Deputați în Parlamentul României

Incident penal în Parlament: PNL și USR se denunță public, DNA și miniștri implicați!

12360
(reînnoit 13:40 20.05.2020)
Tot ce s-a spus este considerat oficial – fiind exprimări de la tribuna Parlamentului – și e consemnat în Monitorul Oficial, deci afirmațiile au implicații penale.

BUCUREȘTI, 20 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Doi dintre cei mai controversați parlamentari, deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care se află la originea reclamațiilor împotriva unor medici celebri, și Florin Roman, vocalul campion al prezenței în consilii de administrație, au avut un schimb dur de replici, cu acuzații și afirmații penale.

Ungureanu a declarat de la tribună că ”zilele astea am trimis la DNA mai mulți PNL-iști”, spunându-le liberalilor – ”Vin dosarele pentru voi”.

Replica liderului deputaților liberali nu a întârziat – mergând până la a-l acuza pe Ungureanu că face trafic de influență pe lângă miniștri!

Ungureanu a vorbit de numirile politice făcute de PNL, aspecte pe care și presa le-a semnalat. ”Sunt numiri politice făcute de PNL la Deva sau Piatra Neamț, unde au pus în timpul pandemiei, macabru, un manager șef de pompe funebre”, a spus Ungureanu, adăugând și cazul de la Alba, cu implicații penale - ”DNA să spună cine din PNL a făcut trafic de influență ca la Spitalul Câmpeni să fie pus un manager care la studii avea pus 'școala vieții' și era ospătar de meserie”.

Revoltat de aceste fapte, deputatul USR a punctat: ”Ce poate fi mai mizerabil decât să vorbești de depolitizarea sistemului sanitar și tu să faci așa ceva?”

”Golănie mai mare decât face PNL în aceasta perioadă nu am văzut nici la PSD”, a spus Ungureanu.

Încălzit, deputatul USR a plusat: ”Zilele astea am trimis la DNA mai mulți PNL-iști să vedem acolo cât de complice e această guvernare care s-a vrut în antiteză cu PSD”.

”O să facem într-o luna recensământul managerilor numiți de voi doar ca să vă mufați la banul public exact ca PSD-iștii pe care i-ați schimbat din funcție - să vă fie rușine!”, a declarat Ungureanu, încheind amenințător: ”Vă spun, vin dosarele penale pentru voi!”.

În replică a ieșit la microfon Florin Roman, liderul deputaților PNL, care a făcut un veritabil atac la persoană, cu acuzații grave la adresa lui Emanuel Ungureanu.

”Sper să devină și el client al DNA, pentru ca oamenii noi cu năravuri vechi trebuie să dea socoteală și să știe că atunci când te duci la ministru să faci trafic de influență să numești oameni în CA la Spitalul Cluj sau aștepți miniștri să iasă de la ora Guvernului să faci trafic de influență pe transplant… nu-mi vorbiți mie de golănie!”, a spus Roman.

Deputatul liberal i-a spus în față colegului de la USR: ”Nu vă mai dați că sunteți imaculat, că nu sunteți” – și a adăugat ”Sper ca miniștrii să fie chemați să fie întrebați cine face trafic de influenta pe lângă ei”

A fost nevoie de intervenția președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu: ”Domnule Roman, dacă dețineți informații concrete puneți-le la dispoziția autorităților, altfel e penal!”.

De fapt, tot ce s-a spus este considerat oficial – fiind exprimări de la tribuna Parlamentului – fiind consemnat în Monitorul Oficial. Cu alte cuvinte, da, afirmațiile au implicații penale - iar DNA ar trebui să se sesizeze! Dar o va face?

Întrebare: Emanuel Ungureanu, care a denunțat sau a impulsionat denunțarea unor somități medicale – de ce nu face el publice reclamațiile la DNA?

Precizăm că declarațiile din Parlament au fost consemnate de Agenția ”Știri pe surse”.

12360
Tagurile:
DNA, PNL, USR
Tematic
Tăriceanu, replică de excepție pentru PNL – comparație cu politica Partidului Comunist
Haos! Cel mai important primar PNL decide încălcarea restricției anunțată de Nelu Tătaru
Tăriceanu: ”În ce lume ne propune PNL să trăim? Un strănut te duce la pușcărie?”
Analist de top: ”Securiștii din spatele PNL au o mare problemă – o lasă așa, PNL e dus!”
PNL ar vrea să dea lovitura și să organizeze alegeri mai repede
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, condamnat politic Sondaj cu rezultat uluitor!

1840
(reînnoit 08:27 02.06.2020)
Pentru a vedea care este opinia cititorilor noștri la întrebarea dacă Liviu Dragnea este un condamnat politic, am propus un sondaj, care a început pe 26 mai șia oferit un rezultat uluitor

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. La întrebarea dacă Liviu Dragnea condamnat politic, mulți oameni de drept și analiști răspund afirmativ.  Opinia multor cetățeni este de asemenea în favoarea ideii că fostul lider PSD este o victimă a Sistemului – iar condamnarea lui este politică.

Pentru a vedea care este opinia cititorilor noștri pe această temă, am propus un sondaj, derulat la un 1 an după condamnarea și încarcerarea liderului PSD.

Sondajul, început pe 26 mai, a oferit un rezultat uluitor: peste 80% dintre respondenți au optat pentru DA, Liviu Dragnea a fost condamnat politic.

Concret, la întrebarea ”Credeți că Liviu Dragnea a suferit o condamnare politică?”, s-au înregistrat 2456 de voturi și următoarele procente:

82.9% (2036 voturi) DA – Liviu Dragnea a fost condamnat politic

17.1% (420 voturi)  NU – Liviu Dragnea a fost condamnat pentru fapte grave

Deci, un scor care ne scutește de alte comentarii – cu excepția unuia singur: în condițiile în care acesta este reacția cetățenilor, lipsa oricărei poziții a PSD la un an de la condamnarea lui Dragnea este surprinzătoare.

Să ne reamintim că, până la condamnarea lui Liviu Dragnea, liderii PSD – mulți încă în fruntea partidului – au acuzat in corpore ”Statul paralel” și faptul că Justiția face jocuri care afectează decizia politică.

De asemenea, liderii PSD îl susțineau pe Dragnea când acesta afirma că se încearcă eliminarea sa – și când vorbea de bătălia cu ”sistemul”, cu oamenii ”serviciilor” etc. Ulterior… nimic, tăcere totală despre Dragnea - în schimb o renegare a demersurilor PSD din perioada sa.

Ori, chiar dacă sondajul nostru NU are pretenția de a fi relevant la nivel național, ca unul făcut de un institut de sondare, este totuși semnificativ pentru că am constatat că mare parte dintre cititorii noștri sunt mai apropiați de PSD decât de curente ”de dreapta”

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1840
Tagurile:
condamnat, Sondaj, Liviu Dragnea

Загрузка...
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu cel mai curajos mesaj, marele adevăr nespus!

1872
(reînnoit 08:05 02.06.2020)
”Asta ne e specia, atât am putut. Suntem CU TOȚII responsabili! TRILIOANELE de dolari pentru MOARTE sunt din BANII NOȘTRI!”

BUCUREȘTI, 2 iun  - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum ne-a obișnuit, deputatul Liviu Pleșoianu are o atitudine originală, cu totul diferită de a celorlalți politicieni. Și de ”Ziua Copilului”, Pleșoianu a punctat un aspect despre care NICI UN parlamentar NU a spus ceva: copii sacrificați pe altarul războiului și al cheltuielilor aberante pentru înarmare!

Lor le-a urat ”La mulți ani mai buni” Liviu Pleșoianu, copiilor ”fără vină, născuți printre ruinele așa-zisei civilizații omenești!”.

”La mulți ani mai buni, copii fără vină, aruncați în mijlocul conflictelor demente ale unei specii care își ratează într-un oribil mod menirea”, scrie Pleșoianu. ”La mulți ani mai buni, copii fără vină, suferinzi de foame, boală și rană într-o lume alcătuită din miliarde de adulți care nu se revoltă când TRILIOANE de dolari merg anual către armament, către MOARTEA voastră, iar nu către VIAȚA voastră!”.

Și da, Liviu Pleșoianu are dreptate când spune ”Nu meritați suferința asta, milioane de copii fără vină!”. Ce merită însă cei care se fac vinovați de suferința acestor copii?

”...10 minute, căutare pe google: "children war photos". Atât. Asta ne e specia, atât am putut. Suntem CU TOȚII responsabili! TRILIOANELE de dolari pentru MOARTE sunt din BANII NOȘTRI!”, scrie Pleșoianu – repet, singurul Parlamentar care a cerut, chiar la nivelul României, ca o parte din fondurile pentru înarmare să se trimită către Sănătate.

Liviu Pleșoianu face de data asta mai mult – face un legământ, care poate părea destul de ciudat:

”Din acest moment, NU mă mai interesează decât oamenii care vor să se implice activ, în România și în orice altă țară, pentru a salva destinul umanității”, scrie Pleșoianu, argumentând că ”Orice altceva e cumplită pierdere de vreme...”.

În plus, numai văzând imaginea postată, îți dai seama de marele adevăr spus de Liviu Pleșoianu. Dar… ce folos? Știm cu toții, omenirea merge mai departe, în același sens al autodistrugerii. Evenimentele din SUA sunt o dovadă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1872
Tagurile:
Liviu Pleșoianu

Загрузка...
Los Angele

Șeful diplomației UE ia atitudine față de protestele din SUA

0
Reprezentantul diplomației europene, Josep Borrell a comentat situația legată de protestele și dezordinile de stradă din SUA.

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik. Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă și Securitate Comună, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană condamnă violența și rasismul de orice gen, îndeamnă la o diminuare a tensiunii.

“Noi, aici în Europa, ca și oamenii din SUA, suntem șocați de moartea lui George Floyd... Susținem dreptul la un protest pașnic. Condamnăm violența și rasismul de orice gen. Desigur, îndemnăm la o detensionare a situației”, a declarat Borrell în cadrul unei conferințe de presă.

Dezordinile de stradă au explodat în Minneapolis într-un șir de orașe din SUA acum o săptămână după decesul bărbatului de culoare, George Floyd, în timpul reținerii de către poliție. În internet au apărut video în care se observă în care polițiștii l-au încătușat pe Floyd, l-au doborât la pământ, iar unul din reprezentanți ai forțelor de ordine i-a pus un genunchi pe gât. Floyd a spus de câteva ori că nu poate respira. Băratul a murit în secția de reanimare. După declanșarea protestelor au fost concediați, iar unul din ei a fost acuzat de omor din imprudență.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
SUA
Tematic
SUA, tactică de război: elicopter militar dispersează protestatarii violenţi în DC - VIDEO
Patru polițiști împușcați în St. Louis în timpul protestelor care fac ravagii în SUA
Maduro sfidează SUA: anunță că va vizita Iranul în scurt timp

Загрузка...