărâre de guvern să vina cu propuneri articulate de redresarea activității economice. Dar, observă liderul ALDE, nu a fost inclusă nici o măsură concreta pentru reluarea activității și pentru revenirea la normalitate.

”Mă uit în schimb în Grecia, tot turismul în Grecia e deschis. La noi restaurantele stau închise în continuare și nu numai restaurantele. Pot să mă leg de situația discutata ieri, cea legata de grădinițe și creșe. De ce aceasta discriminare intre cele private și cele de stat? Să știți că părinții sunt foarte doritori să își vadă copiii mergând din nou la scoală și în spatiile de învățământ, pentru că nu toți pot să își dedice timpul exclusiv creșterii sau educației copilului, au și obligații profesionale”, a arătat liderul ALDE.

Tăriceanu atrage atenția că România are un guvern paralizat, care nu e capabil să vină în timp util cu propunerea de hotărâre de guvern pentru prelungirea stării de alertă și este de părere că performanța premierului în ceea ce înseamnă gestiunea acestei stări excepționale este ”catastrofală”.

”Se apropie momentul septembrie pentru majorarea pensiilor, știm care sunt intențiile domniei sale și ale președintelui, de a nu face majorarea pensiilor și a indemnizațiilor pentru copii. Lucrurile acestea sunt suficiente pentru a susține necondiționat o moțiune de cenzură”, a anunțat Tăriceanu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

250
Tagurile:
Moțiune de cenzură, Marcel Ciolacu, Victor Ponta, Călin Popescu-Tăriceanu
Tematic
Tăriceanu face marele anunț: ALDE, PSD și Pro Româna, coaliție pentru alegeri
Tăriceanu:”PNL-iștii și-au tras grădinițe particulare și nu vor concurență de la stat?”
Tăriceanu: argumentele pentru care ALDE nu va vota prelungirea stării de alertă
Tăriceanu îl face praf pe Iohannis: ”Omagiază eroii doar când îi poate folosi în campanie”
Tăriceanu dezvăluie incompatibilitățile lui Florin Cîțu și îi cere plecarea din funcție
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”

95
Senatoarea Diana Șoșoacă s-a opus în plenul Senatului Tratatului militar România-Ucraina, scoțând în evidență aspecte care NU se spun românilor

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție fulminantă în plenul Senatului, de data aceasta cu privire la Tratatul militar România-Ucraina!

”Vom fi carne de tun!”, spune senatoarea, declarând că un asemenea demers oficial al României este ”Inacceptabil” și, ca atare, ea spune ”Un NU categoric!”.

Argumentele senatoarei vin dintr-o analiză atentă – atât a Tratatului, cât mai ales a contextului geopolitic. De reținut că datele prezentate de Diana Șoșoacă NU sunt arătate românilor, cărora li se spune doar că înțelegerea cu Ucraina nu are conotații periculoase, că nu ne poate împinge în vreun conflict.

Senatoarea atrage atenția că ”Aparent avem de-a face cu o înțelegere inofensivă între două state vecine - în realitate, acest acord, care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu știu cine apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

”E clar că România care este stat NATO nu are vreun motiv să încheie cu un acord de non combat cu Ucraina pentru că, nu știu dacă vă aduceți aminte, dar una dintre condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de buna vecinătate”, a declarat senatoarea.

În aceste condiții, Diana Șoșoacă subliniază că noul acord pe care îl discutăm acum ”are un alt sens”.

”Ucraina nu ne poate garanta nicio susținere în cazul în care România ar fi atacată de un atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident”, spune senatoarea, arătând că, în schimb, ”noi garantăm Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat”.

Și acum vine întrebarea cheie: ”Oare cine ar putea ataca Ucraina? În nici un caz un stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federația Rusă care, întâmplător, are și tratat de susținere cu China - deci, cele pe cele două mari puteri din cele trei din lume!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că România intră prin acest într-o situație deja tensionată, pe care ea o descrie ca fiind un dublu litigiu – după alipirea Crimeii (momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeii”, cum spune senatoarea) – ”și mai aducem aminte că în urmă cu o lună a declanșat un a declanșat un conflict cu Federația Rusă”.

Deci, în cazul unui conflict în care România ar interveni ”noi în acest moment suntem carne de tun!”.

”Nici nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligați să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici cred că ne spulbera de pe fața pământului”, spune senatoarea, conchizând ferm - ”consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situația geopolitică din acest moment”.
95
Tagurile:
militar, tratat, România, Ucraina, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă sparge toate tiparele – o apariție de ”gradul 9”!
Situație scandaloasă în România - Diana Șoșoacă intervine! MECI de MECI!
Diana Șoșoacă, acțiune la nivel internațional – MODEL pentru Europa!
Șoșoacă: ”Servicii secrete EXTERNE îl impun pe Arafat – mâinile lui sunt pline de sânge!”

Загрузка...
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini

134
(reînnoit 07:57 23.06.2021)
O veste gravă vine de la Parlament – una dintre cele mai controversate legi, care ”permite  vânzarea necondiționată” către străini a trecut tacit! Cine e vinovat

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Senatorul Daniel Zamfir face un anunț grav: în Senat s-a dat curs ”încă unei cedări de SUVERANITATE”.

Senatorul PSD arată că ieri Senatul a luat act că Legea privind vânzarea terenurilor agricole ”a trecut tacit”. Acuzația este gravă – și o vizează pe una dintre cele mai puternice și controversate figuri din PNL, Iulia Scântei.

”Printr-o manevră deja patentată, servitoarea de serviciu, Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice, a refuzat să dezbată în Comisia Juridică legea, deși comisia de agricultură, comisie co-raportoare, respinsese modificările care permiteau vânzarea necondiționata străinilor”, scrie Zamfir.

De fapt, aici este și cheia – articolele care vizează ”vânzarea necondiționată” a terenurilor agricole – România fiind o campioană la acest capitol, după cum menționează mass media.

Zamfir o acuză pe Iulia Scântei că ”acolo unde nu i se repartizează pentru raport proiecte de lege, solicită  Comisia Juridică să fie co-raportoare” și astfel, ”dacă vreun proiect, unde au ei interese, primește un raport negativ - cum e cazul acestei legi – Comisia Juridică nu o mai dezbate ca să treacă tacit în forma  inițiatorului”.

”Notărița milionară, abonată la contractele cu Statul,  continua agresiv să impună interese contrare românilor, în timp ce averea îi creste substanțial în timpul mandatului de senator”, acuză Zamfir, citând presa ieșeană, plină de informații despre senatoarea Iulia Scântei.

Precizăm că, în cazul proiectului legislativ la care se referă Daniel Zamfir, Camera Deputaților este decizională. Dar, așa cum ne amintim, Iohannis și PNL au făcut mare caz de legi care au trecut ”tacit” prin prima cameră sesizată. Acum tac. Oare de ce?

134
Tagurile:
Suveranitate, Daniel Zamfir

Загрузка...