Întâlnirea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu judecătorii Curții Constituționale

Zegrean bate obrazul lui Iohannis: ”Dacă ar vrea facă treabă, nu ar trebui aştepte!”

3642
(reînnoit 15:14 25.02.2020)
”Iohannis, dacă ar vrea să guverneze ţara, ar putea să nu aştepte motivarea deciziei CCR - şi să treacă la numirea unui premier - condiţia e să vrea să facă un Guvern, NU să nu îl facă”

BUCUREȘTI, 25 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așteptarea motivării CCR nu justifică un blocaj instituțional, reiese dintr-o recentă declarație a lui Augustin Zegrean – aceasta doar va susține decizia, spune fostul președinte al CCR, care îl trimite pe Iohannis la lucruri serioase: ”Dacă ar vrea să facă treabă nu ar trebui să aştepte!”

”Acum, dacă preşedintele şi partidele ar vrea să facă treabă nu ar trebui să aştepte motivarea”, spune fără ocolișuri Zegrean, explicând clar: ”Motivarea nu va spune nimic nou, doar susţine decizia… nu ştiu de ce o aşteaptă”.

Iar fostul președinte al CCR îi bate obrazul lui Iohannis: ”Dacă ar vrea să guverneze ţara, ar putea să nu o aştepte şi să treacă la numirea unui premier”.

În privința termenului pentru motivare, Augustin Zegrean privește problema prin prisma experienței:

”După lege, CCR are la dispoziţie 30 de zile în care trebuie să motiveze decizia. Dar termenul ăsta nu a fost niciodată respectat ad-literam - adică a fost şi depăşit, s-a dat motivarea şi mai devreme”, a explicat Zegrean.

Pe de altă parte, judecătorul constituțional arată că soluția poate veni și din partea lui Ludovic Orban – ”Preşedintele poate retrage nominalizarea, dar există şi opţiunea ca premierul desemnat să îşi depună mandatul”, spune Zegrean, precizând că acesta nefiind încă prim-ministru, ”exprimarea nu e chiar cea mai bună”, dar ideea e asta.

Zegrean e de acord cu precizarea făcută de Dorneanu, anume că CCR nu i-a interzis să-l nominalizeze pe Orban – ””pentru că nici nu avea cum să facă asta”.

”De principiu, îl poate nominaliza tot pe el, cu condiţia să vrea să facă un Guvern, NU să nu îl facă”, a conchis Augustin Zegrean în declarația dată agenției DC NEWS

Cu alte cuvinte, personalități din mai multe domenii și zone politice s-au săturat de acest joc al lui Iohannis și al PNL, care arată un singur lucru – vor să facă jocuri politice, nu să tracă la treabă, asumându-și responsabil guvernarea țării.

3642
Tagurile:
Augustin Zegrean, ugustin Zegrean, CCR, Klaus Iohannis
Tematic
Coronavirus 2020: Iohannis convoacă CSAT
Orban, supărat, dă vina pe PSD și neagă validitatea deciziei CCR
CCR – decizia oficială, Iohannis și Orban au încasat-o total! Ce le cere CCR ”obligatoriu”
NUCLEARA: CCR a dat verdictul în cazul Guvernului Orban 2, totul e dat peste cap!
Iohannis, prima reacție după decizia CCR
Iohannis cere mai mult NATO și amintește de banii pentru înarmare
Tupeu uriaș al lui Iohannis – iese la iveală asocierea cu ”Grindă” și vina sa uriașă
Știrea serii: Iohannis, reacție bombă după decizia CCR – pe cine va numi premier!
Lucian Romașcanu

PSD bate obrazul PNL, cerându-le liberalilor nu mai atace instituțiile statului

15
PSD, prin vocea purtătorului de cuvânt, le-a cerut liberalilor astăzi, de Ziua Justiției, să nu mai atace Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională

BUCUREȘTI, 5 iulie - Sputnik, Marius Holdean. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a dat o replică dură puterii de Ziua Justiției, cerându-le liderilor PNL să nu mai critice Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională.

"Astăzi este Ziua Justiţiei. Este important să avem o Justiţie corectă, este important să avem Justiţie profesionistă şi dincolo de orice bănuială, pentru că Justiţia este fundamentul statului de drept în orice ţară de pe această planetă”, a spus Romașcanu.

El a invocat derapajele flagrante ale premierului, care şi-a găsit un inamic de serviciu în Curtea Constituţională şi care atacă această instituţie fundamentală în aproape fiecare zi din an.

”Nu pot să nu îl menţionez pe acest Adonis agresiv al PNL, Florin Roman, care mai nou a găsit noi membri într-o axă a răului din mintea dumnealui. Înţeleg până la urmă că menţionează PSD, este un lucru pe care îl face permanent, dar nu poţi să menţionezi într-o axă a răului din România Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Romașcanu spune că astfel de atacuri reprezintă ceva extrem de grav și i-a somat pe liderii PNL să înceteze imediat orice atac la instituţiile fundamentale ale ţării.

”Dacă există ceva ce nu funcţionează în aceste instituţii lucrurile acestea se corectează prin legi, prin acţiune politică şi nu prin declaraţii populiste şi politicianiste care nu fac decât să slăbească încrederea în statul de drept şi să slăbească încrederea în Justiţie", le-a transmis el liberalilor.
15
Tematic
Olguța dă în vileag planul secret PNL – cum se va lua ce a rămas în proprietatea statului
Un nou sondaj dă fiori politicienilor! PNL nu stă pe teren sigur – Băsescu îi dă lovitura
Un celebru ex-ministru al Economiei pune la punct PNL – ce trebuia făcut cu programul
O cunoscută agenție pune problema DIZOLVĂRII PNL: ”Militează împotriva statului de drept”

Загрузка...
Klaus Iohannis

În plin scandal legat de achizițiile Guvernului, Iohannis se luptă din gură cu corupția

367
De Ziua Justiţiei, președintele Klaus Iohannis a transmis printr-un mesaj că lupta împotriva corupţiei rămâne o prioritate, fiindcă acest flagel împiedică dezvoltarea economică şi socială, afectează consolidarea democraţiei şi, de aceea, trebuie ferm combătut.

BUCUREȘTI, 5 iul - Sputnik, Marius Holdean. Mesajul președintelui Iohannis de susținere a luptei anti-corupție vine într-un moment în care Guvernul susținut de acesta este prins în mai multe scandaluri legate de achizițiile obscure făcute în perioada de urgență, dintre care cel mai cunoscut este cazul Unifarm.

Dar, prin mesaj, Iohannis se umflă în pene ca mare susținător al anti-corupției și spune că ”toleranţa zero faţă de orice act de corupţie va produce schimbări profunde şi benefice la nivelul întregii societăţi". Doar că ea nu se aplică și în cazul PNL.

"Cu ocazia Zilei Justiţiei, felicit întregul personal din sistemul judiciar pentru activitatea pe care o desfăşoară, mai ales în contextul dificil provocat de epidemia de COVID-19. Justiţia are misiunea de a apăra drepturile, libertăţile fundamentale şi interesele legitime ale cetăţenilor”, spune Iohannis în mesajul său, la o zi după ce Ludovic Orban a îndenat ca românii să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale.

”Ultimele luni au generat, de asemenea, şi schimbări care anterior erau greu de imaginat în domeniul Justiţiei. Tranziţia spre mediul online ca mijloc de soluţionare a litigiilor sau plusul de eficienţă adus pentru justiţiabili şi pentru personalul din domeniul Justiţiei sunt dovezi clare că folosirea noilor tehnologii şi a beneficiilor acestora pentru înfăptuirea actului de justiţie trebuie să devină o regulă, iar nu o excepţie. Noile standarde atinse înseamnă, de fapt, o democraţie mai funcţională, motiv pentru care încurajez toţi actorii din sistemul judiciar să continue cu hotărâre eforturile în această direcţie", a lansat Iohannis un apel pentru ”justiția online”.

Pentru că e vorba de justiție, Iohannis a trimis săgeți spre PSD, ca să nu fie nevoit să amintească de problemele de integritate ale propriului său Guvern.

”În ultimii ani, agenda publică a fost dominată de încercări repetate de a subordona Justiţia politicului, iar întreaga energie a forţelor democratice din România s-a concentrat pe stoparea unor astfel de demersuri”, a mai spus Iohannis în mesaj.

Și, pentru că USR i-a contestat Strategia Națională de Apărare pentru că nu mai făcea din corupție un punct central, Iohannis a  afirmat în mesajul său de astăzi că ”lupta împotriva corupţiei rămâne o prioritate, fiindcă acest flagel împiedică dezvoltarea economică şi socială, afectează consolidarea democraţiei şi, de aceea, trebuie ferm combătut. Toleranţa zero faţă de orice act de corupţie va produce schimbări profunde şi benefice la nivelul întregii societăţi", a fost mesajul lui Iohannis.

Desigur, e vorba de corupții altora, pentru că despre problemele Guvernului PNL nu a suflat nici o vorbuliță.

367
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
În fine, un lider PSD îl ia de guler pe Orban în cel mai mare scandal în care e implicat
Analist: Ludovic Orban e prins ca într-o menghină în capcana măștilor de protecție
Stanciu, APC: ”Ministrul Sănătății și-a permis să încalce Constituția României”

Загрузка...