Maria Grapini

Grapini explică povestea din spatele miliardului de euro dat României de Comisia Europeană

564
Europarlamentarul Maria Grapini face lumină în discuția despre miliardul de euro pe care Comisia Europeană l-ar da României ca ajutor în lupta cu epidemia de coronavirus

BRUXELLES, 1 aprilie - Sputnik, Daniela Porovăț. Situația banilor europeni promiși de Comisia Europeană României, de peste 1 miliard de euro,  ridică în continuare semne de întrebare, pentru că, potrivit unei scrisori trimise de doi comisari europeni oficialilor români, banii constituie scutiri de la reambursări și un avans.

Este vorba de 483 de milioane de euro, prin renunțarea în acest an la obligația României de a rambursa prefinanțările neutilizate din fondurile structurale și de alte 637 de milioane de euro prin virarea avansului aferent fondurilor structurale pentru anul 2020 în cursul lunilor martie și aprilie.

Europarlamentarul Maria Grapini explică pe pagina sa de facebook în ce constau de fapt banii promiși de Comisia Europeană României.

”România nu a primit nimic până acum, ci doar nu vom mai restitui ce nu am cheltuit și vom primi un avans din ce trebuia să primim în 2020 (cca 1 miliard) - exact ce a spus ieri ministrul fondurilor europene”, arată europarlamentarul PSD.

Grapini explică faptul că România nu a primit nimic suplimentar de la UE pentru criza sanitară, ci doar a fost flexibilizata metodă cheltuirii banii europeni pe care îi avem din exercițiul 2014-2020!

”Sper totuși că din cele 37 de miliarde euro votate săptămâna trecută în PE să ajungă și în România! Pentru asta guvernul doamnei Armand și Președintele trebuie să știe să ceară", mai scrie Grapini pe Facebook.
564
Tagurile:
Comisia Europeană, Uniunea Europeană, Maria Grapini
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1320)
Tematic
Eficiența UE: materiale medicale licitate în comun vor întârzia câteva săptămâni
Apel al primarilor din șapte orașe europene către UE și guverne să se mobilizeze
Ministru italian cere intervenția UE afirmând că PIB-ul țării ar putea scădea cu 6 la sută
Cum vor fi folosite fondurile europene în România împotriva coronavirusului
Corina Crețu explică ce fonduri europene pot fi folosite pentru combaterea coronavirusului
Codrin Ștefănescu

Codrin și Iosefina denunță ce face PSD-Ciolacu

43
(reînnoit 08:07 27.10.2020)
Doi oameni care nu tac – și care scot la iveală atitudinea cu totul ciudată și nefirească a liderilor social democrați

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Ceea ce s-a petrecut la alegerile pentru primăria Capitalei a avut un final neașteptat: în ciuda protestelor, a probelor privind ilegalitățile, PSD a pus brusc… ”batista pe țambal”! Așa că Nicușor Dan a fost declarat primar!

De ce a tăcut PSD? Ce s-a ales de contestațiile PSD?!

”PSD Ciolacu mimează că face opoziție!”, acuză Codrin Ștefănescu. ”Mimează că face contestații pentru alegerile din capitală”.

Codrin extinde observațiile acuzatoare: PSD ”mimează că se opune restricțiilor absolut idioate impuse de guvern - mimează îngrijorarea fată de încălcarea tuturor drepturilor și libertăților”.

”Mimează până și revolta pentru amânarea alegerilor”, consemnează Codrin și ultimul scandal din Parlament. ”Totul e doar teatru ieftin și grotesc! Dar câtă tăcere și frică în PSD! Nimeni nu spune nici “miau”!”

Și cunoscuta Iosefina Pascal, unul dintre cei mai de succes vloggeri, acuză schimbarea atitudinii PSD.

”Deci, PSD a făcut joc de glezne în cazul contestațiilor împotriva lui Mucușor, depunându-le după termen?”, scrie Iosefina Pascal.

”Bun, doar nu vor să deranjeze sistemul, STS-ul și Parlamentul Meu”, scrie ironic Iosefina Pascal.

43
Tagurile:
Codrin Ștefănescu

Загрузка...
Nicușor Dan

Nicușor Dan, validat definitiv ca primar al Capitalei

91
(reînnoit 15:40 26.10.2020)
Curtea de Apel București a respins cele 52 de contestații depuse împotriva validării lui Nicușor Dan ca Primar General al Capitalei.

BUCUREȘTI, 26 oct - Sputnik. Alegerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei a fost validată definitiv după ce Curtea de Apel București a invalidat contestațiile depuse împotriva câștigătorului alegerilor pe Capitală.

Decizia Curții de Apel a fost luată pe motiv că apelurile au fost depuse mai  târziu decât era termenul legal.

Primarul ales al Capitalei anunța săptămâna trecută că preluarea mandatului său va mai întârzia cel puţin o săptămână, după ce au fost făcute 52 de apeluri în instanță, dar a afirmat că cele 52 de contestații sunt copiate una după alta și că cei care au depus apelurile sunt foști sau actuali consilieri PSD.

91
Tagurile:
București, Nicușor Dan
Tematic
Nicușor Dan, despre locurile din București cu potențial de infectare
Nicușor Dan, scos în față în scandalul ”Spălarea Banilor”!
Nicușor Dan, vești rele pentru bucureșteni: înghețăm în case?

Загрузка...