Lia Olguța Vasilescu

S-a terminat cu planul lui Ciolacu și Gușă, Olguța intră la rupere

4872
(reînnoit 17:22 09.06.2020)
Puternica șefă politică a Olteniei pune punct ”jocurilor” făcute grupările para-pesediste din Ardeal și din zona SNSPA, cu concursul lui Ciolacu, și dă semnalul liderilor PSD să nu se lase batjocoriți sau implicați în combinații dubioase

BUCUREȘTI, 9 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. O ciudată coincidență a apărut acum câteva luni între personaje care au legătură cu PSD… și cu serviciile – Cozmin Gușă și Marcel Ciolacu. (i-am trecut în ordinea puterii de penetrare în opinia publică). Altfel spus, pare a fi vorba de o ”lucrare”.

O lucrare care ar însemna aducerea în conducerea partidului a controversatului Vasile Dâncu, dar și altor personaje din zona controversată a „teoreticienilor” de stânga, marca SNSPA sau neo-stânga europeană. Plus o altă figură de la intersecția politicii cu serviciile – Sorin Grindeanu.

Ciolacu a și făcut un pas hotărât, propunându-l pe Remus Pricopie premier! Ciolacu a indus ideea că a vrut să-l pună pe Iohannis în situația de a nu putea să refuze – copiind cumva prostia Dragnea cu propunerea Sevil Shhaideh, la fel… ”de nerefuzat”. Aiurea, Iohannis i-a dat de-a berbeleacul pe scările Cotrocenilor!

Dar este ciudat că Remus Pricopie a acceptat să fie propus – deși nimic nu-l recomanda, nici măcar susținerea liderilor și membrilor PSD – cu excepția lui Ciolacu și a câtorva acoliți. De ce ar fi acceptat Pricopie, dacă nu era o ”lucrare”?!

Gușă a încercat insistent să-l bage pe Vasile Dâncu în conștiința de grup a PSD, a făcut și un pas forțat la Arad, atrăgând reacția Centrului – dar nu atât de dură cât se aștepta lumea.

Dâncu însă a continuat să facă declarații, comentarii, judecăți de valoare pe seama PSD… ca și cum ar fi implicat în partid, sau chiar în suprastructură!

Din ultima declarație, dată la Cluj și preluată de presa scrisă, reieșea că victoriile (județelor) din sudul țării nu au importanță și valoare politică.

 ”Câteva județe din sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă - dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic si nici din punct de vedere al culturii politice din România”, s-a exprimat prețios dar confuz Dâncu – așa cel puțin a relatat presa.

Ulterior Dâncu a explicat că declarația lui a fost greșit preluată – ”o transcriere oarecum imperfectă a unei emisiuni de televiziuni”.

”Eu nu am spus niciodată că nu-i respect pe cei din sud care câștigă. Am spus-o chiar la întâlnirea de partid cu organizațiile din Transilvania de la Reghin, am spus cât de mult și de ce respect eu munca celor câștigă în acest moment alegerile pentru PSD în sudul țării. Ceea ce am spus (…) a fost faptul că victoria unor organizații din sud nu poate să reprezinte întreaga cultură politică a stângii din România”.

Dâncu susține că ”aceste victorii, din păcate, trebuie să le completăm cu cultura politică din alte județe și cu reprezentarea politică în conducerea politică a Moldovei sau a Transilvaniei. Eu am spus că asta nu epuizează întreaga cultură politică, nu am spus că nu respect munca acestor oameni”.

Deci, aceeași exprimare prețioasă, generatoare de confuzii și subînțelesuri, total nespecifică unor oameni de mare cultură – ci unor ”intersecții” actuale între cultură, politică și diverse interese, gen Dâncu, Liiceanu sau unii din zona ”progresistă”. Celor care, scriu ușor versuri, când nimic nu au de spus – ca să-l parafrazăm pe Eminescu, marele critic al liberalismului ”progresist”, de stânga sau ”roșu” pe vremea marelui poet – de fapt, vremea lui Ion C. Brătianu. 

Dar, mai mult, Vasile Dâncu își dă arama pe față, spunând că ”Atacul la adresa mea a fost comandat și că nu va sta ”cu mâna întinsă la organizațiile din sud pentru a deveni președintele Consiliului Național”. Declarația a fost dată alt unui mare ”prieten” al PSD, postul ”Europa liberă”! 

Ei bine, Marcel Ciolacu nu a reacționat – doar ”proiectul” din care face Vasile Dâncu e și al lui, în schimb Lia Olguța Vasilescu a retezat de la rădăcină tupeul lui Dâncu și al altor ”profeți” de așa zisă stânga „europeană”.

”Acum câțiva ani, un lider PSD, dintr-un județ in care partidul nu sare de genunchiul broaștei de la revoluție încoace, se chinuia să ne convingă să citim un studiu făcut de Vasile Dâncu în care se explica "pe larg" de ce pierduse el alegerile - a fost o bășcălie generală din partea liderilor care câștigaseră alegerile cu scoruri cu 4, cu 5 sau chiar cu 6 în față”, scrie Olguța într-o postare.

Atunci, reacția liderilor PSD a fost ”Dar unul care să te fi învățat cum să câștigi, n-a avut?”. Iar Lia Olguța Vasilescu continuă referindu-se, ”în parte amuzată, în parte enervată”, la ”insistența "strategului" care s-ar vrea lider al partidului, fiindcă (nu-i așa?) îl califică "anvergura" si "cultura politica" să fie șef”.

”El, care nu a reușit să ia mai mult de 7 la sută la Cluj și care a fost mâna dreaptă într-un guvern condus de Cioloș!”, scrie ironic Olguța. ”Păi, poate exact "anvergura" l-a tras în jos, la scoruri de râsul curcilor. Fiindcă și oltenii și moldovenii și ardelenii au, în general, aceleași probleme care îi preocupă. Iar soluțiile partidelor sunt naționale”.

Și, îi întoarce Olguța vorbele lui Dâncu, ”poate că de vină e organizarea, comunicarea cu oamenii sau, în multe cazuri, chiar blatul cu adversarii politici”.

”Fotbalul se face pe goluri și politica pe voturi! Asta spune o "nesimțită" care nu a pierdut niciodată alegeri când a fost pe vreo listă sau a candidat uninominal și care nu acceptă lecții și jigniri de la unii care își închipuie ca politică înseamnă blaturi, dosare și discursuri sforăitoare!”, a scris Olguța pe pagina de Facebook.

Deci, puternica șefă politică a Olteniei pune punct ”jocurilor” făcute grupările para-pesediste din Ardeal și din zona SNSPA, cu concursul lui Ciolacu, și dă semnalul liderilor PSD să nu se lase batjocoriți sau implicați în combinații dubioase.

Totuși, dincolo de discursul ”sforăitor” și confuz al lui Vasile Dâncu, un adevăr trebuie recunoscut – scăderea îngrijorătoare a nivelului intelectual al celor care reprezintă PSD. E suficient să îi vezi pe Ciolacu și Paul Stănescu – și să îți aduci aminte de Iliescu, Năstase, Ponta sau chiar Mircea Geoană.

Ceea ce înseamnă că trebuie reținut ceva din spusele lui Dâncu - voturile obținute NU înseamnă totul – mai ales dacă nu sunt valorificate inteligent. Nu… ”intelligence”!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4872
Tagurile:
Cosmin Guşă, Marcel Ciolacu, Lia Olguța Vasilescu, PSD
Curtea Constituțională a României

CCR blochează apetitul lui Iohannis pentru educația sexuală

410
Curtea Constituţională a României a respins astăzi sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra actului normativ care modifică legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

BUCUREȘTI, 24 sept - Sputnik. CCR a decis astăzi că este constituţională legea care prevede că programele de educaţie sanitară în şcoli se vor derula numai cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor. Legea aduce modificări importante, precizând necesitatea acordului părinților și, în plus, modifică terminologia de ”educație sexuală” cu cea de ”educație sanitară”.

Președintele Iohannis contestase legea la CCR, printre altele, pe motiv că legea face referire la programe de "educaţie sanitară", înlocuind termenul folosit în prezent - acela de programe de "educaţie sexuală". Potrivit preşedintelui, totodată, din redactare nu reiese cu claritate dacă norma stabileşte că programele de educaţie pentru viaţă sunt în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor sau că educaţia sanitară este cea în vederea prevenirii acestora, și că prin eliminarea sintagmei "cel puţin o dată pe semestru" textul a devenit neclar.

Dacă CCR i-ar fi dat dreptate lui Iohannis, orele ar fi fost obligatorii și s-ar fi numit ”educație sexuală”, impunându-se astfel elevilor o tendință progresistă de a-i forța pe elevi să participe la asemenea cursuri, indiferent de opțiunile lor sau ale familiei.

410
Tagurile:
Klaus Iohannis, CCR
Tematic
Orban se teme să atace pensiile la CCR înainte de alegeri
PNL se sinucide electoral: atacă la CCR creșterea pensiilor
Cristoiu îl trezește pe Ciolacu: Decizia CCR e testul PSD!

Загрузка...
Gabriela Firea

Alegeri 2020 București: Sondaj IRSOP Firea pe primul loc

2357
Ultimul sondaj de opinie IRSOP o indică pe Gabriela Firea ca și câștigător al alegerilor locale pe București, cu o distanță de 7 procente față de Nicușor Dan.

BUCUREȘTI, 24 sept - Sputnik. Un sondaj de opinie IRSOP arată că Gabriela Firea, ar obține, la alegerile locale de duminică, un scor de 42% din voturile acordate de bucureșteni, în vreme ce Nicușor Dan ar obține 35% din voturi. Așadar, între Firea și Nicușor Dan ar fi 7 procente diferență.

Pe locurile următoare, s-ar clasa, conform aceluiași sondaj IRSOP, Traian Băsescu, cu 15% și Călin Popescu Tăriceanu, cu 3%. Restul candidaților ar însuma, conform IRSOP, împreună, 5% din voturile alegătorilor bucureșteni.

În privința voturilor pentru Consiliul General al Capitalei, pe primul loc se situează PSD, cu 26%, urmat de USR și PNL cu 25%, respectiv 21%. În Consiliul General ar mai intra PMP, care ar obține 8% și PRO România, partidul condus de Victor Ponta, cu 6%.

Candidații propuși de ALDE vor obține doar 4%, iar ceilalți candidați, în total, vor aduna alte 10 procente, dar aceste voturi se vor redistribui pentru că nu ating pragul electoral de 5 la sută.

Conform comunicatului de presă transmis de IRSOP, sondajul a fost făcut în perioada 21 – 23 septembrie 2020.

„Eșantionul este reprezentativ pentru populația rezidentă în vârstă de peste 18 ani din București. Toleranța de eșantionare este de +/- 3%. Procentele sunt calculate pentru repondenții care au declarat că vor merge la vot. Prezența la vor ar putea depăși 45%”, se mai arată în comunicatul IRSOP.
2357
Tagurile:
București, Gabriela Firea
Tematic
Orban se teme să atace pensiile la CCR înainte de alegeri
Alegeri locale 2020: măsuri speciale anti-Covid 19
Anunț clar: PNL pregătește închiderea școlilor după alegeri
Alegeri locale 2020: cine are dreptul de a alege
Alegeri locale 2020: Adrian Năstase anunță cu cine ar vota

Загрузка...
Lecțiile se desfășoară online la un liceu din Capitală

Mii de elevi fac de azi cursuri online - părinții, încurcați

0
(reînnoit 09:06 25.09.2020)
Apropierea datei alegerilor locale face ca unitățile de învățământ unde sunt secții de votare să își mute întreaga activitate în online. Din păcate, autoritățile nu au pus la dispoziția părinților lista acestor școli.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Cursurile din toate unitățile de învățământ care au secții de votare în incintă se mută, începând de astăzi, 25 septembrie 2020 până marți, 29 septembrie 2020, în online, potrivit unui ordin de ministru al Educației și hotărârii nr. 46 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Cu toate acestea, autoritățile nu spun despre câte școli este vorba și nici nu au pus la dispoziția părinților o listă cu unitățile școlare care trec la învățământul online. Există, însă, o listă a secțiilor de votare organizate în școli.

Premierul Ludovic Orban a explicat ce opțiuni au părinții acestor elevi și dacă pot beneficia de zile libere ca să stea acasă cu copiii.

Șeful Executivului a subliniat că există OUG nr. 147/2020 și a dat de înțeles că Ministerul Muncii ar trebui să plătească aceste sume. ”Ministerul Muncii este ministerul care implementează această reglementare şi va asigura plăţile necesare în conformitate cu prevederile ordonanţei de urgenţă”, a spus Orban.

Ministerul Muncii a precizat, însă, anterior, că ordonanța în cauză nu acordă zile libere plătite decât în cazul în care există o anchetă epidemiologică și care să stea la baza deciziei Direcției de Sănătate Publică sau a Comitetului pentru Situații de Urgență de a suspenda cursurile față în față.

În România, la ora actuală sunt 17.656 de unități de învățământ preuniversitar, iar 76% din unitățile de votare organizate pentru alegerile locale 2020 sunt în unități de învățământ.

Cursurile se vor relua fizic în data de 30 septembrie 2020.

0
Tagurile:
Elevi, Părinți, Școală, online

Загрузка...