Declarații de presă susținute de premierul desemnat, Florin Cîțu, și de premierul interimar, Ludovic Orban, la Palatul Victoria

Cîțu, anunțul zilei: când se adoptă ordonanța ce permite amânarea plății ratelor

251
În urmă cu scurt timp, Ministrul Finanțelor Publice a anunțat că Guvernul va adopta mâine o Ordonanță de Urgență care va permite amânarea plății ratelor pe o perioadă de nouă luni, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice.

BUCUREȘTI, 25 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Vești bune pentru românii cu rate la bănci: amânarea plății ratelor se aplică pentru toate tipurile de credite și pentru întreg sistemul bancar. Clienții trebuie să solicite băncilor amânarea prin telefon și apoi trebuie să confirme ulterior cererea via e-mail.

Informațiile au fost prezentate de ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

Demnitarul a adăugat că dobânzile nu se cumulează, astfel încât să fie evitată posibilitatea ca după cele nouă luni, debitorii să fie obligați să plătească imediat sau mai multe rate.

Măsura se aplică atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice, ministrul adăugând că nu e nevoie de nici un fel de hârtie doveditoare pentru amânarea plății ratelor, această formulă fiind adoptată pentru a nu crea probleme suplimentare de tip birocratic, informează antena3.ro.

De asemenea, Cîțu a subliniat că nu este vorba despre ștergerea ratelor, ci numai despre o păsuire care se va extinde și după perioada de urgență.

251
Tagurile:
Ordonanță, Florin Cîţu

Загрузка...