Birchall, alături de un alt lider politic acuzat că are ”legături cu Rusia”, Matteo Salvini

Necunoscătoarea Birchall se supără din nou! Acum o ”atacă rușii, Tăriceanu și Voiculescu”

821
(reînnoit 17:36 29.05.2020)
Deși NUMAI în analizele Sputnik Ana Birchall era considerată că merită să fie premier, acum se simte atacată de… ruși!

BUCUREȘTI, 29 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Fostul ministru Ana Birchall s-a simțit ”atacată” după ce am postat reacția ei la decizia CCR de a respinge desființarea SIIJ.

Iată ce publică azi, alături de un link către articolul de ieri din Sputnik.

”Cine mă mai atacă zilele acestea din cauza SIIJ alias Cooperativa Nufărul de albit persoanele certate cu legea??!!! În afară de rușii de la Sputnik, cu care deja m-am obișnuit, (…)  Deci, ca sa recapitulăm, rușii, Tăriceanu și Voiculescu. O fi oare vreo legătură între ei? Nuuu creeeed... pur si simplu nu pot să cred așa ceva!”.

De fapt, ce am scris despre ea, despre reacția ei de ieri:

-”(…) desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) – propunere susținută și de fostul ministru Ana Birchall (…)”

-”După anunțarea votului, o reacție dură a avut fostul ministru Ana Birchall (…)”

-”Birchall face o acuzație gravă: ”În forma actuală, SIIJ este o Cooperativă Nufărul de albire a magistraților certați cu legea sau corupți (…)”

-”(…) Birchall, care aruncă și o umbră de îndoială: ”Mă întreb dacă în spatele acestui vot (…)”

-”Desigur, se observă câteva afirmații fără acoperire – de exemplu că desființarea SIIJ este ”solicitarea majorității românilor” – de unde a dedus Birchall asta?! Sau că desființarea e ”opinia cvasi unanimă a sistemului judiciar” – atât timp cât mai multe organizații ale magistraților s-au opus ferm desființării!”

Deci unde e ”atacul”? Niciuna dintre afirmații sau considerații NU este atac, ci sunt doar constatări și reflecții după reacția sa violentă după decizia CSM!

Da, distinsa a avut o reacție violentă! E posibil ca un fost ministru și parlamentar să spună de o secție a PÎCCJ că este… ”este o Cooperativă Nufărul de albire a magistraților certați cu legea sau corupți, inamicul curățirii magistraturii de personaje toxice care nu fac cinste statutului de magistrat”?! Acesta nu este un atac? Nu, e o calomnie, o insultă!

Sau poate titlul articolului nostru o fi e vină: ”Birchall, supărare maximă – CSM i-a dat peste cap manevra!”. Poate cuvântul ”manevră” să fie considerat ”atac”?

Păi cum poate fi numită susținerea desființării SIIJ printr-o lege a USR de către un fost ministru PSD? Sau desființarea prin ”studiul” unui ”grup de lucru” din MJ? Sau cum se numește susținerea desființării SIIJ de către un ministru PSD, în condițiile în care PSD a susținut ferm existența și funcționarea Secției în cauză?

În fine, sigur, Ana Birchall este liberă să se declare atacată de ce vrea ea, deși asta ridică probleme de altă natură – și mă întreb dacă nu cumva o fi un alt sindrom de corona? Pe lângă pierderea mirosului, a gustului, senzație de mâncărime etc. poate și senzația de atac o fi un semn, știu și eu? Că un asemenea virus poate afecta și psihicul, zic mulți specialiști.

Ferească Dumnezeu! Mai ales că noi am apreciat-o la Ana Birchall, ca dovadă faptul că am fost SINGURII care am considerat că merită să fie premier!

Ca dovadă, iată ce scriam după demiterea premierului Sorin Grindeanu, pe 15 iunie 2017: 

-”Pe frumoasa politiciană o recomandă înalta pregătire profesională atât în drept cât și în economie-finanțe,experiența diplomatică, relațiile internaționale extreme de active, precum și o excelentă cunoaștere a limbii engleze”.

-”Ana Birchall este o persoană cultă, distinsă, dar și extrem de ambițioasă, în același timp un excelent negociator, aceasta datorită anilor petrecuți la o importantă firmă de avocatură din New York, dar și experineței dobândite la MAE, la cabinetul premierului, în parlament sau ca ministru”.

-”Cu alte cuvinte, nominalizarea Anei Birchall ar fi o adevărată lovitură pentru PSD, pentru că ar oferi României poate cel mai bine pregătit premier de la Adrian Năstase încoace”.

Pe 17 iunie, o comparam cu variantele Viorica Dăncilă și Carmen Dan.

-”Nimeni nu poate spune că Ana Birchall nu are competență profesională înaltă, experiență în funcții guvernamentale și în instituții internaționale, bazate pe studiile sale de excepție. În plus, Ana Birchall este o prezență deosebită, care impune atât prin farmec personal, cât și prin cultură și nivelul cunoștințelor de limbi străine, spontaneitate și uzul reuniunilor internaționale. Toate acestea sunt argumente imposibil de combătut”.

Pe 21 iunie, reacționam la alte propuneri cu o analiză intitulată ”Variantele de premier "pe surse", contra "varianta Moscova"” – în care da, ați ghicit, ”Varianta Moscova” era chiar… Ana Birchall!

Și aș mai putea da exemple, că Sputnik a susținut-o și a apreciat-o pe Ana Birchall, așa cum au făcut și cei din PSD, până când frumoasa politiciană s-a dovedit o… Dalila! Gata să-i ”tundă” chiar pe cei care au susținut-o!

O singură concluzie: câtă nerecunoștință, Ana Birchall! Și asta spun mulți care au susținut-o! Inclusiv secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Foto: Birchall, alături de un alt lider politic acuzat că are ”legături cu Rusia”, Matteo Salvini.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

821
Tagurile:
Ana Birchall
Tematic
Valer Dorneanu a pus-o la punct pe Ana Birchall! Fără drept la replică!
România, în scandalul de la Washington: Ana Birchall, subiect de anchetă în SUA
Ana Birchall, mesaj uluitor după retragerea Adinei Florea de la SIIJ! Totul iese la iveală
Șerban Nicolae

Șerban Nicolae le o palmă lui Iohannis, Orban, Aurescu și ”anti-românilor”!

133
”Cu excepția anti-românilor cu acte, a acelora cărora le pute orice victorie românească, orice manifestare de identitate și mândrie națională, niciun cetățean român nu poate să combată, în mod legitim, așa ceva!”

BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik. După cum s-a anunțat, Curtea Constituțională a respins solicitarea de neconstituționalitate făcută de președintele Iohannis împotriva legii care statuează 4 iunie ca ”Zi a Tratatului de la Trianon”.

Inițiatorii legii sunt senatorii Șerban Nicolae și Titus Corlățean, care au transmis mesaje foarte puternice care îl vizează pe Iohannis și pe cei care s-au opus, prin diverse metode, sărbătoririi pe 4 iunie a.c.

Printre aceștia, la loc de frunte se află conducerea MAE care, conform fostului ministru de Externe, Corlățean, ar fi dat un ordin să nu se serbeze ziua la legațiile românești.

Șerban Nicolae a scris un text… ca o palmă cu adresă evidentă: ”ROMÂNIA - O NOUĂ VICTORIE ÎN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL! - O nouă înfrângere usturătoare pentru anti-români!”.

Arătând cum Curtea Constituțională a constatat că ”este constituțional ca, în România, ziua de 4 Iunie să fie celebrată drept Ziua Tratatului de la Trianon”, senatorul consideră că ”e imposibil să înțelegi, la bunul-simț, cu ce ar deranja pe cineva această lege”.

”Cu excepția anti-românilor cu acte, a acelora cărora le pute orice victorie românească, orice manifestare de identitate și mândrie națională, niciun cetățean român nu poate să combată, în mod legitim, așa ceva!”, scrie Șerban Nicolae.

Senatorul spune direct: ”Poți să nu iubești, România, poți să-i disprețuiești pe români, poți să detești patriotismul românesc (pe care-l accepți, cu gudurături, altor nații!), dar nu poți să pretinzi că e ceva nefiresc într-o lege care nu declară război, nu instigă la ură și nu discriminează”.

”Tratatul de la Trianon a fost semnat de proaspăt înființatul stat Ungaria cu Puterile Aliate și Asociate, între care și România, tocmai pentru a pune capăt unui război, iar granița dintre România și Ungaria este aceeași, chiar și după o sută de ani!”, scrie în finalul scurtului dar incisivului mesaj, Șerban Nicolae.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

133
Tagurile:
CCR, Bogdan Aurescu, Ludovic Orban, Klaus Iohannis, Șerban Nicolae

Загрузка...
Codrin Stefanescu

Codrin îl face praf pe Ciolacu după reținerea lui „Portocală” - ”Este înfiorător!”

106
PSD – Ciolacu a votat o lege promovată chiar de către cei care au susținut acea ”Justiție” reprezentată de Mircea Negulescu

BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik. Probabil evenimentul cel mai semnificativ din Justiție a fost reținerea fostului procuror DNA Mircea Negulescu, în baza acțiunii întreprinse de Secția de Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Negulescu este acuzat de multe fapte grave, comportament abuziv, influențarea declarațiilor martorilor, participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată, cercetare abuzivă etc.

Ei bine, cazul DNA Ploiești a fost dat în vileag datorită fraților Vlad și Andreea Cosma, fost, respectiv actual deputat PSD.

În aceste condiții, Codrin Ștefănescu, principal susținător al demersurilor celor doi frați, a reacționat dur față de noua politică a PSD, care nu mai pune accentul pe solidaritatea din partid, pe apărarea celor care au suferit din cauza abuzurilor unora ca ”Portocală”.

”Dacă Vlad și Andreea Cosma nu aveau curaj, nu știam nici azi de abuzurile de la DNA Ploiești!”, scrie Codrin într-un mesaj transmis azi noapte. ”Ei au arătat lumii întregi fata hâdă a unor torționari care au călcat în picioare oameni nevinovați! I-au măcelărit fără milă!”.

Fostul secretar general atrage atenția revoltat că ”medici, profesori, oameni de afaceri, simpli angajați în administrații” au fost ”zdrobiți împreună cu familiile lor!”.

”Șantaj, probe false, martori inexistenți, paradeală! Așa s-a făcut justiție în România!”, subliniază Codrin.

Iar dacă unii ”suferă și azi, alții au pierdut deja tot - inclusiv viața”, ei bine, Codrin Ștefănescu observă că ”PSD-ul condus de Ciolacu votează legea fără penali în funcții publice!”.

”Este înfiorător!”, conchide Codrin Ștefănescu. Într-adevăr, PSD a votat o lege promovată chiar de către cei care au susținut acea ”Justiție” reprezentată de Mircea Negulescu – și asta mult înainte ca asemenea abuzuri să fie aduse în instanță și pedepsite. O preocupare care pare că nu mai există pentru „noul” PSD – Ciolacu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

106
Tagurile:
Mircea Negulescu, Marcel Ciolacu, Codrin Ștefănescu

Загрузка...