Gabriela Firea și Marcel Ciolacu

În plină controversă legată de ”Grupul pentru viitorul PSD”, Firea face o propunere cheie!

482
(reînnoit 18:35 09.02.2020)
”PSD are nevoie de un lider care să pună osul la treabă, să ne unească nu să ne dezbine - ne trebuie un lider care să fie mai puțin în concediu și mai mult alături de partid”.

BUCUREȘTI, 9 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum am anunțat, la Arad a avut loc o primă ”lucrare” a unui grup grupat în jurul lui Cozmin Gușă și Vasile Dâncu, din care fac parte Radu Moldovan (președinte PSD Bistrița), Sorin Grindeanu și, mai nou, Ionel Arsene, șeful PSD Neamț, ”baronul” de încredere al lui Liviu Dragnea în ultima perioadă.

”Un anumit grup de oameni care discută informal legat de viitorul partidului” – a definit Cozmin Gușă această asociere, pe care noi am numit-o ”Grupul pentru viitorul PSD”.

De remarcat că prima mutare semnificativă a fost derularea alegerilor de la PSD Arad, în ciuda opoziției Centrului, chiar a ”recomandării” lui Marcel Ciolacu direct. În plus, Cozmin Gușă a făcut o declarație fulminantă: ”PSD Arad se luptă cu structura lui Florian Coldea”.

Deci, iată o săgeată care trece razant pe lângă Marcel Ciolacu, ale cărui legături cu ”serviciile” sunt acuzate de mulți. Gușă mai trimite o ”săgeată”, prin intermediul celui dorit de Centru să preia PSD Arad, Mihai Fifor.

”Acum… Fifor o fi fost indus în eroare să facă scandal pentru că el nu avea sprijin”, a spus Gușă, completând ”Sau există alte treburi subterane care pot să aibă legătură cu statul paralel”.

De menționat că Marcel Ciolacu nu a reacționat la declarațiile și la acțiunile lui Cozmin Gușă.

În schimb, în plin scandal generat de ”rebeliunea” de la Arad, Marcel Ciolacu a primit o propunere fermă de a candida la președinția PSD.

”PSD are nevoie de un lider care să pună osul la treabă, să ne unească nu să ne dezbine - ne trebuie un lider care să fie mai puțin în concediu și mai mult alături de partid”, a declarat Gabriela Firea, care a spus direct celor prezenți la Conferința extraordinară de la București – ”Vă propun să îl susținem pe Marcel Ciolacu în funcția de președinte al PSD”.

Primarul Capitalei a motivat această propunere ”intempestivă” cu o propoziție care poate deveni un ”motto” al PSD: ”Așteptarea ne face rău”.

”Mă bucur de susținerea social-democraților, sunt onorat că sunt susținut de colegi, o să anunț săptămâna viitoare dacă voi candida pentru șefia partidului”, a răspuns Marcel Ciolacu, anunțând că ”PSD vrea să câștige alegerile locale”.

Ciolacu a menționat că, înainte de toate vrea ca luni, ”când ne reunim toţi colegii din ţară, să avem o discuţie serioasă în ceea ce priveşte viitoarea strategie a PSD, să închidem discuţiile în ceea ce priveşte modificările la statutul PSD şi nu în ultimul rând să decidem data congresului”.

”Nu aş fi candidat fără susţinerea celei mai mari şi puternice organizaţii a PSD la nicio funcţie”, a spus Ciolacu, subliniind încă o dată că ”mă onorează şi mă obligă propunerea făcută de doamna Firea”.

Marcel Ciolacu a insistat pe ”discuţii serioase cu colegii şi să iau personal o decizie”, dar și că el ”încearcă să înveţe din istoria recentă a partidului”.  Mai bine zis din greșelile altora.

”Nu vreau să fac aceleaşi greşeli pe care le-au făcut alţii”, a spus Ciolacu, ”preşedintele PSD trebuie să fie ales de către dvs. la congres pentru că poate demonstra şi poate arăta anumite victorii”.

Ciolacu și-a anunțat intenția de a găsi ”formula de echipă cea mai bună astfel încât anul acesta, în cele două bătălii electorale, PSD nu să intre în turul 2, ci să câştige alegerile”.

Desigur, cei din echipa ”de turul 2” s-ar putea simți atinși – și aici ne referim la Olguța Vasilescu, Eugen Teodorovici, Mihai Fifor etc.

Pe de altă parte, remarcăm că, în ciuda afirmațiilor repetate că el ”se va consulta cu colegii”, Marcel Ciolacu nu răspunde la o întrebare cheie: cu cine s-a consultat când l-a propus premier pe Remus Pricopie? Deocamdată, surse din PSD (citate inițial de DC News și Bogdan Chirieac) spun că propunerea i-ar fi fost sugerată lui Ciolacu de… George Maior.

Până atunci, să remarcăm această (re)grupare a forțelor – ”Grupul pentru viitorul PSD”, cu Gușă și Dâncu, și grupul Firea-Ciolacu.  Deocamdată nu au ieșit săbii din teacă, dar pacea durează puțin în partide, în general – și în partidele românești, în special.

482
Tagurile:
Marcel Ciolacu, PSD, Gabriela Firea
Tematic
Firea anunță continuarea sprijinului financiar pentru femeile însărcinate
Pleșoianu îi bate obrazul Gabrielei Firea: ”Dragnea a stat drept, chiar dacă prea târziu”
Analist: ”Moțiunea îl poate dărâma pe Ciolacu, mai mult ca pe Orban” Liderul PSD confirmă!
Ludovic Orban anunță deschis că PNL va încălca FLAGRANT legea! PSD tace mâlc!
Întrebare cheie a lui Adrian Năstase pentru PSD în perspectiva anticipatelor
Daniel-Cătălin Zamfir

Daniel Zamfir denunță o manevră scandaloasă a lui Cîțu este chiar uluitoare decizia!

17
(reînnoit 08:57 28.02.2021)
Senatorul Daniel Zamfir  trage un semnal de alarmă – cele mai mari abuzuri contra populației sunt date pe mâna ”lupului paznic la stână”

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. Cunoscut pentru bătălia sa în apărarea drepturilor românilor în fața băncilor, senatorul Daniel Zamfir publică o notă dură – ”LUPUL PAZNIC LA STÂNA DE OI”, după ce premierul Cîțu a numit în fruntea ANPC… un bancher!

”Pe cine putea să numească Cîțu șef la ANPC, să-i apere pe oameni de abuzurile băncilor? Un bancher, bineînțeles!”

Deci, protecția consumatorilor va intra pe mâna cuiva care face parte din branșa celor de unde provin cele mai mari abuzuri contra românilor!

Și, precizează Zamfir, nu este un bancher oarecare, ci ”chiar director la defuncta Volksbank, cea care a înșelat zeci de mii de români cu creditele în CHF!”.

Este vorba de Claudiu Dolot, care este șef de sucursală la BCR Caraș-Severin și a fost în trecut director de sucursală la Volksbank. Dolot este considerat un om de încredere al fstului ministru Marcel Vela, senator de Caraș-Severin.

Publicația lui Răzvan Savaliuc, „Lumea banilor” notează: ”Culmea este că același Claudiu Dolot conduce acum sucursala Caraș-Severin a BCR – o bancă zdrobită de către ANPC în instanță”.

”În noiembrie 2018, BCR a pierdut definitiv procesul în care contesta o amendă primită de la Autoritatea Naționala pentru Protecția Consumatorilor din cauza unei clauze abuzive în contractele de credit”, scrie Lumea Banilor.

***

Reamintim că Volksbank România a fost implicată într-un scandal în legătură cu ”împrumuturi cu probleme”, în special cele în franci elvețieni.

”Banca s-a trezit cu un val de procese în care erau reclamate mai multe comisioane, cel mai cunoscut fiind cel de risc, dar și modificarea unor dobânzi fixe în timpul derulării contractelor”, scrie Profit.ro, subliniind că ”Volksbank avea să piardă, în cele din urmă, pe la toate instanțele din țară și chiar și la Curtea de Justiție a Uniunii Europene”.

17
Tagurile:
Florin Cîţu, Daniel Zamfir

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”O vedeţi cine o profite de pe urma vinderii întregii Românii”

147
O nouă intervenție fulminantă a senatoarei Diana Șoșoacă – pe teme de maximă importanță națională, pe care parlamentarii NU au curajul să le abordeze

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. Devenită un simbol al revoltei populare în fața abuzurilor și minciunilor guvernanților, Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție radicală.

Diana Şoşoacă s-a pronunțat ferm împotriva reintroducerii stării de urgență, avertizând că ”România fierbe” și că dacă ”ne închid iar în casă, vă garantez că România iese în stradă”.

”Va fi o nouă revoluţie la care voi participa şi eu şi alţi oameni care s-au săturat de bătaia de joc, de pandemie şi de mascaradă”, a declarat Diana Șoșoacă.

Senatoarea atrage atenția că mai multe personalități spun că ”pandemia s-a terminat” – ”a spus-o şi doamna doctor Adina Albers, domnul Dragoş Dinulescu de la Câmpina, a spus-o şi domnul doctor Răzvan Constantinescu”.

Diana Șoșoacă spune clar ”să încetăm cu prostiile ăstea şi ne uităm cum se fură bani din afaceri cu tot felul de farmacii ale nevestei fostului ministru Tătaru şi tot felul de societăţi care importă teste RT-PCR şi aparate medicale pentru care se dau parandărături”.

”Serviciile trebuie să înceapă să-şi facă treaba, să oprească această maziliere a poporului român”, a declarat Diana Şoşoacă la România Tv.

O altă temă este cea legată de lichidarea activității miniere și vânzarea unor obiective economice și instituții vitale, dar și privatizările păguboase.

”Minele se închid, portul Constanţa se vinde, CEC-ul se vinde, spitalele se privatizează”, spune Diana Șoșoacă, subliniind esențialul: ”România nu mai este suverană”.

Senatoarea pune degetul pe rană: ”Atenţie - o să vedeţi cine o să profite de pe urma vinderii întregii Românii, în condiţiile în care România poate fi salvată!”. 

”Uitaţi-vă că domnul Franz Timmermans, care este din grupul din care face parte PSD la nivel european - cum am fost la mineri eu şi europarlamentarul Cristian Terheş, imediat a ieşit şi a spus: închideţi minele din România!”, spune Șoșoacă, punctând un aspect ciudat – ”A doua zi a ieşit PSD… că sunt de acord cu green dealul şi cu domnul Timmermans şi să se închidă minele din România”.

Senatoarea pune o întrebare corectă: ”Nu PSD este cel care ar trebui să apare oamenii ăştia… că e partid social democrat?!”.

În context, Diana Șoșoacă dă exemplu țărilor UE cu mare tradiție minieră – ”Atâta timp cât Polonia, Germania au renegociat termene de închidere a minelor – Polonia le va închide în 2038 şi se fac investiţii majore”.

”Noi de ce nu avem negociatori?”, a întreabă din nou logic Diana Şoşoacă.
147
Tagurile:
România, Diana Șoșoacă
Tematic
Analist: ”Șoșoacă, Terheș, Chitic vor construi o alternativă suveranistă, normală la cap”
Dan Bittman: ”Cu 20 de politicieni ca Diana Șoșoacă am fi departe!”
ALERTĂ: Diana Șoșoacă, blocată pe Facebook!
Progresiștii dau alarma, modelul Șoșoacă lovește Franța: ”Le Pen îl va bate pe Macron”

Загрузка...