Klaus Iohannis

Iohannis s-a făcut total de râs, este caz unic în lumea politicii!

3104
2014, în campanie: ”Cum poate cineva să afirme în fața electoratului că cineva vrea să rupă ARDEALUL? Tema ruperii Ardealului? CRETINISME!”

BUCUREȘTI, 5 mai – Sputnik, Evan Răutu. Într-adevăr, se poate spune că președintele Iohannis a produs un episod unic în lumea politicii – a făcut acuzații pe care le numea ”cretinisme” cu prilejul primei sale candidaturi la președinție!

Deputatul Liviu Pleșoianu a postat o secvență din 2014, când actualul președinte spunea, în campanie: ”Tema ruperii Ardealului? CRETINISME!” – și numea acest gen de teme ”TOTAL FALSE, DIN ALT SECOL!”.

Acum, în 2020, Iohannis spune că PSD ”Se luptă să dea Ardealul ungurilor!” – adică exact ceea ce spunea anterior că e un ”cretinism”. Ce să înțeleagă lumea din asta?

Tot Iohannis, în 2014, în campanie, supralicitează: ”Eu nu numai că nu am afirmat NICIODATĂ așa ceva, dar nici prin gând nu mi-o trecut că vreun politician ar putea afirma vreodată așa ceva!”

IOHANNIS, 2020: ”Jó napot kívánok, PeeeeSeeeeDeeee!”

Iată și alte contradicții flagrante extrase de Liviu Pleșoianu:

IOHANNIS, 2014, în campanie: ”Păi nu vă supărați, astea nu sunt afirmații politice, astea sunt CRETINISME! Așa ceva NU AI VOIE SĂ SPUI!”

IOHANNIS, 2020: ”Se luptă să dea Ardealul ungurilor!”

IOHANNIS, 2014, în campanie: ”DE DRAGUL CÂTORVA VOTURI... SĂ SPUI AȘA CEVA... NU ESTE ADMISIBIL!!!”

IOHANNIS, 2020: "Jó napot kívánok, PeeeeSeeeeDeeee!"

IOHANNIS, 2014, în campanie: ”Cum poate cineva să afirme în fața electoratului că cineva vrea să rupă ARDEALUL? Tema ruperii Ardealului? CRETINISME!”

IOHANNIS, 2020: "Marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor!”

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3104
Tagurile:
Ținutul Secuiesc, Ardeal, PSD, Liviu Pleșoianu, Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis atacă PSD din cauza legii autonomiei maghiare
Iohannis, DISTRUS în presa străină: ”Om al serviciilor, intelect îndoielnic”
Corlăţean, lecție de lovitură precisă la punct ochit, pune la zid guvernul și pe Iohannis!
Iohannis atacă iar tema Ținutului Secuiesc și acuză PSD de legi autonomiste
Adrian Năstase, ironia supremă la adresa lui Iohannis: ”Ciolacu vinde Ardealul ungurilor”
Președintele Senatului cheamă serviciile secrete să clarifice acuzațiile lui Iohannis
Iohannis, pârât la șeful PPE din cauza declarației despre legea autonomiei maghiare
Nicușor Dan

Va fi prăpăd în Capitală: anunțul lui Nicușor Dan

96
Primarul general ales al municipiului București a precizat că, atunci când va prelua funcția, va realiza un management de avarie referitor la situația rețelelor de termoficare, adică a căldurii și apei calde din Capitală.

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Problema apei calde și căldurii din București se află și pe agenda primarului general ales al municipiului București, Nicușor Dan. Acesta spune că este o problemă de urgență, care vine iarna asta și a amintit că ELCEN a comunicat faptul că, din pricina faptului că nu s-au făcut reparații în cursul verii, cantitatea de apă pe care ei trebuie să o introducă în rețea este de trei ori mai mare decât în 2016 și că se apropie de limita de la care nu se mai poate.

Nicușor Dan a explicat că iarna aceasta tot ce se poate face este să aibă pregătite materiale pentru intervenții de urgență, echipe pentru intervenții de urgență și detectoare de avarii, astfel încât specialiștii să meargă direct la locul unde este avaria.  

Potrivit lui Nicușor Dan, vor fi sute de avarii.

”O să fie sute de avarii, nu putem să le evităm. Totul este să intervenim cât mai repede pe ele şi să le spunem celor afectaţi cât timp durează", a adăugat primarul general ales al municipiului București.

El a insistat pentru eficientizarea sistemului actual, în detrimentul centralelor de bloc sau de apartament, care necesită redimensionarea reţelelor de gaz şi totodată poluează, notează economica.net.

Acesta a subliniat că este vorba despre niște chestiuni logistice pentru care unica soluție rezonabilă este rezolvarea sistemului de termoficare așa cum este el.

96
Tagurile:
București, Nicușor Dan
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Monica Cristina Anisie

Orban ia în vizor directorii de școli, pe tema COVID-19

558
Premierul României a vorbit despre tendința crescătoare a numărului de infectări cu noul coronavirus, de aceea a cerut comitetelor județene pentru situații de urgență o intensificare a controalelor pentru respectarea măsurilor. 

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. România a depășit, ieri, 2000 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. În acest context, premierul Ludovic Orban a făcut o serie de declarații.

Acesta a precizat că, în școli și universități, deciziile care se iau la nivelul comitetelor județene pentru situații de urgență trebuie să țină cont cu strictețe de reglementările legale – de hotărâri de Guvern privind starea de alertă și de ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății. Premierul a subliniat că deciziile nu depind ”de bunul plac al unor directori de școli”.

”Ce spune legea, aia trebuie să se aplice”, a punctat Orban.

Acesta a adăugat că a solicitat comitetelor județene să ia decizii de carantinare oriunde situația se impune, fie că vorbim de localități, fie de zone.

După numai două săptămâni de școală, este greu de evaluat răspândirea virusului datorată de începerea anului școlar.

”Eu transmit mesajul asta: copilul este expus celui mai mic risc de infectare a unui copil, în cadrul școlii, în clasă, sub supravegherea profesorului”, a declarat Orban.

În cazul unui adolescent, însă, riscul de infectare este mai mare, acesta fiind mai liber și interacționând fără supravegherea unui adult. Referitor la numărul de cazuri pe populația școlară, chiar cu școlile suspendate sau cu copii în vacanță, numărul de cazuri ca procent a fost în jur de 6,3% pe populație școlară. Premierul a subliniat că, potrivit evaluărilor existente, nu există o creștere semnificativă a procentului de îmbolnăviri pe această categorie de vârstă.

558
Tagurile:
Ludovic Orban, COVID-19, coronavirus, școli
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Засуха

România se usucă: anunțul meteorologilor

0
(reînnoit 11:30 01.10.2020)
Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie informează că seceta pedologică puternică și extremă se menține în prima săptămână a lunii octombrie. Zonele vizate.

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. România se luptă cu seceta care se accentuează. În prima săptămână a lunii octombrie, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie, seceta pedologică puternică și extremă se va menține în Mureș, Crișana, Oltenia și Dobrogea, dar și în cea mai mare parte a Banatului și Munteniei, unde umiditatea va fi foarte redusă.

Evident că ritmurile de creștere a plantelor vor evolua tot mai lent, mai ales în terenurile cu deficite de umiditate în sol, dar și în zonele depresionare unde se vor înregistra temperaturi minime mai scăzute în aer și sol.

La culturile de toamnă - rapiţă şi orz - semănate în epoca optimă, condiţiile agrometeorologice vor favoriza desfăşurarea fazelor incipiente de vegetaţie, respectiv germinare, răsărire şi apariţia primelor frunze, în special pe arealele agricole cu o bună aprovizionare cu apă a solului, notează stiripesurse.ro.

La nivelul României, lucrările de recoltare la cultura de floarea-soarelui se vor finaliza, iar porumbul va parcurge maturitatea totală. El va fi recoltat pe majoritatea suprafețelor agricole.

De asemenea, în principalele bazine specializate, sfecla de zahăr va înregistra îngroşarea axei hipocotile, acumularea zahărului în rădăcină şi, izolat, maturitatea deplină.

Și la cartof va fi posibilă finalizarea lucrărilor de recoltare, însă local.

La speciile pomi-viticole se vor continua procesele de maturare a fructelor/boabelor/lemnului, îngălbenirea/căderea frunzelor şi recoltarea. Rapiţa şi orzul de toamnă însămânţate în perioada optimă vor parcurge germinarea şi răsărirea - 10-40%, precum şi apariţia primelor frunze, extinzându-se totodată lucrările de semănat.

Până pe 20 octombrie este recomandată, de către agrometeorologi continuarea lucrărilor de semănat la cerealierele de toamnă, mai ales pe arealele agricole cu o aprovizionare satisfăcătoare cu apă în stratul arabil al solului.

În acest interval – 1-7 octombrie, va fi o vreme mai caldă decât n mod normal în toată România. Ziua, vom avea o temperatură medie cuprinsă între 10-25 de grade Celsius, iar cea maximă între 13031 grade Celsius.

Temperatura minimă va fi cuprinsă între 6 și 21 de grade Celsius în toate regiunile. Valori mai scăzute de temperatură se vor înregistra îîn depresiunile din estul Transilvaniei.

Temperatura în cursul zilei a solului la adâncimea de 10 cm se va situa între 11 şi 26 de grade Celsius, optim continuării însămânţărilor la rapiţă şi orz, precum şi parcurgerii fazelor incipiente de vegetaţie -germinare, răsărire şi apariţia primelor frunze - la culturile de toamnă.

Vor fi ploi locale, izolat cu caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice şi intensificări temporare ale vântului, în majoritatea zonelor de cultură. Local, cantităţile de apă pot fi mai însemnate din punct de vedere agricol.

0
Tagurile:
meteorologii, Secetă

Загрузка...