Ion Cristoiu

Ion Cristoiu îi cere lui Iohannis ”preia comanda” și gestioneze criza

1238
(reînnoit 10:22 30.03.2020)
Jurnalistul Ion Cristoiu i se adresează președintelui Iohannis cerându-i să-și asume conducerea ”Războiului cu Criza” deoarece din calitatea de președinte al țării care nu mai așteaptă alte alegeri are cea mai bună poziție să își asume acest rol.

BUCUREȘTI, 30 mart - Sputnik, Marius Holdean. Ion Cristoiu are un mesaj de îndemn la adresa președintelui Iohannis pe blogul său personal

”Klaus Iohannis, preia comanda!”, i se adresează Cristoiu președintelui, arătând că mai mult decît în alte locuri ale lumii, cetățenii României își îndreaptă privirile spre o singură persoană, iar acea persoană e șeful statului.

Acolo unde șeful statului e doar decorativ (vezi Italia, Ungaria, Bulgaria) persoana respectivă e premierul și populația așteaptă de la acesta mesaje de îmbărbătare, mai scrie Cristoiu.

”Nu goale, cum au fost cele ale lui Klaus Iohannis de pînă marți, 24 martie 2020, ci pline de conținut, mai ales pe dimensiunea speranței că împreună vom trece peste acest hop. România e republică semiprezidențială. Cu toate acestea șeful statului rămîne în postdecembrism persoana cu imaginea de cel mai puternic om din țară. Prin urmare, președintele Klaus Iohannis e obligat să-și asume conducerea Războiului cu Criza”.

Pentru Cristoiu e clar că uriașa problemă din administrarea Crizei în România constă în ”brambureala absolută. Nu numai de organizare, dar și de comunicare”.

Jurnalistul îl ironizează pe ministrul de Interne Marcel Vela, arătând că ordinul semnat de acesta prin care ”Poliția în loc să prindă infractorii stă în poziție de drepți timp de cântarea a trei strofe din Imnul național va rămîne în Istoria imbecilității vesele din postdecembrism”.

Observând lipsa de claritate și coordonare în gestionarea crizei, Cristoiu se întreabă dacă n-ar fi fost normal ca fiecare dintre cei de la conferința de ieri să fi vorbit în prezența lui Klaus Iohannis, de la Cotroceni, într-o conferință de presă condusă, girată, de șeful Statului?

Și aceasta ”deoarece dezastrul din administrarea Crizei e dat și de absența unui Lider care să-și asume comunicarea, care să dea autoritate măsurilor luate și mai ales încrederea că totul e sub control. Și acest lider în România de azi nu poate fi decît Klaus Iohannis”, crede Cristoiu.

Jurnalistul explică și faptul că România are în Klaus Iohannis persoana ideală pentru asumarea unor măsuri nepopulare, deoarce acesta e la al doilea mandat și tocmai ce a fost ales cu un scor zdrobitor. Are un capital politic uriaș.

”Are așadar de unde să piardă. Acest capital politic uriaș e important și prin raportare la toți ceilalți lideri politici ai momentului. Ludovic Orban e o glumă ieftină a naturii politice. A ajuns premier prin voința lui Klaus Iohannis. În lunile de mandat, dar mai ales în săptămînile în care asuda la gîndul că ar putea să nu mai fie premier, el și-a pierdut și bruma de simpatie pe care o mai avea de pe vremea cînd cînta din gură și la mandolină. Opoziția n-are la ora actuală nici un lider de autoritate. Victor Ponta e de departe cel mai activ și cel mai bun, dar fostului premier îi lipsește partidul de autoritate”, radiografiază jurnalistul situația prezentă.

Așa că jurnalistul este de părere că tocmai președintele țării ar trebui să aibă zilnic conferințe de presă în care să arate românilor că știe tot ce mișcă în materie de administrare a crizei, că e cu ochii pe Guvern, pe administrația locală, că oamenii simpli să i se adreseze lui, pentru că el e deasupra răfuielilor politice. Iar aceste conferințe ar avea și o valoare de excepție în materie de îmbărbătare a populației, pentru că îmbărbătarea ”depinde crucial de sentimentul omului simplu că acolo, sus, Cineva veghează și mai ales conduce în Războiul cu Criza”.
1238
Tagurile:
Ion Cristoiu
Tematic
Cristoiu și Crețu îi cer explicații lui Iohannis despre ”dezastrul” european
Ion Cristoiu dezvăluie singurele ”două variante ale lui Iohannis” – paralela cu Ceaușescu
Cristoiu avertizează asupra pericolelor instaurării stării de urgență
Cristoiu îi arată cu degetul pe ”îmbogățiții de Coronavirus”
Trump, mesaj puternic în noapte – a răspuns la o întrebare esențială pusă de Cristoiu!
Cristoiu despre declarațiile lui Iohannis: ”mesaje de apă chioară”
Ionuț Cristache

Ionuț Cristache face praf PNL din cauza lui Anisie! ”Prostia nu mai ucide în țară asta?”

6
”Omul ăsta este o somitate, a construit proiectul de la zero, a pus România pe harta cercetării mondiale! Și-l schimbă Ministreasa Pepsiglas!”

BUCUREȘTI, 16 mai, Sputnik. Realizatorul emisiunii „România9” de la TVR, Ionuț Cristache, a reacționat dur după vestea că Monica Anisie a semnat revocarea lui Nicolae Zamfir, directorul laserului de la Măgurele.

”Sper că sunteți mândri de voi! În timp ce sorbiți din cico, măcinați de griji abisale, de tipul “unde să ne facem vacanța”, Ministreasa Pepsiglas se pare că tocmai l-a dat afară pe directorul proiectului cunoscut generic drept “Laserul de la Măgurele”!”, scrie vedeta TVR într-un mesaj postat pe Facebook.

Ionuț Cristache mărturisește: ”Mie asta mi se pare absolut scandalos și revoltător!!!!”.

”Corupția nu mai ucide? Prostia nu mai ucide în țară asta? Impostura nu mai ucide? Cum puteți tolera așa ceva? Cum?”, întreabă revoltat realizatorul TVR.

După cum a prezentat și Sputnik, Nicolae Zamfir a fost profesor la celebra universitate americană Yale, cercetător în cadrul Wright Nuclear Structure Laboratory din 1997 până în 2004, iar la de la revenirea în țară, în 2004, a devenit directorul Institutului de Fizică Nucleară “Horia Hulubei”, implementând chiar în acel an proiectul laserului de la Măgurele -  Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics - cel mai mare proiect de cercetare din România.

De altfel, laserul de la Măgurele a atins, în martie 2019, cea mai mare putere laser din lume, 10 PetaWatt (PW), conforme datelor publicate. 

”Omul ăsta este o somitate, a construit proiectul de la zero, a pus România pe harta cercetării mondiale! Și-l schimbă Ministreasa Pepsiglas! Bravo, națiune! Bravo!” a scrie Ionuț Cristache.

 

 

6
Tagurile:
Monica Anisie, PNL

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Florin Cîțu, făcut praf: „A mințit într-un hal fără de hal, ca ultimul ȘMENAR!”

62
„Nu există fluctuație, există o creștere galopantă cum nu a mai avut vreodată România în ultimii 30 de ani, Cîțu a mințit ca ultimul șmenar”

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Reacțiile analiștilor după ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat rectificarea bugetară, au fost extrem de dure. Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați analiști financiari, Radu Soviani l-a criticat vehement pe Cîțu!

”E bătaie de joc! A mințit într-un hal fără de hal astăzi Florin Cîțu!”, spune Soviani, referindu-se la modul în care ministrul tratează datoria publică. ”L-ați auzit spunând că datoria publică va fluctua”.

Soviani e uluit: ”Știți ce înseamnă fluctuație: sus – jos!”. Ori, în cazul datoriei publice a României nu există așa ceva, evident!

”Nu există fluctuație, există o creștere galopantă cum nu a mai avut vreodată România în ultimii 30 de ani”, spune Soviani. ”S-a ferit Cîțu să spună că a ajuns datoria publică la 45% din PIB și că se va ajunge spre 50% din PIB”.

Concluzia lui Soviani, expusă într-o intervenție la Antena 3, consemnată de DC News, este că Florin Cîțu ”a mințit ca ultimul șmenar, scuzați-mi expresia!”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                           

62
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Eugen Teodorovici lovește greu: face praf ”cuplul de măscărici Cîțu-Orban”
Tăriceanu demască o bătaie de joc a lui Cîțu – tot mediul privat ar trebui să se revolte!
Olguța iese la atac, îi dă la temelie lui Cîțu! Demers extrem de puternic!

Загрузка...