Guvernul Orban

Scandal și țeapă la principala unitate de produse militare - Orban, în situație ridicolă!

1804
(reînnoit 19:38 28.05.2020)
Cu italieni și ucraineni pe fir, se dă o țeapă la ”principalul producător şi exportator direct de produse militare” - Orban a fost la ”inaugurare” .

BUCUREȘTI, 28 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Principalul producător şi exportator direct de produse militare din România, ROMARM S.A., compania naţională aflată sub autoritatea Ministerului Economiei este implicată într-un scandal legat de pandemie.

Concret, dacă la finele lui aprilie, Virgil Popescu, ministrul Economiei anunța că la Romarm  a fost pusă în funcțiune prima linie automatizată pentru producția de măști, la scurt timp linia a fost oprită ”temporar”.

Conform ”Observator News.ro”, Romarm ”nu a vândut nicio mască de la izbucnirea pandemiei”, iar liniile de producție cumpărate din China ”nu funcționează corespunzător”.

Povestea e ceva mai complicată, pentru că, arată sursa citată, cele patru linii de producţie - trei pentru măşti chirurgicale, una pentru măşti N95 – ”au fost aduse din China cu un avion al forţelor aeriene din Ucraina”, iar o firmă controlată de mai mulţi italieni ”a încasat aproape un milion de dolari de la România ca să importe echipamentele, însă nu şi-a asumat şi instalarea lor”.

Ce treabă aveau forțele aeriene ucrainene? Ce căutau italienii? Doar România avea cele mai bune relații cu China, puteau lua direct, în condiții preferențiale, ca pe vremea lui Ceaușescu!

Ei bine, toate aceste date uluitoare i-au fost puse azi în față lui Ludovic Orban care, prins nepregătit total, a solicitat demararea unei anchete.

”I-am solicitat domnului ministru  o anchetă pentru a verifica care sunt motivele pentru care a fost oprită temporar producția și, evident, dl. ministru va lua toate deciziile care se impun pentru a relua producția și pentru a asigura pe piața românească din producție internă”, a declarat Ludovic Orban.

Sincer, cine poate crede că situația NU era cunoscută de Orban? Mai ales că, fiind vorba de cel mai important producător și exportator de produse militare, cu siguranță SRI a transmis informări. Sau poate… nu SRI se ocupă de contrainformații acolo, ci serviciile armatei?

Ei, asta schimbă tot, și poate așa se explică de ce i-a cerut ministrului Ciucă să facă o anchetă – și nu lui Virgil Popescu, sub a cărui autoritate se află Romarm!

Și încă un aspect ridicol: linia de producție a fost inaugurată pe 29 aprilie, în prezența lui  Ludovic Orban, Virgil Popescu şi Nicolae Ciucă. Ei bine, culmea e că linia s-a defectat… chiar pe 29 aprilie, conform directorului Romarm, Gabriel Țuțu!

Şi, da, comercial vorbind, deocamdată statul nu a vândut nicio mască ”produsă” la Romarm, ci doar a dat banii pe linia defectă. Afacere bună, nu? Cu italieni și ucraineni pe fir, se dă o țeapă la ”principalul producător şi exportator direct de produse militare”. Fără alte comentarii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1804
Tagurile:
Nicolae Ciucă, Ludovic Orban
Tematic
Generalul Ciucă, victorie importantă
Ce EVITĂ să spună Nicolae Ciucă și Guvernul când vorbesc de domeniul militar
Ședință PNL ”cu cuțite” – Iohannis, răceală față de Orban, nu l-ar mai vrea
Exclusiv: NUCLEARA din trecutul lui Orban - legătura cu ADOPȚIILE internaționale de COPII
Scântei în PSD – Ciolacu și Orban, băgați în aceeași oală! Gabi Firea intervine ferm
Rareș Bogdan i se opune lui Ciucă premier: ”Nu suntem juntă militară”
Marius Tucă aruncă nucleara: Guvernul Orban va fi dat jos prin moţiune de cenzură
Un favorit al lui Iohannis pune tunurile pe situația actuală – iar Orban NU are replică!
Daniel-Cătălin Zamfir

Zamfir îl aruncă în față lui Orban: ”Minți cu nerușinare!”

238
Senatorul Daniel Zamfir îl ia direct pe fostul său coleg, actualul premier Ludovic Orban, punându-i în față chestiuni de care se ferește

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Daniel Zamfir îl acuză pe premier de ”cinism”, avertizându-l chiar că, în situația actuală,NISMUL UCIDE”.   

”Ludovice, hai să dăm cărțile pe față!”, îl provoacă Zamfir, provocându-l să abordeze deschis mai multe chestiuni de care premierul pare să se ferească!

De exemplu: ”De ce vreți să faceți alegerile cu orice preț?”, întreabă Zamfir. ”În numele democrației? Pe bune? La 13 decese pe zi, ai amânat alegerile locale, iar la 100 acum, ții morțiș să faci alegeri?”.  

De fapt, îi aruncă în față Zamfir – ”ești disperat că sunteți pe tobogan și, în cinismul vostru, vreți să vă salvați sacrificând zeci de vieți omenești!”.

Sau, alt exemplu: ”Te încurcă Parlamentul să guvernezi?” Minți cu nerușinare! – îi spune Zamfir, aducând și argumentul cifrelor: ”Ai dat peste 170 de Ordonanțe de Urgență în numai 10 luni!”

Pe de altă parte: ”Toate legile pe care le-au votat alții decât voi și useriștii le-ați blocat la CCR!”

”Și mai e ceva ce vă disperă, Ludovice! Nu v-am lăsat să vindeți pe nimic CEC-ul, Aeroporturile, Portul Constanța, Hidroelectrica și tot ce mai e de prăduit în țara asta!”, spune Zamfir, avertizându-l pe premier – ”Știm că deja le-ați amanetat!”

Iar în final, Zamfir îi face o promisiune premierului: ”Ne ținem scai de voi să dați alocațiile copiilor, salariile profesorilor și personalului medical și pensiile oamenilor, AȘA CUM PREVEDE LEGEA!”.

238
Tagurile:
Orban, Daniel Zamfir
Tematic
Daniel Zamfir dă legea care îl trimite în pușcărie pe Cîțu
Încă o confirmare, Voinea-FMI, propunerea PSD de premier! Daniel Zamfir, detaliu cheie
Zamfir NU a greșit: ÎNCHIDEREA Metroului NU e mai o glumă

Загрузка...
Viorica Dăncilă

Dăncilă, reacție excepțională după articolul despre Rusia!

138
(reînnoit 07:03 23.10.2020)
O adevărată lecție de viziune și inteligență și realism diplomatic, în interes național – o palmă dată celor care vor să mențină tensiuni și riscuri neprofitabile.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Fostul premier Viorica Dăncilă a reacționat după ce excelenta sa analiză despre necesitatea unei noi abordări europene a relației cu Rusia a stârnit multe comentarii, controverse și inevitabile atacuri.

Reamintim că Viorica Dăncilă a publicat ieri în prestigiosul cotidian (izraelian) Jerusalem Post o analiză interesantă, novatoare și bine ancorată în realitățile pe care mulți nu le recunosc sau le ignoră.

Viorica Dăncilă punctează chiar de la început că în articol a pledat ”pentru o nouă abordare în relațiile Uniunii Europene cu Rusia – o abordare care să susțină mai eficient securitatea țărilor UE”.

”Contrar unor reacții vădit nedrepte sau manipulatoare din presa românească, n-a fost vorba deloc de un material pro-rus, ci de un material pragmatic pro-european”, subliniază Dăncilă. ”Am constatat foarte clar faptul că Rusia s-a manifestat cu agresivitate în detrimentul intereselor țărilor UE, afirmând însă în același timp că eforturile europene de contracarare a acestui tip de agresiune și-au ratat ținta”.

Viorica Dăncilă atrage atenția că, în analiză, a spus, ”cu subiect și predicat, referindu-mă la Rusia și UE că „nu suntem prieteni”, dar că trebuie – noi, europenii – să găsim un nou model de raportare la Rusia pentru a ne apăra mai bine interesele și pentru a evita comiterea de greșeli cu consecințe grave”.

Paranteză: abordarea față de Rusia - cu menținerea tensiunilor, cu sancțiuni și lipsă de viziune - este greșită, este recunoscută ca greșită și de liderii Franței sau Germaniei.

De aceea, Viorica Dăncilă subliniază că ”NU e vorba deloc de o atitudine împăciuitoristă, nu e vorba să închidem ochii la agresiune sau la utilizarea elementelor de război hibrid contra țărilor Uniunii Europene, ci să înțelegem foarte exact riscurile ce rezultă din menținerea unui model conflictual de raportare reciprocă”.

Și iată unul dintre cele mai mari adevăruri spuse despre relațiile cu Rusia și nu numai:

”Ca om bine informat despre dinamica relațiilor internaționale, știu că, atunci când nu se fac pași concreți spre aplanarea unor relații tensionate, contribuim cu bună știință la menținerea unor vulnerabilități care pot duce la evoluții neașteptate și tragice”.

Concluzia Vioricăi Dăncilă este de asemenea extrem de valoroasă și merită reținută ca un motto pentru abordarea diplomatică suverană, în interesul României:

”Pledoaria mea a fost una pentru inteligență și realism, contra îngustimii și inerției care ne pot costa foarte mult în viitor”, a conchis Viorica Dăncilă.

138
Tagurile:
Rusia, Viorica Dăncilă
Tematic
Viorica Dăncilă și Denise Rifai, dialog de zile mari!
Viorica Dăncilă, îl ia de urechi și îl provoacă pe Cîțu!
Scandal în PSD: Dăncilă, Oprișan și Bădălău – executați!

Загрузка...
Șantier de construcție a blocurilor locative

Credit Prima Casă: cetățenii nu mai au cu ce plăti ratele

0
(reînnoit 11:00 23.10.2020)
Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM – FNGCIMM – spune că 47.212 împrumutați au cerut amânarea plății ratelor pentru creditele Prima Casă.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Românii cer amânări la plata ratelor pentru Prima Casă. Până acum au fost acordate mai mult de 300.000 de credite Prima Casă.

Rata de defaușt este de 0.19%, potrivit lui Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM – FNGCIMM.

Acesta spune că, în ultimii zece ani, trei din patru credite acordate de băncile din România au fost credite Prima Casă.

”La ora actuală, 47.212 titulari de credit dintre cei peste 300.000 de finanţaţi prin acest program au solicitat amânare la plata ratelor”, declară Dumitru Nancu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM - FNGCIMM.

Acesta a subliniat că instituția pe care o conduce a acordat până acum garanţii de 28 de miliarde de lei în contul creditelor acordate de băncile comerciale la circa 41 de miliarde de lei finanţarea totală a instituţiilor de credite.

În ceea ce privește IMM-urile care au solicitat amânarea ratelor sunt în număr de 136.

Conform informaţiilor furnizate de Asociaţia Română a Băncilor -ARB, totalul românilor care au cerut aplicarea moratoriului, amânarea de la plata ratelor, a fost de 301.000, notează economica.net.

Sursa citată precizează că solicitarea de amânare sau de suspendare la plata ratelor pentru peste 47.000 de români devine de neglijat. Aceasta cu atât mai mult cu cât creditele Prima Casă reprezintă circa o treime din total credite ipotecare acordate în ultimii 10 ani.

0
Tagurile:
prima casă
Tematic
Prima Casă 2020: ce li se pregătește cetățenilor
Parlamentul a votat: Au fost simplificate condițiile programului ”Prima casă”
Programul ’’Prima Casă’’, mai accesibil - vezi ce modificări s-au avizat la lege

Загрузка...