Călin Popescu-Tăriceanu

Tăriceanu: Iohannis nu mai are nevoie de voturi din diaspora așa nu-i mai pasă de ea

177
Călin Popescu Tăriceanu a criticat dur Guvernul Orban din cauza aglomerației din vămi unde mii de români care doreau să revină în țară au stat la cozi imense pentru a trece de controlul la frontieră

BUCUREȘTI, 18 mai - Sputnik, Marius Holdean. Liderul ALDE face o trimitere, în postarea sa de pe Facebook în care arată cum a picat Guvernul Orban testul la vamă, la organizarea impecabilă a plecării românilor din țară în plină situație de urgență.

”Cred că procesul de reîntoarcere a românilor în țară trebuie dat pe mâna celor care au organizat plecarea lor. Mai țineți minte cum într-o singură noapte, în plină stare de urgență sau chiar carantină, aproape 2000 de români au fost adunați de peste tot din țară, urcați în autocare (care au trecut ca prin brânză prin toate filtrele poliției și armatei) și au ajuns dimineață pe aeroportul din Cluj?”, remarcă ironic Tăriceanu.

Liderul ALDE, un critic vehement al trimiterii românilor la muncă în străinătate în plină pandemie, observă pe același ton ironic că cei care au realizat minunea transportării românilor în afara țării ar fi știut să facă din reîntoarcerea românilor acasă un proces la fel de silențios și bine uns ca și cel al plecării.

”De unde cred că este nevoie cu atât mai mult să avem comisia “Sparanghelul” ca să ne lămurim cine sunt acești organizatori din umbră”, reamintește Tăriceanu de comisia de anchetă din Parlament.

Pentru liderul ALDE, aglomerația din vămi reprezint însă un nou examen căzut de Guvernul Orban, care i-a umilit pe românii care veneau acasă, i-a ținut la cozi de 8 sau 10 ore și a făcut din reîntoarcerea acasă un adevărat iad.

”Nu am văzut pe nimeni sancționat până acum! Nu am văzut nici o scuză cerută de către guvernanți, polițiști de frontieră sau vameși pentru umilințele la care i-au supus pe cei pe care, în fapt, trebuie să-i servească! Pare că toți guvernanții noștri au luat de la Cotroceni virusul aroganței și al credinței că ei sunt conducătorii providențiali”, atacă el dur Guvernul.

Tăriceanu atrage atenția că guvernanții aveau posibilitatea de a deschide punctele de frontieră care sunt ținute închise sau măcar să aibă mai multe ghișee la Vama Nădlac.

”Ați fi avut posibilitatea ca în colaborare cu partea ungară să-i fi dirijat pe cei care veneau acasă încă de pe teritoriul Ungariei spre puncte de frontieră unde să fie bine primiți! Stați așa! Asta nu puteați să o faceți pentru că ați reușit să ne stricați și relația cu Ungaria prin acuzațiile voastre stupide!”, își continuă Tăriceanu tirul la adresa guvernării.

În final, liderul ALDE oferă și explicația simplă a acestei situații: Iohannis nu mai are nevoie de voturile celor din diaspora așa că nu-i mai pasă de ei, așa cum nemaiavând nevoie de voturile etnicilor maghiari s-a transformat în Vadim “reloaded”.

”Asta se întâmplă când crizele medicale sunt tratate cu ochii la sondaje și nu cu inima la oameni”, își încheie Tăriceanu postarea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

177
Tagurile:
Vamă, Diaspora, Klaus Iohannis, Călin Popescu-Tăriceanu
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”

74
Senatoarea Diana Șoșoacă s-a opus în plenul Senatului Tratatului militar România-Ucraina, scoțând în evidență aspecte care NU se spun românilor

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție fulminantă în plenul Senatului, de data aceasta cu privire la Tratatul militar România-Ucraina!

”Vom fi carne de tun!”, spune senatoarea, declarând că un asemenea demers oficial al României este ”Inacceptabil” și, ca atare, ea spune ”Un NU categoric!”.

Argumentele senatoarei vin dintr-o analiză atentă – atât a Tratatului, cât mai ales a contextului geopolitic. De reținut că datele prezentate de Diana Șoșoacă NU sunt arătate românilor, cărora li se spune doar că înțelegerea cu Ucraina nu are conotații periculoase, că nu ne poate împinge în vreun conflict.

Senatoarea atrage atenția că ”Aparent avem de-a face cu o înțelegere inofensivă între două state vecine - în realitate, acest acord, care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu știu cine apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

”E clar că România care este stat NATO nu are vreun motiv să încheie cu un acord de non combat cu Ucraina pentru că, nu știu dacă vă aduceți aminte, dar una dintre condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de buna vecinătate”, a declarat senatoarea.

În aceste condiții, Diana Șoșoacă subliniază că noul acord pe care îl discutăm acum ”are un alt sens”.

”Ucraina nu ne poate garanta nicio susținere în cazul în care România ar fi atacată de un atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident”, spune senatoarea, arătând că, în schimb, ”noi garantăm Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat”.

Și acum vine întrebarea cheie: ”Oare cine ar putea ataca Ucraina? În nici un caz un stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federația Rusă care, întâmplător, are și tratat de susținere cu China - deci, cele pe cele două mari puteri din cele trei din lume!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că România intră prin acest într-o situație deja tensionată, pe care ea o descrie ca fiind un dublu litigiu – după alipirea Crimeii (momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeii”, cum spune senatoarea) – ”și mai aducem aminte că în urmă cu o lună a declanșat un a declanșat un conflict cu Federația Rusă”.

Deci, în cazul unui conflict în care România ar interveni ”noi în acest moment suntem carne de tun!”.

”Nici nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligați să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici cred că ne spulbera de pe fața pământului”, spune senatoarea, conchizând ferm - ”consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situația geopolitică din acest moment”.
74
Tagurile:
militar, tratat, România, Ucraina, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă sparge toate tiparele – o apariție de ”gradul 9”!
Situație scandaloasă în România - Diana Șoșoacă intervine! MECI de MECI!
Diana Șoșoacă, acțiune la nivel internațional – MODEL pentru Europa!
Șoșoacă: ”Servicii secrete EXTERNE îl impun pe Arafat – mâinile lui sunt pline de sânge!”

Загрузка...
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini

113
(reînnoit 07:57 23.06.2021)
O veste gravă vine de la Parlament – una dintre cele mai controversate legi, care ”permite  vânzarea necondiționată” către străini a trecut tacit! Cine e vinovat

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Senatorul Daniel Zamfir face un anunț grav: în Senat s-a dat curs ”încă unei cedări de SUVERANITATE”.

Senatorul PSD arată că ieri Senatul a luat act că Legea privind vânzarea terenurilor agricole ”a trecut tacit”. Acuzația este gravă – și o vizează pe una dintre cele mai puternice și controversate figuri din PNL, Iulia Scântei.

”Printr-o manevră deja patentată, servitoarea de serviciu, Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice, a refuzat să dezbată în Comisia Juridică legea, deși comisia de agricultură, comisie co-raportoare, respinsese modificările care permiteau vânzarea necondiționata străinilor”, scrie Zamfir.

De fapt, aici este și cheia – articolele care vizează ”vânzarea necondiționată” a terenurilor agricole – România fiind o campioană la acest capitol, după cum menționează mass media.

Zamfir o acuză pe Iulia Scântei că ”acolo unde nu i se repartizează pentru raport proiecte de lege, solicită  Comisia Juridică să fie co-raportoare” și astfel, ”dacă vreun proiect, unde au ei interese, primește un raport negativ - cum e cazul acestei legi – Comisia Juridică nu o mai dezbate ca să treacă tacit în forma  inițiatorului”.

”Notărița milionară, abonată la contractele cu Statul,  continua agresiv să impună interese contrare românilor, în timp ce averea îi creste substanțial în timpul mandatului de senator”, acuză Zamfir, citând presa ieșeană, plină de informații despre senatoarea Iulia Scântei.

Precizăm că, în cazul proiectului legislativ la care se referă Daniel Zamfir, Camera Deputaților este decizională. Dar, așa cum ne amintim, Iohannis și PNL au făcut mare caz de legi care au trecut ”tacit” prin prima cameră sesizată. Acum tac. Oare de ce?

113
Tagurile:
Suveranitate, Daniel Zamfir

Загрузка...