Klaus Iohannis și Viktor Orban

Iohannis ori se teme de Viktor Orban - ori iese la iveală o combinație secretă!

670
(reînnoit 19:10 04.05.2020)
Iohannis e OBLIGAT să răspundă cererii de clarificări a premierului Orban Viktor; ar fi obligat să clarifice situația în fața românilor, dar a dovedit de prea multe ori că NU respectă poporul român – prin încălcarea Constituției!

BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Presa a consemnat atât atacul radical al lui Klaus Iohannis care l-a vizat direct pe șeful guvernului Ungariei, Orban Viktor, cât și reacția acestuia.

”În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor (…) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri?” – a spus Iohannis pe 29 aprilie chiar de la tribuna Palatului Cotroceni, deci formulând o acuzație ca OFICIAL, ca Președinte!

Reacția premierului Orban Viktor a venit după două zile, o replică dată elegant, dar în care se cere ferm explicații! Chiar că așteaptă explicații!

”Eu aştept să se clarifice situaţia, să înţelegem ce s-a întâmplat. (...) Bineînţeles, dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea”, a spus liderul maghiar, care a mai făcut o mențiune: ”Nu se ştie dacă e vorba de provocare, de un "accident" sau de primele mişcări ale unei noi strategii naţionale româneşti”.

A venit vrei clarificare de la București? Deocamdată nu! Diverși reprezentanți ai PNL au încercat să se eschiveze când li s-a cerut un punct de vedere – ba chiar s-a înregistrat o mostră de ”logică”: Ciolacu ar trebui să răspundă ” de ce a făcut înțelegeri cu Orban” – a spus deputatul Vâlceanu.

Ei bine, în conferința de presă de azi Iohannis a abordat din nou tema – cu ironie, dar fugind de clarificările cerute de premierul Orban Viktor.

”Nu pot să nu menționez o temă pe care am adus-o în discuție săptămâna trecută și care a preocupat pe foarte mulți (…) Am făcut atunci niște afirmații și sper să fi fost bine înțeles. Eu nu am niciun fel de problemă cu persoanele de etnie maghiară (…) Problema pe care o am este cu politicienii, în special cu politicienii din PSD, care, culmea, au încercat să promoveze legislație care privește autonomia Ținutului Secuiesc”.

Iohannis a întărit acuzația că a fost o acțiune în acest sens, față de care PSD ”a încercat să se scoată pesediștii și după scurt timp au introdus legislația în Senat, unde au picat-o”.

”Dar iată că vin dovezi că nu a fost o chestiune singulară”, a spus Iohannis,  care a vorbit de o altă lege trecută tacit, ”altă inițiativă a UDMR care, practic, se constituie într-un cod administrativ paralel cu cel existent deja, un fel de cod administrativ în varianta UDMR”.

Iohannis a subliniar că ”nu putem să ne facem că nu vedem cum PSD este evident în situația de a promova anumite acte administrative, legi, care vin să ducă la autonomia Ținutului Secuiesc”.

Deci, Iohannis nu numai că nu a explicat ce căuta premierul Ungariei în acuzațiile de săptămâna trecută – dar acum chiar întărește aceste acuzații, expunând (ipo)teza unui plan coerent, cu mai multe acte normative!

Întrebarea e cum de Iohannis NU răspunde unuia dintre cei mai importanți premieri din UE, pe care l-a acuzat de acțiuni care vizează integritatea României?!

Sunt trei variante de răspuns în opinia mea: 1. îi e frică de Orban; 2. Iohnanis și Orban  sunt înțeleși; 3. Iohannis a dorit crearea de tensiuni între maghiari și români. Subliniez, este viziunea mea, pe care nu o pot impune ca un adevăr!

Îi e frică lui Klaus Iohannis de Orban Viktor? Îi e frică să îi spună în față premierului maghiar că are/ a avut date care dovedeau implicarea sa? Sau îi e frică să își ceară scuze pentru că a spus prostii, târând România într-un scandal internațional?

În a doua variantă Iohannis i-a ”ridicat o minge la plasă” lui Orban Viktor, dându-i acestuia prilejul să demonstreze superioritatea politicianului maghiar față de cel român. Sau dându-i posibilitatea să utilizeze ca un atu pe plan internațional această prostie spusă de Președintele României!

În a treia variantă Iohannis a contribuit conștient, prin afirmația sa repetată, la crearea de tensiuni între maghiari și români? Sau, mai grav, între cetățenii români și cetățenii români de etnie maghiară?! Nu îl acuz, în această ultimă variantă, pe premierul maghiar că ar fi parte – dar nici nu cred că nu ar profita de o asemenea situație…  

Cert e că, în oricare dintre aceste variante Iohannis este OBLIGAT să răspundă cererii de clarificări a premierului Orban Viktor.

Desigur, veți spune, Iohannis ar fi obligat în primul rând să clarifice situația în fața românilor. Nu, nu iau în calcul această obligație, pentru că Iohannis a dovedit de prea multe ori că NU respectă poporul român – în primul rând prin încălcarea, practic la fiecare apariție, a Constituției!

Deci, nu, nu am pretenții de acest fel de la cel despre care Victor Ponta spunea, la un moment dat, că ”are o mentalitate de stăpân de iobagi cu românii”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

670
Tagurile:
Combinație, Viktor Orban, Klaus Iohannis
Tematic
Adrian Năstase, ironia supremă la adresa lui Iohannis: ”Ciolacu vinde Ardealul ungurilor”
Igor Dodon, mesaj de mulțumire adresat președintelui Iohannis și poporului român
Corlăţean, lecție de lovitură precisă la punct ochit, pune la zid guvernul și pe Iohannis!
Iohannis: Starea de Urgență în România va fi înlocuită cu starea de alertă
Iohannis – întâlnire crucială pe tema COVID-19. Decizii majore
Iohannis atacă iar tema Ținutului Secuiesc și acuză PSD de legi autonomiste
Anisie, făcută de râs de elevi înainte de întâlnirea cu Iohannis: ”Doamna De-la-toamnă”
Cristian Terhes

Cristian Terheș, de la Bruxelles: ”În UE, gândacii au mai multe drepturi ca oamenii”

170
(reînnoit 16:48 23.06.2021)
Un mesaj dur dar argumentat vine de la Bruxelles, de la unul dintre puținii europarlamentari români care se bat pentru România.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Europarlamentar PNȚCD Cristian Terhes transmite un comentariu extrem de dur de la Bruxelles, în care afirmă și argumentează că ”Pas cu pas, UE devine un loc în care gândacii și animalele domestice au mai multe drepturi ca oamenii””.

Terheș arată că în iunie 2021 s-a votat forma finală a ”certificatului verde” prin care ”exercitarea libertății de mișcare e condiționată de vaccin sau test”.

”M-am opus acelui regulament, arătând că încalcă drepturi fundamentale și nu poți condiționa pe nimeni să-și exercite un drept de primirea unui ser experimental”, scrie Terheș, arătând însă că ”majoritatea europarlamentarilor, însă, au votat că libertatea e ceva relativ, iar prin vot politic pot să restrângă un asemenea drept”.

În schimb, tot luna aceasta, Treheș atrage atenția că Parlamentul European a votat o rezoluție prin care ”se cere încetarea menținerii animalelor în cuști”.

”Autorii respectivei rezoluții erau foarte preocupați ca rațele, gâștele sau găinile nu au suficientă libertate de mișcare, inclusiv să-și întindă aripile, prin urmare, dat fiind că sunt ținute în cuști, li se încalcă dreptul la libertate”, scrie Terheș.

În plus, Rezolutia mai conține și alte prevederi care  ”dacă sunt implementate, vor conduce la omorârea sectorului de creștere a animalelor și vor scumpi imens produsele de carne”, scrie europarlamentarul român, arătând că a votat și împotriva acelei rezoluții, dar, din nou, ”majoritatea europarlamentarilor au votat în favoarea ei”.

Ei bine, dacă adăugă și chestiuni precum protejarea gândacilor, Chris Terheș ajunge la o concluzie:

”În opinia elitei europene, gândacii (pentru protejarea cărora s-au oprit finanțări de autostrăzi în România) sau pasările de casă au mai multe drepturi decât oamenii din UE”, scrie Chris Terheș.

170
Tagurile:
Cristian Terheș

Загрузка...
Sigla PSD

Acum: PSD a făcut marele pas către preluarea puterii

253
(reînnoit 15:20 23.06.2021)
Social democrații s-au ținut de promisiune – în acest moment se derulează prima etapă din încercarea de preluare a guvernării.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Prim vocea lui Lucian Romaşcanu,  prezentat în plenul reunit al Parlamentului moţiunea de cenzură.

Intitulată ”România eşuată. Recordul al guvernului Cîţu”, moțiunea a fost iniţiată de 156 deputaţi şi senatori PSD.

Moţiunea de cenzură urmează să fie dezbătută şi votată marţi, 29 iunie, tot în şedinţa plenului  reunit.

Conform președintelui Marcel Ciolacu, PSD a discutat cu AUR votul la moțiune, incluzând puncte care reflectă observații ale parlamentarilor din partidul lui Simion, dar și ale unor sindicate și patronate.

De asemenea, Ciolacu afirmă că ar exista parlamentari PNL și USR care ar vota pentru căderea guvernului Florin Cîțu.

PNL a anunțat, prin preşedintele Ludovic Orban că la nivelul partidului şi a coaliţiei s-a luat decizia de a participa la şedinţa de dezbateri și vot, dar membrii coaliției NU vor vota.

253
Tagurile:
Moțiune de cenzură, PSD

Загрузка...
Мария Захарова

Maria Zaharova, răspunsul zilei după incidentul din Marea Neagră

718
(reînnoit 20:42 23.06.2021)
În legătură cu incidentul din Marea Neagră, Maria Zaharova dă britanicilor și comunității internaționale un răspuns excepțional, folosind… marfa clientului!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, ambasadoarea Maria Zaharova, dă un răspuns excepțional la reacțiile oficialilor NATO și britanici după incidentul din Marea Neagră, în care o navă de război britanică a fost obligată să iasă din apele teritoriale rusești.

Conform autorităților ruse, nava britanică nu a răspuns apelurilor autorităților ruse, care au tras lovitori de avertisment.

Maria Zaharova dă cel mai inteligent răspuns, folosind chiar „marfa clientului”. În acest sens, ambasadoarea reproduce ”3 știri, una mai frumoasă decât cealaltă”, care scot la iveală falsitatea reacțiilor britanice.

Știrea nr. 1: ”Departamentul britanic al Apărării a descris rapoartele despre focuri de avertizare asupra navei sale care pătrundeau în apele teritoriale ale Crimeii drept „dezinformare rusă””, scrie Zaharova.

Știrea nr. 2: ”Un jurnalist de la BBC, la bordul unei nave britanice, a confirmat că nava a intrat în mod deliberat în apele teritoriale rusești”, consemnează Maria Zaharova, punctânc că jurnalistul ”a mai menționat că „aproximativ 20” de avioane rusești au survolat nava și că a auzit focuri de avertizare”.

Știrea nr. 3: ”Ambasada Marii Britanii a spus că „nu s-au tras focuri de armă asupra distrugătorului Defender. Nava Marinei Regale a făcut o trecere pașnică prin apele teritoriale ale Ucrainei în conformitate cu dreptul internațional. Descrierea acestor evenimente de partea rusă este inexactă”, reproduce Zaharova declarația legației britanice.

Întrebarea vine firesc și distrugător: ”Cine minte: ministerul britanic al apărării, jurnalistul britanic al postului TV BBC sau ambasada britanică la Moscova?”.

”Există un răspuns”, scrie ironic Zaharova, ”De data aceasta - Departamentul Britanic al Apărării și Ambasada Britanică”.

De asemenea, Zaharova remarcă ironic -  ”Ei bine, nu pot toate serviciile secrete britanice să înlocuiască „BBC””.

”Londra și-a pierdut manierele. Aș dori să îi sfătuiesc pe partenerii britanici: data viitoare când doriți să ”intrați pașnic”, bateți la ușă”, încheie Maria Zaharova răspunsul său. 

 

718
Tagurile:
Mariei Zaharova

Загрузка...