Maria Grapini

Grapini, către ministrul Economiei: ”Asta nu permite sabotați industria românească !

222
(reînnoit 18:20 06.04.2020)
Europarlamentarul Maria Grapini a trimis o scrisoare deschisă ministrului Economiei și premierului Orban, în care trage un semnal de alarmă referitor la situația producătorilor români de textile.

BUCUREȘTI, 6 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Europarlamentarul Maria Grapini susține că ministrul Economiei, Virgil Popescu, le pune bețe în roate la autorizarea produselor întreprinzătorilor români.

Demnitarul spune că săptămâna trecută, la ședința Comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorului a Parlamentului European, comisarul pentru Piața Internă a declarat că statele membre trebuie să lanseze urgent programe de pornire a industriei și să facă strategii fiscale noi, corespunzătoare crizei.

”V-am trimis o scrisoare în care v-am solicitat să retrageți dreptul Camerelor de Comerț de a cere taxa de 500 de euro firmelor pentru certificate de forță majoră, necesare acelor firme care au contracte de închiriere și nu ați răspuns”, a precizat Grapini.

Mai mult, europarlamentarul susține că, în data de 12 martie 2020, i-a trimis premierului României, Ludovic Orban, o scrisoare ce conținea un pachet de măsuri economice. A transmis public propunerea de a importa, centralizat, materia primă pentru măști, halate, lenjerii de pat, prosoape etc necesare spitalelor și să o repartizeze capacităților românești.

Europarlamentarul amintește că România are cam 400 de fabrici cu aproximativ 4500 de angajați care produc echipamente de protecție în România, pentru a scurta timpul de aprovizionare a spitalelor, dar și pentru a salva firmele românești.

”De asemenea, vă rog să-mi răspundeți dacă firmele românești ce pot produce biocide au fost autorizate, având în vedere cantitatea uriașă de care este nevoie în acest moment în spitalele din România ? În contextul acestei crize este necesar ca și producătorilor români de biocide să li se faciliteze în regim de urgență, autorizarea de punere pe piață a produselor dezinfectante fabricate în România”, a scris Grapini.

Aceasta i-a transmis lui Virgil Popescu, ministrul Economiei, o serie de întrebări dureroase pentru producătorii români din industria textilă. În primul rând, Grapini întreabă câte firme au primit autorizații pentru producția de măști medicinale ?

Facem paranteza că producătorii români din industria textilă susțin că, din cauza mai multor factori, cum ar fi și acela că normele de certificare ale măștilor sanitare durează 6 luni. Mai mult, în România nu există un laborator care să certifice aceste măști, ci doar în alte state europene.

Maria Grapini atrage atenția că starea de urgență nu ar trebuie să fie paravan pentru sabotarea industriei autohtone.

”Este stare de necesitate în România, dar asta nu vă permite să sabotați industria românească. Am primit sesizări de la asociații de profil, firme, întreprinzători. Dacă lucrurile nu reflectă realitatea, vă rog să prezentați situația exactă a lucrurilor pe care vi le-am cerut”,  a subliniat Maria Grapini.
222
Tagurile:
Ministru, industrie, Maria Grapini
Tematic
Grapini: ce trebuie să facă UE „dacă mai dorește să existe în viitor”
Maria Grapini – lecție de demnitate și atitudine în cazul Sorina Pintea!
Grapini desființează moștenirea lui Băsescu: cum s-a ajuns la denumirea de ”hoț băsist”
Maria Grapini, gest de excepție pentru Sorina Pintea la nivel internațional!
Grapini explică povestea din spatele miliardului de euro dat României de Comisia Europeană
Grapini, apel către Orban și Iohannis: ce le cere europarlamentarul
Codrin Ștefănescu

Codrin și Iosefina denunță ce face PSD-Ciolacu

50
(reînnoit 08:07 27.10.2020)
Doi oameni care nu tac – și care scot la iveală atitudinea cu totul ciudată și nefirească a liderilor social democrați

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Ceea ce s-a petrecut la alegerile pentru primăria Capitalei a avut un final neașteptat: în ciuda protestelor, a probelor privind ilegalitățile, PSD a pus brusc… ”batista pe țambal”! Așa că Nicușor Dan a fost declarat primar!

De ce a tăcut PSD? Ce s-a ales de contestațiile PSD?!

”PSD Ciolacu mimează că face opoziție!”, acuză Codrin Ștefănescu. ”Mimează că face contestații pentru alegerile din capitală”.

Codrin extinde observațiile acuzatoare: PSD ”mimează că se opune restricțiilor absolut idioate impuse de guvern - mimează îngrijorarea fată de încălcarea tuturor drepturilor și libertăților”.

”Mimează până și revolta pentru amânarea alegerilor”, consemnează Codrin și ultimul scandal din Parlament. ”Totul e doar teatru ieftin și grotesc! Dar câtă tăcere și frică în PSD! Nimeni nu spune nici “miau”!”

Și cunoscuta Iosefina Pascal, unul dintre cei mai de succes vloggeri, acuză schimbarea atitudinii PSD.

”Deci, PSD a făcut joc de glezne în cazul contestațiilor împotriva lui Mucușor, depunându-le după termen?”, scrie Iosefina Pascal.

”Bun, doar nu vor să deranjeze sistemul, STS-ul și Parlamentul Meu”, scrie ironic Iosefina Pascal.

50
Tagurile:
Codrin Ștefănescu

Загрузка...
Nicușor Dan

Nicușor Dan, validat definitiv ca primar al Capitalei

91
(reînnoit 15:40 26.10.2020)
Curtea de Apel București a respins cele 52 de contestații depuse împotriva validării lui Nicușor Dan ca Primar General al Capitalei.

BUCUREȘTI, 26 oct - Sputnik. Alegerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei a fost validată definitiv după ce Curtea de Apel București a invalidat contestațiile depuse împotriva câștigătorului alegerilor pe Capitală.

Decizia Curții de Apel a fost luată pe motiv că apelurile au fost depuse mai  târziu decât era termenul legal.

Primarul ales al Capitalei anunța săptămâna trecută că preluarea mandatului său va mai întârzia cel puţin o săptămână, după ce au fost făcute 52 de apeluri în instanță, dar a afirmat că cele 52 de contestații sunt copiate una după alta și că cei care au depus apelurile sunt foști sau actuali consilieri PSD.

91
Tagurile:
București, Nicușor Dan
Tematic
Nicușor Dan, despre locurile din București cu potențial de infectare
Nicușor Dan, scos în față în scandalul ”Spălarea Banilor”!
Nicușor Dan, vești rele pentru bucureșteni: înghețăm în case?

Загрузка...