Teodor Meleșcanu

Meleșcanu anunță va demisiona

335
Președintele Senatului Teodor Meleșcanu a anunțat că va demisiona ca urmare a deciziei CCR prin care alegerea președintelui Senatului a fost declarată neconstituțională.

BUCUREȘTI, 22 ian - Sputnik, Marius Holdean. "Aștept decizia oficială și motivarea judecătorilor. O decizie CCR se aplică și cel mai probabil mă voi conforma și voi demisiona de la șefia Senatului", a declarat Teodor Meleșcanu în așteptarea anunțului oficial al deciziei CCR, după ce pe mai multe surse s-a aflat că decizia este de neconstituționalitate.

Sesizarea de neconstituționalitate a Hotărârii Senatului nr.36 din 10 septembrie 2019 pentru alegerea președintelui Senatului a fost formulată de 33 de senatori, membrii ai grupului parlamentar al Partidului Alianței Liberalilor și Democraților, ai grupului parlamentar al Partidului Național Liberal, ai Grupului parlamentar al Partidului Mișcarea Populară, ai grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum și de senatori neafiliați.

Curtea Constituţională a României a admis, astăzi, sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, stabilind că este neconstituţională, au declarat mai multe surse din CCR pentru diferite publicații.

Decizia CCR vine în urma sesizării parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului. Judecătorii constituționali au amânat de șase ori decizia în acest caz, sesizarea fiind depusă din septembrie 2019.

335
Tagurile:
Demisie, Teodor Meleșcanu
Tematic
Meleșcanu îi răspunde dur lui Tăriceanu: ALDE continuă cu PSD sau dispare!
Meleșcanu îi ia partidul lui Tăriceanu și intră la guvernare
Meleșcanu despre Tăriceanu:”E un expirat politic, o umbră disperată care tremură de frică”

Загрузка...