Maria Grapini

Grapini, apel către Orban și Iohannis: ce le cere europarlamentarul

7018
Europarlamentarul Maria Grapini i-a felicitat pe români pentru donațiile făcute în vederea combaterii coronavirusului și i-a criticat pe premierul Orban și pe președintele Iohannis pentru că nu au făcut donații.

BRUXELLES, 31 martie - Sputnik, Daniela Porovăț. Europarlamentarul Maria Grapini i-a felicitat pe pagina sa de facebook pe toți românii care au donat pentru teledonul dedicat combaterii coronavirusului și a certat autoritățile pentru că nu s-au alăturat acestui efort:

”Stimate autorități ! Ați văzut ce-au făcut românii? Mi-ar fi plăcut să-l aud pe Președinte, pe Prim ministru și alți politicieni că dau exemplu și donează indemnizația pe o lună, dacă au fost pensionari care și-au donat toată pensia! Ar fi fost un bun exemplu! Dacă ați donat, anunțați -nu pentru laudă, ci pentru încredere, că sunteți solidari cu poporul care v-a încredințat cele mai înalte responsabilități în stat!”, le-a transmis Grapini autorităților.

Mai departe, Grapini le cere premierului și ministrului Sănătății să comunice zilnic informații legate de combaterea crizei:

”-necesar de materiale, echipamente de lucru, aparatură, pentru TOATE spitalele din țară și pentru medicii de familie, pentru min trei luni!

-stocuri existente la fiecare spital

-personal sanitar existent și necesar pentru fiecare unitate sanitară

-ce capacități de producție avem în țară pentru producția de: măști, combinezoane, cearceafuri, halate,etc

-distribuția comenzilor la toate fabricile care au decis să-și schimbe liniile de fabricație și să producă pentru sistemul sanitar.

-cantitățile importate și către ce spitale s-au distribuit”.

Europarlamentarul le cere autorităților române să se organizeze și să comunice zilnic aceste date menționate mai sus, nu numai câți se îmbolnăvesc și câți au decedat!

”După mai bine de o luna de la primul decedat, în localitățile mai mici, în rural există haos. Direcțiile de sănătate sunt depășite,nu răspund la sesizări! Cadre medicale netestate! Puteți să o faceți? Puteți să vă organizați? Nu sacrificați oameni azi și nu peste mult timp, mii de firme!”, atrage atenția europarlamentarul.

Grapini mai observă cu îngrijorare că ministerul finanțelor nu plătește firmelor datoriile de mai mult de 30 de zile și întreabă autoritățile cum ajută ele, de fapt, IMM-urile, nedecontându-le facturile?

7018
Tagurile:
Ludovic Orban, Klaus Iohannis, Maria Grapini
Tematic
Maria Grapini, gest de excepție pentru Sorina Pintea la nivel internațional!
Grapini desființează moștenirea lui Băsescu: cum s-a ajuns la denumirea de ”hoț băsist”
Maria Grapini – lecție de demnitate și atitudine în cazul Sorina Pintea!
Curajul lui Grapini! Îi sfidează pe americani și face o conferință la Bruxelles cu Huawei!
Grapini: ce trebuie să facă UE „dacă mai dorește să existe în viitor”
Nicușor Dan

Nicușor Dan, validat definitiv ca primar al Capitalei

90
(reînnoit 15:40 26.10.2020)
Curtea de Apel București a respins cele 52 de contestații depuse împotriva validării lui Nicușor Dan ca Primar General al Capitalei.

BUCUREȘTI, 26 oct - Sputnik. Alegerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei a fost validată definitiv după ce Curtea de Apel București a invalidat contestațiile depuse împotriva câștigătorului alegerilor pe Capitală.

Decizia Curții de Apel a fost luată pe motiv că apelurile au fost depuse mai  târziu decât era termenul legal.

Primarul ales al Capitalei anunța săptămâna trecută că preluarea mandatului său va mai întârzia cel puţin o săptămână, după ce au fost făcute 52 de apeluri în instanță, dar a afirmat că cele 52 de contestații sunt copiate una după alta și că cei care au depus apelurile sunt foști sau actuali consilieri PSD.

90
Tagurile:
București, Nicușor Dan
Tematic
Nicușor Dan, despre locurile din București cu potențial de infectare
Nicușor Dan, scos în față în scandalul ”Spălarea Banilor”!
Nicușor Dan, vești rele pentru bucureșteni: înghețăm în case?

Загрузка...
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu, provocarea zilei pentru Marcel Ciolacu!

377
”Câte zile vor trece până când Ciolacu va face ce trebuie să facă?” Azi poate fi declanșat în Parlament un demers esențial pentru mutarea datei alegerilor – dar PSD nu reacționează.

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Începând de azi, Parlamentul poate lua în discuție votarea cererii de reexaminare a legii care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor. Deci, implicit, îi oferă posibilitatea amânării alegerilor, prevăzute acum pe 6 decembrie.

Reamintim că legea a fost votată de Parlament, dar a fost retrimisă spre reexaminare de Iohannis, după ce președintele a ținut-o până la finalul limitei legale.

Ciudat este că PSD nu spune nimic despre intrarea în discuție a reexaminării legii – dar Liviu Pleșoianu îi aduce aminte lui Marcel Ciolacu!

”Azi e prima zi în care Parlamentul poate respinge fără probleme cinismul letal al Groparului din Deal!”, scrie Pleșoianu, punând întrebarea cheie: ”Câte zile vor trece până când Ciolacu va face ce trebuie să facă?”

 Hai să numărăm împreună – propune Liviu Pleșoianu.

Întrând pe fondul subiectului, Pleșoianu explică că ”Groparul din Deal, pentru care "trebuie să moară oameni" ca să aibă Guvernul LUI, a retrimis în ultima zi legea prin care Parlamentul este îndrituit să stabilească data alegerilor”.

Dar, amintește Pleșoianu, ”această lege a fost adoptată ÎN ACEEAȘI ZI atât de Senat, cât și de Camera Deputaților, în ședințe separate, în data de 27 iulie 2020”.

”Ca atare, luni (26.10) sau cel târziu marți (27.10), Senatul și Camera Deputaților pot fără probleme să respingă cererea de reexaminare a lui Iohannis!”, atrage atenția Pleșoianu.

Ori, problema se pune clar, consideră recent demisionarul din PSD: ”Alegerile vor avea loc în 6 decembrie, numai dacă nu doar Iohannis, ci și CIOLACU și ceilalți lideri de partide parlamentare vor fi atât de cinici încât îi vor chema pe români LA ULTIMA URNĂ!”

”Dacă vor avea loc alegerile în 6 decembrie, dacă, după ce le-au interzis oamenilor desfășurarea firească a SĂRBĂTORILOR CREȘTINE, Iohannis va ține împreună cu Orban SCRUTINUL MORTUAR, atunci și ei, și cei care nu îi vor fi împiedicat (CIOLACU are un rol esențial!) vor trebui să fie acuzați nu doar de ZĂDĂRNICIREA COMBATERII BOLILOR, dar și de GENOCID și CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII!”, scrie deputatul Liviu Pleșoianu.

Reamintim că mai mulți parlamentari foarte cunoscuți ai PSD au demisionat și candidează acum la alegerile locale din partea PER. Printre aceștia sunt Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae și Cătălin Rădulescu, cărora li se adaugă și cunoscutul ex-primar al sectorului 5, Marian Vanghelie.

377
Tagurile:
Marcel Ciolacu, Liviu Pleșoianu
Tematic
Eliminarea lui Șerban Nicolae și Pleșoianu: Firea, implicată
Pleșoianu, mesajul anului - cei vizați n-au nicio replică!
NUCLEARA: Șerban Nicolae și Pleșoianu candidează!

Загрузка...
Dan Andronic

Andronic: ”Autostradă? Am fugi mai repede din calea rușilor”

0
Dan Andronic face praf aberațiile ”experților NATO” privind importanța unei autostrăzi către Republica Moldova în cazului uni ”atac al Rusiei”

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Cunoscutul jurnalist și patron de presă Dan Andronic dă de pământ cu ”analiza” făcută niște „experți NATO”, care au propus ipoteza aberantă a unui atac al Rusiei asupra României la o manifestare organizată de CEPA.

Printre altele, s-a propus o autostradă strategică spre Moldova, pe care să se poată mișca rapid blindatele NATO. În ipoteza abradabrantă, ”experții” au vorbit de o așa zisă „poartă a Focșanilor”, ca o cheie a apărării contra ”atacului Rusiei”.

”Asta cu autostrada către Republica Moldova mi se pare cea mai tare prostie”, reacționează Dan Andronic. ”Zic experții că fără ea se pare că nu am rezista mai mult de 24 de ore. Eu nu prea înțeleg cum se gândesc experții NATO că am rezista mai mult de 24 de ore având autostradă”.

Mai mult, Dan Andronic ia în bășcălie ideea ”autostrăzii strategice” – ”Eu cred că ar scădea capacitatea de rezistență, pentru că am fugi mai repede din calea rușilor”.

”Păi, măi experților, autostrada asta nu ar putea fi folosită și de ruși ca să ajungă mai repede, să scape de căruțele și tirurile de pe șosele?”, le dă Andronic peste nas ”experților NATO”.

Conchizând într-o notă serioasă asupra subiectului, Dan Andronic propune ”să lăsăm gluma deoparte” – și subliniază că ideea e ”E doar o prostie”.

”Ca să nu mai vorbesc despre faptul că România nu poate rezista mai mult de 24 de ore în orice condiții, dar trebuie să rezistăm măcar atât, ca să vină trupe NATO în ajutor”, spune Dan Andronic.

Și, ca să continuăm ideea absurdă – ce ar mai rămâne din România după o ”rezistență” de 24 de ore după un atac – precum cel despre care aberează ”experții NATO”?...

Dar, așa cum am arătat și într-o scurtă analiză, aberațiile lobbiștilor NATO au un scop prea puțin ”strategic” – dar extrem de cupid: trebuie argumente ”de experți” ca România să plătească tot mai mulți bani.

0
Tagurile:
Moldova, România, NATO, autostradă, Dan Andronic

Загрузка...