Ludovic Orban și Klaus Iohannis

Criza Coronavirus: Informația ESENȚIALĂ despre care autoritățile române NU au spus NIMIC!

1836
(reînnoit 07:00 31.03.2020)
Autoritățile NU au spus nimic clar – ce se întâmplă cu acest demers de anvergură? Se va face și dacă da, de către cine?

BUCUREȘTI, 31 martie, Sputnik, Evan Răutu. O știre a apărut ieri – fiind preluată de mai multe publicații și agenții - Institutul Național de Statistică se retrage de la cel mai de anvergură demers al autorităților în bătălia cu Pandemia: testarea bucureștenilor pentru COVID-19.

 Un poste de contrôle, stop
© Sputnik / Samvel Sepetchian

Acest studiu a fost propus de doctorul Adrian Streinu-Cercel și de Primarul Capitalei, dar a fost contestat de premierul Orban.

Deși inițial informația dată ambiguu de inițiatori ducea la concluzia că toți bucureștenii vor fi testați, ulterior dr. Streinu a explicat că e o testare pe un ”eșantion reprezentativ” de circa 10.000 de bucureșteni, care ar oferi o imagine a infectării cu COVID-19 în rândul populației vulnerabile.

Ei bine, în acest context, specialistul numărul unu al țării, INS, se retrage, motivând că „nu poate stabili eșantionul în Capitală necesar testării bucureștenilor de coronavirus” – informație dată ieri seară de Digi 24 și preluată de mass media.

De precizat două aspecte: INS se află în subordinea Guvernului - iar premierul a declarat că ”poveştile că mergem din uşă în uşă să facem teste nu sunt serioase - noi aplicăm clar procedurile care sunt validate”.

Al doilea aspect, conform ”Adevărul”, surse din cadrul Primăriei Capitalei susţin că ”echipa medicală care se va ocupa de proiect va stabili şi grupele de vârstă şi persoanele care vor fi testate”.

Chiar azi ”va avea loc o întâlnire cu medicii şi reprezentanţi ai primăriei şi se va decide dacă testarea începe săptămâna aceasta sau se amână”, scrie ”Adevărul”,  precizând că ”4.000 de teste vor fi cumpărate de Primaria Capitalei, 1.000 de Institutul Matei Balş, iar fiecare primărie de sector va achiziţiona câte 1.000 de teste”.

Ori, în aceste condiții, autoritățile NU au spus nimic clar – ce se întâmplă cu această testare de anvergură? Se va face și dacă da, de către cine?

1836
Tagurile:
coronavirus
Tematic
Pod aerian China-Franța pentru aducerea de măști și echipamente medicale
Covid-19 în România: încă 13 noi decese – persoane între 40 și 80
Epidemiolog britanic: epidemia de coronavirus din Regatul Unit dă semne de încetinire
Ultima oră: Măsuri luate la miezul nopții în cazul Coronavirus - Ordonanța Militară nr. 5
Nou bilanţ în Franţa: 400 de decese cauzate de coronavirus în ultimele 24 de ore
Carmen Avram

Carmen Avram în vileag o situație incendiară din UE, în care românii sunt victime!

6
(reînnoit 07:41 06.07.2020)
”Trebuie să înțelegem odată că această țară și Europa nu au oameni de „primă mână” și oameni „second-hand””

BUCUREȘTI, 6 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Europarlamentarul Carmen Avram pune în fața opiniei publice și a autorităților române și UE un caz extrem de grav care vizează muncitori români din Olanda.

”M-am întâlnit cu un grup de muncitori români care lucrează în Olanda și care mi-au vorbit despre ceea ce ei consideră că ar fi forme de rasism, combinate cu abuzuri grave”, scrie într-o postare Carmen Avram, detaliind:

- autorități locale din Olanda care ”le ignora strigătul de ajutor când sunt păcăliți sau chiar furați la bani”;

- contracte care, ”doar pentru ei, sunt întrerupte abrupt, iar muncitorul român e aruncat imediat în stradă, fără nicio idee unde va dormi peste noapte”;

- ”reprezentanți ai statului român care fie nu răspund la telefon, fie le spun că trebuie să se descurce singuri”;

- agenții de intermediere care ”fac milioane pe spatele unor oameni disperați, trimițându-i prin Europa fără o minimă verificare a contractelor sau a condițiilor de cazare, inumane de foarte multe ori”.

Cunoscuta teleastă sintetizează impresia pe care acești români i-au făcut-o: ”Am văzut oameni epuizați emoțional, scurși de orice urmă de speranță că vor mai fi tratați vreodată ca ființe umane cu drepturi egale”.

”Le-am spus că singura șansă e să se unească și să devină o forță, așa cum o fac alți muncitori transfrontalieri din foste țări comuniste, mai ales polonezii”, scrie Carmen Avram subliniind ”Trebuie să înțelegem odată că această țară și Europa nu au oameni de „primă mână” și oameni „second-hand””.

Chiar dacă europarlamentarul a promis ”să îi ajut cum pot”, reputata jurnalistă, care combate de mulți ani fenomenul acestei marginalizări și auto-marginalizări a românilor în Europa, conchide ferm: ”Dar, dacă nu învățăm care ne sunt drepturile și că ne naștem egali cu ceilalți, de oriunde ar fi ei, nu vom reuși să ne impunem în fața celor care comit abuzuri”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

6
Tagurile:
Carmen Avram

Загрузка...
Ludovic Orban

Știrea dimineții: sesizare oficială contra lui Orban - prin Procurorul general al României

97
”Infracțiunea fiind cu atât mai gravă, prin săvârșirea acesteia din calitatea de prim-ministru şi adresată publicului larg, adresaţi Procurorului general al României solicitarea de a sesiza Preşedintele ţări”

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. În această dimineață va fi depusă o sesizare către președintele Senatului și către președintele Camerei Deputaților, prin care li se cere să se adreseze Procurorului general al României în cazul declarațiilor lui Orban de nerespectare a deciziilor CCR.

Acțiunea de făcută oficial de Asociația ”Mai Întâi România”, condusă de fostul deputat… PNL George Șerban.

În scrisoare fostul parlamentar explică și procedura care trebuie urmată în cazul lui Orban, ”să nu fie nicio ezitare, pe motiv de lipsa procedură”.

Iată ce se arată în sesizare: ”Ne adresăm dumneavoastră, urmare a gravității faptei săvârșite de Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban, care folosind un post de televiziune, preluat de întreaga mass-media, a adresat cetăţenilor ţării cererea de a nu respecta Deciziile Curţii Constitutionale a României”.

”Infracțiunea fiind cu atât mai gravă, prin săvârșirea acesteia din calitatea de prim-ministru şi adresată publicului larg, vă solicităm ca, prin procedurile parlamentare şi prevederile Legii răspunderii ministeriale, să adresaţi Procurorului general al României solicitarea de a sesiza Preşedintele ţării, în vederea cererii de către Domnia Sa a începerii urmăririi penale împotriva făptuitorului Ludovic Orban, potrivit imunităţii de care beneficiază membrii guvernului, care nu au calitatea de parlamentar”.

Această constatare – cu detalierea articolelor de lege încălcare și a condițiilor agravante a făcut-o și Sputnik, într-o analiză anterioară.

Este de văzut acum care dintre cei doi șefi de Cameră – lideri PSD! – vor da curs acestei acțiuni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

97
Tagurile:
Procuror General, sesizare, Ludovic Orban

Загрузка...