Bogdan Aurescu

Aurescu ascunde?! Scandal monstru la MAE! Ambasador băut la volan - accident și fugă!

809
”Avem ambasador care se urcă beat la volan, face accident, distruge o mașină diplomatică și un autobuz, fuge de la locul accidentului, fiind băut, se ascunde în rezidența diplomatică”

BUCUREȘTI, 22 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Un scandal monstru este în acest moment pe cale de a se declanșa la Ministerul de Externe, după ce cunoscutul jurnalist român care lucrează la Beijing, la Radio China Internațional, Daniel Tomozei Dimian, a dezvăluit un fapt uluitor - ambasadorul României la Beijing ar fi comis un accident, fiind sub influența băuturilor alcoolice și ar fi fugit de la locul accidentului!

”Avem ambasador care se urcă beat la volan, face accident, distruge o mașină diplomatică și un autobuz, fuge de la locul accidentului, fiind băut, se ascunde în rezidența diplomatică”, i-a relatat Dan Tomozei lui Ion Cristoiu. ”Să ne spună MAE dacă i s-a întâmplat ceva, că asta s-a întâmplat acum câteva săptămâni” – a provocat jurnalistul ministerul condus de Bogdan Aurescu.

DC News reproduce și un răspuns pe care i l-a oferit MAE, o primă reacție… deși, așa cum spune Dan Tomozei, incidentul a avut loc acum câteva săptămâni! 

”Cu privire la informațiile apărute în mass-media referitoare la implicarea ambasadorului României la Beijing într-un accident de circulație, fără victime, MAE precizează că situația semnalată face deja obiectul unor cercetări în curs, aspectele în cauză fiind tratate cu maximă seriozitate. În acest moment al cercetărilor, nu pot fi oferite informații suplimentare” a răspuns MAE , consemnează DC News

Deci, MAE confirmă că știa de accident, dar nu a putut finaliza cercetările în câteva săptămâni – și nu a spus nimic presei? Nici președintelui? Dacă nu dădea Tomozei faptele în vileag, Aurescu ar fi ascuns totul, ar fi tăcut – așa cum a făcut în cazul scandalului din Germania?

Dar, nu s-a terminat - Dan Tomozei a plusat, arătând un alt aspect uluitor: ”Nu vreau să intru în detalii să vedeți ce reprezentare avem aici … să ai un ambasador care merge până la a pocni la modul fizic angajații...”.

Ori, dacă Dan Tomozei a aflat aceste aspecte șocante, este imposibil ca MAE să nu fi aflat! Dar ce măsuri a luat? Să nu se afle nimic!

Dan Tomozei a spus toate acestea într-un dialog cu Ion Cristoiu – ”o experiență interesantă să vorbesc (…) despre China de azi, despre ce înseamnă pandemia văzută din China, fără bruiajul american”.

”Să discut despre relația fracturată România-China, despre erorile de calcul pe care le observ în deciziile politice de la București, dar și despre gravele derapaje diplomatice ale României în China”, a scris Dan Tomozei, care a evidențiat și ”o mică parte din contribuția culturală extrem de valoroasă adusă de sinologii români și de româniștii chinezi, singura care va rămâne peste ani să contureze prietenia România-China”.

Iată, mai jos, excepționala discuție București – Beijing de pe ”Blogul lui Ion Cristoiu”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

809
Tagurile:
Accident, China, Ambasador, Bogdan Aurescu
Солдаты многонациональной боевой группы НАТО

Klaus Iohannis și președintele Poloniei participă la un exercițiu NATO în România

39
(reînnoit 12:38 11.05.2021)
Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul NATO ”Justice Sword 21” care are loc în comuna Smârdan din județul Galați.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Președintele României Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul militar multinațional NATO ”Justice Sword 21”, după ce ieri au fost implicați în desfășurarea summitului B9.

La exercițiul NATO participă 15.000 de militari din 17 țări membre sau partenere ale Alianței.

Evenimentul de astăzi vine în continuarea summitului Formatul Bucureşti - B9 - o iniţiativă lansată de preşedintele României Klaus Iohannis şi de preşedintele Poloniei Andrzej Duda, la care au participat statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Summitul s-a încheiat cu declarații ostile la adresa Rusiei și cu solicitarea lui Iohannis ca NATO s trimită cât mai multe trupe străine în țările din preajma Rusiei, iar România să primească mai mulți soldați străini pe teritoriul său.

Potrivit lui Iohannis, participarea preşedintelui SUA Joe Biden la videoconferinţă ar arăta încrederea de care se bucură România la Washington, ca aliat şi partener strategic.

39
Tagurile:
Klaus Iohannis, NATO
Tematic
Crimeea a răspuns la comparația Mării Negre cu „lacul NATO”
La Summit-ul de la București, NATO a anunțat o nouă gogomănie
Celebru ziarist, mesaj pentru NATO: ”Gavariți vorbe, ca babele pe marginea șanțului”

Загрузка...
Drapelul României

Politolog: ”Dragi rusofobi, suntem o țară independentă datorită rușilor”

454
Unul dintre cei mai apreciați comentatori face o necesară îndreptare față de manipulările și exagerările din spațiul public

BUCUREȘTI, 11 mai  - Sputnik. Succesiunea rapidă a evenimentelor din ultima săptămână, plus schimbările în legătură cu ”pandemia”, au făcut să treacă aproape neobservată cvasi-ignorarea de către autorități a zilei Independenței, 9 mai 1877.

Cu toate astea, în spațiul public s-au avansat tot felul de variante despre evenimentele de atunci, totul în ton cu rusofobia se ce vrea a fi impusă românilor.

În acest context, politologul și teologul Bogdan Duca, doctorand în istorie, a avut o reacție care merită reținută, privind importanța capitală a Rusiei în obținerea Independenței de stat a României.

”Războiul de independență a României este cunoscut de istoricii care nu sunt români ca războiul ruso-turc”, scrie Duca, subliniind că ”un adevăr pe care nu ne place să îl știm este a acela că datorăm independența rușilor”.

Bogdan Duca recunoaște – ”armata română a ajutat eroic, indubitabil, armata rusă”, dar, atenție, lupta a fost relativ punctuală, în zona Plevna-Vidin, în contextul unui război derulat în mai multe zone.

Mai mult, Duca observă: ”Manualele noastre de istorie lasă impresia că dacă armata română nu ar fi trecut Dunărea, rușii ar fi pierdut războiul”.

”În fapt, armata rusă a luptat pe cel puțin trei fronturi - și a ajuns la 14 km de Istanbul (la Yeșilkoy- San Stefano), fiind necesară intervenția fermă a Angliei ca să împiedice ocuparea Constantinopolului de către ruși”, lămurește Bogdan Duca situație.

Deci, concluzia, ca și ideea postării, e simplă: ”dragi rusofobi, suntem o țară independentă datorită rușilor”.

”Și Serbia modernă, și Muntenegru, și statalitatea Bulgariei moderne este datorată tot victoriei rusești împotriva turcilor”, scrie Bogdan Duca.

Desigur, ca majoritatea postărilor sale, și aceasta a generat numeroase comentarii.

454
Tagurile:
Rusia, Independență, România, Bogdan Duca

Загрузка...

Împușcături la o școală din Kazan

0
Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan

Atacul la școala № 175 de pe str. Jaudat Faizi, 8, din Kazan, Republica Tatarstan din Rusia, a avut loc în timpul desfășurării orelor.

Unul dintre atacatori a fost reținut, al doilea, potrivit datelor preliminare, s-a refugiat în clădirea școlii, unde a fost lichidat. 11 persoane au murit, 16 sunt la spital.

"Se auzeau împușcături în toată școala. Au împușcat de multe ori. Există victime, sunt zvonuri că o profesoară de clase primare a fost împușcată în fața elevilor de clasa întâi", a spus o sursă citată de RIA Novosti.

La fața locului se află medici, polițiști, psihologi, sunt prezenți președintele Tatarstanului Rustam Minnihanov, ministrul Sănătății al republicii Marat Sadîkov și procurorul regiunii Ildus Nafikov.

În toate instituțiile de învățământ din oraș au fost consolidate măsurile de securitate. A fost deschis dosar penal.

 

0

Загрузка...