Cozmin Gușă

Gușă aruncă NUCLEARA: Interesul lui Florian Coldea, revolta din PSD și… Ciolacu!

804
(reînnoit 07:48 09.02.2020)
Justificând evenimentele de tip rebeliune anti-centru de la Arad, Cozmin Gușă a aruncat o altă veritabilă ”nucleară”: de fapt, PSD Arad s-ar lupta cu ”structura lui Florian Coldea”!

BUCUREȘTI, 9 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Prezența lui Cozmin Gușă la alegerile de la Arad nu a fost doar o surpriză, ci a avut efectul unei adevărate explozii în PSD. După cum am anunțat, acolo a avut loc o adevărată lovitură, prin care filiala Arad a sfidat recomandarea lui Ciolacu, l-a respins pe Fifor și a votat o rezoluție „nucleară”!

Este primul semn că un politician de forța lui Cozmin Gușă a intrat într-un PSD slăbit, fără personalități.

Justificând evenimentele de tip rebeliune de la Arad, Cozmin Gușă a aruncat o altă veritabilă ”nucleară”: de fapt, PSD Arad s-ar lupta cu ”structura lui Florian Coldea”!

”Bătălia din interiorul PSD Arad, care a fost tranșată, ieri (vineri, n.n), la alegeri, unde a fost ales cu 95% din voturi Dorel Căprar, a fost amorsată, din păcate, de eternul Florian Coldea”, a declarat Cozmin Gușă la Realitatea Plus, în emisiunea scriitorului Octavian Hoandră.

Gușă a explicat că generalul Coldea e născut și școlit în Arad, ”are un mare interes politic acolo, iar primarul interimar al Aradului este chiar nașul lui Florian (Coldea), un domn pe nume Bibarţ.

”Bineînțeles că interesul lui Florian Coldea și al celor de la PNL - că la Arad PNL-ul aparține lui Florian Coldea - este ca PSD să se facă praf acolo”, a spus Gușă, subliniind că ”pentru asta m-am luptat eu alaltăieri și am reușit să stabilizam acolo organizația”.

Asta înseamnă că Marcel Ciolacu, care a fost împotriva derulării acestor alegeri, ar fi pe mână cu Florian Coldea – aspect implicit sesizat și de Octavian Hoandră. Cozmin Gușă a dat un răspuns diplomatic:

”Îi rog pe colegii mei din conducere, pe Paul Stănescu, Marcel Ciolacu și pe restul din CEx, să se uite cu atenție… acum Fifor o fi fost indus în eroare să facă scandal pentru că el nu avea sprijin”, a spus Gușă, completând cu o săgeată bine țintită: ”Sau există alte treburi subterane care pot să aibă legătură cu statul paralel”.

Revenind la ”intervenția” lui Coldea, Gușă a spus că ”miza dezbinării de la PSD Arad e legată de dorința lui Coldea de a domina politic prin cel din PNL”, ceea ce ar fi făcut și când era Falcă, și când e ”nașul lui Coldea”.

”PSD Arad, cu Dorel Căprar președinte, practic se luptă la Arad cu aceasta structura a lui Coldea”, a spus Gușă. ”Deocamdată, Căprar a ieșit foarte bine, a câștigat organizația… asta e deranjant pentru Coldea”.

Asta este miza de la Arad: ”Coldea împotriva PSD Arad”, a conchis Cozmin Gușă.

Desigur, Marcel Ciolacu e vizat direct, chiar dacă Gușă maschează, de formă, atacul. Și, cu siguranță, vor urma și alte atacuri ale abilului politician.

Așa cum comentam recent, ”Cozmin este prea inteligent, independent și capabil pentru a fi ținut sub control de actualul PSD, nu există în partid lideri pe măsura lui”. Ca fost coleg cu Gușă, îl defineam ca ”un ”haiduc” sau un ”condotier” de talie internațională, cu o agendă proprie, extrem de imprevizibil și subiectiv în privința scrupulelor și caracterului” – și atrăgeam atenția că ”singurul de care s-ar teme că îi poate descifra jocurile este Victor Ponta”. În nici un caz Marcel Ciolacu sau Paul Stănescu.
Cozmin Gușă în emisiunea ”Realitatea românească” (la postul ”Realitatea Plus”)
© Photo : print-screen / Dragoș Dumitriu
Cozmin Gușă în emisiunea ”Realitatea românească” (la postul ”Realitatea Plus”)
804
Tagurile:
Florian Coldea, PSD, Cozmin Gușă
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, despre redeschiderea grădinițelor: anunțul zilei

3401
Ministrul Educației a explicat ce se întâmplă cu grădinițele în fiecare scenariu în care se va afla România și a subliniat că restricțiile în unitățile de învățământ preșcolar din țară vor dispărea.

BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a venit cu un răspuns la întrebarea privind redeschiderea grădinițelor.

Demnitarul a subliniat că acestea vor rămâne deschise, indiferent de scenariul în care se va afla România.

În toată această perioadă, în care unitățile de învățământ preșcolar de stat din România au fost închise, cele private au fost deschise, prin schimbarea statutului lor în after school-uri.

Accesul fizic al copiilor în grădinițe nu a produs efecte negative din punct de vedere medical.

Sorin Cîmpeanu a spus că grădinițele vor rămâne deschise.

”Şi în scenariul verde, şi în cel galben şi în cel roşu, grădiniţele rămân deschise, pentru că cel mai greu este să lucrezi cu elevii de clasele I-IV şi în grădiniţă. Nu spun că este uşor să lucrezi în gimnaziu, liceu sau în universitar online, dar în grădiniţie şi în clasele I-IV este cel mai greu de imaginat, cum ai putea fi eficient, să îl înveţi pe un copil să facă litere online”, a punctat ministrul Educației, în cadrul unei emisiuni la Antena3.

Demnitarul a subliniat că propunerea este ca, în toate scenariile, grădinițele să fie deschise, iar copiii să vină acolo.

Potrivit acestuia, decizia de reluare a activității în format fizic la grădiniță a fost la început descentralizată, apoi centralizată și iar descentralizată.

În ceea ce privește măsurile luate până acum, din punctul său de vedere, au fost ”cele mai bune”.

”Să ne învăţăm noi, cei din Parlament şi cei din Guvern să facem legi mai clare care să nu permită grad ridicat de inechitate”,  a adăugat Sorin Cîmpeanu.
3401
Tagurile:
Grădinițe, Sorin Cîmpeanu
Tematic
Schimbări la grădiniță, propuse în programul de guvernare
Cîmpeanu: Ce se întâmplă cu grădinițele și școlile după 8 februarie
În atenția tuturor grădinițelor: program implementat la nivel național

Загрузка...
Rareș Bogdan și Ludovic Orban

Rareș Bogdan, făcut praf de un cunoscut ziarist: ”Larvă de la Cluj spăla cadavre politice”

181
O scurtă istorie a parvenirii lui Rareș Bogdan în presa centrală: bani, atitudine scandaloasă, combinații, o cunoscuta realizatoare TV făcută să plece pentru a-i lua locul

BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik. Ieșirile la rampă ale lui Rareș Bogdan, mereu teatrale, contradictorii și politicianiste, au enervat mulți ziariști, chiar dintre cei care doreau schimbarea în bine a politicii.

Din păcate, iată personajul malagambist venit din presă, Rareș Bogdan, duce la un nivel de-a dreptul scandalos defectele politicienilor români, iar unii dintre foștii săi colegi încep să scoată la iveală un adevăr: Rareș Bogdan NU a avut nimic de-a face cu presa, ci mereu cu combinații și învârteli.

Cristian Vasilcoiu ia atitudine în acest sens – și povestește modul în care a ajuns Rareș Bogdan la București, la Realitatea TV.

„Într-o zi, la Realitatea TV, a fost impus invitat permanent în emisiunea Andreei Crețulescu un cetățean de la țară, din Cluj-Napoca, pe nume Rareș Bogdan, despre care ni s-a spus, de către patronat, că aduce finanțare, în vremuri fără bani”, scrie Vasilcoiu.

Și, atenție la observația cunoscutului jurnalist: Rareș Bogdan ”nu avea nicio treabă cu a face presă, cu a face televiziune, doar se folosea de numele nașului SRS, ca să impresioneze”.

”Odată ajuns invitat, Rareș a făcut tot posibilul să scape de Crețuleasca (care, într-un final, a plecat la RTV), ca să ajungă el prezentator”, scrie Vasilcoiu, explicând și cum a plecat vedeta postului, excepționala realizatoare Andreea Crețulescu.

Apoi, din nou atenție, Rareș Bogdan a început, din calitatea de moderator, ”ba să spele cadavre politice, ba să încerce să creeze politicieni, evident din și cu aceleași motive care îl aduseseră de la Cluj!”.

Iar Vasilcoiu nu vorbește din afară ci era invitat des în emisiune: ”mă invita în emisiunile lui, uneori doar și unul la unul, nu voia să se certe cu nimeni, poza în băiatul de treabă!”.

A urmat episodul demisiei - ”Mi-am dat demisia din cauza lui: concedia reporteri muncitori, fără motiv, nu termina niciodată emisiunile la timp, intra peste tronsonul meu, care aveam emisiune după el, CNA se prefăcea că nu vede, deși era o încălcare flagrantă a normelor!”.

Mai jos, în postarea atașată, puteți citi și declarația lui Cristi Vasilcoiu după demisie.

Pe scurt, ziaristul aduce aminte și de momentul în care, surprinzător, Crin Antonescu l-a propus pe Bogdan director general al TVR, ”dar a fost o cacialma!”, consideră Vasilcoiu.

După ce Rareș Bogdan a ajuns europarlamentar, Vasilcoiu s-a întâlnit cu el – ”întâmplător, înainte să înceapă pandemia”, la un club.

”Eram croit pe el, dar s-a prins, m-a luat în brațe, că îi e, chipurile, dor de mine, apoi, în două secunde, până să mă dezmeticesc, s-a scuzat că merge până la toaletă, dar a fugit din club!”, scrie ziaristul, punctând momentul și personajul: ”Acesta este ipochimenul!”.

Ultima ispravă a lui Rareș Bogdan, atacul la Orban și replierea ridiculizată de presă, este comentată de Cristi Vasilcoiu: ”Acum a încercat să se dea la Orban dar… nu are sufixul numelui meu! (coiu, n.n.) Și doar știți că eu nu sunt fan Orban, că doar eu l-am dat în gât când bea și fuma în Guvern!”.

Concluzia finală a lui Cristian Vasilcoiu: ”Rareș a rămas la nivelul de larvă de la Cluj!”

181
Tagurile:
Rareș Bogdan

Загрузка...

Olanda: Pagube în urma protestului anti-lockdown

0
Protestele anti-lockdown care au avut loc duminică la Eindhoven, Olanda, au lăsat în urmă pagube uriașe.

Trenurile care intrau și ieșeau din gara principală au fost oprite, iar mass-media locală a raportat jafuri la gară.

Protestele au avut loc împotriva restricțiilor anti-COVID-19. Oamenii nu mai au voie să iasă între orele 21:00 și 04:30, cu excepția cazului în care merg la muncă sau dacă au o urgență, cu condiția că trebuie să prezinte documentația necesară atunci când se află în stradă în intervalul indicat. 

Protestele și ciocnirile s-au răspândit în toată țara. Potrivit poliției, peste 100 de arestări au avut loc la Amsterdam.

Sâmbătă seara, un centru de testare COVID-19 a fost incendiat de protestatari.

0
Tagurile:
protest, Olanda

Загрузка...