Klaus Werner Iohannis

Iohannis discreditează CSM și vina pe PSD pentru criza politică

224
Președintele României și-a justificat decizia de a numi procurorii șefi la Parchete acuzând CSM de superficialitate și a lansat săgeți către PSD pentru că îi blochează planul privind anticipatele.

BUCUREȘTI, 20 feb - Sputnik, Marius Holdean. Președintele Klaus Iohannis a făcut astăzi la Bruxelles declarații despre numirea procurorilor șefi la Parchete în ciuda avizului negativ al CSM pentru două dintre numiri. Iohannis a spus că știe că în recomandările MCV există prevederea ca în numirea procurorilor șefi să se țină cont de avize și să se respingă candidații care primesc aviz negativ, dar spune că a contat mai mult ce argumente i-a adus Cătălin Predoiu.

”E o recomandare care spune să se țină cont. Am ținut cont, mi-am făcut timp. Am citit și ce a scris domnul ministru, foarte bine documentat, și după avizul CSM a venit cu completări, și am citit și ce a scris CSM. Să citiți avizele și o să vă dați seama imediat”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis a mai spus că cei trei candidați propuși de ministrul Justiției au fost aleși după un proces de selecție ”foarte bine organizat, foarte transparent, foarte corect făcut” și că numărul foarte mare de candidați care s-au înscris la acele interviuri arată că a fost o competiție deschisă.

În mod straniu, Iohannis a discreditat avizul CSM:

”Avizul CSM mi s-a părut parțial destul de superficial, am considerat corecte propunerile făcute de ministrul Justiției”, și-a apărat Iohannis poziția, arătând că e important că s-a încheiat interimatul.

Președintele dă vina pe PSD

Tot în declarația de presă de astăzi, Iohannis s-a referit și la anticipate, el lansând un nou atac la adresa PSD:

"Nu știu dacă va fi afectat calendarul pentru anticipate.  Atitudinea PSD este ciudată. După ce au depus moțiune de cenzură și a căzut guvernul, acum spun că nu e vina lor”, pasând astfel vina asupra PSD-ului pentru criza politică.

Iohannis i-a invitat pe cei din PSD să-și reconsidere punctul de vedere, spunând că în Parlament se lucrează prin prezență, nu prin absență.

224
Tagurile:
CSM, PSD, Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis a semnat: noi șefi la DNA, DIICOT și Parchetul General
Gafă uriașă a lui Ciolacu! Celebru PSD-ist, reacție: ”Vrea dinadins să mai piardă voturi!”
Ipocrizie crasă și scandal monstru în PNL: ”Iohannis a vândut Iaşul”
Iohannis participă la dezbaterile pe buget ale Consiliului European
Știrea nopții: Sondajul PSD prezentat în spatele ușilor închise – CIFRE îngrijorătoare
PSD, decizie unanimă de ultimă oră – se dau peste cap planurile lui Orban și Iohannis

Загрузка...