Ion Cristoiu

Cristoiu despre declarațiile lui Iohannis: ”mesaje de apă chioară”

2125
(reînnoit 15:18 24.03.2020)
Jurnalistul Ion Cristoiu atacă dur modul în care președintele Iohannis alege să se adreseze publicului, criticând faptul că acesta citește de pe prompter, precum și faptul că nu oferă soluții, ci doar îndemnuri seci.

BUCUREȘTI, 24 mart - Sputnik, Marius Holdean. În stilul cu care și-a obișnuit cititorii, jurnalistul Ion Cristoiu ironizează declarațiile de presă ale președintelui într-o postare pe blogul său personal

”De acum și pînă la Sfîrșitul Lumii mă voi întreba de ce nu catadicsește Klaus Iohannis să vorbească direct românilor, fără prompter. Înțeleg să aibă nevoie de prompter dacă ar da citire unor cifre sau unor formule chimice. Fiind vorba de un domeniu străin profesorului de Fizică de la Sibiu, e normal să stea cu ochii în prompter. Dar așa, pentru a adresa românilor un mesaj de încurajare, de îmbărbătare, nu văd de ce n-ar face efortul să învețe textul pe de rost”, își începe Cristoiu tirul împotriva președintelui țării.

Cristoiu critică și presa care a devenit ”tot mai lingușitoare cu el și cu Guvernul”, în perspectiva ajutoarelor de stat, care vor fi date doar celor care trimit zilnic pupici Palatului din Deal, și întreabă retoric, dacă Iohannis ar fi simplu cetățean, ”ce-ar spune văzînd ditamai președintele țării stînd în fund la un birou de trei ori mai mare decît el și dînd din mîinile scoase din cînd în cînd de sub masă?”.

Cristoiu critică apoi puternica impresie de rutină, de mișcare de bielă-manivelă, de inițiativă sugerată de consilierii sănătoși de Coronavirus: ”în genul Șefu, trebuie să facem și noi ceva, să dăm țării un Mesaj, ca să vadă țara că sînteți viu!”

În rest, arată Cristoiu, aceleași cuvinte goale, aceleași clișee, și aceleași sfaturi ale medicului – să stăm în casă, să ne spălăm pe mîini.

Jurnalistul observă că Iohannis nu comunică nimic despre ce-a făcut pînă acum statul român, pe care-l conduce, în lupta cu pandemia și nimic despre ce va face statul român în zilele următoare pentru traversarea Crizei.

”Ce măsuri ia statul român în afară de a pune Poliția să strige pe străzi în megafoane, la miezul nopții, trezind copii din somn, Stați în case! și în afară de a scoate taburile și tancurile împotriva celor care încalcă ordonanțele militare, n-am aflat”, arată jurnalistul.

Așa încât Cristoiu denumește declarațiile președintelui drept ”mesaje de apă chioară” și subliniază că aceste mesaje trebuiau să fie despre măsurile care s-au luat și se vor lua ca să își îndeplinească sensul de a îmbărbăta națiunea.

2125
Tagurile:
Ion Cristoiu, Klaus Iohannis
Tematic
Trump, mesaj puternic în noapte – a răspuns la o întrebare esențială pusă de Cristoiu!
Cristoiu lansează un scenariu apocaliptic: cine ar fi dat o lovitură de stat în România
Cristoiu dezvăluie capcana în care a căzut Ciolacu
Cristoiu avertizează asupra pericolelor instaurării stării de urgență
Cristoiu îi arată cu degetul pe ”îmbogățiții de Coronavirus”
Ionuț Cristache

Ionuț Cristache face praf PNL din cauza lui Anisie! ”Prostia nu mai ucide în țară asta?”

11
”Omul ăsta este o somitate, a construit proiectul de la zero, a pus România pe harta cercetării mondiale! Și-l schimbă Ministreasa Pepsiglas!”

BUCUREȘTI, 16 mai, Sputnik. Realizatorul emisiunii „România9” de la TVR, Ionuț Cristache, a reacționat dur după vestea că Monica Anisie a semnat revocarea lui Nicolae Zamfir, directorul laserului de la Măgurele.

”Sper că sunteți mândri de voi! În timp ce sorbiți din cico, măcinați de griji abisale, de tipul “unde să ne facem vacanța”, Ministreasa Pepsiglas se pare că tocmai l-a dat afară pe directorul proiectului cunoscut generic drept “Laserul de la Măgurele”!”, scrie vedeta TVR într-un mesaj postat pe Facebook.

Ionuț Cristache mărturisește: ”Mie asta mi se pare absolut scandalos și revoltător!!!!”.

”Corupția nu mai ucide? Prostia nu mai ucide în țară asta? Impostura nu mai ucide? Cum puteți tolera așa ceva? Cum?”, întreabă revoltat realizatorul TVR.

După cum a prezentat și Sputnik, Nicolae Zamfir a fost profesor la celebra universitate americană Yale, cercetător în cadrul Wright Nuclear Structure Laboratory din 1997 până în 2004, iar la de la revenirea în țară, în 2004, a devenit directorul Institutului de Fizică Nucleară “Horia Hulubei”, implementând chiar în acel an proiectul laserului de la Măgurele -  Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics - cel mai mare proiect de cercetare din România.

De altfel, laserul de la Măgurele a atins, în martie 2019, cea mai mare putere laser din lume, 10 PetaWatt (PW), conforme datelor publicate. 

”Omul ăsta este o somitate, a construit proiectul de la zero, a pus România pe harta cercetării mondiale! Și-l schimbă Ministreasa Pepsiglas! Bravo, națiune! Bravo!” a scrie Ionuț Cristache.

 

 

11
Tagurile:
Monica Anisie, PNL

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Florin Cîțu, făcut praf: „A mințit într-un hal fără de hal, ca ultimul ȘMENAR!”

64
„Nu există fluctuație, există o creștere galopantă cum nu a mai avut vreodată România în ultimii 30 de ani, Cîțu a mințit ca ultimul șmenar”

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Reacțiile analiștilor după ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat rectificarea bugetară, au fost extrem de dure. Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați analiști financiari, Radu Soviani l-a criticat vehement pe Cîțu!

”E bătaie de joc! A mințit într-un hal fără de hal astăzi Florin Cîțu!”, spune Soviani, referindu-se la modul în care ministrul tratează datoria publică. ”L-ați auzit spunând că datoria publică va fluctua”.

Soviani e uluit: ”Știți ce înseamnă fluctuație: sus – jos!”. Ori, în cazul datoriei publice a României nu există așa ceva, evident!

”Nu există fluctuație, există o creștere galopantă cum nu a mai avut vreodată România în ultimii 30 de ani”, spune Soviani. ”S-a ferit Cîțu să spună că a ajuns datoria publică la 45% din PIB și că se va ajunge spre 50% din PIB”.

Concluzia lui Soviani, expusă într-o intervenție la Antena 3, consemnată de DC News, este că Florin Cîțu ”a mințit ca ultimul șmenar, scuzați-mi expresia!”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                           

64
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Eugen Teodorovici lovește greu: face praf ”cuplul de măscărici Cîțu-Orban”
Tăriceanu demască o bătaie de joc a lui Cîțu – tot mediul privat ar trebui să se revolte!
Olguța iese la atac, îi dă la temelie lui Cîțu! Demers extrem de puternic!

Загрузка...