Adrian Severin

Adrian Severin, reacție radicală: Oricum, PSD pierde, și-a trădat misiunea!”

337
(reînnoit 12:32 15.03.2020)
PSD lasă PNL ”să se facă de râs pe spinarea țării și a oamenilor ei transformați în cobai - nu am nici o stimă pentru asemenea abilități, cetățenii care le apreciază merită asemenea lideri”.

BUCUREȘTI, 15 martie - Sputnik, Evan Răutu. Învestirea guvernului Orban cu voturile parlamentarilor PSD a generat multe reacții dure și  reproșuri la adresa liderilor social democrați. Una dintre vocile cele mai critice a fost a lui Adrian Severin, fostul lider european social democrat.

”Guvernul iohannisto-penelist Orban II a fost instalat cu votul PSD”, constată Severin, care atrage atenția că ”Dacă (PNL, n.n.) va guverna bine, va fi meritul său. Dacă va guverna prost, va răspunde împreună cu PSD. Oricum, PSD pierde”.

La această reflecție, Severin a primit o replică – de fapt, argumentul apărării tacticii PSD – ”PSD a votat guvernul Orban pentru ca PNL să se facă de râs 100%”.

Adrian Severin însă nu este de acord cu această ”tactică” și o taxează dur – ca și pe liderii PSD care apelează la așa ceva.

PSD lasă PNL ”să se facă de râs pe spinarea țării și a oamenilor ei transformați în cobai”, a răspuns Severin. ”Nu am nici o stimă pentru asemenea abilități. Cetățenii care le apreciază merită asemenea lideri”.

Reproșul unui internaut, că și el, Severin, ar fi fost ”pe la mai multe partide, printre care și PSD”, i-a prilejuit fostului vicepremier nu numai o reacție dură, ci și o caracterizare a actualului PSD.

”Eu nu am plecat din nici un partid - ele au plecat din mine, inclusiv PSD”, a răspuns Severin. ”Acel PSD pe care și eu l-am construit și care, oricum, a rămas departe de idealul meu, nu mai există - despre asta este vorba acum, despre un PSD care și-a trădat misiunea de dragul unor calcule politicianiste - și nu de mine”.

Ca o mărturisire de credință, dar și ca o recunoaștere a prigonirii celor care au încercat să adopte o politică pro-națională, Severin scrie:

”Indiferent unde am fost, am fost cu țara și am știut că cel care face o asemenea alegere a îmbrăcat cămașa morții”.

337
Tagurile:
Adrian Severin, PSD
Tematic
Adrian Severin identifică lovitura de stat dată de Iohannis și cere suspendarea acestuia
"Ordinea lumii se schimbă", precizează Adrian Severin
Țara copiilor luați cu forța: un nou caz ”Sorina”, la Caraș-Severin
Adrian Severin, fulminant: cazul Caracal, rețeaua Epstein în România, legătura cu Birchall
Severin, NUCLEAR: Iohannis și ”sponsori externi”, contra ”celor care țin de lanț” șefi PSD
Adrian Severin dă în vileag ce e în spatele măsurilor Guvernului PNL – adevărata misiune!
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Florin Cîțu, făcut praf: „A mințit într-un hal fără de hal, ca ultimul ȘMENAR!”

33
„Nu există fluctuație, există o creștere galopantă cum nu a mai avut vreodată România în ultimii 30 de ani, Cîțu a mințit ca ultimul șmenar”

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Reacțiile analiștilor după ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat rectificarea bugetară, au fost extrem de dure. Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați analiști financiari, Radu Soviani l-a criticat vehement pe Cîțu!

”E bătaie de joc! A mințit într-un hal fără de hal astăzi Florin Cîțu!”, spune Soviani, referindu-se la modul în care ministrul tratează datoria publică. ”L-ați auzit spunând că datoria publică va fluctua”.

Soviani e uluit: ”Știți ce înseamnă fluctuație: sus – jos!”. Ori, în cazul datoriei publice a României nu există așa ceva, evident!

”Nu există fluctuație, există o creștere galopantă cum nu a mai avut vreodată România în ultimii 30 de ani”, spune Soviani. ”S-a ferit Cîțu să spună că a ajuns datoria publică la 45% din PIB și că se va ajunge spre 50% din PIB”.

Concluzia lui Soviani, expusă într-o intervenție la Antena 3, consemnată de DC News, este că Florin Cîțu ”a mințit ca ultimul șmenar, scuzați-mi expresia!”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                           

33
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Eugen Teodorovici lovește greu: face praf ”cuplul de măscărici Cîțu-Orban”
Tăriceanu demască o bătaie de joc a lui Cîțu – tot mediul privat ar trebui să se revolte!
Olguța iese la atac, îi dă la temelie lui Cîțu! Demers extrem de puternic!

Загрузка...
Lucian Romascanu, Marcel Ciolacu

Moțiunea de cenzură, atacată dur: ”O găleată de invective, de venin și de frustrări”

85
(reînnoit 19:30 14.08.2020)
”Nu mă bazez pe discuții pe care le fac unii și alții, ci mă bazez pe discuții pe care le fac eu, personal - nu cred că va fi o moțiune încununată de succes pentru PSD”.

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Una dintre cel mai importante voci al PNL, fosta președintă liberală Alina Gorghiu, pune la îndoială seriozitatea moțiunii de cenzură și consideră că va fi o revărsare de invective și frustrări.

Alina Gorghiu argumentează, continuând meciul ei vechi cu senatorul Șerban Nicolae, cel mai apreciat jurist al PSD:

”Haideți să ne gândim că din luna mai PSD tot anunță această moțiune de cenzură și l-a anunțat inclusiv pe autorul acestui text al moțiunii, Șerban Nicolae - cât de serioasă e această moțiune de cenzură al cărei text este redactat de senatorul PSD Șerban Nicolae?”, întreabă Gorghiu.

Senatoarea consideră că, în primul rând din cauza autorului, ”nu va fi nici un demers serios, în realitate, va fi o găleată de invective, de venin și de frustrări”.

Dar are vreo șansă PNL să blocheze moțiunea? Alina Gorghiu dă un răspuns diplomatic –  PNL va avea discuții cu partidele parlamentare.

”Pentru această moțiune de cenzură sigur, vom purta discuții cu fiecare coleg din majoritatea parlamentară, apelăm la raționalul acela care există în fiecare dintre noi, pentru a nu pune țara într-o situație proastă”, a declarat Gorghiu la Radio France International.  

Fosta președintă PNL recunoaște – ”Constant se fac aceste discuții, pentru fiecare demers inițiat de Guvernul Orban s-au făcut discuții cu parlamentarii”.

”Sigur că nu mă bazez pe discuții pe care le fac unii și alții, ci mă bazez pe discuții pe care le fac eu, personal”, de aceea Alina Gorghiu conchide acum: „Eu nu cred că va fi o moțiune încununată de succes pentru PSD”.

Reamintim că luni, 17 august, PSD ar trebui să depună moțiunea de cenzură, după cum a anunțat, președintele interimar Marcel Ciolacu.

Dar, reamintim și că Marcel Ciolacu a mai anunțat că NU va depune în stare de alertă, apoi a spus că va depune, a spus că o va depune până pe 15 august, acum, ar depune-o pe 17 august. Să vedem. De asemenea, Marcel Ciolacu a mințit în privința plângerii penale contra PNL pe care a anunțat că ”PSD o va depune chiar azi”… 5 august!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

85
Tagurile:
Moțiune de cenzură
Tematic
Tătaru, în corzi: moțiune simplă depusă de PSD împotriva sa
PSD a anunțat moțiune simplă împotriva Monicăi Anisie și altor doi miniștri
Avertisment de ultimă oră: ”Moțiune de cenzură urgent, dacă Orban nu își dă demisia!”
Tăriceanu anunță moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban
Anunțul momentului: Tăriceanu cere moțiune de cenzură!
Anunțul zilei: PSD depune moțiune de cenzură a doua zi după încheierea stării de alertă
Se confirmă NUCLEARA? Iohannis i-ar încredința lui George Maior guvernul după moțiune
MOȚIUNE contra lui ”Grindă” și a pilelor PNL – situație jenantă, Orban e făcut praf

Загрузка...