Gheorghe Piperea

Piperea dezvăluie motivele din spatele bucuriei Guvernului pentru ratingul negativ de țară

372
(reînnoit 10:08 08.06.2020)
Avocatul Gheorghe Piperea arată adevăratul motiv al bucuriei Guvernului PNL pentru menținerea ratingului de țară negativ de către Standard & Poor’s : pensiile nu se vor mări cu 40% în septembrie, iar Executivul are motivația perfectă pentru a modifica legea prin OUG.

BUCUREȘTI, 8 iun - Sputnik, Marius Holdean. Gheorghe Piperea arată, într-o postare pe facebook, că agenția de rating Standard & Poor’s a menținut evaluarea României la nivelul BBB-, dar a inclus o perspectivă negativă, iar condiția pusă pentru a scăpa de perspectiva negativă este ca pensiile să nu fie majorate cu mai mult de 10% în septembrie.

”Cu un cinism și o răutate cartacteristici lui, Câțu se bucură și se laudă la televiziunile securiste cu această “realizare”. Ratingul BBB- nu e ceva cu care să te lauzi, mai ales în condițiile în care țările vecine... au un rating superior, putându-se împrumuta mai ieftin decât o face jucătorul de păcănele de la MF, în contra României și a generațiilor viitoare”, arată Piperea.

Dar el dezvăluie că nu din acest motiv se bucură ”traderul de bănci Câțu”, ci pentru că agenția de rating a făcut un cadou Guvernului: ratingul României va fi retrogradat, cu consecința creșterii și mai accentuate a dobânzilor la care se poate împrumuta, dacă pensiile se vor mări cu mai mult de 10%.

”Așadar, deși e lege, pensiile nu se vor mări cu 40% în septembrie. Acum există motivația perfectă pentru a modifica legea prin OUG”, indică Piperea motivele ascunse ale bucuriei Executivului.

Doar că, atrage atenția Piperea, o lege care generează niște drepturi nu poate fi neutralizată prin OUG și, de fapt, nu poate fi neutralizată nici măcar printr-o altă lege.

”Acele drepturi sunt, în înțelesul Protocolului Adițional nr.1 la CEDO, speranțe legitime ale titularilor, adica bunuri asupra cărora titularii au un drept de proprietate. O reducere de la 40% la 10% a creșterii pensiilor înseamnă o expropriere, interzisă și de Constituție, și de CEDO. De altfel, recent, CCR a decis că reducerea pensiilor magistraților, în condițiile în care aceste pensii sunt prevăzute în lege, reprezintă, nici mai mult, nici mai puțin, decât un atac direct la statul de drept. Mutatis mutandis, și reducerea pensiilor obișnuite înseamnă un atac la statul de drept”, pune avocatul punctul pe i.

Dar Piperea observă că ministrul Finanțelor este bucuros și din alt motiv : reducerea anti-constituțională a pensiilor îl scutește de efortul de a colecta taxele, impozitele și contribuțiile datorate statului de marile corporații, care fac optimizare/evaziune fiscală, în timp ce noi, ceilalți, suntem executați silit și pentru o întârziere de o zi pentru o datorie de 20 de lei.

”Și “domnul” Câțu nu vrea să se pună rău cu aceste minunate entități, pentru că vrea să redevină consultant al lor după ce va fi ejectat de la MF. Doi: Câțu poate continua să furnizeze la greu ajutoare de stat marilor companii și profituri grase din dobânzi băncilor la care se împrumută, amanetându-ne viitorul. Omul are niște angajamente consistente și nu vrea să piardă onorarii și sponsorizări încălcându-și aceste angajamente. Și atunci, ca în raționamentul briciului lui Occam, adoptă soluția cea mai simplă – taie pensiile, pentru a se împrumuta în continuare la bănci, cu dobânzi dărâmătoare”, sintetizează Piperea politica economică a ministrului Finanțelor.

Și avocatul încheie pe un ton pesimist, întrebându-se cât a fost nevoită România să plătească agenției Standard & Poors pentru ca “domnul” Câțu să își poată face mendrele în continuare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

372
Tagurile:
Guvernul român, Gheorghe Piperea
Tematic
Viorica Dăncilă îi ia fața lui Ciolacu – preia inițiativa în bătălia cu Guvernul Orban
Liderul UDMR: Guvernul Orban ar trebui schimbat, dar mai sunt șase luni până la alegeri
Olguţa, avertisment fulminant: ”Dacă PNL se atinge de o singură virgulă, dăm jos Guvernul”
Guvernul pierde sprijinul sindicatelor: ”gest cinic și sinucigaș, condamnă la sărăcie”
Marius Tucă aruncă nucleara: Guvernul Orban va fi dat jos prin moţiune de cenzură
Alegeri prezidențiale în România

AEP: Cum vor vota persoanele cu COVID-19 la alegerile locale

35
Autoritatea Electorală Permanentă a primit de la Ministerul Sănătății precizările legate de modalitatea în care persoanele care au Covid 19 vor putea să voteze

BUCUREȘTI, 26 sept - Sputnik. Potrivit AEP, care invocă în acest sens precizările Ministerului Sănătății, persoanele confirmate cu COVID-19 pot cere urna specială în baza unuia dintre următoarele documente: biletul de externare din spital care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare; decizia de izolare emisă de DSP; rezultatul pozitiv al testării efectuate în ultimele 14 zile.

Astfel, AEP a prezentat astăzi actele medicale care trebuie să însoţească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale de duminică:

1. Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleaşi documente care au fost prezentate şi la scrutinele anterioare);

2. În cazul persoanelor confirmate cu infecţia COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locaţie declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente:

  • biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;
  • decizia de izolare emisă de Direcţia de Sănătate Publică;
  • rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

AEP mai arată că pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituţionalizată, impusă atât pentru cetăţenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât şi pentru contacţii persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcţia de Sănătate Publică.

În rest, în celelalte situații, pentru alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, însoţită de copii ale actelor din care rezultă starea de sănătate sau de invaliditate, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea "VOTAT" şi buletine de vot - la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea.

În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare, sub paza personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne, mai precizează AEP.

35
Tagurile:
alegeri locale, alegeri
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegeri locale 2020: măsuri speciale anti-Covid 19
Alegeri locale 2020: numărătoarea voturilor
Alegeri locale: părinții intră cu copiii în cabina de vot
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților
Alegerile locale 2020 – Cum poate fi fraudat votul

Загрузка...
Ludovic Orban

Plângeri penale împotriva lui Orban pentru campanie ilegală

80
Președintele PSD Marcel Ciolacu a promis că vor fi depuse plângeri penale împotriva premierului Ludovic Orban pentru că acesta a participat la întruniri electorale după încheierea campaniei.

BUCUREȘTI, 26 sept - Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că împotriva lui Ludovic Orban vor fi depuse plângeri penale pe motiv că a participat la întâlniri electorale, astăzi, în Giurgiu și Dâmbovița, deși campania s-a încheiat.

Președintele PSD mai spune că are dovezi în privința participării ilegale premierului la întâlniri electorale în cele două județe.

„Este inadmisibil ca un prim-ministru al unei țări europene să încalce legea cu bună știință și să se afle în campanie electorală după ce campania electorală a luat sfârșit ieri la orele 24. S-a deplasat în două județe, în Dâmbovița și Giurgiu, s-a întâlnit cu candidați și cu primari, au făcut întâlniri electorale. Avem documente și dovezile necesare, atât filmări, cât și poze. Niciodată nu s-a întâmplat în România așa ceva. Această disperare a domnului Orban și a Partidului Național Liberal că vor pierde alegerile locale i-a dus să încalce legea. Vom depune plângeri penale la DNA pentru acest fapt”, a declarat Ciolacu.

Președintele PSD a mai spus că plângerile penale vor fi depuse la Dâmbovița și Giurgiu, de către președinții organizațiilor PSD din teritoriu.

Ciolacu a mai arătat că „niciodată în România nu s-a întâmplat așa ceva: ca primul ministru în exercițiu să meargă în campania electorală după ce campanie electorală a luat sfârșit”.

PSD a sesizat AEP și cu privire la faptul că tot astăzi ar fi fost folosite de către PNL niște platforme online, pe Facebook, după ce campania electorală a luat sfârșit.

„Până acum sunt patru sau cinci platforme online sponsorizate de către Partidul Național Liberal care astăzi au fost folosite după ce campania electorală a luat sfârșit”, a arătat Ciolacu.
80
Tagurile:
alegeri locale, Ludovic Orban
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegeri locale: părinții intră cu copiii în cabina de vot
Alegeri locale 2020: numărătoarea voturilor
Alegerile locale 2020 – Cum poate fi fraudat votul
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților

Загрузка...
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

0
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

0
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...