Klaus Iohannis şi Ludovic Orban. Guvernului României

EXCLUSIV: Guvernul PNL atacă primarii PSD lovitura anului, DNA implicat!

1005
(reînnoit 13:51 11.02.2020)
Aceasta va fi arma în bătălia cu formidabila armată de peste 1800 de primari ai PSD – asta a reieșit dintr-o uimitoare declarație a ministrului Dezvoltării

BUCUREȘTI, 11 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Vă amintiți sloganul PSD din perioada Viorica Dăncilă – ”PNDL 1 ȘI 2 scot din noroi satele României”?

Conceput ca sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală, însemnând investiții în sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, iluminat public, transport - drumuri, salubrizare, cultură etc. – ei bine, acest program devine acum arma principală a PNL în bătălia cu PSD.

Mai bine zis aceasta va fi arma în bătălia cu formidabila armată de peste 1800 de primari ai PSD! Cel puțin asta a reieșit dintr-o uimitoare declarație a ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan – ”Grindă”, în care acesta a acuzat că lucrările de investiţii făcute prin PNDL 1 şi 2 nu au fost niciodată verificate și că DNA a intrat pe fir!

”PNDL 1 şi 2 nu a fost verificat până în noiembrie 2019”, a afirmat Ștefan, subliniind că ”s-au derulat miliarde de lei iar aceste lucrări nu au fost verificate niciodată”.

În direct la DIGI24, Ștefan a spus că de când a ajuns în fruntea ministerului a trecut la treabă în această direcție!

”Am format echipe mixte cu membrii Corpului de Control, am făcut aceste controale - dacă eu am reuşit în trei luni, ei de ce nu au reuşit în aceşti ani?”, a declarat Ion Ştefan.

Mai mult, ministrul ”Grindă” nu lucrează singur, ci pe fir a intrat și DNA… care ar fi ridicat ieri ”documente” despre lucrări efectuate prin programele PNDL.

”DNA-ul a venit şi astăzi (luni, n.n.) şi am predat anumite documente pentru anumite lucrări”, a declarat Ion Ştefan.

Mai mult, Ștefan a anunţat că a oprit de la plată lucrări în valoare de 500 de milioane de lei! Pentru acestea fuseseră emise cereri de decontare, dar investiţiile erau ”fie complet neefectuate, fie realizate doar parţial”, a explicat ministrul.

Precizăm că numai în cea de-a doua etapă a PNDL însemnă finanțarea a 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective din alte domenii eligibile, fiind alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei.

Deci, loc de găsit nod în papură, adică de făcut sesizări, dosare – sau chiar ”economii”, cum este cazul celor 500 de milioane. Dar, în primul rând, e vorba de o armă de luptă contra primarilor PSD – care, desigur, au accesat/beneficiat de asemenea programe.

1005
Tagurile:
DNA, PSD, primari, Guvern, Orban
Тема:
Activitatea guvernului Ludovic Orban (138)
Marcel Ciolacu

Ciolacu: Guvernul s-a întors de la Bruxelles cu zero euro pentru agricultură

33
Marcel Ciolacu a afirmat astăzi că România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, iar miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro.

BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a arătat într-o conferinţă de presă ținută la Craiova cum a eșuat Guvernul în negocierile pentru agricultură.

Ciolacu a criticat Guvernul pentru că a trimis la Bruxelles documente pe care nu le-a citit, ”documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte”.

Una dintre cauze, a arătat Ciolacu, este că Guvernul nu a vrut un dialog cu autorităţile locale și de aceea ”s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei”.

”Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum au prins Polonia, Ungaria, Bulgaria. Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a mai declarat Ciolacu.

33
Tagurile:
Marcel Ciolacu

Загрузка...
Prima ședință a noului Senat al României

Orban recunoaște în cadrul coaliţiei au existat momente de criză

59
(reînnoit 18:12 11.06.2021)
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a recunoscut astăzi că în cadrul coaliţiei au existat momente de criză și că astfel de momente vor mai fi înregistrate, guvernările de coaliţie fiind în general "complicate".

BUCUREȘTI, 11 iun – Sputnik. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a catalogat astăzi alianţa cu USR- PLUS, într-o declarație făcută la Bacău, ca fiind una care necesită dialog permanent şi o armonizare constantă a poziţiilor. El a recunoscut că au existat momente de criză în coaliție și nu s-a sfiit să recunoască faptul că asemenea momente vor mai avea loc și în viitor, pentru că guvernările de coaliţie sunt în general "complicate".

Orban a strecurat și câteva critici la adresa USR, spunând despre această formațiune că e un partid mai nou care nu are o definire doctrinară clară și ale cărui poziţii de multe ori se stabilesc în funcţie de conjunctură, de context.

Mai mult, Orban spune despre USR că este un partid care nu are experienţa guvernării.

59
Tagurile:
Ludovic Orban
Tematic
Celebru economist dezvăluie ce NU a spus Cîțu despre PNRR: ”Este și un pericol!”
Pierde România banii de la UE prin PNRR? Cîțu, explicații
George Simion, denunț incendiar contra UE și a Guvernului Cîțu

Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Ziua Națională a Rusiei: Semnificație și curiozități

0
(reînnoit 14:39 12.06.2021)
Astăzi, ruşii de pretutindeni vor sărbători Ziua Națională a Rusiei, ocazie cu care sâmbătă şi duminică vor fi organizate numeroase evenimente culturale şi sportive.
Ziua Națională a Rusiei: Semnificație și curiozități

Pe 12 iunie 1990, Primul Congres al deputaţilor poporului din Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă (RSFSR) a adoptat Declaraţia de Suveranitate a Rusiei.

Potrivit unui decret prezidenţial, semnat de primul preşedinte al Federaţiei Ruse, Boris Elţîn, ziua de 12 iunie a fost decretată zi de sărbătoare naţională – Ziua Independenţei Rusiei. Denumirea oficială „Ziua Rusiei” a fost stabilită mai târziu, în 2002, atunci când a intrat în vigoare noul Cod al Muncii care a inclus lista sărbătorilor legale.

© Sputnik / Алексей Никольский

Data de 12 iunie, când cetăţenii ruşi sărbătoresc Ziua Naţională a Rusiei, este considerată cea mai importantă sărbătoare din Rusia.

Pe 12 iunie, în anul 1990, Congresul deputaţilor poporului din Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă (RSFSR) a adoptat Declaraţia privind proclamarea suveranităţii statului. La doar un an distanţă, pe 12 iunie a fost ales primul preşedinte al Rusiei, Boris Elţîn. În luna decembrie 1991, URSS şi-a încetat existenţa, iar pe 25 decembrie a fost redenumit statul, noua denumire fiind Federaţia Rusă, care a moştenit toate drepturile fostului stat sovietic.

Din anul 1994, pe 12 iunie, această zi era marcată ca ziua adoptării Declaraţiei privind proclamarea suveranităţii statului rus. Ziua Naţională a Rusiei a fost instituită în anul 2002. Conform tradiţiei, în această zi, la Kremlin are loc ceremonia oficială de decernare a premiilor şi a înaltelor distincţii de stat în domeniile cercetare, ştiinţă, tehnologii, literatură și artă.

Capitala Rusiei şi regiunile ţării au pregătit pentru această zi însemnată un program festiv extrem de divers.

În fișierul audio atașat găsiți cele mai interesante informații despre Federația Rusă.

0
Tagurile:
Ziua Rusiei

Загрузка...