Klaus Iohannis

Președintele Iohannis, declarații despre starea de alertă și ce va urma din 15 iunie

331
(reînnoit 14:37 09.06.2020)
După întâlnirea cu premierul Ludovic Orban și alți câțiva miniștri, președintele Klaus Iohannis a făcut declarații importante despre măsurile care urmează să fie luate în Românie începând din 15 iunie.

BUCUREȘTI, 09 iunie - Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a avut discuții astăzi la Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, cu ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și cu șeful DSU, Raed Arafat.

iscuțiile au vizat măsurile pe care le va lua România după terminarea actualei stări de alertă, care se încheie pe 15 iunie, iar la finalul întâlnirii Iohannis a făcut declarații importante.

Astfel, președintele a declarat că, în cadrul întâlnirii de la Cotroceni, au fost luate în discuție posibile măsuri de relaxare, dar și posibilitatea prelungirii stării de alertă. Președintele a anunțat că este posibilă adoptarea câtorva măsuri noi de relaxare, adică unele restricții nu vor mai fi în vigoare din 15 iunie. Se vor putea redeschide mall-urile, fără restaurante și locuri de joacă, se vor putea organiza evenimente private cu 20 de persoane în interior sau 50 în exterior și va fi posibiliă după 15 iunie redeschiderea after school-urilor, grădinițelor și creșelor private, precum și redeschiderea piscinelor exterioare.

Despre călătoriile în străinătate, Iohannis a precizat că lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de îmbolnăviri este mic în ultimele 14 zile, sub 5 cazuri la un milioan de locuitori, dar că, deocamdată, aici nu se încadrează Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, ceea ce înseamnă că pe rutele cu aceste destinații vor fi în continuare restricții.

Iohannis a promis că vor fi urmărite cu mare atenție comunicările din UE și unde lucrurile se schimbă în privința ratei îmbolnăvirilor, se vor lua măsuri de relaxare.

Mesajul esențial al președintelui a fost însă cel referitor la starea de alertă: ”Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă”, a transmis Iohannis, motivând că există măsuri care trebuie continuate obligatoriu, cum ar fi distanțarea socială, portul măștii sau evitarea aglomerațiilor mari El a promis însă că măsurile restrictive pentru continuarea stării de alertă vor fi mai puține decât în prezent.

Guvernul va dezbate în ședință de guvern aceste decizii, dar măsurile restrictive sunt mai puține decât acum, a anunțat președintele.
El s-a adresat apoi parlamentarilor, cărora le-a cerut să fie responsabili pentru că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament.

”Dacă sprijiniți guvernul, putem controla eficient această răspândire a epidemiei. Subliniez expres că guvernul a luat cele mai bune măsuri, care au dus la o răspândire foarte limitată a epidemiei”, a adăugat Iohannis care a citat dintr-un studiu făcut în Marea Britanie potrivit căruia fără aceste măsuri ar fi fost milioane de decese.

”Faptul că am impus din timp aceste măsuri ne-a permis să controlăm epidemia. Stimați parlamentari, nu puneți acum sub semnul întrebării aceste măsuri care s-au dovedit corecte”, și-a încheiat Iohannis declarația.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

331
Tematic
USR, lovitură pentru Iohannis: nu votează noua Strategie Națională de Apărare a Țării
Top al încrederii în personalități: Iohannis, zdrobit! Cădere masivă!
Iohannis se bate cu USR pe anticorupție: reacție de ultimă oră de la Cotroceni
Noua strategie de apărare șochează, Iohannis pune România într-o poziție dificilă
Adrian Năstase – palmă pentru liberali: Rușine, îl preferă pe Iohannis lui Brătianu
Гороскоп

Horoscopul primăverii 2021: Ce surprize au pregătit astrele

79
(reînnoit 16:19 18.04.2021)
Primavara 2021 reprezintă un nou început într-un an cu totul special – anul schimbărilor. Ce ne pregătesc astrele în această perioadă am aflat de la astrologul Cristina Oxentii.
Horoscopul primăverii 2021: Ce surprize au pregătit astrele

Primăvara anului 2021 se anunță mai liniștită din punct de vedere astral - o veste îmbucurătoare, având în vedere că ultima perioadă a fost zbuciumată și plină de provocări.

Din punct de vedere social, din data de 19 aprilie curent, oamenii vor simți un comfort psihologic deosebit – o lumină la capătul tunelului, susține astrologul Cristina Oxentii.

"Soarele face ingresia în Taur, iar atmosfera se degajează, va fi mult mai liniștit, iar oamenii vor putea savura din micile plăceri. Ne vom bucura de natură și vom aprecia și mai mult relațiile de familie", a declarat pentru Sputnik Cristina Oxentii.

Potrivit astrologului, în data de 24 aprilei, planeta Mercur va face o conjuncție cu Uranus, astfel se preconizează o perioadă bună pentru dezvoltarea noilor idei, comunicare și stabilirea relațiilor de afaceri.

79
Tagurile:
Horoscop

Загрузка...
Alegeri parlamentare 2020 în România

Cine ar câștiga alegerile anticipate în România

792
(reînnoit 15:47 18.04.2021)
În caz de anticipate, PSD și AUR ar face majoritatea de peste 50 la sută, a afirmat președintele Consiliului Național al PSD Vasile Dîncuю

BUCUREȘTI, 18 apr – Sputnik. Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, spune că în cazul în care s-ar ajunge la alegeri anticipate, atunci PSD și partidele din opoziție ar ajunge la peste 50 la sută, așadar ar putea da Guvernul.

”Dacă ar avea loc alegeri duminica viitoare, PSD împreună cu opoziția și cu independenții ar avea peste 50%, deci ar face majoritate. Statistic vorbind, PSD și AUR ar avea majoritatea. Asta statistic vorbind, pentru că în practică nu s-a discutat nimic. În acest moment, USR-PLUS și AUR se află la o oarecare egalitate. Am văzut statistici cu AUR la 15%, în timp ce USR ar avea 14%, dar cifrele fluctuează”, a comentat Vasile Dîncu evoluția opțiunilor politice ale românilor.

Tot Dîncu spune că PSD s-ar afla la un scor între 33-35%, și că PNL este la limita de 24-25%., dar, observă el, când mai este și câte un scandal la guvernare, scad și mai mult, doar că după ce se stinge un scandal revin la procentul de dinainte.

792
Tagurile:
România, Alegeri anticipate
Tematic
Sondaj de ultimă oră: scade COALIȚIA, face loc unui nou PARTID
Sondaj: peste 73 la sută din ruși susțin blocarea Twitter
Sondaj: Încearcă partidele și grupurile de interese să o blocheze pe Diana Șoșoacă?

Загрузка...
Сотрудник лаборатории Научно-исследовательского института скорой помощи имени Н. В. Склифосовского во время проверки биоматериала на наличие новой коронавирусной инфекции.

„Covid-19 este o oportunitate pentru oligarhia globalistă” - VIDEO

0
(reînnoit 18:48 18.04.2021)
Pandemia de Covid-19 a limitat libertățile publice și individuale peste tot pe planetă pe motiv că trebuie oprită circulația virusului. Într-un interviu pentru Sputnik, intelectualul francez Pierre-Yves Rougeyron consideră că e un avantaj pentru „hiperclasa globalistă”.

BUCUREŞTI, 18 apr – Sputnik. „Covidul a permis o întoarcere [a clasei] oligarhice după o lungă perioadă de reapropriere democratică în Occident”, a spus, la microfonul Sputnik France, intelectualul francez Pierre-Yves Rougeyron, jurist și specialist în inteligență economică.

Potrivit acestuia, această „clasă socială de «câștigători» în grad foarte mare ai globalizării” este hotărâtă să „își dezvolte interesele” și „să-și mențină privilegiile”. Aceasta se va întâmpla prin utilizarea epidemiei ca „instrument de guvernare”. „O oportunitate” obţinută prin frică și „menținerea populației într-o stare de groază”.

Editorul dezvoltă ideile eseistului Antonio Furone, autorul cărţii „Oligarchy, crises and folie des grandeurs” („Oligarhia, crizele și megalomania”) (ed. Jean-Cyrille Godefroy). Potrivit acestuia, un „trio” funcționează în această criză: „restricții privind libertățile, anihilarea statului și înrobire prin datorii”. Suficiente elemente pentru a reduce la tăcere „vocea democratică și antioligarhică a unei părți a populației”, întruchipată, înainte de criza epidemică, de „mișcări calificate drept populiste”, precum mişcarea „vestelor galbene” din Franța.

Interlocutorul interviului prezice că aceste două viziuni și sociologii opuse se vor „ciocni”, deoarece, „pentru ca unii să aibă privilegii, alții trebuie să-și strângă cureaua”. „Acest lucru nu se va întâmpla fără tensiuni”, a adăugat Rougeyron.

0
Tagurile:
Oligarhie, COVID-19
Tematic
Mai mult de 3 milioane de decese asociate cu Covid 19
Războiul din sănătate: spitalele Covid au rămas fără bani, bugetul ATI tăiat cu 65 la sută
Voiculescu aruncă NUCLEARA: Morții de COVID-19 - raportați greșit

Загрузка...