Ludovic Orban

Orban a mulțumit Parlamentului pentru votul de azi… făcându-l de doi bani!

303
”Parlamentul nu avea atributul constituțional și legal să facă modificări la HG și la planul de măsuri aferent prin care Guvernul României a declarat starea de alertă”

BUCUREȘTI, 20 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. După ce azi Parlamentul a votat masiv Hotărârea Guvernului de instituire a stării de urgenţă, fără de care autoritățile erau în aer, Ludovic Orban a mulțumit Legislativului – acuzându-l că a acționat neconstituțional!

Culmea e că, dacă Orban ar putea părea lipsit de caracter, el nu e lipsit de dreptate în ceea ce spune: da, Parlamentul nu trebuia să voteze o HG, așa cum a explicat și Victor Ponta, de exemplu. Dar Orban spune altceva – că Parlamentul nu trebuia să-i modifice Hotărârea, ci doar i-o aprobe!

”Am extrem de multe observații legate de modul în care parlamentul a tratat proiectul și prin modificările pe care le-a făcut ne-a restrâns cât a putut de mult posibilitățile de acțiune”, spune Orban, afirmând că ”Parlamentul nu avea atributul constituțional și legal să facă modificări la HG și la planul de măsuri aferent prin care Guvernul României a declarat starea de alertă”.

Orban afirmă cu mult respect pentru cei care l-au votat că ”este o imixtiune grosolană a forului legislativ în activitatea Executivului și o încălcare flagrantă a principiului separației puterilor în stat”.

Continuând comentariul în același stil care-l definește, Orban a spus că ”nu putem fi de acord, dar nu vom avea o reacție în acest moment”. Dar când? După încetarea stării de alertă?

În schimb, premierul s-a adresat cetățenilor, cărora le-a spus că ”mai important e ca românii să înțeleagă ca încă nu scăpat de epidemie și să înțeleagă necesitatea respectării tuturor masurilor”.

Ca o chestiune concretă, Orban a anunțat în cursul zilei de mâine, ”până la finalul zilei, toate ministerele vor adopta ordinele de ministru comune privind regulile de protecție sanitară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

303
Tagurile:
Parlament, Ludovic Orban
Tematic
Varujan Vosganian nu se joacă: pune la colț pe Orban și Bruxelles-ul – CINE MINTE?
Teodorovici, acuzație gravă și denunț sub forma unei ironii: “Orban a avut dreptate!”
Ultima oră: Orban… promisiunea zilei! Anunțul dă peste cap scandalul din ultima perioadă!
Acuzație NUCLEARĂ: Orban și Iohannis ”au ignorat sau au ASCUNS avertismentul OMS”!
Orban, premieră în Parlament – declarații esențiale pentru perioada următoare
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, condamnat politic Sondaj cu rezultat uluitor!

1950
(reînnoit 08:27 02.06.2020)
Pentru a vedea care este opinia cititorilor noștri la întrebarea dacă Liviu Dragnea este un condamnat politic, am propus un sondaj, care a început pe 26 mai șia oferit un rezultat uluitor

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. La întrebarea dacă Liviu Dragnea condamnat politic, mulți oameni de drept și analiști răspund afirmativ.  Opinia multor cetățeni este de asemenea în favoarea ideii că fostul lider PSD este o victimă a Sistemului – iar condamnarea lui este politică.

Pentru a vedea care este opinia cititorilor noștri pe această temă, am propus un sondaj, derulat la un 1 an după condamnarea și încarcerarea liderului PSD.

Sondajul, început pe 26 mai, a oferit un rezultat uluitor: peste 80% dintre respondenți au optat pentru DA, Liviu Dragnea a fost condamnat politic.

Concret, la întrebarea ”Credeți că Liviu Dragnea a suferit o condamnare politică?”, s-au înregistrat 2456 de voturi și următoarele procente:

82.9% (2036 voturi) DA – Liviu Dragnea a fost condamnat politic

17.1% (420 voturi)  NU – Liviu Dragnea a fost condamnat pentru fapte grave

Deci, un scor care ne scutește de alte comentarii – cu excepția unuia singur: în condițiile în care acesta este reacția cetățenilor, lipsa oricărei poziții a PSD la un an de la condamnarea lui Dragnea este surprinzătoare.

Să ne reamintim că, până la condamnarea lui Liviu Dragnea, liderii PSD – mulți încă în fruntea partidului – au acuzat in corpore ”Statul paralel” și faptul că Justiția face jocuri care afectează decizia politică.

De asemenea, liderii PSD îl susțineau pe Dragnea când acesta afirma că se încearcă eliminarea sa – și când vorbea de bătălia cu ”sistemul”, cu oamenii ”serviciilor” etc. Ulterior… nimic, tăcere totală despre Dragnea - în schimb o renegare a demersurilor PSD din perioada sa.

Ori, chiar dacă sondajul nostru NU are pretenția de a fi relevant la nivel național, ca unul făcut de un institut de sondare, este totuși semnificativ pentru că am constatat că mare parte dintre cititorii noștri sunt mai apropiați de PSD decât de curente ”de dreapta”

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1950
Tagurile:
condamnat, Sondaj, Liviu Dragnea

Загрузка...
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu cel mai curajos mesaj, marele adevăr nespus!

1950
(reînnoit 08:05 02.06.2020)
”Asta ne e specia, atât am putut. Suntem CU TOȚII responsabili! TRILIOANELE de dolari pentru MOARTE sunt din BANII NOȘTRI!”

BUCUREȘTI, 2 iun  - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum ne-a obișnuit, deputatul Liviu Pleșoianu are o atitudine originală, cu totul diferită de a celorlalți politicieni. Și de ”Ziua Copilului”, Pleșoianu a punctat un aspect despre care NICI UN parlamentar NU a spus ceva: copii sacrificați pe altarul războiului și al cheltuielilor aberante pentru înarmare!

Lor le-a urat ”La mulți ani mai buni” Liviu Pleșoianu, copiilor ”fără vină, născuți printre ruinele așa-zisei civilizații omenești!”.

”La mulți ani mai buni, copii fără vină, aruncați în mijlocul conflictelor demente ale unei specii care își ratează într-un oribil mod menirea”, scrie Pleșoianu. ”La mulți ani mai buni, copii fără vină, suferinzi de foame, boală și rană într-o lume alcătuită din miliarde de adulți care nu se revoltă când TRILIOANE de dolari merg anual către armament, către MOARTEA voastră, iar nu către VIAȚA voastră!”.

Și da, Liviu Pleșoianu are dreptate când spune ”Nu meritați suferința asta, milioane de copii fără vină!”. Ce merită însă cei care se fac vinovați de suferința acestor copii?

”...10 minute, căutare pe google: "children war photos". Atât. Asta ne e specia, atât am putut. Suntem CU TOȚII responsabili! TRILIOANELE de dolari pentru MOARTE sunt din BANII NOȘTRI!”, scrie Pleșoianu – repet, singurul Parlamentar care a cerut, chiar la nivelul României, ca o parte din fondurile pentru înarmare să se trimită către Sănătate.

Liviu Pleșoianu face de data asta mai mult – face un legământ, care poate părea destul de ciudat:

”Din acest moment, NU mă mai interesează decât oamenii care vor să se implice activ, în România și în orice altă țară, pentru a salva destinul umanității”, scrie Pleșoianu, argumentând că ”Orice altceva e cumplită pierdere de vreme...”.

În plus, numai văzând imaginea postată, îți dai seama de marele adevăr spus de Liviu Pleșoianu. Dar… ce folos? Știm cu toții, omenirea merge mai departe, în același sens al autodistrugerii. Evenimentele din SUA sunt o dovadă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1950
Tagurile:
Liviu Pleșoianu

Загрузка...
Seismograph

Acum: Cutremur neașteptat de puternic în România, resimțit și în Republica Moldova

0
(reînnoit 14:24 02.06.2020)
Acum puțin timp, Institutul Național de cercetare dezvoltare pentru fizica Pământului a transmis datele unui cutremur neașteptat de puternic

BUCUREȘTI, 2 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis acum puțin timp că un cutremur cu o magnitudine de 4.8 grade pe scara Richter și s-a produs în zona seismică Vrancea.

Cutremurul a avut loc la ora 14:12:55 (ora locală a României) epicentrul fiind la adâncimea de 117km, în județul Vrancea, la granița cu Buzău, în apropierea localităților Vinlileasca și Secuiu.

Cutremurul s-a simțit și în Republica Moldova la Chișinău, mai puternic decât la București.

Cutremur în România: Harta propagării undei seismice
© Photo : INCDFP
Cutremur în România: Harta propagării undei seismice
0
Tagurile:
Vrancea, cutremur

Загрузка...