Titus Corlățean

Corlățean, intervenție excepțională în scandalul ”Rugăciunea”! L-a făcut MAT pe Iohannis!

1313
(reînnoit 19:47 10.04.2020)
”Preşedintele României nu-şi asumă identitatea creştină, de care îşi mai aduce aminte din când în când. şi nu face un gest pe care alţi lideri, ai altor naţiuni, l-au făcut: să declare o zi naţională de rugăciune pentru binele naţiunii”.

BUCUREȘTI, 10 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Fostul ministru de Externe, senatorul Titus Corlăţean, a acordat un interviu în care subliniază importanța cazului de la Suceava, în care un director a fost demis după ce a ieșit în stradă și s-a rugat în genunchi la Dumnezeu să scape Suceava de epidemie.

Senatorul PSD este ”stupefiat” și vorbește de discriminare, cerându-i premierului să intervină. Mai mult, Corlățean s-a informat ”din surse directe, de la faţa locului”, în legătură cu ce s-a întâmplat şi ”starea mea de revoltă este uriaşă în clipa de faţă”.

”Faptul că cineva cu identitate creştină asumată se roagă lui Dumnezeu pentru binele comunităţii a devenit un motiv de demitere din funcţia pe care o deţine - mi se pare absolut scandalos!”, spune Corlățean, considerând că ”Este clar un act de discriminare flagrantă pe considerente de libertate de conştiinţă şi de religie”.

Corlățean afirmă, după verificări, că ”în toţi anii în care a condus instituţia, persoana respectivă şi-a făcut datoria din punct de vedere profesional - e o persoană apreciată de ierarhia sa profesională, de colaboratori”.

Fostul șef al diplomației dă detalii importante:  Ordinul a venit direct de la Bucureşti, a trebuit să fie pus în practică de ierarhia regională – dar, cel mai important, ”la începutul lunii martie, Daniel Drăgoi a solicitat, printr-un document oficial, aprobarea şi distribuirea materialelor de protecţie sanitară absolut necesare pentru cei care lucrau la secţia de gospodărire a apelor din Suceava”.

”Această solicitare i-a fost însă refuzată!”, spune Corlățean, continuând ”Domnia sa, din banii săi personali, a comandat şi a cumpărat de la un întreprinzător, măşti de protecţie, viziere şi mănuşi pentru personalul de specialitate, colaboratorii săi. Abia după două săptămâni i-a fost aprobată o nouă solicitare, la jumătate din ceea ce reprezenta necesitatea”.

Concluzia e uluitoare: ”cineva care s-a îngrijit şi de protecţia angajaţilor, a recurs la ceea ce avea de făcut - dezinfecţii, măsuri de protecţie - şi a fost abandonat, iar atunci când a îndrăznit să recurgă la acest gest, pentru că ai săi colaboratori din Suceava erau disperaţi şi a dorit să transmită un gest de încurajare, domnia sa a fost sancţionat”.

Atenție însă la un aspect pe care Titus Corlățean în scoate în evidență – amestecul și discriminarea politică-religie practicate de PNL!

”E un caz clar de discriminare pe motive de conştiinţă şi de religie, cu atât mai mult cu cât, în paralel, presa a relatat un alt caz, al primarului de la Botoşani, care este şi membru PNL, este membru în Biserica Ortodoxă, nu în una neoprotestantă, aşa cum este domnul Drăgoi, care s-a pus în genunchi în faţa primăriei pe care o conduce şi s-a rugat atunci când au trecut moaştele pe care Mitropolia Moldovei le-a scos şi le-a expus într-un itinerariu prin Moldova”, dezvăluie Corlățean.

Corlățean remarcă și că nu a existat ”nici cel mai mic comentariu negativ la adresa primarului PNL din Botoşani”. ”În schimb, cineva care nu este membru PNL şi nu este ortodox a fost foarte rapid demis din funcţie”. Interesant, nu?...

”Cine a comis acest gest este foarte uşor pasibil de o încadrare penală la abuz în serviciu cu încălcarea unor drepturi fundamentale constituţionale”, spune Corlățean.

Jurist de marcă, vicepreşedintele Senatului face câteva solicitări oficiale:

-să se sesizeze rapid Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării asupra acestui caz. ”Nu este acceptabil, ca pe considerente religioase sau de conştiinţă, mai ales într-o ţară care se asumă creştină, cineva să fie pedepsit pentru că se roagă pentru binele naţiunii şi al comunităţii locale”, spune Corlăţean.

-prim-ministrul şi ministrului Apelor şi Pădurilor ”să repare rapid această nedreptate şi să dispună o investigaţie cu privire la cel care a luat decizia de demitere şi de sancţionare corespunzătoare a acestuia”.

-trebuie să existe o limită în ceea ce priveşte restrângerea libertăţii religioase

-Președintele Iohannis ”să declare o zi naţională de rugăciune pentru binele naţiunii”.

În excelentul interviu acordat agenției ”Știri pe surse”, Titus Corlățean aduce aminte că a atras atenţia, ”înainte şi în contextul decretului de declarare a stării de urgenţă de către preşedinte, că tema încălcării unor drepturi şi libertăţi fundamentale în această perioadă este extrem de sensibilă şi trebuie să aibă un caracter limitativ, proporţional”.

Dar, ce este mai important, Corlățean îi dă o adevărată lecție lui Iohannis – și nu orice lecție, ci una de credință creștină:

”Preşedintele României nu-şi asumă, aşa un bărbat adevărat ce ar trebui să fie, identitatea creştină de care îşi mai aduce aminte din când în când şi nu face un gest pe care alţi lideri, ai altor naţiuni, l-au făcut: să declare o zi naţională de rugăciune pentru binele naţiunii”.

Senatorul este convins că toate cultele religioase ”ar reacţiona şi cetăţenii individuali ar reacţiona extrem de pozitiv”.

Corlățean îi atrage președintelui atenția că mărturisirea creștină nu este un act de solitudine, ci unul care trebuie împărtășit – mai ales că Iohannis are în trecut atacarea Referendumului pentru familie, inițiativă creștină, susținută și de credincioșii celorlalte religii avraamice .

”Nu mă încălzeşte că domnia sa, în spaţiul său privat, se va ruga, asta după ce s-a opus referendumului pentru familie, o temă profund creştină”, spune Corlățean, încurajându-l pe Iohannis ”să-şi asume identitatea creştintă, dacă o are, şi să acţioneze pentru a proteja acest drept fundamental - libertatea de conştiinţă şi de religie”.

Corlățean îi dă exemplul lui Trump – și îl iterează în situația scandalului de la Suceava: ”Ce ar însemna atunci, în situaţii mult mai cunoscute, celebre, în care preşeditele SUA, Donald Trump, se roagă personal, în capul mesei guvernului pe care îl conduce, pentru binele naţiunii?”.

Sau, spune Corlățean, în Coreea de Sud ”am asistat personal, cu ocazia unui faimos mic dejun cu rugăciune, condus de preşedintele statului, de părintele naţiunii, atât domnia sa, cât şi ierarhia militară a statului, cât şi ierarhia militară a Armatei Americane, care contribuie la securitatea Coreei de Sud, s-au rugat, unii chiar în genunchi, pentru binele naţiunii”.

”Am asistat la această ceremonie şi am fost profund impresionat”, spune Corlățean. ”Sunt alţii, inclusiv în Asia, care se roagă în mod creştin pentru binele naţiunii lor, în timp ce în România, ţară creştină, cineva care se roagă pentru binele propriei sale naţiuni este sanţionat”.

România are nevoie de rugăciune, mărturisește Corlățean, ”pentru că puterea spirituală este uriașă”.

***

Apreciind sinceritatea (creștină) a lui Titus Corlățean, remarc faptul că declarațiile sale NU vizează aspecte politice. Dar, reamintim că am considerat acest scandal ca posibila „Lebădă neagră” a PNL, prin care liberalii pot pierde masiv procente.

Interesant de văzut dacă PSD va insista – sau NU se va implica. Intervenția lui Corlățean e individuală. Aș paria că Marcel Ciolacu & Co. vor ignora subiectul și oportunitatea. Oare de ce?...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1313
Tagurile:
Klaus Iohannis, Titus Corlățeanu
Tematic
Lovitură teribilă pentru Guvern – Titus Corlățean face prima mutare ca președinte!
Soluția de criză, Guvern de uniune națională? Corlățean dă o lecție PNL și lui Iohannis
Corlățean, lovitură teribilă contra Guvernului, chiar prin Consiliul Europei
Ministrul Aurescu a jignit grav România – ar trebui chemat de Titus Corlățean!
Corlățean, izbucnire contra Guvernului: ”Duplicitar și fariseic, minciună și manipulare!”
Sigla PSD

PSD amenință puterea cu alegeri anticipate

103
Președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit de posibilitatea alegerilor anticipate în contextul apropierii moțiunii de cenzură.

BUCUREȘTI,  18 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat astăzi că nu crede că e o catastrofă ca, pentru prima oară în România, după 30 de ani, să fie organizate şi alegeri anticipate.

Aflat la Timişoara, Ciolacu a dat asigurări că PSD nu va susţine niciodată, din umbră, un guvern PNL.

”Trebuie să punem lucrurile în ordinea lor. PSD este cel mai mare partid din România, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine, pe domnul Grindeanu, pe domnul Stănescu că vom susţine vreodată să rămână doamna Turcanu, domnul Cîţu, într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu”, a spus răspicat Ciolau.

De aceea, Ciolacu a adăugt că nu crede că e o catastrofă ca, după 30 de ani, să fie şi alegeri anticipate și a precizat că PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid, cu trimitere la alegerile interne din PNL. Ciolacu chiar a arătat că alegerile anticipate ar putea fi organizate când se va putea crea o majoritate.

”Deja noi negociem cu mai mulți parlamentari, cu altă formațiune care se află în opoziţie, cu grupul minorităţilor şi neafiliaţii. Este pentru prima oara când o moţiune are şanse să treacă la 6 luni de la guvernarea actuală. Suntem pregătiţi să preluăm guvernarea”, a mai declarat Ciolacu, făcând referire probabil la AUR, aflat și el în opoziție și care ar putea asigura un număr destul de mare de voturi la moțiunea de cenzură.
103
Tagurile:
Alegeri anticipate, PSD

Загрузка...
Familie

PSD lasă puterea în ofsaid și propune o lege pentru familiile cu copii

115
(reînnoit 15:20 17.06.2021)
PSD a prezentat astăzi o propunere a unui pachet legislativ care să sprijine suplimentar familiile cu copii în vederea stimulării natalității.

BUCUREȘTI,  17 iun – Sputnik. PSD dă șah mat puterii care tot amână creșterea alocațiilor pentru copii și propune măsuri de stimulare a natalității.

Praga
© Sputnik / Алексей Даничев

Astfel, PSD a prezentat astăzi o lege prin care se propune nu doar  creșterea alocațiilor, ci și deduceri pentru salariații cu copii și acordarea de tichete sociale pentru stimularea participării copiilor cu vârsta de până la 6 ani la învățământul preșcolar, public și privat.

„Orice om politic responsabil din România este conștient de faptul că cea mai mare problemă pe care o are acum România, ca stat, ca neam, este de natură demografică: declinul populației. Mai mult, declinul populaţiei şi îmbătrânirea ei duc la o problemă de viaţă şi de moarte pentru o economie: deficitul de forţă de muncă şi colapsul sistemelor de pensii”, a explicat președintele PSD Marcel Ciolacu sensul acestei propuneri de lege.

El a arătat că singura soluție pentru această problemă este stimularea natalității, în paralel cu combaterea migrației forței de muncă, ținând cont de faptul că numărul de copii români născuți în străinătate îl depășește pe cel al copiilor născuți în România.

”Pe acești români trebuie să-i încurajăm să se întoarcă într-o țară unde merită să trăiască, unde să-și crească copii! Dar pentru asta și ei, și românii rămași în țară, trebuie să beneficieze de un suport real din partea statului român”, a arătat astăzi președintele PSD.

Ciolacu a arătat că PSD vrea să pună accentul pe servicii educaționale și de sănătate și nu pe acordarea unor sume de bani.

”Din punctul meu de vedere, soluția pentru natalitate nu ține doar de durata concediului de maternitate sau de nivelul alocației. Sunt doar un punct de plecare. Familiile tinere au însă nevoie de servicii : de creșe moderne, de grădinițe, școli și afterschool-uri, de servicii de sănătate adecvate. Practic, mamele au nevoie de întreaga infrastructură de servicii sociale, de educație și sănătate, după ce se termină concediul de maternitate”, a mai spus Ciolacu pe această temă.

În legea PSD, voucherele pentru creșe și grădinițe vor putea fi folosite, atât la stat, dar și la privat pe motiv că, dacă statul lasă mult de dorit în ceea ce privește creșterea infrastructurii, să fie lăsat să participe și mediul privat care se mișcă mai repede.

Mai mult, PSD propune ca familiile să fie sprijinite și în ceea ce privește achiziționarea unei locuințe sau a uneia mai mari, și să fie ajutate pe perioada în care copilul este mic, inclusiv prin suspendări ale plății ratelor, cu sprijinul statului.

Ciolacu a mai atras atenția că, în urma măsurilor luate de guvernele de dreapta, în 2019 și 2020 în România s-a născut cel mai mic număr de copii din ultimii 50 de ani, iar această tendință trebuie inversată.

115
Tematic
Românii, campioni la nașteri în Italia
O păpușă care se vinde în România naște controverse – motivul este șocant
Ziua de naștere a Patriarhului României: cum va fi sărbătorită
Baby-boom post Pandemie în România? 2021 aduce mai multe nașteri

Загрузка...
Sediul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei

Moscova a anunțat data retragerii din acordul Cer Deschis

0
Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a anunțat data la care Rusia se va retrage definitiv din acordul Cer Deschis.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Rusia va părăsi oficial Acordul Cerul Deschis pe 18 decembrie a anului curent, notificarea cu privire la retragerea va fi expediată statelor depozitare ale tratatului, se menționează într-o declarație a MAE a Rusiei.

© Sputnik / Алексей Дружинин

“Pe 18 iunie a intrat în vigoare legea federală nr. 158-LF din 7 iunie 2021 cu privire la denunțarea Acordului Cer Deschis de către Federația Rusă și ordinul Guvernului Federației Ruse nr. 1611-r din 16 iunie 2021 (cu privire la retragerea Federației Ruse din grupul statelor paricipante la Acordul Cer Deschis). În legătură cu acest fapt, partea rusă a expediat notificări, prevăzute de Acord, depozitarilor lui (Ungaria și Canada) și altor state membre, prin intermediul ambasadelor din respectivele capitale, precum și prin intermediul delegației Comisiei Consultative pentru Cer Deschis în Viena”, a declarat MAE.

“Rusia a notificat toate statele participante despre decizia sa de a părăsi Acordul Cer Deschis peste șase luni de la expedierea notificării. Acest lucru se va întâmpla pe 18 decembrie”, a adăugat ministerul.

0
Tagurile:
Acord cer deschis, Rusia, Ministerul Afacerilor Externe
Tematic
Senator rus: Vina pentru încetarea Acordului Cer Deschis aparține SUA
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis
Putin semnează legea privind denunțarea Tratatului Cer Deschis
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis

Загрузка...