Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu

Incredibil! Se coace o alianță între ALDE, Pro România și PMP

181
Călin Popescu Tăriceanu a lansat astăzi ideea unei alianțe între ALDE, Pro România și PMP în vederea alegerilor parlamentare pentru ca cele trei formațiuni să își asigure intrarea în Legislativ

BUCUREȘTI, 14 feb - Sputnik, Marius Holdean. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat la Gândul Live că există discuții pentru o alianță între ALDE, Pro România și PMP, o reunire improbabilă dacă se are în vedere dușmănia dintre Tăriceanu, Ponta și Băsescu.

”Din discuțiile pe care le avem și noi în zona politică am să vă spun ceva: nici Pro România nu este chiar atât de liniștită că intră, nici cei de la PMP. În afară de PSD și PNL nu există o garanție a unui rezultat care să îi facă să stea liniștiți și tocmai de aceea există discuții tatonări între partidele care sunt în acest risc”, a declarat Tăriceanu.

El a fost mai sigur însă pe negocierile cu Pro România din perspectiva faptului că cele două partide au susținut un candidat unic la alegerile prezidențiale, pe Mircea Diaconu.

”N-ar fi chiar ciudată o colaborare Pro România-ALDE. Anul trecut am convenit să-l susținem împreună pe Mircea Diaconu, deci avem ceva experiență. Să nu uităm că eu ca premier am colaborat foarte bine cu Victor Ponta. Ar fi chiar interesant de văzut cum ar funcționa o alianță între doi foști prim-miniștri, care au suficientă experiență și rezultate”, a mai spus Tăriceanu.

Dacă discuțiile cu Pro România sunt posibile și probabile, mai ales dacă lui Victor Ponta nu îi iese negocierea pe care o încearcă cu PSD, va fi interesant de văzut cum ar putea fi adus Băsescu la această masă.

Tăriceanu observă însă bine că cele trei partide au probleme cu pragul la parlamentare.

”Din discuțiile pe care le avem, nici cei de la Pro România nu stau liniștiți, nu au garanție că intră în Parlament. Nimeni în afara PNL și PSD nu are garanția unui rezultat. Există tatonări între partidele cu risc pentru intrarea în următorul Parlament”, a arătat el ce ar putea mâna cele trei partide de la spate să accepte o alianță.

Anticipatele vor da naștere așadar unor alianțe contra naturii, totul pentru a asigura locuri în Parlament pentru politicienii care nu se dau duși de pe scena politică pe care o ocupă de mult timp.

181
Tagurile:
PMP, Pro România, ALDE, Alianță
Klaus Iohannis

Iohannis, declarații de ultima oră

159
(reînnoit 18:27 25.11.2020)
După atacul violent de aseară la adresa PSD, președintele Klaus Iohannis iese în această seară cu alte declarații de presă.

BUCUREŞTI, 5 nov - Sputnik. Declarațiile președintelui au loc după o nouă ședință pe tema combaterii pandemiei, la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății Nelu Tătaru și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Dar, așa cum a procedat în ultima vreme, este de așteptat și o nouă șarjă de atac la PSD.â

Președintele Klaus Iohannis a declarat în această seară că a avut o ședință cu premierul pe tema situației epidemiologice în care s-au analizat măsurile privind carantina zonală, președintele cerând Institutului de Sănătate Publică o analiză privind evoluția în orașele carantinate.

”Datele furnizate relevă că începând cu 20 noiembrie se observă o tendință de scădere a evoluției infecțiilor. Acest lucru se reflectă atât înPreședintele a prezentat aceste ”date concrete” cu un scop precis, el invocând faptul că cifrele dovedesc că măsurile luate de autorități au fost corecte și că populația a respectat măsurile.

Apoi, Iohannis a spus că e doar un început, că virusul nu a fost învins, că măsurile rămân în vigoare și că orice relaxare prematură periclitează rezultatele obținute.

Președintele a justificat apoi și carantinarea locală, arătând că atunci când rata de infectare crește prea mult se impun măsuri suplimentare, dar că, dimpotrivă, din momentul carantinării, foarte rapid creșterea încetinește și după 7 zile începe să scadă rata infectării. numărul de cazuri săptămânale cât și în media zilnică a numărului de cazuri și a ratei de pozitivare a probelor. Se vede foarte clar că de câteva zile bun am ajuns pe un palier și tendința este de scădere”, a dat Iohannis un mesaj optimist.

Iohannis a dat și un mesaj foarte important, el arătând că ”nu există nicio intenție, eu nu intenționez să promovez instituirea unei carantine la nivel național după alegerile din 6 decembrie”.

El a spus chiar că măsurile luate acum au scopul de a preveni un lockdown total și că abordarea pe care a avut-o s-a dovedit că dă rezultate, fiind vorba, în continuare, de a institui măsuri zonale sau regionale unde există o creștere prea mare a numărului de cazuri.

Despre Ziua Națională a României, Iohannis a anunțat că se va renunța la participarea publică la manifestările naționale.

”Am decis ca ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie una extrem de restrânsă, la care sunt invitați ambasadori străini, medici”, a precizat președintele, care a arătat că va fi o ceremonie scurtă, fără paradă militară și fără participarea publicului larg.

Apoi, răspunzând unei întrebări, Iohannis și-a justificat intervenția anti-PSD de aseară și din alte zile din perioada campaniei electorale spunând că, în calitate de președinte, se simte chemat să emită opinii în toate chestiunile care privesc România, viața românilor și felul în care funcționează instituții.

”Președintele nu poate fi cenzurat politic și voi face în continuare evaluări și referiri care au o relevanță pentru români”, s-a apărat președintele, evitând întrebarea despre corectitudinea și constituționalitatea unei astfel de abordări.

 

159
Tagurile:
Klaus Iohannis

Загрузка...
Deputați în Parlamentul României

Scorul partidelor pe 6 decembrie: cifre incredibile!

383
(reînnoit 17:32 25.11.2020)
Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a făcut primul pronostic pentru alegerile generale din 6 decembrie, iar cifrele pe care le-a oferit provoacă o mare surpriză.

BUCUREȘTI, 25 nov - Sputnik. Mihai Tudose a lansat pe piață primul pronostic pentru alegerile parlamentare, într-o declarație pentru Dcnews.

"O să câștigăm! Și o să câștigăm cu câteva puncte în față. Eu zic că facem 35% și PNL nu face 30%. Vă aduc aminte că am mai dat niște pronosticuri și mi-au cam ieșit. O să iasă, am încredere în români, că nu se vor mai lăsa păcăliți", a prezis Mihai Tudose rezultatul alegerilor din 6 decembrie.

El a adăugat că a văzut analize și sondaje care arată că PSD crește frumos, dar scade şi PNL accelerat. Prin scăderea PNL, decalajul dintre PSD şi liberali se adânceşte, a observat Tudose.

”E drept că se umflă şi USR-ul, aici aveţi perfectă dreptate. Îmi vine greu să cred că vor fi cumva împreună. Unii care au ca singur plan de guvernare nişte sloganuri, fără penali, să fie cald ca să nu fie frig, şi ceilalţi contrazic total asta. Au secretari generali cu două condamnări. Alţii pe liste au condamnări pentru corupţie. Va fi greu să îi pui la aceeaşi masă", a atras atenția Tudose asupra conflictelor dintre PNL și USR.

El a mai declarat însă că are și o veste proastă referitoare la bugetul pe 2020, care a fost făcut de Guvernul PNL pe creștere economică, pe deficit sub 3, cu reducerea datoriei publice.

”Noi am lăsat-o la 34%, acum e 47%. Ne-am dus la 100 de miliarde de euro... asta e gaura! 100 de miliarde, făcută de Cîțu-Mîțu, băieții ăștia. Eu vă spun că ce ne așteaptă după alegeri va fi crunt. Adică ne paște o stare de urgență cu lockdown total, din acela urât, urât, pe fondul ăla, vor scădea pensiile, salariile, vor închide ce se închide, fiindcă nu poți să ieși în stradă, că e stare de urgență, e Armata pe stradă", și-a continuat Tudose profețiile.
383
Tagurile:
Parlament, partide
Tematic
Sondaj de ultimă oră pe PARTIDE: cifre care pun pe gânduri
USR profită de revolta liberalilor față de “mercenari” – cum se fac de râs ambele partide
Mutare șoc pe scena politică: două partide fuzionează!

Загрузка...
Напечатанная на 3D-принтере модель коронавируса видна перед графиком акций на этой иллюстрации

Cel mai comun simptom al coronavirusului - nici tusea, nici febra

0
(reînnoit 19:35 25.11.2020)
Datele Biroului Național de Statistică din Marea Britanie, colectate între august și octombrie 2020, au dezvăluit care este cel mai frecvent simptom al Covid-19. Contrar concepţiei obişnuite, cele mai frecvente simptome nu sunt febra și tusea uscată.

BUCUREŞTI, 25 nov – Sputnik. Cele mai recente date colectate de cercetătorii de la Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie au arătat că pierderea gustului și a mirosului (anosmia) a fost cel mai frecvent simptom raportat al Covid-19 în rândul celor care au fost testați pozitiv din august până în octombrie.

© Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи

Dintre cei de peste 35 de ani, între 20 și 40% au suferit de anosmie, comparativ cu aproximativ 15-25% care au avut febră și 13-18%, care au fost cu tuse.

Diferența a fost și mai pronunțată în rândul tinerilor, până la 60% dintre cei sub 35 de ani suferind de anosmie față de 15 până la 25% care au avut febră și mai puțin de 10% tuse

Imaginea generală reflectată de date arată că, în perioada 15 august - 26 octombrie, numărul persoanelor care au fost testate pozitiv cu simptome precum pierderea gustului şi a mirosului a crescut la toate grupele de vârstă.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, numărul cazurilor pe glob se apropie de 59 de milioane și peste 1,38 milioane de oameni au murit. Țările cele mai afectate sunt Statele Unite, India și Brazilia. De asemenea, Franța, Rusia, Spania, Marea Britanie, Italia, Argentina și Columbia sunt printre zece țări cele mai afectate.

0
Tagurile:
Febră, coronavirus
Tematic
Acești oameni se adaptează mai bine la infecțiile cu coronavirus
Record absolut de cazuri noi de coronavirus
Aceste produse, periculoase pentru persoanele cu coronavirus

Загрузка...