Călin Popescu Tăriceanu

Anunțul momentului: Tăriceanu cere moțiune de cenzură!

1641
Călin Popescu Tăriceanu arată că Guvernul nu are nici un plan pentru relaxarea din 15 mai, că tot ce face este doar propagandă, și propune ca unică soluție o moțiune de cenzură

BUCUREȘTI, 7 mai - Sputnik, Marius Holdean. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, liderul ALDE arată că refuzul Guvernului de a veni în fața Parlamentului este dovada cea mai clară că liberalii nu au nici un plan, că nu fac decât propagandă și nimic altceva.

”Și atunci soluția nu este decât una singură: moțiune de cenzură!”, insistă Tăriceanu pe o temă care a fost deja lansată de opoziție, fără ca până acum să fie precizat când va avea loc demersul. Dar ultimele evoluții politice indică faptul că ALDE, Pro România și PSD ar putea fi aproape de încercarea de a răsturna Guvernul, cele trei partide acționând destul de unitar în ultima vreme în opoziția față de Guvernul Orban.

Astfel, tot Tăriceanu a anunțat că ALDE, Pro România și PSD au elaborat un proiect de lege care să anuleze în mod automat amenzile din perioada stării de urgență, fără a mai fi nevoie de a merge în instanță, pentru a-i ”scuti pe cei 300.000 de români să aglomereze instanțele, să piardă timp și bani, să blocheze activitatea instanțelor și să crească riscul de infectare cu coronavirus”.

Tăriceanu arată, în postarea sa, că anunțul autorităților că de la data de 15 mai măsurile restrictive vor fi “relaxate” naște mai multă îngrijorare decât ușurare, pentru că oamenii încep să-și pună întrebări despre cum vor trebui să gestioneze această libertate.

”Din păcate de la guvern nu primim decât alte întrebări, răspunsuri contradictorii care mai mult ne derutează sau asigurări că încă studiază, încă gândesc. Dacă ar fi să facem o comparație, la câte analize a zis Guvernul Orban că face, ajunge să depășească un laborator de analize”, spune Tăriceanu.

El este de părere că anunțul încetării stării de urgență ar fi trebuit dublat instantaneu de lista măsurilor care ar trebui luate pentru siguranță și de precizări mai clare privind libertatea de mișcare între localități.

”Ideea aruncată de dl Iohannis că între localități ne putem deplasa cu bicicletele este de-a dreptul…prefer să mă abțin. Vă rog să o caracterizați dvs! Ideea de a deschide hotelurile, dar a nu deschide restaurantele (măcar terasele într-o primă etapă) face parte din aceeași categorie de mai sus”, mai arată Tăriceanu.

Liderul ALDE atrage atenția și asupra unei anomalii: ideea că ne vom organiza viața din două în două săptămâni după ce fel de indicații ne dau ei, pe care o caracterizează drept ”o altă idee tâmpită”.

Dar planurile nu se pot face de pe o zi pe alta, iar antreprenorii nu știu pe ce să se bazeze, nu știu ce să comande furnizorilor, nu știu ce fel de evenimente pot fi organizate, nu știu cât vor dura măsurile de restricție sau de libertate, explică Tăriceanu, care spune că este nevoie de predictibilitate.

Tăriceanu crede că Guvernul PNL și-a exprimat disprețul față de Parlament și refuză să vină să prezinte măsurile în fața Legislativului  din cauză că liberalii nu au un plan pe care să-l prezinte românilor.

În fața Parlamentului trebuie să vii cu un plan care să arate cu exactitate ce se deschide și când, ce măsuri trebuie luate și până când, de unde se iau măști și la ce preț, ce măsuri au luat pentru prevenirea secetei și o mulțime de întrebări la care e clar că nu au răspunsuri, arată liderul ALDE.

El a solicitat din nou Guvernului Orban să vină în fața Parlamentului pentru a prezenta un plan serios de revenire a românilor la viața economică și socială, nu un plan pentru 2 săptămâni, ci un plan care să aibă măsuri clare pe o perioadă mai lungă.

Dar, pentru că nu mai crede în planurile Guvernului, Tăriceanu a lansat și anunțul momentului: moțiunea de cenzură!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1641
Tagurile:
Călin Popescu-Tăriceanu
Klaus Iohannis, declarația de presă susținută la deschiderea tronsonului de autostradă Iernut - Chețani

Iohannis promite autostrăzi cu fonduri europene

4
Prezenți astăzi la inaugurarea deschiderii circulației pe tronsonul Iernut-Cheţani, parte din Autostrada Transilvania, Klaus Iohannis și Ludovic Orban s-au întrecut în promisiuni

BUCUREȘTI, 18 sept - Sputnik. Cei 18 km de autostradă dați astăzi în folosință, după doi ani de lucrări, în plină campanie electorală, au fost prilejul pentru premierul Ludovic Orban și pentru președintele Klaus Iohannis să se umfle în pene și să promită că România va avea autostrăzi.

Astfel, premierul Orban a folosit prilejul pentru a arăta că prioritatea zero a Guvernului este reprezentată de proiectele de infrastructură și că Guvernul lucrează pentru a reduce birocrația astfel încât, pe viitor, contractele să fie semnate mai rapid.

”Mă bucur să văd un tronson plin de viață. În curând, de la Târgu Mureș se va putea ajunge la Borș pe autostradă. Obiectivele nostre sunt foarte clare: investițiile de infrastructură sunt prioritatea zero și vom aloca toate fondurile necesare. Mai mult decât atât, am făcut câțiva pași pentru a umbla la legislația în materie de infrastructură publică. Nu mai vrem să existe piedici, ne dorim ca toate contractele să fie semnate cât mai repede, să nu mai fie prinse în hățișul contestațiilor”, a fost mesajul lui Ludovic Orban la inaugurarea electorală.

Iohannis nu a venit pentru ”festivisme”

Președintele Iohannis s-a apărat la inaugurare spunând că nu a venit pentru ”festivisme”, dar a împărțit felicitări pentru realizarea tronsonului. ”Nu s-a prea vrut să se dezvolte infrastructura... acuma se vrea”, a declarat Iohannis, abținându-se, în mod surprinzător, să atace iar PSD, deși a sugerat clar că Guvernele anterioare sunt cele care nu ar fi vrut să dezvolte infrastructura României.

”Nu am venit pentru festivisme și pentru a încheia ceva, ci pentru a da un semnal că trebuie să lucrăm mai repede, să ne ținem de termene și să avansăm mult, mult mai repede cu lucrările de infrastuctură”, a mai declarat președintele, afirmând că fondurile europene sunt pregătite în acest sens

În final, Iohannis a ridicat miza postulând că lucrările de infrastructură mare sunt imboldul cu care economia României se va relansa semnificativ. Deocamdată, s-a relansat doar campania electorală...

4
Tagurile:
Klaus Iohannis, Ludovic Orban
Tematic
Inaugurare electorală cu Iohannis și Orban
Codrin: ”România va fi noua casă luată de Iohannis cu japca”
Iohannis are un nou favorit de premier: nu e Rareș Bogdan

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis are un nou favorit de premier: nu e Rareș Bogdan

52
Analistul Cozmin Gușă a lansat informația că noul favorit al lui Klaus Iohannis nu este Rareș Bogdan, ci europarlamentarul Siegrfried Mureșan.

BUCUREȘTI, 18 sept - Sputnik. Într-un interviu pentru DCNews, Cozmin Gușă a lansat informația că preferatul lui Klaus Iohannis în acest moment ar fi europarlamentarul Siegfried Mureșan, printre altele și pentru că acesta are susținerea popularilor europeni și chiar a cancelarului Angela Merkel.

"Rareș Bogdan, în acest moment, trebuie să mai aștepte, că până convinge partidul să îl susțină vor mai trece 1-3 ani. Favoritul lui Klaus Iohannis, în acest moment, este şi favoritul Angelei Merkel şi al lui Joseph Daul, liderul popular, partenerul lui, Siegfried Mureşan, pentru că despre el e vorba. El ar ocupa un pole position greu de impus în partid ca prim-ministru în locul lui Orban", a afirmat Cozmin Guşă.

Informații despre cariera specială a lui Siegfried Mureșan au mai apărut în spațiul public și înainte, fostul europarlamentar Cătălin Ivan declarând că acesta este ”omul Germaniei”.

”Eu aș pune pariu că nu va fi Orban cel care va ajunge premier, ci eventual Siegfried Mureșan. Acesta este omul Germaniei la Bruxelles, nu omul României”, a declarat Cătălin Ivan în octombrie 2019.

Chiar dacă profeția sa nu s-a împlinit atunci, șansa lui Sigfried Mureșan nu s-a pierdut, ceea ce arată că Ludovic Orban a fost doar un premier de sacrificiu, iar după alegeri aranjamentele se schimbă total.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

52
Tagurile:
Rareș Bogdan, Klaus Iohannis
Tematic
Nicușor Dan, prins iar în ofsaid! Semnal rău de la Iohannis?
Iohannis – primul anunț, imediat după recordul de infectări
Iohannis nu crede că se impune amânarea alegerilor
Inaugurare electorală cu Iohannis și Orban
Obsesia Dragnea: Iohannis a gafat sau a mințit presa în față

Загрузка...