Klaus Iohannis

Iohannis atacă iar tema Ținutului Secuiesc și acuză PSD de legi autonomiste

715
(reînnoit 14:29 04.05.2020)
Președintele Klaus Iohannis s-a referit astăzi din nou la tema autonomiei Ținutului Secuiesc și a acuzat PSD pentru trecerea tacită prin Senat a unei alte inițiative legislative a UDRM.

BUCUREȘTI, 4 mai - Sputnik, Marius Holdean.Klaus Iohannis a atacat din nou tema autonomiei Ținutului Secuiesc în declarația de presă de astăzi, după ce a făcut precizări cu privire la deciziile referitoare la combaterea pandemiei de coronavirus.

”Am făcut niște afirmații și sper să fi fost bine înțeles. Nu am nicio problemă cu persoanele de etnie maghiară, le respect, marea majoritate sunt oameni de treabă, harnici”, a declarat Iohannis, care a arătată că are o problemă cu politicienii, mai ales cu cei din PSD, care ar fi încercat, potrivit președintelui, să promoveze o legislație care privește autonomia.

Iohannis a arătat că degeaba au încercat ”să se scoată PSD-iștii”, respingând legea autonomiei la Senat, pentru că sunt dovezi că nu a fost o chestiune singulară.

Culmea, în Senat a trecut tot tacit o altă inițiativă a UDMR, un Cod administrativ paralel, a arătat acuzator Iohannis spre PSD, referindu-se la codul administrativ introdus de UDMR care prevede obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal.

”PSD nu poate spune că nu a știut, pentru că inițiativa a trecut prin comisii, unde PSD-iștii au votat pentru”, a spus Iohannis.

Președintele, care a afirmat anterior că a oprit prin declarațiile sale votarea legii autonomiei Ținutului Secuiesc, a ținut să arate că și de această dată, după ce a arătat public ce vrea PSD, social-democrații vor găsi o formă să voteze și împotriva acestei legi.

”Nu putem să ne facem că nu vedem cum PSD e evident în situația de a promova anumite acte administrative, legi, care să ducă la autonomia Ținutului Secuiesc, așa ceva e pur și simplu neconstituțional și nu voi tolera apariția unor astfel de legi”, și-a încheiat Iohannis declarația pe această temă.

Cu siguranță, noua intervenție a președintelui pe tema PSD-autonomie teritorială-UDMR va face iarăși valuri pe plan intern și internațional.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

715
Tagurile:
PSD, Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis – întâlnire crucială pe tema COVID-19. Decizii majore
Anisie, făcută de râs de elevi înainte de întâlnirea cu Iohannis: ”Doamna De-la-toamnă”
Viktor Orban îi răspunde lui Iohannis: ”Dacă vom fi nevoiți, vom ridica mănușa aruncată”
Carmen Avram: în câteva rânduri, TOT despre scandalul Iohannis – PSD și ceea ce nu se vede
Mircea Badea, revoltat de Ciolacu: ”PSD merită să dispară, e carnea de tun a lui Werner!”
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

243
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

243
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

181
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

181
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...

Fanii suedezi celebrează victoria cu scorul 3:2 în meciul cu Polonia

0
Fanii suedezi celebrează la Stockholm victoria asupra echipei Poloniei cu scorul 3:2, în cadrul Euro 2020

Fanii selecționatei naționale a Suediei au întâmpinat cu mult entuziasm victoria în meciul cu echipa Poloniei, în cadrul Euro 2020.

Urmăriți imaginile video ale momentului.

0

Загрузка...