Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA în România

URGENT: Ambasadorul Zuckerman, trebuie convocat imediat la MAE! China a reacționat ferm!

8828
(reînnoit 06:57 03.04.2020)
Declarațiile insultătoare ale lui Zuckerman pot dăuna României nu doar în relația cu cel mai important investitor mondial – ci pot face rău țării noastre în timpul unei crize majore la nivel global!

BUCUREȘTI, 3 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Pentru adevărații diplomați și oameni politici, ambasadorul Adrian Zuckerman s-a făcut de râs, demonstrând încă o dată că nu e departe de a fi un diplomat – și un om (politic) de valoare.

Dar, din păcate, ambasadorul SUA a atacat fără acoperire și a insultat Republica Populară Chineză - și asta nu de la el de acasă, ci din România, țările noastre având cele mai bune de relații de zeci de ani. China ne-a fost la alături la greu, iar acum este și un mare investitor, dar și o speranță a redresării României.

Ori, în aceste condiții, ambasadorul american pune într-o lumină proastă România, pentru că noi îi permitem să atace și să jignească de pe teritoriul nostru o țară prietenă și o mare putere! De altfel, nu este pentru prima dată când Adrian Zuckerman face acest lucru, sfidând orice regulă a diplomației – demonstrând și o crasă, sfidătoare, lipsă de respect pentru România!

Deci, se impune ca MAE român să îl convoace de urgență să dea explicații pentru atitudinea sa – și să i se pună în vedere să respecte demnitatea altor state atunci când este în misiune într-o țară suverană și civilizată – așa cum este România!

Mai mult, Comisia de politică externă a Senatului ar trebui să îi solicite explicații ministrului de Externe de ce nu ia măsuri atunci când un diplomat străin își face de cap la noi în țară, jignind și atacând alte state – ba chiar implicându-se și în politica noastră internă.

De asemenea, e de remarcat că, în România, activitatea de lobby nu este legală, iar favorizarea unor firme de către un demnitar – sau boicotarea unora, în favoarea altora – este infracțiune. Deci, cum este permis ca un demnitar străin să facă la noi asemenea fapte - pentru care un demnitar român ar fi aruncat în pușcărie?! Și, nota bene, le-a făcut în mod repetat, FĂRĂ ca MAE sau se sesizeze – și nici comisiile de Politică Externă ale Parlamentului să atenționeze MAE!

În plus, ambasadorul a comis aceste fapte la întâlnirea Camerei de Comerţ Americane din România. Ne punem întrebarea firească – oare era firesc ca această organizație să găzduiască asemenea atacuri la alte state – precum și declarații cu caracter politic?  De fapt, ce statut și ce obiect real de activitate are această ”Cameră de Comerț”? Oare se supune ea legislației românești în privința activității care vizează favorizarea sau defavorizarea unor firme pe cale politică – sau oricare alta decât cea economică?

Pe scurt, să reproducem câteva pasaje din declarația ambasadorului Zuckerman, făcută la întâlnirea anuală a membrilor Camerei de Comerţ Americane din România:

- ”Din păcate, prădătorii şi actorii negativi încă pândesc în aceste vremuri de vulnerabilitate. Rusia şi China au încercat să folosească această oportunitate pentru a răspândi minciuni despre Statele Unite, România, COVID-19 şi comportamentul propriilor guverne”.

- ”Faptul că Partidul Comunist Chinez s-ar folosi de moartea a mii de europeni pentru a înmâna măşti de marcă Huawei deghizate în donaţii umanitare este inadmisibil. I-am avertizat pe prietenii mei români şi înainte, şi o voi face şi acum: aceasta este o companie căreia nu i se poate încredinţa securitatea dumneavoastră naţională şi care vă va pune în pericol libertatea”.

-”Comportamentul de înşelăciune, confuzie şi lipsa de transparenţă a Partidului Comunist Chinez a venit cu un preţ mortal pentru întreaga lume”.

Față de aceste declarații, Ambasada Chinei în România a publicat un comunicat intitulat ”Sfaturi pentru Ambasadorul SUA în România, să manifeste mai mult spirit umanitar”.

”Recent, Ambasadorul SUA în România a făcut din nou observații iresponsabile, calomniind fără scrupule China și companiile chineze”, se arată în text. ”Datoria unui diplomat ar trebui să fie dezvoltarea relației dintre propria țară și țara gazdă, nu să amestece politica externă a țării gazdă și afecteze relația dintre țara gazdă și alte țări”.

Și atenție, Ambasada Chinei se referă la ceea ce menționam mai sus: declarațiile complet nepotrivite, insultătoare, ale lui Zuckerman pot dăuna relațiilor României cu cel mai important investitor mondial!

”Reprezentantul părții americane, cu atitudinea arogantă, provoacă prin comportamentul său relațiile chino-române, defăimează răutăcios companiile chineze, un astfel de comportament nu reprezintă demnitatea unei mari puteri și este demn de dispreț”, se arată în comunicat.

Virusul este dușmanul comun al întregii omeniri, atrage atenția Ambasada Chinei, încercând să aducă discuția pe tărâmul rațiunii și interesului comun. ”Pe măsură ce întreaga lume luptă mână-n mână împotriva epidemiei, suntem impresionați în fiecare zi de dăruirea și dedicația personalului medical, bucurându-ne de forța și bunătatea oamenilor obișnuiți”.

”Sperăm că reprezentantul american va arăta mai mult spirit umanitar, nu își va pierde conștiința și rațiunea, nu-i va înjunghia în spate pe bunii făcători și nu va încerca să creeze probleme pentru alții”, scrie Ambasada Chinei în România.

Repet opinia mea, nu doar de jurnalist, ci și de fost demnitar – este imperios necesar ca ministrul de Externe să-l convoace pe ambasadorul SUA pentru explicații – iar Comisia de Politică Externă a Senatului să urmărească atent și să intervină în această speță periculoasă.

Atenție, lumea și România se apropie de o criză – iar numai nebunii pot crede că va veni vreun ajutor sau vreo investiție din SUA! În schimb China, prietenă tradițională și loială de zeci de ani a României, este cel mai dinamic investitor din lume, de care se leagă calculele multor state (UE) pentru a ieși din criză.

Ce va face România? Va plăti în continuare miliarde americanilor, primind în schimb… diplomați agresivi și aroganți, care ne impun se să facem și pe cine să dăm afară de la noi de acasă?  

Revin asupra a ceea ce am scris mai sus: declarațiile complet nepotrivite, insultătoare, ale lui Zuckerman pot dăuna României NU NUMAI în relația cu cel mai important investitor mondial – ci pot face rău României în timpul unei crize majore la nivel global – numită de mulți, inclusiv de Donald Trump ”război cu un inamic nevăzut”! Altfel spus, Zuckerman ne lovește din propria noastră casă pe timp de război. Poate rămâne așa ceva nesancționat?!

8828
Tagurile:
Adrian Zuckerman
Tematic
Întrebări capitale pentru Zuckerman, venite tocmai din SUA
Zuckerman, ambasadorul SUA, tupeu uluitor: ne IMPUNE în ce FIRME NU putem avea încredere!
Politolog: ”Zuckerman e un băcan parvenit, ceva între Becali și un ziarist de la Scânteia”
Huawei, replică incendiară pentru ambasadorul Zuckerman
Nicolae Ciucă - noul PREMIER anunțat de mesajul ambasadorului Zuckerman
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, condamnat politic Sondaj cu rezultat uluitor!

2036
(reînnoit 08:27 02.06.2020)
Pentru a vedea care este opinia cititorilor noștri la întrebarea dacă Liviu Dragnea este un condamnat politic, am propus un sondaj, care a început pe 26 mai șia oferit un rezultat uluitor

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. La întrebarea dacă Liviu Dragnea condamnat politic, mulți oameni de drept și analiști răspund afirmativ.  Opinia multor cetățeni este de asemenea în favoarea ideii că fostul lider PSD este o victimă a Sistemului – iar condamnarea lui este politică.

Pentru a vedea care este opinia cititorilor noștri pe această temă, am propus un sondaj, derulat la un 1 an după condamnarea și încarcerarea liderului PSD.

Sondajul, început pe 26 mai, a oferit un rezultat uluitor: peste 80% dintre respondenți au optat pentru DA, Liviu Dragnea a fost condamnat politic.

Concret, la întrebarea ”Credeți că Liviu Dragnea a suferit o condamnare politică?”, s-au înregistrat 2456 de voturi și următoarele procente:

82.9% (2036 voturi) DA – Liviu Dragnea a fost condamnat politic

17.1% (420 voturi)  NU – Liviu Dragnea a fost condamnat pentru fapte grave

Deci, un scor care ne scutește de alte comentarii – cu excepția unuia singur: în condițiile în care acesta este reacția cetățenilor, lipsa oricărei poziții a PSD la un an de la condamnarea lui Dragnea este surprinzătoare.

Să ne reamintim că, până la condamnarea lui Liviu Dragnea, liderii PSD – mulți încă în fruntea partidului – au acuzat in corpore ”Statul paralel” și faptul că Justiția face jocuri care afectează decizia politică.

De asemenea, liderii PSD îl susțineau pe Dragnea când acesta afirma că se încearcă eliminarea sa – și când vorbea de bătălia cu ”sistemul”, cu oamenii ”serviciilor” etc. Ulterior… nimic, tăcere totală despre Dragnea - în schimb o renegare a demersurilor PSD din perioada sa.

Ori, chiar dacă sondajul nostru NU are pretenția de a fi relevant la nivel național, ca unul făcut de un institut de sondare, este totuși semnificativ pentru că am constatat că mare parte dintre cititorii noștri sunt mai apropiați de PSD decât de curente ”de dreapta”

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2036
Tagurile:
condamnat, Sondaj, Liviu Dragnea

Загрузка...
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu cel mai curajos mesaj, marele adevăr nespus!

2033
(reînnoit 08:05 02.06.2020)
”Asta ne e specia, atât am putut. Suntem CU TOȚII responsabili! TRILIOANELE de dolari pentru MOARTE sunt din BANII NOȘTRI!”

BUCUREȘTI, 2 iun  - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum ne-a obișnuit, deputatul Liviu Pleșoianu are o atitudine originală, cu totul diferită de a celorlalți politicieni. Și de ”Ziua Copilului”, Pleșoianu a punctat un aspect despre care NICI UN parlamentar NU a spus ceva: copii sacrificați pe altarul războiului și al cheltuielilor aberante pentru înarmare!

Lor le-a urat ”La mulți ani mai buni” Liviu Pleșoianu, copiilor ”fără vină, născuți printre ruinele așa-zisei civilizații omenești!”.

”La mulți ani mai buni, copii fără vină, aruncați în mijlocul conflictelor demente ale unei specii care își ratează într-un oribil mod menirea”, scrie Pleșoianu. ”La mulți ani mai buni, copii fără vină, suferinzi de foame, boală și rană într-o lume alcătuită din miliarde de adulți care nu se revoltă când TRILIOANE de dolari merg anual către armament, către MOARTEA voastră, iar nu către VIAȚA voastră!”.

Și da, Liviu Pleșoianu are dreptate când spune ”Nu meritați suferința asta, milioane de copii fără vină!”. Ce merită însă cei care se fac vinovați de suferința acestor copii?

”...10 minute, căutare pe google: "children war photos". Atât. Asta ne e specia, atât am putut. Suntem CU TOȚII responsabili! TRILIOANELE de dolari pentru MOARTE sunt din BANII NOȘTRI!”, scrie Pleșoianu – repet, singurul Parlamentar care a cerut, chiar la nivelul României, ca o parte din fondurile pentru înarmare să se trimită către Sănătate.

Liviu Pleșoianu face de data asta mai mult – face un legământ, care poate părea destul de ciudat:

”Din acest moment, NU mă mai interesează decât oamenii care vor să se implice activ, în România și în orice altă țară, pentru a salva destinul umanității”, scrie Pleșoianu, argumentând că ”Orice altceva e cumplită pierdere de vreme...”.

În plus, numai văzând imaginea postată, îți dai seama de marele adevăr spus de Liviu Pleșoianu. Dar… ce folos? Știm cu toții, omenirea merge mai departe, în același sens al autodistrugerii. Evenimentele din SUA sunt o dovadă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2033
Tagurile:
Liviu Pleșoianu

Загрузка...
Expoziția „Suntem împreună implicați”, dedicată contribuției Rusiei în lupta împotriva pandemiei coronavirusului

Rusia, în lupta cu coronavirusul: expoziție la București - ”Suntem împreună implicați”

0
Natalia Muzhennikova, directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București, a declarat că expoziția este dedicată tuturor celor care luptă cu Covidul și că, în Rusia, există o mișcare de voluntariat în acest sens la care contribuie mii de oameni.

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Centrul Rus de Știință și Cultură de la București, în parteneriat cu Agenția de Știri Rossya Segodnya, au organizat, în capitala României, o expoziție dedicată contribuției Rusiei în lupta contra pandemiei de coronavirus. Expoziția se numește „Suntem împreună implicați”.

Această expoziție a fost furnizată cu drag de centru către agenția de știri Rossia Segodnia.  Ea povestește despre oameni de diferite profesii care contribuie la lupta împotriva pandemiei, informează Centrul Rus de Știință și Cultură de la București pe pagina sa de Facebook.

Natalia Muzhennikova, directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București a explicat pentru Agenția de Știri Sputnik cine a participat la acțiunile de voluntariat și care este scopul expoziției.

În primul rând, a spus directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București, expoziția ete dedicată tuturor celor care luptă cu covidul. Pandemia respectivă, înțelegem noi toți că nu are nici o graniță, nici o frontieră. Toate statele sunt afectate. Și, bineînțeles că în toate statele se găsesc oameni care ajută în lupta cu această pandemie.

”Acesta este un semn de recunoștință, în primul rând, din partea noastră, adică măcar un gest simbolic. La noi există această mișcare de voluntari care se numește ”Noi suntem împreună” și de aceea am vrut să numim această expoziție cumva, în traducere ”suntem împreună”. Noi facem această expoziție în ajunul Zilei Rusiei, care este pe 12 iunie. Din pricina pandemiei și a restricțiilor nu putem face evenimentele la care ne-am gândit dinainte, dar, în acest fel, măcar marcăm cumva acest lucru și facem și această expoziție de Ziua Rusiei”, a declarat Natalia Muzhennikova.

Aceasta a subliniat că aici, în România, nu se poate aștepta la o mare mișcare de voluntari care poate să vină, să spună cuvinte bune, calde și frumoase față de Rusia, dar, în acest fel, prin această expoziție, se informează că în Rusia se fac multe lucruri interesante, că Rusia luptă cu această pandemie și nu numai.

De asemenea, va apărea și revista ”Caleidoscopul rus” ce este dedicată acestei zile, adică Zilei Rusiei.

”Eu îi mulțumesc foarte mult prietenei mele Oxana Oleinic de la Rossya Segodnya, pentru că, datorită colaborării noastre avem această expoziție. Vreau să menționez că expoziția respectivă a fost derulată – și se desfășoară acum în format online pe fațadele mai multor clădiri din Rusia, din Moscova, pe clădirea Rossia Segodnia, pe clădirea ori pe a Dumei de Stat, ori a Senatului nostru. Ea va apărea pe cea mai faimoasă stradă din Moscova – Arbat. Este și la noi (în București, nota Georgiana Arsene), ceea ce îmi place și sunt mândră că am ajuns la acest nivel de colaborare cu această agenție de știri care ne permite să aducem ceva interesant și pentru publicul român”, a declarat directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București, voluntar

Fiica Nataliei Muzhennikova, voluntar în lupta cu coronavirusul

Întrebat dacă au fost multe persoane care au dorit să participe la aceste acțiuni de voluntariat în Rusia, directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București a dat chiar un exemplu personal.

”Eu am o fetiță care are 19 ani și care s-a înscris ca voluntar și a fost în zona roșie să lupte cu această pandemie. Nu a fost acolo prea multe zile, dar a stat 12 ore în costumul acesta în care n-ai cum să respiri, dar asta a fost sentimentul – și acesta este sentimentul nostru general – ca majoritatea populației să ajute cu ce poate fiecare în lupta cu această pandemie”, a explicat Natalia Muzhennikova.

Un alt exemplu este cel al sutelor de mii de voluntari care ajută bătrânii cu aducerea alimentelor, a adăugat sursa citată. Au fost multe cazuri în care voluntarii plimbă câinele.

De asemenea, mulți artiști din teatrele din Moscova care nu au, acum ce să joace, fiind închis totul. Ei au avut curajul să se înscrie în acei voluntari și să aducă oamenilor ce au ei nevoie, pentru că e mai bine să ajuți pe cineva decât să stai acasă și să spui că nu ai ce să faci.

”Acesta este motivul pentru care mii de oameni s-au ajutat unii pe alții, nu doar în Moscova, ci și în toate regiunile Rusiei. Acum, în ajunul Zilei Rusiei se fac multe acțiuni la care nu ne putem aștepta aici, la București. Adică să vină oameni, să citească poeziile lui Pușkin, să iasă afară, pe stradă, cu steagurile rusești. Asta se întâmplă în mai multe țări, chiar și în Franța, Germania, Belgia, Israel, Azerbaidjian”, a subliniat directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București.

Natalia Muzhennikova a amintit, apoi, de concursul organizat de Centrul Rus de Știință și Cultură de la București – ”Citim Pușkin” – care a atras mulți iubitori ai culturii ruse. În acest sens, la Centru s-au primit peste 30 de înregistrări cu recitaluri de poezie a lui Pușkin.

Pe 6 iunie e Ziua limbii ruse și ziua de naștere a lui Pușkin, iar pe 12 iunie e Ziua Rusiei.

0
Tagurile:
Centrul Rus de Știință și Cultură, Bucureşti, expoziţia, Rusia, COVID-19, coronavirus

Загрузка...