Serviciul de Informații și Securitate - SRI

SRI, convocat oficial explice declarațiile lui Iohannis despre ”vânzarea Ardealului”

181
(reînnoit 19:25 05.05.2020)
Vicepreşedintele comisiei pentru controlul activităţii SRI, Marian Cucşa, a anunțat astăzi că s-a luat decizia în comisie să fie solicitat un punct de vedere al Serviciului Român de Informații cu privire la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis.

BUCUREȘTI, 5 mai - Sputnik, Marius Holdean. SRI va fi obligat, la solicitarea comisiei de resort din Parlament, să ofere un punct de vedere cu privire la declarațiile președintelui României care a vorbit de înţelegeri referitoare la "vânzarea Ardealului".

"Declaraţiile preşedintelui României în ceea ce priveşte înţelegerile secrete despre vânzarea Ardealului sunt de o gravitate ieşită din comun şi trebuie să venim cu lămuriri cât mai repede, urgent, pentru ca românii să ştie adevărul. Aşadar, prin prisma atribuţiilor pe care le are Comisia de control a activităţii SRI, problema invocată de preşedintele României este una de siguranţă naţională în ceea ce priveşte integritatea teritorială a României”, a declarat Marian Cucșa, vicepreședinte al Comisiei respective.

El a anunțat că s-a solicitat un punct de vedere de la SRI în ceea ce priveşte declaraţiile preşedintelui României, adică SRI să pună la dispoziţia Comisiei, până lunea viitoare, ”datele pe care le au despre presupusele înţelegeri între PSD şi liderul de la Budapesta”.

Cucșa a precizat că marţea viitoare va avea loc o şedinţă a Comisiei de control a SRI în care membrii acesteia vor analiza răspunsul SRI ”dacă au avut informaţii, (...) dacă a fost notificat preşedintele şi care a fost conţinutul notificării în cazul în care au existat aceste informaţii", a mai spus Cucşa astăzi într-o conferinţă de presă.

Vicepreședintele Comisie a anunțat că aceeași comisie i-a solicitat un punct de vedere pe această temă şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, tot până lunea viitoare, motivul fiind că "acuzaţiile la adresa lui Marcel Ciolacu privesc un atentat la siguranţa naţională a României".

El a mai spus că în comisie s-a discutat și ca, după expirarea stării de urgenţă și după ce la comisie ajung documentele solicitate deja, să se aibă în vedere posibilitatea audierii directorului SRI sau a altui departament din cadrul SRI pe aceeași temă a declarațiilor lui Iohannis.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

181
Tagurile:
Ardeal, Klaus Iohannis, SRI
Tematic
Dezvăluire bombă despre…Starea de Urgență de la toamnă! Iohannis schimbă radical metoda?!
Știrea serii: Orban iese la rampă după anunțul lui Iohannis! Clarificări importante
Iohannis ori se teme de Viktor Orban - ori iese la iveală o combinație secretă!
Iohannis s-a făcut total de râs, este caz unic în lumea politicii!
Premieră: Iohannis, făcut praf de una dintre cele mai importante publicații germane!
PNL, pe urmele lui Iohannis, acuză PSD de ”înțelegeri subterane” împotriva țării
Rareș Bogdan a comis-o! S-a luat de omul lui Iohannis și va fi judecat de PNL!
Ultima oră: Iohannis, atac violent la PSD și la CCR după decizia în cazul Kovesi
Șerban Nicolae

Șerban Nicolae le o palmă lui Iohannis, Orban, Aurescu și ”anti-românilor”!

8
”Cu excepția anti-românilor cu acte, a acelora cărora le pute orice victorie românească, orice manifestare de identitate și mândrie națională, niciun cetățean român nu poate să combată, în mod legitim, așa ceva!”

BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik. După cum s-a anunțat, Curtea Constituțională a respins solicitarea de neconstituționalitate făcută de președintele Iohannis împotriva legii care statuează 4 iunie ca ”Zi a Tratatului de la Trianon”.

Inițiatorii legii sunt senatorii Șerban Nicolae și Titus Corlățean, care au transmis mesaje foarte puternice care îl vizează pe Iohannis și pe cei care s-au opus, prin diverse metode, sărbătoririi pe 4 iunie a.c.

Printre aceștia, la loc de frunte se află conducerea MAE care, conform fostului ministru de Externe, Corlățean, ar fi dat un ordin să nu se serbeze ziua la legațiile românești.

Șerban Nicolae a scris un text… ca o palmă cu adresă evidentă: ”ROMÂNIA - O NOUĂ VICTORIE ÎN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL! - O nouă înfrângere usturătoare pentru anti-români!”.

Arătând cum Curtea Constituțională a constatat că ”este constituțional ca, în România, ziua de 4 Iunie să fie celebrată drept Ziua Tratatului de la Trianon”, senatorul consideră că ”e imposibil să înțelegi, la bunul-simț, cu ce ar deranja pe cineva această lege”.

”Cu excepția anti-românilor cu acte, a acelora cărora le pute orice victorie românească, orice manifestare de identitate și mândrie națională, niciun cetățean român nu poate să combată, în mod legitim, așa ceva!”, scrie Șerban Nicolae.

Senatorul spune direct: ”Poți să nu iubești, România, poți să-i disprețuiești pe români, poți să detești patriotismul românesc (pe care-l accepți, cu gudurături, altor nații!), dar nu poți să pretinzi că e ceva nefiresc într-o lege care nu declară război, nu instigă la ură și nu discriminează”.

”Tratatul de la Trianon a fost semnat de proaspăt înființatul stat Ungaria cu Puterile Aliate și Asociate, între care și România, tocmai pentru a pune capăt unui război, iar granița dintre România și Ungaria este aceeași, chiar și după o sută de ani!”, scrie în finalul scurtului dar incisivului mesaj, Șerban Nicolae.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8
Tagurile:
CCR, Bogdan Aurescu, Ludovic Orban, Klaus Iohannis, Șerban Nicolae

Загрузка...
Codrin Stefanescu

Codrin îl face praf pe Ciolacu după reținerea lui „Portocală” - ”Este înfiorător!”

57
PSD – Ciolacu a votat o lege promovată chiar de către cei care au susținut acea ”Justiție” reprezentată de Mircea Negulescu

BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik. Probabil evenimentul cel mai semnificativ din Justiție a fost reținerea fostului procuror DNA Mircea Negulescu, în baza acțiunii întreprinse de Secția de Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Negulescu este acuzat de multe fapte grave, comportament abuziv, influențarea declarațiilor martorilor, participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată, cercetare abuzivă etc.

Ei bine, cazul DNA Ploiești a fost dat în vileag datorită fraților Vlad și Andreea Cosma, fost, respectiv actual deputat PSD.

În aceste condiții, Codrin Ștefănescu, principal susținător al demersurilor celor doi frați, a reacționat dur față de noua politică a PSD, care nu mai pune accentul pe solidaritatea din partid, pe apărarea celor care au suferit din cauza abuzurilor unora ca ”Portocală”.

”Dacă Vlad și Andreea Cosma nu aveau curaj, nu știam nici azi de abuzurile de la DNA Ploiești!”, scrie Codrin într-un mesaj transmis azi noapte. ”Ei au arătat lumii întregi fata hâdă a unor torționari care au călcat în picioare oameni nevinovați! I-au măcelărit fără milă!”.

Fostul secretar general atrage atenția revoltat că ”medici, profesori, oameni de afaceri, simpli angajați în administrații” au fost ”zdrobiți împreună cu familiile lor!”.

”Șantaj, probe false, martori inexistenți, paradeală! Așa s-a făcut justiție în România!”, subliniază Codrin.

Iar dacă unii ”suferă și azi, alții au pierdut deja tot - inclusiv viața”, ei bine, Codrin Ștefănescu observă că ”PSD-ul condus de Ciolacu votează legea fără penali în funcții publice!”.

”Este înfiorător!”, conchide Codrin Ștefănescu. Într-adevăr, PSD a votat o lege promovată chiar de către cei care au susținut acea ”Justiție” reprezentată de Mircea Negulescu – și asta mult înainte ca asemenea abuzuri să fie aduse în instanță și pedepsite. O preocupare care pare că nu mai există pentru „noul” PSD – Ciolacu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
Mircea Negulescu, Marcel Ciolacu, Codrin Ștefănescu

Загрузка...