Lia Olguța Vasilescu

Olguţa, avertisment fulminant: ”Dacă PNL se atinge de o singură virgulă, dăm jos Guvernul”

2008
Lia Olguța Vasilescu: ”Nu vom tolera ca acest guvern să își bată joc de o lege care are o rată de acceptabilitate de 90 % - e o lege de care vor beneficia și generațiile următoare!”

BUCUREȘTI, 28 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Toate au o limită, și se pare că liberalii sunt pe cale să o atingă pe cea pe care o poate suporta Lia Olguța Vasilescu.

Mai precis, e vorba de tentativa de a ”umbla” la Legea pensiilor publice, promovată de PSD, realizată sub mandatul Olguței Vasilescu la Ministerul Muncii - și susținută cu ardoare de fostul ministru în sute de întâlniri cu sindicatele, specialiștii și în emisiuni televizate.

De aceea, Lia Olguța Vasilescu scrie un avertisment fulminant pe pagina de Facebook, avertizând PNL ferm: ”Dacă PNL se atinge de o singura virgulă din Legea pensiilor publice, PSD va depune imediat moțiune de cenzură!”.

”Nu vom tolera ca acest guvern să își bată joc de o lege care are o rată de acceptabilitate de 90 la sută!”, scrie Vasilescu, subliniind că ”Nu e o lege care îi privește doar pe pensionari, ci e o lege de care vor beneficia și generațiile următoare!”.

În continuare, în 12 puncte, fostul ministru al Muncii și Dreptății Sociale expune ce prevede și ce înseamnă această lege. Redăm pe scurt, precizările Liei Olguța Vasilescu.

1. ”Legea nu prevede doar creșterea punctului de pensie cu 40 %, ci e o lege care va corecta toate inechitățile din sistem, începând de anul viitor, când se va intra pe nouă formulă de calcul”, scrie Oana Vasilescu, arătând că pentru a beneficia de toate prevederile bune, Casa Națională de Pensii va trebui să ”recalculeze toate cele aproximativ 5 milioane de pensii, iar recalcularea trebuia sa înceapă de la 1 ianuarie 2020”.
Ori, Olguța îi acuză pe liberali că ”Nu au făcut nimic pana acum - nu au recalculat nici măcar un dosar pe noua formulă deși au trecut 5 luni din acest an!”

2. ”Nu suntem de acord cu impozitarea suplimentară a pensiilor din sistemul public!”, scrie Olguța dând detalii: ”În prima OUG dată de guvernul PSD, în 2017, am ELIMINAT impozitul pe pensiile sub 2000 de lei și am scăzut de la 16 la 10 la suta impozitul pentru pensiile mai mari de 2000 de lei. De asemenea, am eliminat plata CAS din toate pensiile. Dacă în sistemul public sunt și pensii mari, este pentru că beneficiarii lor au contribuit cu sume mari”.

3. ”Guvernul PNL a promis că va respecta legea, iar Vasile Cîțu a spus că banii de pensii sunt prinși în buget. În funcție de acest lucru s-a calculat deficitul acestui an si, drept urmare, guvernul s-a împrumutat la dobânzi mai mari. Cum e posibil să se spună acum că nu mai sunt bani de pensii?”

(…)

6. La ora actuală, pensiile reprezintă 7 la sută din PIB, precizează Vasilescu. ”După aplicarea legii pensiilor în integralitatea ei, procentul din PIB va fi de 11,7 la suta. Media europeană este 13 la sută. Am fost noi un guvern iresponsabil? Atunci guvernele celorlalte țări cum pot fi numite?”

(…)

9. ”Adunați sumele în plus plătite pentru măști și alte produse necesare pandemiei și veți vedea că 10 miliarde de lei cât sunt necesari la pensii e o glumă... Nu ar fi mai bine să se oprească din furat?”

10. ”Orice creștere sub 20 la sută a punctului de pensie nu acoperă nici măcar rata inflației, cumulat, pe întregul an. De ce austeritatea trebuie plătita de cei mai săraci dintre români, din nou?”, scrie Oana Vasilescu, fapt susținut, culmea, chiar și de Klaus Iohannis.

11. ”Vreți să impozitați pensiile speciale? Dați Ordonanța de Urgență! V-ați lăudat că veți face asta din prima zi de guvernare! Nu numai ca nu ați făcut nimic pentru tăieri, dar ați solicitat parlamentului și abrogarea OUG59/2017 care plafona pensiile speciale!”

12. ”Dacă legea pensiilor publice se va aplica in integralitatea ei, pensiile din sistemul public se vor apropia in cuantum de valoare multor pensii speciale. Conform simulărilor, pensia unui profesor universitar va fi de 8100 lei, iar cea a unui medic de 5000 de lei, în condițiile în care simulările sunt făcute la valoarea salariilor din 2017”.

Așa cum menționam, întregul mesaj – avertisment al Olguței Vasilescu poate fi citit pe pagina sa de Facebook. Și o întrebare de final: credeți că Marcel Ciolacu nu ar fi de acord cu demiterea Guvernului în condițiile anunțate de Oana Vasilescu? Aș vrea să o văd și pe asta!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2008
Tagurile:
Moțiune de cenzură, Guvern, Pensii, PNL, Lia Olguța Vasilescu
Тема:
Activitatea guvernului Ludovic Orban (138)
Mircea Badea

Mircea Badea, explicație originală a războiului din Coaliție de ce îi ”susține pe toți”

296
(reînnoit 12:09 01.03.2021)
Scandalurile din Coaliția între USR și PNL au devenit un fapt curent, dar au și o intensitate crescătoare - iar Mircea Badea are propria explicație a situației.

BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Cu umorul său inimitabil, Mircea Badea ”suferă” pentru scandalurile din Coaliție, pentru că, se știe, el ”îi susține pe toți”. De fapt, apreciatul realizator TV a introdus această formulă în opinia publică – ideea de „susțin”, în sens ironic, fiind preluată și în discursul politic.

Mircea Badea trece peste „supărare” și explică de ce se ceartă PNL și USR, ce se petrece, de fapt, în Coaliție.

”Este o ecuație de tip ”check and balances” (control sau limitări – și echilibrare), spune Mircea Badea, referindu-se la celebrul principiu folosit în politica americană, în care  în virtutea separației puterilor în stat, puterile statale trebuie să aibă aproximativ aceeași pondere, să fie echilibrate, pentru a se putea limita reciproc, pentru a preveni abuzul de putere.

La noi, ideea americană este folosită în stil original și… ridicol specific, după cum explică Mircea Badea:

”Toată lumea urăște pe toată lumea, toți vor să dea în cap tuturor! USR urăște PNL, PNL urăște USR, USR urăște PLUS și așa mai departe”, spune Mircea Badea.

De fapt, situația este repetarea situației Alianței DA, din 2004 – 2006, când PNL și PD, parteneri în coaliția de guvernământ impusă de Băsescu, se urau și se loveau pe față, până au rupt coaliția! Acum, cele două partide sunt unite în PNL.

Vorba lui Mircea Badea: ”Să-i susținem pe toți”, pentru că… ”Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”.

296
Tagurile:
Mircea Badea
Tematic
Ciuvică și Mircea Badea se exilează în Turcia, refuză să revină în România lui Arafat!
Mircea Badea, opinie diferită, dar argumentată, despre AUR
Mircea Badea face praf autoritățile din campania de vaccinare

Загрузка...
Clotilde Armand

Miron Cozma face din nou ordine în București începe incendiar cu Clotilde Armand!

785
(reînnoit 07:51 01.03.2021)
„Luceafărul huilei” revine în prim plan, de data asta cu un atac dur la controversata primăriță de la Sectorul 1, Clotilde Armand!

BUCUREȘTI, 1 mart – Sputnik. Controversata Clotilde Armand primește un periculos ”mărțișor” din partea lui Miron Cozma, celebrul lider al minerilor din Valea Jiului.

Miron Cozma cere ferm ministrului de Interne să înceapă o anchetă care să vizeze averea Clotildei Armand, referindu-se la ea ca la o ”hoață”.

”În privinţa acestei hoaţe, îl atenţionez pe ministrul de Interne: dacă nu începi ancheta, aşa cum ţi-am cerut legat de modul în care au obţinut acele bunuri am să te dau în judecată, domnule ministru, pentru favorizarea infractorului!”, a declarat Cozma la RTV.

Miron Cozma o acuză pe Clotilde Armand că deține ”14 terenuri, 3 apartamente, 2 vile”.

”Asta în timp ce Miron Cosma n-are o garsonieră după 20 de ani lucraţi în mină”, a declarat liderul mineriadelor.

Într-adevăr, declarația de avere a franțuzoaicei este impresionantă, cuprinzând mai multe imobile – printre care case, apartamente și terenuri cu diverse destinații.

***

Miron Cozma a fost unul dintre liderii minerilor din Valea Jiului în timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 și a condus autoritar mineriada din septembrie 1991, soldată cu demisia Guvernului Petre Roman – o acțiune susținută și de opoziția ”pro-europeană”.

În ianuarie 1999, Miron Cozma s-a pus din nou în fruntea minerilor ca răspuns la intenția  Guvernului Radu Vasile de a închide minele din Valea Jiului. Au avut loc încleștări memorabile cu forțele de ordine și, în final, s-a încheiat o ”pace” – așa numita ”pace de la Cozia”, semnată de Cozma cu regretatul premier Radu Vasile.

O lună mai târziu, Cozma a fost condamnat la 18 ani de închisoare, iar Radu Vasile era demis. Miron Cozma a fost eliberat în decembrie 2007, după ce a ispăşit zece ani de închisoare pentru „subminarea puterii de stat”.

785
Tagurile:
Clotilde Armand

Загрузка...
Militari români în Afganistan

Sondaj de ultimă oră: a dispărut Armata din preferințe sau e secret de stat?

0
Un sondaj de ultimă oră prezintă un fapt fără precedent – Armata nu este luată în calcul, dar omise și alte segmente importante

BUCUREȘTI, 1 mer – Sputnik. Un sondaj de ultimă oră realizat de CURS plasează Biserica pe primul loc ca încredere în România – aproape 2/3 dintre români (63%) i declară că au încredere în Biserică.

Centrul de Sociologie Urbana și Regională – CURS, care a realizat acest sondaj la finalul lui februarie 2021, remarcă o creştere cu 1% (faţă de sondajul din luna ianuarie) a încrederii în Biserică.

Pe locul doi, în mod cu totul bizar, se află instituția administrației locale, primăria, cu 57% încredere multă şi foarte multă, în scădere cu 3% faţă de ianuarie 2021, în condițiile în care sunt numai scandaluri în jurul primăriilor, în toată țara!

Urmează o altă instituție, de multe ori acuzată de spolierea românilor, Banca Națională – BNR, cu 45%.

Președinția se află pe locul patru, cu numai 36%. Urmează presa, cu 28% ”multă şi foarte multă încredere”, și ONG-urile, cu încredere 26%.

În final sunt instituțiile politice - Guvernul (23%), Parlamentul (13%) şi partidele (13%).

De remarcat că, din sondaj, lipsesc Armata, Poliția și Justiția! Ori, dacă Poliția și Justiția au fost mereu subiecte controversate, Armata era vedeta sondajelor, umăr la umăr cu Biserica! De ce a dispărut acum?

A scăzut încrederea oare? Sau nu se mai poate analiza starea de spirit al opiniei publice pentru că, în fapt, Armata română este doar o anexă a NATO, iar de apărat… apără războaiele altora?

Greu de înțeles – dar un scor colateral ar trebui luat în seamă: media de încredere a celor care compun CSAT, forul conducător de Apărare, este lamentabilă – circa 30%! Deci, mai puțin de 1 român din 3 au încredere în forul suprem decident în materie de Apărare și Siguranță națională!

Grav de tot, mai ales că, se știe, România e ”mereu sub amenințare”!

***

Precizări în privința sondajului, realizat de CURS între 22 și  26 februarie 2021:

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste. Volumul eşantionului: 1100 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat.

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%

Sursa: Agenția Știri pe Surse, partener CURS.

Sondaj de opinie la nivel național
Sondaj de opinie la nivel național
0
Tagurile:
Sondaj
Tematic
Tancul rusesc «Armata» și-a primit «pașaportul»: unde va merge?
Piperea lansează NUCLEARA: ”O treime din armata SUA refuză vaccinarea”
Armata rusă și cea a NATO participă la exerciții comune pentru prima dată în 10 ani

Загрузка...