Alegeri prezidențiale în România, turul 2

Nu e păcăleală: românii se pot înscrie de la 1 aprilie pentru votul în străinătate

108
Autoritatea Electorală Permanentă a făcut un anunț important despre înscrierea românilor din străinătate pentru votul la alegerile parlamentare programate să aibă loc în acest an

BUCUREȘTI, 30 mart - Sputnik, Marius Holdean. AEP a anunțat astăzi că, începând cu data de 1 aprilie, cetăţenii români din străinătate care vor să îşi exercite dreptul de vot la alegerile parlamentare din acest an prin corespondenţă sau la o secţie de votare mai aproape de casă se pot înscrie online pe portalul www.votstrainatate.ro cu una dintre opţiunile amintite.

AEP a transmis printr-un comunicat de presă că alegătorul cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate care doreşte să îşi exercite dreptul de vot prin corespondenţă la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor trebuie să se înregistreze ca alegător prin corespondenţă.

Înregistrarea se realizează prin înscrierea într-un formular on-line, aflat pe site-ul gestionat de Autoritatea Electorală Permanentă, a numelui, prenumelui, codului numeric personal, a adresei de domiciliu sau reşedinţă şi a adresei de e-mail, precum şi a opţiunii de transmitere în ţară sau la reprezentanţa diplomatică a votului exprimat prin corespondenţă, la care alegătorul anexează copia scanată sau fotografia actului de identitate şi a documentului care dovedeşte dreptul de şedere, eliberat de autorităţile străine, se arată în comunicatul AEP.

AEP precizează că, potrivit legislaţiei în vigoare, termenul de înregistrare ca alegător prin corespondenţă sau la o secţie de votare începe la data de 1 aprilie a anului în care au loc alegerile şi se termină la data expirării a 15 zile de la data începerii perioadei electorale.

În această perioadă alegătorul care doreşte să voteze în străinătate la alegerile parlamentare se poate înregistra în Registrul electoral ca alegător în străinătate prin intermediul unui formular on-line, aflat pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, în care va înscrie numele, prenumele, codul numeric personal, localitatea şi statul unde optează să voteze, la care anexează copia scanată sau fotografia actului de identitate. Fiecare alegător înscris în Registrul electoral cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate este arondat unei singure secţii de votare.

Noile reguli pentru votul în străinătate și care au adus un număr record de alegători din diaspora, s-au aplicat pentru prima oară la prezidențialele din 2019, când numărul cetățenilor români din străinătate care au votat la turul al doilea al alegerilor prezidențiale din acest an a ajuns la aproape un milion de voturi, generând o prezență fără precedent în străinătate în istoria electorală a României.

108
Tagurile:
1 aprilie, alegeri
Tematic
Tragediile din Diaspora: mort la locul de muncă și aruncat la groapa de gunoi
Tragediile celor din Diaspora - tânără ucisă şi aruncată la gunoi, în Spania
Iohannis cere diasporei să nu mai vină în România de Paști!
Florin Cîțu

Cîțu recunoaște a ajuns la mâna PSD ”Voi discuta cu PSD”

69
Politicianul care ”nu lua prizonieri” a ajuns la mâna celor pe care îi insulta – și în fața cărora nu vrea să dea socoteala banilor cheltuiți

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Principalul obiectiv al acestui an, obținerea banilor pe baza Planului Național de Redresare și Reziliență, depinde de votul PSD.

Întrebat de colaborarea cu PSD la conferința de presă recent încheiată, premierul Florin Cîțu a admis că va discuta cu social-democrații.

”Colaborarea cu social – democrații… voi discuta cu PSD! Eu cred că PSD nu vrea ca România să fie singura țară din UE care să pună în pericol implementarea PNRR la nivel de UE”, spune Cîțu.

Reamintim că premierul și guvernul său au respins până acum toate ofertele PSD de a colabora cu specialiști din toate partidele pentru elaborarea PNRR, ca și pentru alte programe de scoatere a României din criză.

 

69
Tagurile:
PSD, Florin Cîţu

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Ce angajamente și-a luat Florin Cîțu la Bruxelles

111
(reînnoit 14:50 13.05.2021)
La întâlnirile de la Comisia Europeană, premierul Florin Cîțu și-a luat mai multe angajamente – în numele României, desigur.

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Premierul Florin Cîțu a susținut o conferință de presă după ședința de Guvern și revenirea de la Bruxelles.

Premierul a spus presei că a prezentat Comisiei Europene obiectivele privind reforma, economia și ”modul în care PNRR va susține în următoarea perioadă creșterea economică si reformele”.

”A fost foarte bine primit de Comisia Europeană acest 'concept paper'”, spune premierul, făcând referire la remarca Ursulei von der Leyen că ”România face progrese”.

Cîțu a asigurat-o pe șefa CE că ”acesta este guvernul care va face reforme în perioada următoare, de aceea avem nevoie de un PNRR care să susțină aceste reforme”.

Cîțu a continuat cu laudele, arătând că ”unele obiective sunt ușor de atins” și că ”planul a fost prezentat și primit bine, am prezentat un plan credibil care poate fi aplicat”.

”Rolul meu a fost să convingem partenerii europeni că putem folosi toți banii, 29,2 miliarde euro”, a spus premierul, consemnează ”Știri pe surse”. https://www.stiripesurse.ro/ce-s-a-angajat-florin-citu-la-bruxelles_1786229.html

Iată și ce și-a asumat Florin Cîțu la Bruxelles:

- creștere economică peste media UE;

- reducerea deficitelor bugetare;

-reforma pensiilor va fi derulată în perioada următoare;

-reforma fiscală care să asigure creșterea veniturilor bugetare fără a crește taxe;

-reforma salarizării;

-reforma administrației publice;

-înființarea Băncii Naționale de Dezvoltare;

-reforme vizând emisiile de carbon, trecerea la energie verde

111
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Cîțu s-a făcut de râs – nu știe cum se va aplica propria soluție după vaccinare!
Cîțu a anunțat ce stimulente ia în calcul pentru vaccinare
Cîțu insistă că privilegiile pentru vaccinați sunt normale

Загрузка...
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018

Anunțul care a supărat RĂU Israelul și care ar fi motivele

0
O situație cel puțin ciudată: un înalt oficial ONU a transmis un mesaj care a deranjat guvernul israelian, care a răspuns imediat dur.

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Un incident mai puțin obișnuit a avut loc după anunțul unui oficial ONU  - un mesaj care a provocat o reacție foarte dură a Ministerului Afacerilor Externe al Israelului.

Tor Wennesland, coordonatorul special al Naţiunilor Unite pentru Procesul de Pace în Orientul Mijlociu a transmis marți seara mesajul următor:

”Liderii tuturor părţilor trebuie să îşi asume responsabilitatea dezescaladării. Costul războiului în Gaza este devastator şi este plătit de oamenii obişnuiţi. ONU lucrează cu toate părţile pentru a restabili calmul. Opriţi violenţa acum”, a transmis Tor Wennesland.

Deci, un mesaj echidistant, cel puțin aparent. Ei bine, reacția Ministerului de Externe israelian a venit în câteva ore – o replică dură pentru oficialul ONU:

”Vorbiți despre „costul războiului în Gaza” în timp ce ignorați 1.000 de rachete lansate de grupările teroriste Hamas și Jihadul Islamic asupra orașelor israeliene în ultimele 36 de ore”, scrie MAE israelian.

 

​Sincer, este greu de înțeles supărarea Israelului – dar e interesant de văzut un mesaj anterior al oficialului ONU.

Cu o zi înainte, pe 10 mai,  Wennesland a retransmis mesajul secretarului general ONU Antonio Guterres care ”își exprimă profunda îngrijorare cu privire la violența continuă în Ierusalimul de Est ocupat”.

”El îndeamnă Israelul să înceteze demolările și evacuările, în conformitate cu obligațiile care îi revin în temeiul dreptului internațional umanitar și al drepturilor omului”, a transmis Guterres.

De asemenea, norvegianul a transmis și Declarația comună a trimișilor în Cvartetului pentru Orientul Mijlociu despre situația din estul Ierusalimului, în care se manifestă ”profunda îngrijorare față de ciocnirile și violențele zilnice” și opoziția față de acțiunile unilaterale.

De asemenea, în Declarație comună se face o referire clară: ””Solicitați tuturor părților să susțină și să respecte statu quo-ul locurilor sfinte”. Tot în Declarația celor 4 (ONU, SUA, Rusia și UE) se solicită autorităților israeliene să ”evite măsurile care să escaladeze situația în timpul sărbătorilor musulmane”.

Norvegianul Tor Wennesland (69 de ani) este un diplomat experimentat în problemele din zona nord africană, fiind reprezentant al Norvegiei pe lângă Autoritatea Palestiniană (2007 – 2011) și ambasador în Egipt și Libia din 2012 până în 2015.

 

0
Tagurile:
Anunț, Israel

Загрузка...