Declarații susținute de premierul Ludovic Orban după votarea moțiunii de cenzură

Guvernul Orban, făcut de râs - un ministru nu e sigur Ordonanțele date sunt legale!

367
(reînnoit 07:57 09.02.2020)
Un ministru al guvernului PNL, chiar unul de maximă importanță, recunoaște că nu e sigur de legalitatea ordonanțelor!

BUCUREȘTI, 9 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Unul dintre cele mai controversate episoade ale demisului guvernul Orban a fost adoptarea, într-o singură seară, a unui număr impresionant de OUG. Demersul PNL a fost atacat oficial, contestat și mai ales criticat de presă și de (celelalte) partide.

Atât ca formă cât și ca fond, OUG date de guvernul Orban sunt contestabile. Iar culmea este că un ministru al guvernului PNL, chiar unul de maximă importanță, recunoaște că nu e sigur de legalitatea ordonanțelor!

Este vorba de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, care a dat un interviu agenției STIRIPESURSE.RO  despre ordonanţele de marţi seara.

Jurmaliștii i-au atras atenția că însuși aliatul PNL, Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor în Guvernul Cioloş a comentat că OUG ”sunt modificate după adoptarea în şedinţa de Guvern, ceea ce ar putea avea consecinţe penale”. Mai mult, jurnaliștii i-au atras atenția lui Boloș că omologul său l-a numit ”penibil”.

Marcel Boloș a adoptat poziția ”nu comentez ce afirmă domnul Ghinea, nu-mi permit să cobor până la acel nivel”, venind cu exprimarea uluitoare ”Aş vrea să spulber acest lucru (…) eu ţin minte că am avut şi în primul mandat de demnitar ordonanţe care s-au adoptat sub condiţia obţinerii avizelor până la publicarea în Monitorul Oficial”.

Așa că auzind că argumentul prin care Boloș ”spulberă” este ”eu țin minte că…”, jurnalistul de la ”Știri pe surse” l-a întrebat firesc ”dacă are certitudinea că totul este legal în privinţa ordonanţelor”.

Ministrul Marcel Boloș NU a răspuns ferm, ci a dat un răspuns care, pur și simplu, face de râs guvernul: 

”Nu sunt de specialitate… am un aparat în spate”, a răspuns Boloș, completând ”Acum problema e la nivelul Secretariatului General al Guvernului şi bănuiesc că o să ia decizia care este conform legii”.

Deci despre asta e vorba: unul dintre cei mai importanți miniștri se situează în paradigma ” Nu sunt de specialitate (…) bănuiesc (…) eu țin minte”, plus că nu e sigur de legalitate, dar ”acum problema e la”… alții.

367
Tagurile:
Ordonanțe de urgență, Ministru, Guvernul Orban
Tematic
Guvernul Orban se întâlnește de urgență – ”cu ușile închise”
Ponta recunoaște: îl prefera pe Dragnea ”măscăriciului” Orban – ”Am căzut din lac în puț!”
Orban, mișcare decisivă fulger!
Lucian Romașcanu

PSD bate obrazul PNL, cerându-le liberalilor nu mai atace instituțiile statului

13
PSD, prin vocea purtătorului de cuvânt, le-a cerut liberalilor astăzi, de Ziua Justiției, să nu mai atace Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională

BUCUREȘTI, 5 iulie - Sputnik, Marius Holdean. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a dat o replică dură puterii de Ziua Justiției, cerându-le liderilor PNL să nu mai critice Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională.

"Astăzi este Ziua Justiţiei. Este important să avem o Justiţie corectă, este important să avem Justiţie profesionistă şi dincolo de orice bănuială, pentru că Justiţia este fundamentul statului de drept în orice ţară de pe această planetă”, a spus Romașcanu.

El a invocat derapajele flagrante ale premierului, care şi-a găsit un inamic de serviciu în Curtea Constituţională şi care atacă această instituţie fundamentală în aproape fiecare zi din an.

”Nu pot să nu îl menţionez pe acest Adonis agresiv al PNL, Florin Roman, care mai nou a găsit noi membri într-o axă a răului din mintea dumnealui. Înţeleg până la urmă că menţionează PSD, este un lucru pe care îl face permanent, dar nu poţi să menţionezi într-o axă a răului din România Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Romașcanu spune că astfel de atacuri reprezintă ceva extrem de grav și i-a somat pe liderii PNL să înceteze imediat orice atac la instituţiile fundamentale ale ţării.

”Dacă există ceva ce nu funcţionează în aceste instituţii lucrurile acestea se corectează prin legi, prin acţiune politică şi nu prin declaraţii populiste şi politicianiste care nu fac decât să slăbească încrederea în statul de drept şi să slăbească încrederea în Justiţie", le-a transmis el liberalilor.
13
Tematic
Olguța dă în vileag planul secret PNL – cum se va lua ce a rămas în proprietatea statului
Un nou sondaj dă fiori politicienilor! PNL nu stă pe teren sigur – Băsescu îi dă lovitura
Un celebru ex-ministru al Economiei pune la punct PNL – ce trebuia făcut cu programul
O cunoscută agenție pune problema DIZOLVĂRII PNL: ”Militează împotriva statului de drept”

Загрузка...
Klaus Iohannis

În plin scandal legat de achizițiile Guvernului, Iohannis se luptă din gură cu corupția

360
De Ziua Justiţiei, președintele Klaus Iohannis a transmis printr-un mesaj că lupta împotriva corupţiei rămâne o prioritate, fiindcă acest flagel împiedică dezvoltarea economică şi socială, afectează consolidarea democraţiei şi, de aceea, trebuie ferm combătut.

BUCUREȘTI, 5 iul - Sputnik, Marius Holdean. Mesajul președintelui Iohannis de susținere a luptei anti-corupție vine într-un moment în care Guvernul susținut de acesta este prins în mai multe scandaluri legate de achizițiile obscure făcute în perioada de urgență, dintre care cel mai cunoscut este cazul Unifarm.

Dar, prin mesaj, Iohannis se umflă în pene ca mare susținător al anti-corupției și spune că ”toleranţa zero faţă de orice act de corupţie va produce schimbări profunde şi benefice la nivelul întregii societăţi". Doar că ea nu se aplică și în cazul PNL.

"Cu ocazia Zilei Justiţiei, felicit întregul personal din sistemul judiciar pentru activitatea pe care o desfăşoară, mai ales în contextul dificil provocat de epidemia de COVID-19. Justiţia are misiunea de a apăra drepturile, libertăţile fundamentale şi interesele legitime ale cetăţenilor”, spune Iohannis în mesajul său, la o zi după ce Ludovic Orban a îndenat ca românii să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale.

”Ultimele luni au generat, de asemenea, şi schimbări care anterior erau greu de imaginat în domeniul Justiţiei. Tranziţia spre mediul online ca mijloc de soluţionare a litigiilor sau plusul de eficienţă adus pentru justiţiabili şi pentru personalul din domeniul Justiţiei sunt dovezi clare că folosirea noilor tehnologii şi a beneficiilor acestora pentru înfăptuirea actului de justiţie trebuie să devină o regulă, iar nu o excepţie. Noile standarde atinse înseamnă, de fapt, o democraţie mai funcţională, motiv pentru care încurajez toţi actorii din sistemul judiciar să continue cu hotărâre eforturile în această direcţie", a lansat Iohannis un apel pentru ”justiția online”.

Pentru că e vorba de justiție, Iohannis a trimis săgeți spre PSD, ca să nu fie nevoit să amintească de problemele de integritate ale propriului său Guvern.

”În ultimii ani, agenda publică a fost dominată de încercări repetate de a subordona Justiţia politicului, iar întreaga energie a forţelor democratice din România s-a concentrat pe stoparea unor astfel de demersuri”, a mai spus Iohannis în mesaj.

Și, pentru că USR i-a contestat Strategia Națională de Apărare pentru că nu mai făcea din corupție un punct central, Iohannis a  afirmat în mesajul său de astăzi că ”lupta împotriva corupţiei rămâne o prioritate, fiindcă acest flagel împiedică dezvoltarea economică şi socială, afectează consolidarea democraţiei şi, de aceea, trebuie ferm combătut. Toleranţa zero faţă de orice act de corupţie va produce schimbări profunde şi benefice la nivelul întregii societăţi", a fost mesajul lui Iohannis.

Desigur, e vorba de corupții altora, pentru că despre problemele Guvernului PNL nu a suflat nici o vorbuliță.

360
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
În fine, un lider PSD îl ia de guler pe Orban în cel mai mare scandal în care e implicat
Analist: Ludovic Orban e prins ca într-o menghină în capcana măștilor de protecție
Stanciu, APC: ”Ministrul Sănătății și-a permis să încalce Constituția României”

Загрузка...