Gabriela Firea și Marcel Ciolacu

Programul ambițios al PSD pentru repornirea economiei

1323
(reînnoit 15:02 10.05.2020)
PSD a prezentat astăzi 28 de măsuri economice și sociale, pe termen scurt și mediu, pentru repornirea economiei, protejarea locurilor de muncă, protejarea puterii de cumpărare și pentru oferirea de stimuli economici.

BUCUREȘTI, 10 mai - Sputnik, Marius Holdean. Programul PSD prezentat astăzi de președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, se intitulează ”Repornim România”, ca o ironie la declarația lui Klaus Iohannis care a spus că economia României nu trebuie repornită că nu s-a oprit niciodată.

În programul PSD de relansare a economiei, partidul anunță sprijinirea angajatorilor care își reiau activitatea și reîncadrează românii care și-au pierdut locul de muncă în perioada stării de urgență și pentru cei care au revenit în țară. În acest sens, PSD propune 2 măsuri concrete: acordarea sumei de 2.250 de lei timp de 3 luni pentru angajatori și a sumei de 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revină la muncă,  tot pe o perioadă de 3 luni. Acordarea acestui stimul de reinserție va fi condiționată de menținerea locului de muncă timp de cel puțin 1 an de la data încetării subvenției, se mai arată în programul PSD.

Apoi, PSD anunță susținerea locurilor de muncă prin suspendarea impozitului pe venit, a contribuțiilor și taxelor locale până la sfârșitul anului pentru companiile din sectorul turismului, transporturilor, horeca, cosmetică, profesii liberale, dacă mențin locurile de muncă.

La punctul 3 al programului, PSD anunță protejarea puterii de cumpărare a populației printr-o schemă de ajutor pentru ca oamenii să poată suporta facturile mai mari la energie si gaze care vor crește prin liberalizarea prețurilor, motiv pentru care  guvernul are termen până la 1 iulie 2020 să definească consumatorul vulnerabil.

Măsura numărul 4 este dedicată susținerii familiilor cu venituri mici, asigurând o indemnizație de sprijin pentru o perioadă de 3 luni în valoare de 700 lei pe lună pentru gospodăriile cu venituri de până la 1.500 de lei pe lună și de 300 lei pe lună pentru gospodăriile cu venituri de la 1501 la 2000 lei pe lună.

Acești bani, spune PSD, pot fi folosiți doar pentru alimente și medicamente și vor fi dați sub forma unor vouchere.

Apoi, PSD promite deblocarea economiei și diminuarea blocajului financiar și creditul comercial prin:

-Eșalonarea obligațiilor fiscale pentru firmele afectate pentru o perioadă de 6 luni, fără penalități și dobânzi;

-Susținerea activă a mediului de afaceri prin linii de credit finanțate prin băncile cu capital de stat CEC și Eximbank la dobânzi de maxim 1,7%;

-Termene scurte de plată a facturilor de către stat și companiile de stat către operatorii economici privați;

-Decontarea rapidă a concediilor medicale.

La punctul 6, PSD promite susținerea IMM-urilor și a tinerilor antreprenori prin:

-Flexibilizarea clauzelor din contractele încheiate în cadrul programului Start

Up Nation astfel încât derularea acestora să poată fi continuată;

-Diminuarea blocajelor financiare prin garantarea cumpărării de creanțe de la IMM de către instituțiile de credit.

Apoi, PSD anunță susținerea exporturilor prin garanții de stat 100% precum și cu credite cu perioada extinsă de grație fără plata ratelor pe perioada de grație.

PSD nu a uitat nici de agricultura românească pe care dorește să o sprijine prin plata la 5 zile pentru produse proaspete și 15 zile pentru celelalte produse, dar și printr-o schemă de ajutor de stat în valoare de 500 de milioane de lei pentru susținerea fermierilor care au fost afectați de secetă sau de pandemie.

La penultimul punct din cele 10, PSD spune că încurajează revenirea imediata a sectorului de transport și a sectorului de producție auto și electrocasnice prin:

-Suspendarea taxelor specifice în sectorul transporturi;

-Dublarea bugetului programului Rabla Clasic și direcționarea programului Rabla Plus catre achizițiile de autoturisme exclusiv românești făcute de instituțiile publice;

-Creșterea de 10 ori a plafonului pentru programul Rabla pentru Electrocasnice de la 30 la 300 milioane lei în anul 2020.

În fine, ultimul punct al programului PSD este dedicat turismului din România, propunându-se o schemă de ajutor de stat pentru susținerea turiștilor și a

operatorilor de turism care prevede acordarea de vouchere de vacanță care pot fi folosite până la 31 decembrie 2021, plus stimularea investițiilor în cele 31 de stațiuni balneare cu un buget alocat de 1 miliard de euro pe următorii 10 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1323
Tagurile:
Economie, PSD
Tematic
Codrin acuză direct liderii PSD și dă semnalul schimbării: ”Vom avea iar un PSD puternic!”
Scandal în PSD: Paul Stănescu - cea mai gravă acuzație la Dăncilă, Teodorovici și Codrin!
Carmen Avram: în câteva rânduri, TOT despre scandalul Iohannis – PSD și ceea ce nu se vede
Iohannis atacă iar tema Ținutului Secuiesc și acuză PSD de legi autonomiste
PNL, pe urmele lui Iohannis, acuză PSD de ”înțelegeri subterane” împotriva țării
Ultima oră: Iohannis, atac violent la PSD și la CCR după decizia în cazul Kovesi
Klaus Iohannis

Premieră: Corectat de Sputnik, Iohannis ”își cere public scuze” pentru gafa despre Școli!

691
Sputnik a fost singura agenție care a sesizat public GAFA comisă, imediat după conferință – dând și exemple cum trei agenții importante au transmis informația greșit. Acum, Iohannis își cere scuze în premieră!

BUCUREȘTI, 6 aug – Sputnik. Ieri, în cadrul conferinței de presă, președintele Iohannis a prezentat cele trei scenarii despre începerea și desfășurarea învățământului.

Ei bine, președintele a comis o gafă, anunțând ca bază de calcul media creșterii numărului zilnic de infectați – și nu creșterea medie la mia de locuitori! Președintele a explicat corect ulterior la unul dintre răspunsuri – dar declarația a indus în eroare presa.

Sputnik a fost prima (și poate singura) agenție de presă care a sesizat public GAFA comisă, într-un articol publicat imediat după conferință – dând și exemple cum trei agenții importante – Agerpres, DC News și ”Știri pe surse” au transmis informația greșit, așa cum fusese ea dată de președinte! (în contrast, Antena3.ro a corectat din prima, a transmis informația corect, dat nu a scos în evidență greșeala președintelui)

”Președintele Iohannis a gafat chiar la prezentarea deciziei privind începerea școlii, confundând media de infectări la mia de locuitori cu numărul de infectați!”, a scris Sputnik.

 

Acum puțin timp, într-un Comunicat de presă, Președinția recunoaște greșeala, reformulează corect – iar Iohannis, elegant, își cere scuze! Este o premieră!

”Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”.

Totuși, președinția arată că vina gafei nu e întru totul a președintelui Iohannis,  pentru că ”metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății”.

”În informațiile transmise de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie”, scrie președinția.

Instituția prezidențială transmite că informația corectă este următoarea: ”criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României”.

 

Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
© Screenshot / DC News
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
© Screenshot / ”Știri pe surse”
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte

 

Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte

 

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

691
Tagurile:
școli românești, Klaus Iohannis
Tematic
Anunțul crucial pentru elevi și profesori, făcut de Iohannis
Un ONG îl face pe Iohannis „recidivist”
Revoltă fulminantă: ”România lui Iohannis - o dublă slugă!” (Ion Cristoiu)

Загрузка...
Alegeri europarlamentare 2019

Anunț oficial: începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale

50
Autoritatea Electorală Permanentă anunță că de pe 7 august începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 27 septembrie.

BUCUREȘTI, 6 aug - Sputnik. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţat printr-un comunicat de presă că de mâine, 7 august, începe perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale care vor avea loc la data de 27 septembrie.

Comunicatul AEP mai anunță că, în conformitate cu Hotărârea nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, ultima zi de depunere a candidaturilor este 18 august.

Acelaşi act normativ stabileşte că, în data de 24 august, birourile electorale de circumscripţie vor încheia un proces-verbal prin care se va constată rămânerea definitivă a candidaturilor.

Propunerile de candidaţi pentru consilierii locali, consilierii judeţeni, pentru primari şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene se fac pe circumscripţii electorale şi se depun la birourile electorale de circumscripţie.

Între timp, au loc ultimele negocieri pentru stabilirea candidaților atât în țară, cât și la Primăria Capitalei și la Primăriile de sector. Astăzi, și-a anunțat candidatura la Primăria Generală și Călin Popescu Tăriceanu, complicând jocurile pentru câștigarea celei mai importante primării din România.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

50
Tagurile:
Candidați, alegeri locale
Tematic
Cristoiu dezvăluie manipularea pandemiei și înțelegerea la vârf PNL-PSD pentru alegeri!
PSD dezvăluie planul puterii: să fugă de alegeri invocând epidemia
UDMR vrea consens: proiect de lege pentru alegeri locale pe 27 septembrie

Загрузка...
Situația din Libia

Vărul lui Gaddafi a numit principalii vinovați de haosul din Libia

0
(reînnoit 20:13 06.08.2020)
Vărul lui Muammar al-Gaddafi, Ahmed Gaddaf al-Dam, consideră că NATO și Consiliul de Securitate al ONU se fac responsabili de situația din Libia și le cere să-și prezinte scuze poporului libian.

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Consiliul de Securitate al ONU și NATO trebuie să-și aducă oficial scuze poporului Libiei pentru agresiunea din 2011, a declarat agenției RIA Novosti liderul “Frontului Luptei Naționale în Libia”, vărul fostului lider libian, Muammar al-Gaddafi, Ahmed Gaddaf al-Dam.

“Frontul Luptei Naționale în Libia” reprezintă una din mișcările politice ale susținătorilor lui Gaddafi. O bună parte a membrilor mișcării sunt în exil, după evenimentele din 2011 și se află în opoziție față de Guvernul Concilierii Naționale din Libia, care își are sediul în Tripoli.

O parte a membrilor, foști militari, luptă acum în rândurile Armatei Naționale Libiene a lui Khalifa Haftar.

Potrivit lui Gaddaf al-Dam, “agresiunea din partea NATO a distrus principala supapă de siguranță a întregii Africii de Nord”, pe care, în opinia lui, o reprezenta Libia.

“În 2011 Consiliul de Securitate al ONU și-a asumat responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în Libia. Cum de au putut admite apariția în această țară a extremiștilor și teroriștilor care nu au existat anterior în Libia, nici în Africa de Nord?”, se întreabă Gaddaf al-Dam.

Potrivit politicianului, dacă și-ar dori, „Consiliul de Securitate al ONU ar putea pune capăt tuturor cataclismelor din Libia în câteva ore”. Cu toate acestea, menționează el, “Occidentul nu-și dorește soluționarea problemei libiene, Occidentului îi convine continuarea haosului din Libia”.

„NATO și Consiliul de Securitate al ONU sunt responsabile de tot ce se întâmplă astăzi în Libia. Aceștia ar trebui să-și aducă scuze oficial libienilor și să înceapă să-și corecteze erorile comise, pe care continuă să le comită”, spune Gaddaf al-Dam, care în ultimii ani ai vechiului regim ocupa funcția de responsabil pentru relațiile Libia – Egipt.

În martie 2011, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție care prevedea blocarea spațiului aerian al Libiei. Apoi, coaliția internațională, condusă de NATO, profitând de acest document, a declanșat o operațiune militară în Libia, care s-a încheiat cu debarcarea a lui Muammar al-Gaddafi.

După debarcarea și asasinarea liderului, Libia a încetat să mai funcționeze ca un stat unitar. Astăzi în această țară există o dualitate a puterii. În Est prezidează un parlament ales de popor, iar în Vest, în capitala Tripoli, se află un guvern, format cu susținerea ONU și UE, în frunte cu Fayez al-Sarraj. Autoritățile din partea de Est a țării acționează independent de Tripoli și cooperează cu Armata Națională a Libiei, condusă de mareșalul Khalifa Haftar. Guvernul Concilierii Naționale este susținut de Turcia și Qatar, iar Armata Națională a Libiei – de Egipt și Emiratele Arabe Unite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Muammar Gaddafi, Libia
Tematic
În zonele petroliere din Libia ar putea izbucni lupte teribile
Lavrov: Libia e departe de restabilirea statalității
Berlinul a definit sarcinile părților în conflictul din Libia
Turcia se opune rolului coordonator al UE în Libia
Putin și Merkel au discutat despre Siria, Libia, Ucraina și COVID-19

Загрузка...