Titus Corlățean

Corlățean, intervenție excepțională în scandalul ”Rugăciunea”! L-a făcut MAT pe Iohannis!

1301
(reînnoit 19:47 10.04.2020)
”Preşedintele României nu-şi asumă identitatea creştină, de care îşi mai aduce aminte din când în când. şi nu face un gest pe care alţi lideri, ai altor naţiuni, l-au făcut: să declare o zi naţională de rugăciune pentru binele naţiunii”.

BUCUREȘTI, 10 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Fostul ministru de Externe, senatorul Titus Corlăţean, a acordat un interviu în care subliniază importanța cazului de la Suceava, în care un director a fost demis după ce a ieșit în stradă și s-a rugat în genunchi la Dumnezeu să scape Suceava de epidemie.

Senatorul PSD este ”stupefiat” și vorbește de discriminare, cerându-i premierului să intervină. Mai mult, Corlățean s-a informat ”din surse directe, de la faţa locului”, în legătură cu ce s-a întâmplat şi ”starea mea de revoltă este uriaşă în clipa de faţă”.

”Faptul că cineva cu identitate creştină asumată se roagă lui Dumnezeu pentru binele comunităţii a devenit un motiv de demitere din funcţia pe care o deţine - mi se pare absolut scandalos!”, spune Corlățean, considerând că ”Este clar un act de discriminare flagrantă pe considerente de libertate de conştiinţă şi de religie”.

Corlățean afirmă, după verificări, că ”în toţi anii în care a condus instituţia, persoana respectivă şi-a făcut datoria din punct de vedere profesional - e o persoană apreciată de ierarhia sa profesională, de colaboratori”.

Fostul șef al diplomației dă detalii importante:  Ordinul a venit direct de la Bucureşti, a trebuit să fie pus în practică de ierarhia regională – dar, cel mai important, ”la începutul lunii martie, Daniel Drăgoi a solicitat, printr-un document oficial, aprobarea şi distribuirea materialelor de protecţie sanitară absolut necesare pentru cei care lucrau la secţia de gospodărire a apelor din Suceava”.

”Această solicitare i-a fost însă refuzată!”, spune Corlățean, continuând ”Domnia sa, din banii săi personali, a comandat şi a cumpărat de la un întreprinzător, măşti de protecţie, viziere şi mănuşi pentru personalul de specialitate, colaboratorii săi. Abia după două săptămâni i-a fost aprobată o nouă solicitare, la jumătate din ceea ce reprezenta necesitatea”.

Concluzia e uluitoare: ”cineva care s-a îngrijit şi de protecţia angajaţilor, a recurs la ceea ce avea de făcut - dezinfecţii, măsuri de protecţie - şi a fost abandonat, iar atunci când a îndrăznit să recurgă la acest gest, pentru că ai săi colaboratori din Suceava erau disperaţi şi a dorit să transmită un gest de încurajare, domnia sa a fost sancţionat”.

Atenție însă la un aspect pe care Titus Corlățean în scoate în evidență – amestecul și discriminarea politică-religie practicate de PNL!

”E un caz clar de discriminare pe motive de conştiinţă şi de religie, cu atât mai mult cu cât, în paralel, presa a relatat un alt caz, al primarului de la Botoşani, care este şi membru PNL, este membru în Biserica Ortodoxă, nu în una neoprotestantă, aşa cum este domnul Drăgoi, care s-a pus în genunchi în faţa primăriei pe care o conduce şi s-a rugat atunci când au trecut moaştele pe care Mitropolia Moldovei le-a scos şi le-a expus într-un itinerariu prin Moldova”, dezvăluie Corlățean.

Corlățean remarcă și că nu a existat ”nici cel mai mic comentariu negativ la adresa primarului PNL din Botoşani”. ”În schimb, cineva care nu este membru PNL şi nu este ortodox a fost foarte rapid demis din funcţie”. Interesant, nu?...

”Cine a comis acest gest este foarte uşor pasibil de o încadrare penală la abuz în serviciu cu încălcarea unor drepturi fundamentale constituţionale”, spune Corlățean.

Jurist de marcă, vicepreşedintele Senatului face câteva solicitări oficiale:

-să se sesizeze rapid Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării asupra acestui caz. ”Nu este acceptabil, ca pe considerente religioase sau de conştiinţă, mai ales într-o ţară care se asumă creştină, cineva să fie pedepsit pentru că se roagă pentru binele naţiunii şi al comunităţii locale”, spune Corlăţean.

-prim-ministrul şi ministrului Apelor şi Pădurilor ”să repare rapid această nedreptate şi să dispună o investigaţie cu privire la cel care a luat decizia de demitere şi de sancţionare corespunzătoare a acestuia”.

-trebuie să existe o limită în ceea ce priveşte restrângerea libertăţii religioase

-Președintele Iohannis ”să declare o zi naţională de rugăciune pentru binele naţiunii”.

În excelentul interviu acordat agenției ”Știri pe surse”, Titus Corlățean aduce aminte că a atras atenţia, ”înainte şi în contextul decretului de declarare a stării de urgenţă de către preşedinte, că tema încălcării unor drepturi şi libertăţi fundamentale în această perioadă este extrem de sensibilă şi trebuie să aibă un caracter limitativ, proporţional”.

Dar, ce este mai important, Corlățean îi dă o adevărată lecție lui Iohannis – și nu orice lecție, ci una de credință creștină:

”Preşedintele României nu-şi asumă, aşa un bărbat adevărat ce ar trebui să fie, identitatea creştină de care îşi mai aduce aminte din când în când şi nu face un gest pe care alţi lideri, ai altor naţiuni, l-au făcut: să declare o zi naţională de rugăciune pentru binele naţiunii”.

Senatorul este convins că toate cultele religioase ”ar reacţiona şi cetăţenii individuali ar reacţiona extrem de pozitiv”.

Corlățean îi atrage președintelui atenția că mărturisirea creștină nu este un act de solitudine, ci unul care trebuie împărtășit – mai ales că Iohannis are în trecut atacarea Referendumului pentru familie, inițiativă creștină, susținută și de credincioșii celorlalte religii avraamice .

”Nu mă încălzeşte că domnia sa, în spaţiul său privat, se va ruga, asta după ce s-a opus referendumului pentru familie, o temă profund creştină”, spune Corlățean, încurajându-l pe Iohannis ”să-şi asume identitatea creştintă, dacă o are, şi să acţioneze pentru a proteja acest drept fundamental - libertatea de conştiinţă şi de religie”.

Corlățean îi dă exemplul lui Trump – și îl iterează în situația scandalului de la Suceava: ”Ce ar însemna atunci, în situaţii mult mai cunoscute, celebre, în care preşeditele SUA, Donald Trump, se roagă personal, în capul mesei guvernului pe care îl conduce, pentru binele naţiunii?”.

Sau, spune Corlățean, în Coreea de Sud ”am asistat personal, cu ocazia unui faimos mic dejun cu rugăciune, condus de preşedintele statului, de părintele naţiunii, atât domnia sa, cât şi ierarhia militară a statului, cât şi ierarhia militară a Armatei Americane, care contribuie la securitatea Coreei de Sud, s-au rugat, unii chiar în genunchi, pentru binele naţiunii”.

”Am asistat la această ceremonie şi am fost profund impresionat”, spune Corlățean. ”Sunt alţii, inclusiv în Asia, care se roagă în mod creştin pentru binele naţiunii lor, în timp ce în România, ţară creştină, cineva care se roagă pentru binele propriei sale naţiuni este sanţionat”.

România are nevoie de rugăciune, mărturisește Corlățean, ”pentru că puterea spirituală este uriașă”.

***

Apreciind sinceritatea (creștină) a lui Titus Corlățean, remarc faptul că declarațiile sale NU vizează aspecte politice. Dar, reamintim că am considerat acest scandal ca posibila „Lebădă neagră” a PNL, prin care liberalii pot pierde masiv procente.

Interesant de văzut dacă PSD va insista – sau NU se va implica. Intervenția lui Corlățean e individuală. Aș paria că Marcel Ciolacu & Co. vor ignora subiectul și oportunitatea. Oare de ce?...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1301
Tagurile:
Klaus Iohannis, Titus Corlățeanu
Tematic
Lovitură teribilă pentru Guvern – Titus Corlățean face prima mutare ca președinte!
Soluția de criză, Guvern de uniune națională? Corlățean dă o lecție PNL și lui Iohannis
Corlățean, lovitură teribilă contra Guvernului, chiar prin Consiliul Europei
Ministrul Aurescu a jignit grav România – ar trebui chemat de Titus Corlățean!
Corlățean, izbucnire contra Guvernului: ”Duplicitar și fariseic, minciună și manipulare!”
Dan Negru

Dan Negru, anunț de ultimă oră: ”Iată cu cine votez!”

58
(reînnoit 12:27 25.09.2020)
Personalitate de prim rang a televiziunii, Dan Negru face o propunere extrem de inspirată românilor chiar înaintea alegerilor.

BUCUREȘTI, 254 sept – Sputnik. Celebrul realizator TV, campion al audiențelor, și-a obișnuit fanii cu intervențiile sale inteligente pe teme diverse: sociale, politice, culturale. Personalitate complexă, Dan Negru are o pregătire intelectuală serioasă – și de aici preocupările ce reies din postările sale.

Acum puțin timp, Dan Negru a postat un text despre cum ar trebui să își aleagă românii primarii. Postare ”Cu Barbu votez!” – e vorba de Barbu Ștefănescu Delavrancea – arată ce a făcut genialul scriitor în calitatea sa temporară de primar al Capitalei.

”În București a propus Legea Repaosului Duminical prin care muncitorilor li se dădea o zi liberă pe săptămână. A aliniat străzile din București, a introdus transportul în comun modern înlocuind caii care trăgeau tramvaiele cu vagoane electrice și a început să filtreze Dâmbovița”, scrie Dan Negru.

Mare avocat, Barbu Ștefănescu Delavrancea a fost mai întâi liberal, dar a trecut ulterior la conservatori, fiind ales primar al Capitalei și deputat. A fost primarul de peste secole, guvernând Bucureștii între 1899 și 1901.

”La sfârșitul mandatului lui, apa băută de bucureșteni era potabilă și curată așa cum până la el n-a mai fost!”, scrie Dan Negru. ”N-a stat mult la Primărie. Doi ani! Barbu Ștefănescu Delavrancea, scriitorul care unora v-a căzut la bac la romană a fost și primar al Bucureștiului!”.

Personalitate de prim rang a istoriei României, academicianul Barbu Ștefănescu Delavrancea a strălucit în literatură, avocatură, politică, oratorie – și rămâne un exemplu de ceea ce se numește UN MARE ROMÂN.

Felicitări lui Dan Negru, pentru binevenita sa postare! O propunere pentru români de a compara și de a reflecta la repere, înainte de a se lăsa manipulați de ceea ce li se pune în față astăzi.

58
Tagurile:
Dan Negru
Tematic
Dan Negru: 40 de ani de la realizarea celui mai vizionat film românesc, filmat într-o lună
Dan Negru se implică din nou – atrage atenția asupra unei situații inadmisibile!
Dan Negru dă de pământ cu ”știrile oficiale” – atitudine mult mai curajoasă ca a presei!
Mircea Badea: ”Preiau exemplul lui Tătaru și o să-l dau afară pe Dan Negru de la Antena 1”
Afectat, Dan Negru consideră Pandemia ”un circ prost care a închis un circ bun”

Загрузка...
Traian Băsescu

Băsescu s-a enervat, ADEVĂRUL dur despre Orban și Guvern

80
Deși partidul său susține guvernarea PNL, Băsescu nu se sfiește să dea în vileag adevărul despre Orban și guvernarea PNL, de la pensii la cheltuieli pe primării, de la aroganță la incompetență.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Susținerea pe care PMP-ul lui Băsescu o acordă guvernului PNL nu are nimic comun cu sentimentele pe care fostul președinte le-a avut întotdeauna pentru PNL. Asta știe oricine care a observat politica ultimilor 30 de ani.

Mai mult, relația între Băsescu și Orban nu a fost niciodată una bună, actualul președinte PNL opunându-se vehement chiar și la prima alianță PNL-PD, cum se numea atunci, în 2004, partidul lui Băsescu, ulterior parte a PNL.

Cu toate astea, nimic nu i-a împiedicat pe cei doi să își acopere reciproc combinațiile de la Ministerul Transporturilor; Orban, care înainte de a fi ministru, acuza ministeriatul Băsescu, apoi președintele Băsescu nu a ridicat niciodată problema afacerilor de la Transporturi, derulate sub Orban.

Cu alte cuvinte – tari în gură amândoi, care discreți când e vorba de apa mică, unde au mers pe burtă!

Aseară, Traian Băsescu a dat frâu liber adevăratelor sentimente și opinii despre guvernarea Orban – PNL: au gestionat foarte prost totul!

”Orban nu are nimic comun cu guvernarea”, spune Băsescu, continuând ironic – ”Știți prea bine că dacă pleacă de la Palatul Victoria, iar nu are servici. Realitatea este ca au gestionat foarte prost lucrurile”.

Mai mult, Băsescu vorbește de ”aroganța” liberalilor: ”Aroganta cu care au frapat partidele este de asemenea o realitate. Marea problemă a guvernului liberal este lipsa de transparență”.

”Aroganta de a nu spune nimic, de a-i lăsa pe cei din Opoziție să-i întrebe ce au făcut cu banii îi duce într-o situație imposibilă - faptul că premierul își permite să-şi pună 2 miliarde în rezervă, pe care i-a împrăștiat pe primari pentru voturi”.

Băsescu acuză ferm: ”sunt lucruri care s-au făcut şi, din păcate, Orban nu are explicații pentru ele”.

Aici Băsescu spune clar – Orban nu poate explica asta celor 5 milioane de pensionari”. Din acest punct de vedere, al majorării pensiilor conform legii votate de Parlament, ”Executivul este într-o situație foarte dificilă”

”La vârsta mea îmi este foarte greu sa fac artificii în raport cu realitatea”, spune Băsescu, ”din acest punct de vedere al Finanțelor, știm toți că nu este posibil”.

Pe de altă parte, Băsescu consideră că pentru președinte va fi foarte greu să respingă acest amendament, ”pentru că a promulgat legea și nu va putea să-și respingă propria promulgare… dacă e om serios!”.

”Rămâne de văzut ce va zice CCR - cred că aici Guvernul nu va câștiga, pentru că este lege, este deja promulgată, publicată în Monitorul oficial”, spune Băsescu., care vede și soluția pe care o va face Orban: ”Guvernul poate să mărească cu 40% și să introducă taxe - la acest artificiu se va recurge”.

Și, totuși, cum să rezolve un Guvern liberal la impozite pentru a ieși dintr-o situație dificilă? Răspunsul lui Băsescu pare cinic – dar cinismul nu e doar al lui, ci a fost dovedit de guvernul Iohannis – Orban:

”Acest Guvern liberal şi-a permis să deschidă școlile, să organizeze alegeri - de ce credeți că nu și-ar permite să pună un impozit?”, a replicat Traian Băsescu.

Iar fostul președinte știe despre ce vorbește, pentru că revede ceea ce s-a petrecut în guvernarea sa, chipurile a lui Emil Boc.

80
Tagurile:
Ludovic Orban, Guvern, Traian Băsescu
Tematic
Băsescu îi dă peste cap planurile lui Iohannis: propunere șoc pentru Nicușor Dan
De ce candidează, de fapt, Băsescu - e vorba de o RĂZBUNARE, iată cui i-o plătește!
Sondaj politic de ultimă oră – Băsescu îl anulează pe Nicușor Dan

Загрузка...
Vaccin, imagine simbol

Vaccinarea antigripală: când spun medicii e bine o facem

0
(reînnoit 12:43 25.09.2020)
Persoanele din grupele de risc – vârstnici, copii – sunt îndemnate să se vaccineze antigripal, iar la nivel național, potrivit anunțului Ministerului Sănătății, a început deja distribuirea primei tranșe de vaccin.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Vremea rea aduce după sine și îmbolnăviri ”de sezon”. Tocmai de aceea, medicii ne sfătuiesc că este bine să ne vaccinăm antigripal.

În primul rând, persoanele aflate în situație de risc sunt îndemnate să treacă pe la cabinetele medicilor de familie să li se administreze vaccinul antigripal.

La începutul săptămânii trecute, Ministerul Sănătății anunța că a demarat distribuirea la nivel național a primei tranșe de vaccin antigripal.

Medicii spun, însă, în ce condiții se face acest vaccin în pandemie.

Ei precizează că imunizarea pacienților cronici este preferabil să se facă începând cu 15 octombrie. Și aceasta pentru că experiența a arătat că gripa ajunge în România, de obicei, după Anul Nou sau în a doua jumătate a lunii decembrie. Astfel, este suficient timp să se producă anticorpii, iar eficiența maximă a vaccinului este de 6 luni.

”Pe noi ne interesează să fim acoperiţi şi în aprilie, pentru că, uneori, sunt cazuri de îmbolnăvire şi atunci. Aşa că, dacă vaccinăm între 15 octombrie şi 15 noiembrie, va fi foarte bine, ca să avem o imunitate bună în toată perioada la risc“,  explică Dr. Rodica Tănăsescu. 

Pacienții își pot face programări, pentru a se evita aglomerația și o eventuală infectare cu COVID-19. Medicii atrag atenția că vaccinarea antigripală nu se va putea face pentru toți pacienții cronici, fiindcă niciodată nu au existat suficiente doze pentru toţi pacienţii la risc.

0
Tagurile:
vaccin
Tematic
De ce au murit peste 17.000 de femei în România: programul de vaccinare, ratat
Vaccinare 2020, ofițer de informații: ”Am o problemă cu obligativitatea”
Vaccinare antigripală 2019: anunțul Ministerului Sănătății

Загрузка...